Verwacht je weer van die lange dagen te maken dit weekend?quote:Op donderdag 29 oktober 2015 13:29 schreef Isegrim het volgende:
Ben heel benieuwd hoe komend weekend gaat lopen. Het is nogal druk op de mail sinds het AD. Tientallen nieuwe subscribers op de nieuwsbrief, veel meer bestellingen, veel inschrijvingen voor de workshops... Spannend!
Gaaf! Als het zo doorgaat kun jij je baan binnenkort ook opzeggen :-)quote:Op donderdag 29 oktober 2015 13:29 schreef Isegrim het volgende:
Ben heel benieuwd hoe komend weekend gaat lopen. Het is nogal druk op de mail sinds het AD. Tientallen nieuwe subscribers op de nieuwsbrief, veel meer bestellingen, veel inschrijvingen voor de workshops... Spannend!
Ah joh, denk maar zo.. Jullie hebben het debacle van een stukje deegschraper in het brood + daardoor grote partij weggooien alvast overleefd.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 18:26 schreef Isegrim het volgende:
Moet zeggen dat ik het ook wel eng vind hoor.Wat als we het allemaal niet aan kunnen?
Ik ben echt een vreselijke stresskip.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 12:51 schreef robdriessen het volgende:
Handel aan de achterdeur, LHO? Was dat wel bloem of soms ander wit poeder?
kan dat qua capaciteit of loop je dan tegen grenzen aan?quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 13:15 schreef Isegrim het volgende:
We kunnen morgen wel 4 x zoveel als normaal bakken denk ik.
Makkelijkquote:Op vrijdag 30 oktober 2015 13:33 schreef komrad het volgende:
[..]
kan dat qua capaciteit of loop je dan tegen grenzen aan?
Tot aan je enkels in de fudge!quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 13:15 schreef Isegrim het volgende:
We kunnen morgen wel 4 x zoveel als normaal bakken denk ik.
Als LHO straks geen baan meer heeft (binnen enkele weken) dan gaan we gewoon 4-5 dagen open.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 13:20 schreef Elleska het volgende:
klinkt alsof er genoeg klanten zijn om een extra dag open te gaan
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
oei dat met het werk is al op zo'n korte termijnquote:Op vrijdag 30 oktober 2015 14:00 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Als LHO straks geen baan meer heeft (binnen enkele weken) dan gaan we gewoon 4-5 dagen open.
Heel erg lang verhaal.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 14:46 schreef Elleska het volgende:
[..]
oei dat met het werk is al op zo'n korte termijn
maar goed dat jullie de bakkerij achter de hand hebben. of is dat een rede dat hij eruit wordt geschopt?
hele verhaal hoeft ook nietquote:Op vrijdag 30 oktober 2015 14:54 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Heel erg lang verhaal.Maar het korte antwoord is 'nee'.
mooi! heb je wat meer tijd om de 4x productie van morgen voor te bereiden. Of had dat al eerder gemoeten?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 16:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
en hoeveel broden gaan er morgen gebakken worden?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
Tegen de 200.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 16:37 schreef komrad het volgende:
[..]
en hoeveel broden gaan er morgen gebakken worden?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zulke verhalenquote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:19 schreef Isegrim het volgende:
Dat een klant vertelt dat iemand op de eilanden ons brood had gekocht en dat zijn/haar kind dat mee naar school had genomen, dat een medeleerling vervolgens dat brood heel lekker vond en dat ze daardoor bij ons terecht was gekomen.
Zeeuwse / zuid-hollandse eilanden mag ik hopen toch?quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:19 schreef Isegrim het volgende:
Dat een klant vertelt dat iemand op de eilanden ons brood had gekocht en dat zijn/haar kind dat mee naar school had genomen, dat een medeleerling vervolgens dat brood heel lekker vond en dat ze daardoor bij ons terecht was gekomen.
oh gelukkigquote:Op zaterdag 31 oktober 2015 12:23 schreef Isegrim het volgende:
Druk druk druk druk druk! Geen tijd voor meer toelichting.
Noordereilandquote:Op vrijdag 30 oktober 2015 21:22 schreef Peter het volgende:
[..]
Zeeuwse / zuid-hollandse eilanden mag ik hopen toch?
Tssssk, te lui om te lopenquote:
Dat nog wel!quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 14:49 schreef komrad het volgende:
[..]
en ook geen brood meer in de winkel ?
Ik zou eigenlijk zo'n stappenteller moeten dragen. Heb vandaag heel wat kilometers afgelegd op die 40 vierkante meter.quote:
dat zou best wel eens een grote tegenvaller voor meneer kunnen worden indien jullie dat brood letterlijk na weten te maken. Kans is vrij groot dat hij zich een ander brood herinnert dan wat hij in werkelijkheid at. De sfeer (hongerwinter, kwaliteit van het eten was slecht, "we hebben iets gejat van die Duitser") zal zeker bijgedragen hebben bij de vorming van de herinnering aan dat brood.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 15:59 schreef Isegrim het volgende:
Ik wil weten wat voor brood dat was en dan wil ik dat bakken voor die meneer.
net als het zweedse wittebrood waar mijn moeder zo lyrisch over wasquote:Op zaterdag 31 oktober 2015 17:05 schreef frederik het volgende:
[..]
dat zou best wel eens een grote tegenvaller voor meneer kunnen worden indien jullie dat brood letterlijk na weten te maken. Kans is vrij groot dat hij zich een ander brood herinnert dan wat hij in werkelijkheid at.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo ken ik een verhaal uit mijn familie, moeder had koekjes gebakken van suikerbiet en nog wat ingredienten, man man man waren die lekker, smullen.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 17:05 schreef frederik het volgende:
[..]
dat zou best wel eens een grote tegenvaller voor meneer kunnen worden indien jullie dat brood letterlijk na weten te maken. Kans is vrij groot dat hij zich een ander brood herinnert dan wat hij in werkelijkheid at. De sfeer (hongerwinter, kwaliteit van het eten was slecht, "we hebben iets gejat van die Duitser") zal zeker bijgedragen hebben bij de vorming van de herinnering aan dat brood.
Kortom, ik zou het bij de herinnering laten, en zaagsel en resten van de vloer gewoon weggooien, niet gaan gebruiken.
Als ik het niet vergeet zal ik het de volgende keer als ik m'n oma zie aan haar vragen. Ze werkte voor en tijdens de oorlog in een bakkerij(ja zo oud is ze onderhand) en heeft het wel eens eerder over kuch gehad.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
eea even uitgezocht.
De Wehrmacht vond dat dagrantsoen van iedere soldaat 750 gram brood moest bevatten. Dit betrof een standaard broodsoort, Kommissbrot. Dat is een volkorenbrood uit rogge en tarwemeel op basis van zuurdesem (langer houdbaar). In het Nederlandse leger kende men dat destijds (voor de oorlog dan) ook, werd Kuch genoemd, (Rats Kuch en Bonen, Hutspot, commiesbrood en bruine bonen)
Recept voor Kommissbrot
Lijkt me eigenlijk een prima brood
http://brotdoc.com/2012/11/01/kommissbrot/
De schrijver daar schrijft ook over een brood uit Rogge en Tarwe, maar zijn recept is 100% Rogge
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zou dat vergelijkbaar zijn met "Crema di Lardo" Is eigenlijk ook gewoon smeerbaar vet. Erg lekker op vers brood inderdaad, en bij de meeste mensen moet je het gewoon voorzetten zonder te zeggen wat het precies is.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo een soldaten brood eet je natuurlijk met smout, niet met boter.
Neem vetspek en snij dat aan dobbelsteentjes en zet het met een half kopje water op in een steelpan, breng het aan de kook en laat het rustig doorkoken, als het water weggekookt is gaat het knisperen. De kaantjes vormen zich.
Tijdje laten knisperen en dan in een potje af laten koelen. Erg lekker op dit soort brood
Nu die Heinkel op Heijplaat heeft gestaan kan toch alles?quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 21:17 schreef RobinOok het volgende:
Je moet geen moffenbrood gaan bakken hoor. Dat lijkt me echt een vergissing.
Lezen muts, het is geen moffenbrood, het is soldatenbrood, Nederlandse soldaten noemde het kuchquote:Op zaterdag 31 oktober 2015 21:17 schreef RobinOok het volgende:
Je moet geen moffenbrood gaan bakken hoor. Dat lijkt me echt een vergissing.
Ik lees prima: moffenbrood dus. Gebakken door de mof voor de mof. Punt.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 15:59 schreef Isegrim het volgende:
Als jongetje kwam hij daarom regelmatig in de grote bakkerij die zich ooit in de buurt van Station Noord bevond, mee met een ervaren metselaar in dienst bij zijn ouders.
In de oorlog bakten de Duitsers daar. En als hij daar dan was, stal hij brood uit de vrachtwagens als de laders even niet opletten. Dat heeft hem en zijn gezin de Hongerwinter door geholpen.
quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 16:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Een van de 2 niet opgehaalde bestellingen is inmiddels geconsumeerd, ik vind het lekkere broden. De volgende keer neem ik een groot brood.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hu? Why?quote:Op zondag 1 november 2015 10:40 schreef Isegrim het volgende:
Misschien komt die meneer wel nooit meer terug, vond hij het brood hartstikke vies.
Moet ookquote:Op maandag 2 november 2015 18:05 schreef Isegrim het volgende:
Nee, met onze werkwijze (doorgaan met bakken als de winkel open is) kunnen we nog flink wat meer aan dan we de afgelopen weken hebben verkocht.
Nee joh, waarom? We hebben heerlijk gesmuld van de rozijnenbollen.quote:Op maandag 26 oktober 2015 17:45 schreef Isegrim het volgende:
Potverdrie! Krijg je de volgende keer twee naturel graties!
Die witte 'dingetjes' waren gewoon roomkaas, ondanks zeker 20min mixen in de keukenmachine.Het was roomkaas van de groothandel, wat steviger dan bijvoorbeeld Monchou. Niet 100% glad gemixt dus.
3,2kW. Maar als hij eenmaal warm is (duurt 2,5 uur voordat het zover is) blijft hij heel lang warm.quote:Op maandag 2 november 2015 19:08 schreef mytec het volgende:
[..]
Moet ooknatuurlijk de ovens zo efficient mogelijk vullen, lijkt me dat zo'n oven aardig wat aan stroom opvreet. Dus je hebt liever een goed volle oven dan een enorme oven waar voor de helft zoetigheid in zit.
Wat leuk om te horen!quote:Op maandag 2 november 2015 19:23 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Nee joh, waarom? We hebben heerlijk gesmuld van de rozijnenbollen.
Ah! En wij maar proeven om te kijken of het witte chocola was ofzoWeet je al wat voor zoetigheid je aanstaand weekeinde gaat maken?
We vonden beiden het brood zo lekker dat we plannen om dit weekend weer langs te komen. Mocht het inderdaad het geval zijn hoor je het van me.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |