Nee dat niet. Op de foto gaat een leiding rechts meteen de radiator in (is afvoer; of zou moeten zijn) en de leiding die naar boven gaat op de foto gaat via thermostaatkraan de radiator in aan de bovenkant; maar dat heb ik niet op de foto gezet omdat mijn vraag over dit specifieke blokje/stukje ging (en moest anders te ver uitzoomen dan zag je o.a. die pijltjes niet meer).quote:Op woensdag 14 oktober 2015 12:22 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Er zit maar 1 aansluiting op die radiator
Goed dat je dit al uitgesloten had, net als de druk. Juist omdat het zo voor de hand ligt is het goed om dit zeker te weten. Als herhaaldelijk ontluchten niet helpt wil het nog wel eens helpen om alle andere radiatoren in je huis dicht te draaien en dan te gaan stoken en te ontluchten tot je zeker weet dat er geen lucht meer uitkomt. Lucht kan soms hardnekkig zijn weet ik uit ervaring. Zeker als het systeem net is gevuld of lange tijd niet is gebruikt.quote:Op woensdag 14 oktober 2015 13:07 schreef Art1818 het volgende:
Alle radiatoren zijn ontlucht ja (meerdere keren). Wat kan ik nog meer voor standaard dingen doen?
Dus thermostaat knop eraf en pikkie indrukken. Kijken of het dan wel gaat stromen. Tegelijkertijd nog eens ontluchten.quote:Op woensdag 14 oktober 2015 17:17 schreef cvboer2 het volgende:
Ik denk eerder dat het systeem verkeerd om is aangesloten. Thermostaatkranen werken niet als de warmte van de verkeerde kant komt.
Goede vraag; heb geen idee. Toen we het huis kochten zat deze er al, maar was niet aangesloten (zat/zit niet eens een stroomdraad meer aan om aan te kunnen sluiten).quote:
Cvboer & Gieliovd bedankt. Ik ga dit met thermostaatknop eens proberen. Als 't dan gaat stromen is dat een duidelijk teken dat de boel verkeerd om zit?quote:Op woensdag 14 oktober 2015 19:17 schreef Gieliovd het volgende:
[..]
Dus thermostaat knop eraf en pikkie indrukken. Kijken of het dan wel gaat stromen. Tegelijkertijd nog eens ontluchten.
Als onder heet is zal het verkeerd zitten. Maar ja al 15 jaar??
Overigens heel raar dat er. 15mm leidingen van je ketel af komen.
Heb dit gedaan, maar nee, verandert niets. Maar in feite doe ik dan toch ook hetzelfde als de thermostaatkraan dicht zetten? Dan stroomt 't sowieso niet meer toch? Of mis ik iets.quote:Op woensdag 14 oktober 2015 19:17 schreef Gieliovd het volgende:
Dus thermostaat knop eraf en pikkie indrukken. Kijken of het dan wel gaat stromen. Tegelijkertijd nog eens ontluchten.
Het is een onderblok.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 16:46 schreef Art1818 het volgende:
Wie weet eigenlijk het principe van zo'n T of H stuk of wat is het? (eerste foto)
Want wat ik niet begrijp is dat 't lijkt dat aanvoer en retour daar ook rechtstreeks aan elkaar zitten. Maar dan stroomt 't water toch sowieso altijd direct van de aanvoer de retour in (minste weerstand) en nooit door de verwarming heen? (meeste weerstand)
Of is dat stukje in 't midden dicht? (waarom is 't dan überhaupt 1 ding en niet gewoon twee losse koppelstukken)
sorry heb er echt geen verstand; op internet gezocht maar nergens echt een uitleg te vinden
edit: of zitten intern in dat stukje de leidingen gekruist? dan zou 't allemaal ineens wel weer ergens op slaan; behalve dat pijltjes op dat stukje dan in verkeerde richting wijzen; maar neem aan dat er geen kleppen o.i.d. in zitten toch; dus vanwaar überhaupt die pijltjes eigenlijk
Mijn hypothese: de vorige bewoners hadden dezelfde klachten en hebben die pomp laten installeren. Die zou gelijk met de CV-pomp moeten draaien. Dat is een lapmiddel.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 15:31 schreef Art1818 het volgende:
[..]
Goede vraag; heb geen idee. Toen we het huis kochten zat deze er al, maar was niet aangesloten (zat/zit niet eens een stroomdraad meer aan om aan te kunnen sluiten).
Heb wel gecheckt en de buis is boven de pomp net zo warm als eronder dus heb niet 't idee dat deze de doorstroming in de weg zit. Maar het kan zomaar zijn dat deze in het verleden is geïnstalleerd, omdat de verwarming boven gewoon nooit goed heeft gewerkt?
Ik weet überhaupt niet waarom je zo'n losse pomp zou aansluiten verder. Vind er op internet alleen i.c.m. vloerverwarming iets over. Als we 'm nu theoretisch aan zouden zetten dan conflicteert dit toch met de pomp in de ketel?
Eerst zorgen dat je weet waar het fout gaat, dan weet je ook wat je moet doen om het oplossen. Als het al verkeerd zit aangesloten, gaat inregelen het probleem niet oplossen.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 19:32 schreef Plankje55 het volgende:
[..]
Mijn hypothese: de vorige bewoners hadden dezelfde klachten en hebben die pomp laten installeren. Die zou gelijk met de CV-pomp moeten draaien. Dat is een lapmiddel.
Met goed waterzijdig inregelen zou je er ook moeten komen.
Dat is redelijk eenvoudig te controleren door alles beneden dicht te draaien. Dan aan de radiatoren boven voelen aan welke kant ze warm worden. En misschien worden ze zelfs helemaal niet warm.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 19:36 schreef cvboer2 het volgende:
[..]
Eerst zorgen dat je weet waar het fout gaat, dan weet je ook wat je moet doen om het oplossen. Als het al verkeerd zit aangesloten, gaat inregelen het probleem niet oplossen.
Ok; maar wat is dan het equivalent in onze situatie; Heb hier 2 mogelijkheden:quote:Op donderdag 15 oktober 2015 18:28 schreef cvboer2 het volgende:
Bij een 2 pijp-systeem werkt het zo:
Maar hoe dan? Want is een losse pomp met voor zover ik op internet zie alleen een 220V aansluiting. Die weet toch niet vanzelf wat de ketel aan het doen is? Of reageert die op reeds aanwezig stroming/circulatie? (kan ik met eigenlijk niet voorstellen)quote:Op donderdag 15 oktober 2015 19:32 schreef Plankje55 het volgende:
Die zou gelijk met de CV-pomp moeten draaien.
Ok; zal dit eens proberen. Maar kan dit geen kwaad? (als bovenverdieping echt niet goed werkt staan dan in feite alle radiatoren dicht en is er helemaal geen doorstroming meer?)quote:Op donderdag 15 oktober 2015 20:33 schreef Plankje55 het volgende:
Dat is redelijk eenvoudig te controleren door alles beneden dicht te draaien. Dan aan de radiatoren boven voelen aan welke kant ze warm worden. En misschien worden ze zelfs helemaal niet warm.
Bijvoorbeeld door een extra relais op de ketel, bepaalde ketels hebben dat standaard.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 22:52 schreef Art1818 het volgende:
[..]
Maar hoe dan? Want is een losse pomp met voor zover ik op internet zie alleen een 220V aansluiting. Die weet toch niet vanzelf wat de ketel aan het doen is? Of reageert die op reeds aanwezig stroming/circulatie? (kan ik met eigenlijk niet voorstellen)
In het ergste geval, als alles echt dicht staat, springt je ketel in storing omdat ie z'n warmte niet kwijt kan.quote:Ok; zal dit eens proberen. Maar kan dit geen kwaad? (als bovenverdieping echt niet goed werkt staan dan in feite alle radiatoren dicht en is er helemaal geen doorstroming meer?)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |