abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_158280359
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 07:27 schreef Worteltjestaart het volgende:
Bedankt voor je reactie, maar vind je het héél erg dat ik iemand die beweert dat je de pH-waarde van je lichaam (as if it exists) kan opkrikken, niet wetenschappelijk serieus kan nemen?
En gelijk heb je...

Waarschijnlijk wordt weer een heleboel op één hoop gegooid om het interessant te laten klinken. Want jicht is iets met urinezuur, dus zuur zal wel
niet goed zijn, zuur is een laag pH weet ik nog van de scheikundelessen...dus je pH moet omhoog! Blèèèh 😭

Klein fysiologisch college:
Je pH wordt super maar dan ook superstrak geregeld omdat de fysiologische marge zo klein is: iets van 0.1 pH. Als je dat omrekent naar de hoeveelheid H+ krijg je een marge van ongeveer 4.5*10-8M - 3.5*10-5M.

Ongelofelijk klein dus. Door middel van sneller ademen blaas je CO2 af en hierdoor raak je H+ kwijt (CO2 + H2O <--> H2CO3 <--> H+ + HCO3- = minder CO2 is minder H+)

En je nieren scheiden H+ uit tegen kalium (vandaar vaak een hyperkaliëmie bij een acidose, want er moet meer H+ worden uitgescheiden waardoor er meer kalium door de nieren wordt opgenomen).

Daarnaast kunnen de nieren ook bufferen door meer HCO3- op te nemen.
En er is nog een fosfaat-buffersysteem en zelfs hemoglobine kan bufferen (H+ + Hb --> HHb).

Dus je raakt inderdaad niet zo snel zuur, eigenlijk alleen maar door:
1) Hypoventilatie of een probleem met CO2 diffusie; je blaast te weinig CO2 af, zie je alleen bij longaandoeningen zoals ernstige longontstekingen of COPD.
2) Nierinsufficiëntie waardoor het buffersysteem minder goed werkt.
3) Te veel exogene zuren (maar normaliter kunnen je nieren dit wel aan, dus je moet verschrikkelijk veel zuur binnen krijgen wil je hierdoor een acidose krijgen).
4) Onvoldoende zuurstof voor aerobe dissimilatie waardoor lactaat wordt gevormd (zie je vaak bij onvoldoende doorbloeding van de weefsels door zeer lage bloeddrukken bij bijvoorbeeld sepsis: lactaatacidose)
5) Onvoldoende opname van glucose door cellen bij diabetes waardoor vet als energiebron wordt aangesproken, hierdoor ontstaan ketonen: ketoacidose.
6) Bij ernstige diarree gastrointestinaal bicarbonaat verliezen waardoor je een buffer verliest.
7) Ernstige alcoholintoxicaties.

Aangezien TS dit allemaal niet heeft, gaan we er niet vanuit dat hij 'zuur' is, dus is er inderdaad geen reden om zijn pH 'op te krikken'.

Die Wim Hof methode is eigenlijk gewoon hyperventileren. Ja je blaast hierdoor CO2 af, maar als je niet zuur bent krijg je een alkalose. Dit heeft ook zo zijn nadelen hoewel een acidose over het algemeen schadelijker is.

Hij zegt zelf op zijn site dat als je duizelig wordt je moet stoppen :'). Niets meer en minder dan hyperventileren dus. En daarna zegt hij dat je je ademhaling moet inhouden...lijkt me niet verstandig aangezien hierdoor je intrathoracale druk kan stijgen. Door de hyperventilatie krijg je zoals gezegd een hypocapnie, dit leidt tot vasoconstrictie van de cerebrale vaten (minder bloed naar je hersenen, vandaar dat mensen vaak niet lekker worden als ze hyperventileren zoals duizeligheid Wim :D).
Als je dan ook nog eens je adem inhoudt krijg je compressie op de grote vaten die het bloed terug naar je hart brengen (mn vena cava inferior).

Dan heb je dus een combinatie van:
1) Minder bloed naar je hersenen door hypocapnie
2) Minder bloed naar je hart door toegenomen intrathoracale druk ---> minder bloed naar je hersenen

1 + 2 = potentieel flauwvallen.

Bovendien leidt hyperventilatie tot minder geïoniseerd calcium in je bloed. Calcium bindt aan de natriumkanalen op o.a. neuronen omdat deze aan de binnenkant negatief geladen zijn (calcium is positief). In fysiologische situaties is er altijd net wat minder natrium-influx in de neuronen omdat de calciumionen de boel een beetje blokkeren. Maar dit is juist gunstig.

Want heb je minder geïoniseerd calcium, dan is er minder natuurlijke 'blokkade' van de natriumkanalen. Dit betekent méér natrium-influx en dus depolarisatie van de neuronen.
En je raadt het al: de neuronen worden dus actief (depolariseren) zonder dat er een stimulus heeft plaatsgevonden. Dit leidt tot symptomen zoals tintelingen wat je vaak ziet in hyperventilatie. Die tintelingen zijn niets anders dan zenuwcellen die zomaar actief worden.
En zoals je wellicht kunt voorstellen kan dit soms zo heftig zijn dat er epileptische aanvallen kunnen optreden.

Het is dus niet verstandig om gewoon maar te gaan hyperventileren.

Nou, toedels maar weer!

[ Bericht 13% gewijzigd door starla op 16-12-2015 13:09:46 ]
I feel kinda Locrian today
  woensdag 16 december 2015 @ 14:21:30 #102
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_158282784
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 07:27 schreef Worteltjestaart het volgende:
Bedankt voor je reactie, maar vind je het héél erg dat ik iemand die beweert dat je de pH-waarde van je lichaam (as if it exists) kan opkrikken, niet wetenschappelijk serieus kan nemen?
Dat betere ademhaling kan helpen tegen verzuring (tegengaan van anaeroob metabolisme) kan dan wel juist zijn, maar 'de pH' verandert daardoor niet.

Ik zou overigens verwachten dat bij jicht warm douchen zou helpen om het oplossen van de urinezuurkristallen in je lichaamsvloeistoffen te bevorderen.

Het is ook niet zo dat de ph-waarde permanent wordt verhoogd natuurlijk (dat zou ook niet goed zijn, lijkt me?). Maar op het moment dat een grote hoeveelheid zuurstof de cellen bereiken, vindt een proces van ontzuring plaats. Maar hoe dit exact zit, weet ik verder ook niet. Ik heb daar verder niet bijster veel verstand van, en ik zag net even snel de reacties lezend dat sommige daar blijkbaar wél verstand van hebben, dus ik stel me bescheiden op :P Wel heb ik het rapport van de radboud universiteit een tijdje geleden hierover gelezen, die te vinden is in PDF op het internet. Daarin kwam dat ook terug. Dus ik kan wel cool doen met dat rapport hoop ik erover 8-) Ik ga het zo even opzoeken...

Wat je zegt over dat warm douchen juist beter zou zijn voor bij jicht, daar zul je misschien een punt hebben. Voor mij is in feite de ademhalingssessie ook het belangrijkst, vanwege het ontzurende effect. Koud douchen zou een ontstekingsremmend effect hebben, maar daarover heb ik ook wel enige twist gelezen. Anderen zeggen weer dat het een 'slechts' pijn verlichtend effect zou hebben (net als dat ijsblokjes op een ontstoken gewricht de pijn remmen).
Het koude douchen hoort nu eenmaal bij de methode, en bevalt me verder prima. Heeft in elk geval ook zeer zeker een aantal gezondheidsbevorderende effecten, dus ik blijf dat sowieso doen. Ik weet niet in hoeverre dat ten goede komt bij reuma... maar ik hoor er wél goede verhalen over, dus ja... Maar het is vooral die ademhaalsessie iedere ochtend die 'het grote werk' voor me doet.

Ik heb wel eens bij wijze van experiment de ademhalingssessies een beetje 'verslonsd', en merkte na een paar dagen wel weer de bekende voortekenen.. dat het begon te rommelen weer van binnen rondom de gewrichten, en zelfs in m'n voet ergens een beginnende ontsteking weer. Toen gauw een ontstekingsremmer genomen en daarna weer consequent de oefeningen iedere dag bij het opstaan blijven doen. Dus ik denk dat het verband toch wel significant is.

Het koude douchen heb ik sowieso wel eens periodes overgeslagen omdat ik er dan geen zin in had of zo. Dat leverde in principe niet echt problemen op. Maar toch zal ik niet durven zeggen dat het helemaal geen rol van betekenis zou hebben in dit alles.

Ik ga zo effe dat rapport opzoeken en dan met name de stukken over verzuring en ph-verhoging naar naar basisch. Want ik geloof er op grond van mijn ervaring (en die van anderen) namelijk uiteraard heilig in.
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
  woensdag 16 december 2015 @ 14:37:21 #103
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_158283124
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 09:04 schreef Captain_Fabulous het volgende:
mischien is wisselbaden/douchen dan het beste van twee werelden?
Uuhm, ja om precies te zijn doe ik dus ook meestal. Is ook beter te doen dan enkel en alleen koud douchen. Met warm water beginnen sowieso, en dan geleidelijk naar koud. Je lichaam laten wennen... En als je dan door het koude heen bent, en het kan verdragen, dan de kraan eens helemaal naar warm draaien (echt goed warm!), en na een seconde of tien in één keer naar ijskoud. En dat een paar keer herhalen, en met een minuutje achter elkaar (of 2, 3... wat je wilt) koud eindigen.
Het is effe wennen, maar uiteindelijk is het heerlijk wakker worden (je bent daarna ook meteen écht goed wakker :) ) en het voelt lekker fris. Bijkomend voordeel voor sommigen wellicht: het stimuleert aanmaak van bruin vet; dus nog lekker afvallen ook. ;)
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
  woensdag 16 december 2015 @ 15:09:25 #104
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_158283922
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 12:26 schreef starla het volgende:
Nou, toedels maar weer!

Okeeeeee, jij bent zo te zien arts (in opleiding?) of verpleegkundige of zo. Al die termen die je noemt heb ik ook eens moeten leren om toegelaten te worden tot een opleiding, maar inmiddels is het bijna chinees voor me geworden. Maar goed, dus alles leuk en aardig. Maar als het nu simpelweg werkt?

In ieder geval, een stukje uit het PDF-bestand met de wetenschappelijke onderbouwing van de radboud universiteit:

"Wat gebeurt er tijdens de ademhalingsoefeningen?
De ademhalingstechniek kenmerkt zich door heel diep inademen en ongeforceerd
uitademen. Hof: ‘Door niet helemaal alles uit te ademen, kom je tot het punt waarin een
residuale hoeveelheid lucht in de longen achterblijft’. Na dit een dertigtal keren te hebben
gedaan wordt opnieuw ongeforceerd uitgeademd, maar niet gelijk opnieuw ingeademd.
Men wacht met opnieuw inademen totdat het gevoel ontstaat dat nieuwe zuurstof nodig is.
Vervolgens begint het hele proces opnieuw. Deze rondes worden herhaald waarbij men zich
gaandeweg licht, loom en tintelend voelt. Het effect treedt meestal op na ongeveer drie
rondes. Door de ademhalingstechniek ontstaat een verhoging van het O2-gehalte en
verlaging van het CO2-gehalte in het bloed. Ondanks dat CO2 een natuurlijke afvalstof is van
het lichaam, heeft het lichaam wel een bepaalde mate van deze stof nodig. De
ademhalingsoefeningen hebben dan ook (deels) als doel om voldoende, maar zo min
mogelijk van deze stof in het lichaam te hebben. Met deze techniek wordt een sterke
toename van de zuurstofconcentratie in ons systeem bewerkstelligd waardoor de
mitochondriën (de energieleveranciers van een cel) meer energie vrij kunnen maken via
aerobe dissimilatie.
Uit wetenschappelijk onderzoek (Kox et al., 2012) bleek dat het bloed van Hof, na 30
minuten toepassing van de ademhalingstechniek, een laag CO2-gehalte bevatte. Na een uur
was het CO2-gehalte beduidend lager. Daarnaast steeg de hoeveelheid O2 in het bloed door
middel van de ademhalingsoefeningen. Na 45 minuten was de hoeveelheid O2 verdubbeld in
vergelijking met die tijdens rust."

In nog iets andere bewoording:

irzm0ohq14u.png

Hier is alles na te lezen:

http://www.innerfire.nl/files/Onderbouwing-WimHofMethode.pdf

Ben benieuwd. Maar belangrijkste vind ik het als mensen ermee geholpen zijn. Een discussie voeren op wetenschappelijke niveau hierover ben ik verder nu toe instaat. Kan alleen maar zeggen dat het voor mij in ieder geval werkt! (en andere reuma patiënten ook dus: "Auto-immuunziekten
Mensen met een auto-immuunziekte hebben een overactief immuunsysteem. Het
immuunsysteem ziet hierbij lichaamseigen cellen en stoffen als indringers en valt deze
vervolgens aan door het aanmaken van antistoffen.
Mensen met reuma bijvoorbeeld hebben een overactief immuunsysteem. Het
afweersysteem is hierbij ontregeld. Normaal gesproken maakt het lichaam afweercellen aan
die het lichaam beschermen tegen virussen en bacteriën. Alles wat niet lichaamseigen is
wordt door deze cellen opgespoord en bestreden. Bij reuma vergissen deze afweercellen
zich en maken eiwitlichaampjes aan die ontstekingen veroorzaken in bijvoorbeeld
gewrichten en pezen (Reumafonds, 2012). Het lichaam gaat dus het eigen lichaam te lijf.
De WHM methode zou hier dus een gunstig effect op kunnen hebben doordat de
methode potentieel leidt tot tijdelijke verhogingen van stresshormonen in het bloed. Dit
leidt tot de onderdrukking van de ontstekingslichamen, wat leidt tot een kleinere kans op
ontstekingen in de gewrichten en pezen. Mensen met een auto-immuunziekte, waaronder
reuma, hebben hopelijk veel baat bij het praktiseren van de WHM. Verder onderzoek moet
uitsluitsel geven of dit ook het geval is. " (pagina 29 van: http://www.innerfire.nl/files/wimhofmethode-presentatie.pdf )

succes!
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_158295425
Zoals gezegd is het nogal logisch dat de CO2-gehalte daalt en O2-gehalte stijgt als je hyperventileert. Daar hoef je geen onderzoek naar te doen, dat is gewoon een feit. Net zo min je onderzoek hoeft te doen naar het effect van insuline op je glucose, die daalt.
Maar ik snap dat het meer lading krijgt als het in de context wordt geplaatst van een 'wetenschappelijk' onderzoek, maar het is wel een beetje een open deur natuurlijk.

Dat je zuurstof nodig hebt voor aerobe dissimilatie is ook nogal logisch, want het heet niets voor niets aerobe dissimilatie. In normale situaties vindt dat ook gewoon plaats. Dus in een rusttoestand. Pas als de weefsels onvoldoende zuurstof krijgen voor aerobe dissimilatie zoals bij inspanning gaat het lichaam over op anaerobe dissimilatie. De meerwaarde van hyperventilatie in rust zie ik dus niet.

Als ik met een oxygenatiemeter m'n SpO2 meet in rust is die vaak 100%. Meer dan 100% kan niet, dus ik ga dan echt niet hyperventileren om zogenaamd meer zuurstof aan m'n mitochondriën te leveren...

Bovendien zie ik de link niet tussen zuurstof en het immuunsysteem behalve dat immuuncellen zuurstof nodig hebben om adequaat te kunnen functioneren. Deze cellen gebruiken o.a. zuurstofradicalen om gefagocyteerde microben zoals bacteriën te bestrijden. Met andere woorden: meer zuurstof -> beter werkend immuunsysteem. Zoals je hier ook kunt lezen:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/12142953/

Daarbij geldt trouwens ook dat oxidatieve stress op langere termijn weer kan leiden tot een verminderde functie. In hoeverre dergelijke ademhalingsoefeningen hierbij echt een significante rol spelen, vraag ik me af.

Cortisol daarentegen (het stresshormoon dat je impliceerde) werkt inderdaad immunosuppressief. Ik zie alleen het verband niet tussen hyperventileren en de gesuggereerde toegenomen cortisolproductie. Of je moet zo gigantisch hard hyperventileren dat je super gestresst raakt, maar in het begin heb je het over niet geforceerde ademhalingsoefeningen wat doet vermoeden dat er niet zoveel stress bij komt kijken.
Maar de Wim Hof methode is meer dan alleen die ademhalingsoefeningen; het koude water kan wel degelijk een stressreactie teweegbrengen ;)

Maar in eerste instantie had ik het over de zuur-baseregulatie in het lichaam (omdat je iets wauwelde over pH opkrikken enzo...) en niet koud water, naakt naar de Himalaya, over vuur lopen met een kilo aardappelen aan je scrotum hangend en wat dies meer zij. Dat je nu opeens met een hele methode komt met veel meer aspecten dan alleen de pH opkrikken neigt een beetje naar een straw man fallacy.

Dat het voor jou werkt is overigens prima, het placebo-effect is nu eenmaal heel krachtig ;)
Althans goed mogelijk aangezien er volgens mij geen studies zijn gedaan naar de klinische toepasbaarheid van zijn methode.

Wat ik graag zou willen zien is een randomised controlled trial waarin zijn methode getoetst wordt op effectiviteit, maar ook veiligheid. Een aangetoonde hoge zuurstofgehalte is leuk, maar uiteindelijk gaat het om het klinische effect, dus hebben mensen die zijn methode toepassen daadwerkelijk minder heftige symptomen of zelfs gedeeltelijke remissie van de ziekte?

Zijn daar toevallig bronnen van? Want zonder studie blijft het speculeren en nattevingerwerk.
Uiteindelijk niet echt wetenschappelijk dus...

PS succes met wat eigenlijk? Met die oefeningen? Die ga ik niet doen kan ik je vertellen.

[ Bericht 7% gewijzigd door starla op 16-12-2015 22:48:54 ]
I feel kinda Locrian today
pi_158296642
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 22:24 schreef starla het volgende:
Wat ik graag zou willen zien is een randomised controlled trial waarin zijn methode getoetst wordt op effectiviteit, maar ook veiligheid.
Is wel lastig uit te voeren denk ik, de controlegroep zou dan een nep-methode aangeleerd moeten krijgen, liefst zelfs zonder dat de proefpersonen en onderzoekers weten welke methode de echte of de neppe is.

Wat een tijd en moeite steek je hier trouwens in joh, ik denk eerder "och, als iemand er positieve ervaringen mee heeft, wie ben ik dan om op het placebo-effect te wijzen".
pi_158296785
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 22:48 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Is wel lastig uit te voeren denk ik, de controlegroep zou dan een nep-methode aangeleerd moeten krijgen, liefst zelfs zonder dat de proefpersonen en onderzoekers weten welke methode de echte of de neppe is.

Wat een tijd en moeite steek je hier trouwens in joh, ik denk eerder "och, als iemand er positieve ervaringen mee heeft, wie ben ik dan om op het placebo-effect te wijzen".
Is idd lastig, maar moet te doen zijn me dunkt.

Tijd en moeite? Tijd: ja, half uurtje, omdat ik dit onderwerp interessant vind en affiniteit heb met geneeskunde. Moeite: nee, zit allemaal in m'n bolletje dus veel moeite kost het niet.
I feel kinda Locrian today
pi_158296830
Heel interessant om te lezen starla ^O^
pi_158296907
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 22:51 schreef starla het volgende:
Moeite: nee, zit allemaal in m'n bolletje dus veel moeite kost het niet.
Ik ben ook arts, maar ik schud niet even 7(!) mechanismen om te verzuren uit mijn mouw hoor. _O_
pi_158297254
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 22:53 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik ben ook arts, maar ik schud niet even 7(!) mechanismen om te verzuren uit mijn mouw hoor. _O_
Ik heb een fetisj voor fysiologie. Als je arts bent ken je vast wel het boek van Guyton: medical physiology. Prachtig boek _O_

Ik vind het prachtig om me te verdiepen in fysiologie, omdat ik alles wil snappen. Ik ben een beetje een anaal type dat niet houdt van: het staat er dus het is zo. Ik stel altijd de vraag: waaróm is dat dan zo? ;)
I feel kinda Locrian today
  woensdag 16 december 2015 @ 23:36:54 #111
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_158298662
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 22:24 schreef starla het volgende:

PS succes met wat eigenlijk? Met die oefeningen? Die ga ik niet doen kan ik je vertellen.

Allereerst waardeer ik je kennis en het delen ervan. Maar je maakt er wel erg een discussie van, met hier en daar een wel erge laatdunkendheid naar wimmetje de ijsman. Hij staat erg open voor wetenschap hoor. Hij wil maar wat graag wetenschappelijke bevestiging zien voor de waarheid van hoe hij denkt dat het werkt om tot een gezonde staat van lichaam en geest te komen.
Ik ben gewoon lekker in alle kinderlijke naïviteit, onder het motto 'ach, laten we het eens proberen', die oefeningen gaan doen en gemerkt dat het doet wat het belooft. Ik ben door zijn methode gered uit de hel van een jichtaanvallencircus waar ik niet goed van werd. Ik ben maar wat blij. Dan kun jij dat met al je expertise tegenspreken en in het belachelijke trekken, maar daarmee neem je me gelukkig helemaal niks af. ^O^ En het geldt voor velen anderen.
Dit topic gaat over gewrichtsproblemen, en dat jij van mening bent dat je het niet eens een kans geeft omdat je analytische kennis het tegenspreekt, vind ik ergens misschien wat té zeker van het huidige wetenschappelijke momentum. We zijn er nog niet hoor. Blijf openstaan voor verrassingen.

Overigens hyperventilatie.. is dat niet een hele nare toestand wanneer dat optreedt? Dit is absoluut niet naar. Het heeft een meditatief, diep ontspannend effect juist. Ook iets dat wellicht bijdraagt aan de omstandigheden die reuma/jichtaanvallen doet voorkomen... 't allemaal 100% klinisch bekijken, is misschien toch ook niet altijd helemaal 100% zeker weten de weg naar de waarheid. ;)
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
  donderdag 17 december 2015 @ 07:33:25 #112
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_158301328
Villas__Rubin, misschien moet je jouw stukje verhuizen naar BNW, waar de reguliere geneeskunde apart wordt gezet als corrupt en onwaar, en elke vorm van alternatief als waarheid wordt aangenomen, juist omdát de reguliere geneeskunde er kritisch op is ('want ze zullen wel bang zijn dat ze geld mislopen').

Hier in dit topic houd ik het graag bij de op wetenschappelijke kennis gebaseerde methodiek om mijn medische problemen te diagnosticeren en aan te pakken.

Alstublieft dankuwel?
Op maandag 29 januari 2018 10:31 schreef richolio het volgende:
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_158302109
Ik denk dat je het nu ook veel te fysiologisch bekijkt.
Niet dat ik geloof in die heilige methode, maar die paar minuten buikademhaling werken een soort meditatief en dus vaak ook stressreducerend, en stress is 1 van de slechtste dingen voor je lichaam blijkt steeds vaker.
Veel mensen gebruiken ook een "verkeerde" ademtechniek waardoor ze bijna geen buikademhaling hebben. Als je daar dan heel bewust bij stil gaat staan en hierop oefent kan je je ademhaling verbeteren.
Mensen met hyperventilatie krijgen toch ook buikademhalingstechnieken aangeleerd?
Dus om meteen de deur dicht te gooien omdat er (nog) niet voldoende wetenschappelijke onderbouwing is vind ik ook wat overdreven.
Faka G
  donderdag 17 december 2015 @ 09:42:22 #114
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_158302297
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2015 09:24 schreef Atta-boy het volgende:
Dus om meteen de deur dicht te gooien omdat er (nog) niet voldoende wetenschappelijke onderbouwing is vind ik ook wat overdreven.
Dan lijkt het me verstandig om de pseudowetenschappelijke-"kijk mij eens interessant doen met dure woorden"-onzinclaims geen deel uit te laten maken van de argumentatie...
Op maandag 29 januari 2018 10:31 schreef richolio het volgende:
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_158302481
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 09:42 schreef Worteltjestaart het volgende:

[..]

Dan lijkt het me verstandig om de pseudowetenschappelijke-"kijk mij eens interessant doen met dure woorden"-onzinclaims geen deel uit te laten maken van de argumentatie...
Er is toch ook onderzoek naar gedaan? Zou raar zijn als dat onderzoek als enige onderzoek in jip en janneke taal geschreven zou zijn.
Ik denk ook niet per sé dat je dit zou moeten doen of dat dit de oplossing zou moeten zijn voor bijna alles wat hij toen op tv beweerde. Maar als je alles meteen afdoet omdat het nog niet bewezen is dan zouden we nu flink achterlopen in de medische wereld.
Faka G
  donderdag 17 december 2015 @ 09:58:12 #116
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_158302502
Eerste zin: ‘Door niet helemaal alles uit te ademen, kom je tot het punt waarin een
residuale hoeveelheid lucht in de longen achterblijft'
.
Nou, guess what: er blijft altijd minstens een halve liter achter.
Het begint gewoon al met onzin... het verhaal over de pH neem ik dan nog niet eens mee...

Kunnen we deze discussie aub op een andere plek voeren??
Op maandag 29 januari 2018 10:31 schreef richolio het volgende:
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  donderdag 17 december 2015 @ 13:28:32 #117
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_158306344
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 07:33 schreef Worteltjestaart het volgende:
Villas__Rubin, misschien moet je jouw stukje verhuizen naar BNW, waar de reguliere geneeskunde apart wordt gezet als corrupt en onwaar, en elke vorm van alternatief als waarheid wordt aangenomen, juist omdát de reguliere geneeskunde er kritisch op is ('want ze zullen wel bang zijn dat ze geld mislopen').

Hier in dit topic houd ik het graag bij de op wetenschappelijke kennis gebaseerde methodiek om mijn medische problemen te diagnosticeren en aan te pakken.

Alstublieft dankuwel?
Het is jouw topic dacht ik? (even geen zin om te kijken) Das wat jij wilt dan.
Ik vind het alleen wel een hele rare reactie. Je maakt het onnodig groter dan het is. Bijvoorbeeld lees je nu in mijn reply een soort anti-wetenschappelijke ondertoon die beter gepast is in BNW (het gekkenhoekje van FOK), waar haal je het vandaan? Ik heb mijn reactie slechts met de allerbeste bedoelingen geschreven om mensen hopelijk uit een klote situatie te helpen waar ik zelf ook uit kom mbt gewrichtsproblemen. Ik word nu neergezet als de spreekbuis van een kwakzalver. Je kunt veel zeggen, maar ik kom echt niet met één of andere onbetrouwbare kwakzalver, himilaya-theorie aanzetten. Dit verdient echt wel even wat meer credits. Wie zo gaat beginnen moet z'n muil gewoon even dichthouden, sorry dat ik het zo zeg.

Blijkbaar allemaal medische studenten hier of zo, voor wie wat de studieboeken hen geleerd hebben een soort heilige conditionering is waaraan onder geen beding getornd mag worden en desnoods met geweld verdedigd moet worden of zo? Jezus, wat zielig zeg.

Maar goed, zoek het dan lekker uit idd. Voor wie er wel wat aan hebben, hoop ik in ieder geval dat ze het nog eens nalezen, er zich in gaan verdiepen en hopelijk net als mij lekker de reuma kunnen stilzetten. Dan wens ik jullie veel succes. :')

En mocht ik nu heel boos overkomen: dat valt echt best mee. Maar ik vind dit soort reacties gewoon zo silly en treurig over komen, dat het me in ieder geval irriteert. Bij jou lees ik een soort anti-houding, bij starla eenzelfde iets, maar dan ook nog een enorm ego (ik zou iedere dag ruzie ermee hebben als het m'n huisarts was). Van daar deze reactie.

[ Bericht 0% gewijzigd door Villas__Rubin op 17-12-2015 13:37:35 ]
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
  donderdag 17 december 2015 @ 13:39:07 #118
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_158306564
Wat jij wil.
Ik ga er niet op in verder, behalve dat ik zeg dat je de posts duidelijk niet begrijpt.
Verder dient dit mijn topic niet.
Op maandag 29 januari 2018 10:31 schreef richolio het volgende:
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
  donderdag 17 december 2015 @ 13:41:27 #119
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_158306604
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 09:58 schreef Worteltjestaart het volgende:
Eerste zin: ‘Door niet helemaal alles uit te ademen, kom je tot het punt waarin een
residuale hoeveelheid lucht in de longen achterblijft'.
Nou, guess what: er blijft altijd minstens een halve liter achter.
Dit interpreteer je ook nog eens gewoon verkeerd. Die 'residuale hoeveelheid lucht' houdt gewoon simpelweg in dat je niet álles uit blaast en je op een bepaald moment gewoon een beetje binnenhoudt,dat vervolgens in de rest van je lichaam kan worden opgenomen.
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
  donderdag 17 december 2015 @ 13:42:44 #120
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_158306626
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 13:39 schreef Worteltjestaart het volgende:
Wat jij wil.
Ik ga er niet op in verder, behalve dat ik zeg dat je de posts duidelijk niet begrijpt.
Verder dient dit mijn topic niet.
Prima.

Maar ervaring gaat voor wat tot nu toe wetenschappelijk bekend is wat mij betreft. Wat betreft zie ik hier hetzelfde mechanisme in werking als in discussies over religie: de directe ervaring gaat voor de set aan dogma's die de grote theologen hebben bedacht wat mij betreft.

[ Bericht 9% gewijzigd door Villas__Rubin op 17-12-2015 13:57:24 ]
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_158310106
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 13:28 schreef Villas__Rubin het volgende:
Bij jou lees ik een soort anti-houding, bij starla eenzelfde iets, maar dan ook nog een enorm ego
Jij verwart jouw minderwaardigheidscomplex met mijn zogenaamde enorme ego, omdat ik tenminste weet waar ik over praat en geen zaken post die vooral uit de duim komen teneinde dit topic te kapen met allerhande niet bewezen therapieën. Nota bene in een topic waar de topicstarter aangeeft dit niet op prijs te stellen.

Dat zie je wel vaker op het internet: persoon A post de grootste onzin. Persoon B corrigeert dit. Persoon A vindt persoon B dan maar arrogant of pedant, zodat hij zijn onkunde toch nog een beetje kan legitimeren.

Ik vind het trouwens allerminst elegant om TS verbaal te kleineren hier omdat hij een andere mening is toebedeeld en daarnaast de persoon te beledigen die vanaf dag 1 meedenkt en ja, ook tot op zekere hoogte meeleeft met TS.

Je hebt zelf niet door dat dit topic prima liep en alles on topic was totdat jij kwam? Beetje zelfreflectie kan soms geen kwaad.

En nu weer on topic :)
I feel kinda Locrian today
pi_158310171
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 13:39 schreef Worteltjestaart het volgende:
Wat jij wil.
Ik ga er niet op in verder, behalve dat ik zeg dat je de posts duidelijk niet begrijpt.
Verder dient dit mijn topic niet.
En, heb je je vitamine d opgehaald Wortel?
  donderdag 17 december 2015 @ 17:02:09 #123
444256 Villas__Rubin
Kwaadaardige dictator
pi_158310254
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2015 16:54 schreef starla het volgende:
Jij verwart jouw minderwaardigheidscomplex met mijn zogenaamde enorme ego
Nee hoor. Ik kan ook lekker arrogant zijn als het moet (denken dat je automatisch aanzien verdient en de ander in een minderwaardige positie dwingt met je boekenkennis, bitch please..).

Maar als het niet op prijs wordt gesteld wat ik hierover te vertellen heb, dan niet inderdaad. Als jullie lekker vast willen zitten in je eigen dogmatiek, prima.
Misschien zal ik nog eens een ander topic openen hierover met m'n eigen bevindingen. Dan ben jij daarin uiteraard ook niet welkom. Doei.
"A leader must be a terror to the few who are evil in order to protect the lives and well-being of the many who are good"
pi_158311357
Het is nu wel klaar hoor.
  donderdag 17 december 2015 @ 18:28:04 #125
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_158312058
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 16:57 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

En, heb je je vitamine d opgehaald Wortel?
Nog niet, moest van een speciaal kanaal komen, naar verwachting kan ik het morgen ophalen. Ongewoon lange levertijd voor een medicijn, ik heb dat niet eerder meegemaakt.
Op maandag 29 januari 2018 10:31 schreef richolio het volgende:
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')