Wat is het dan? Umani? Ik heb het een keer opgezocht maar ben nu alweer vergeten wat het betekentquote:
5e smaak, je hebt zoet,zuur, bitter, scherp en umamiquote:
Kunnen/mogen ze meer proberenquote:Op dinsdag 22 september 2015 18:36 schreef franklop het volgende:
waarom altijd maar minimaal 1 ingredient gebruiken
Ik stel geen vragen waar ik het antwoord van weetquote:Op dinsdag 22 september 2015 18:36 schreef Karina het volgende:
[..]
Wat is het dan? Umani? Ik heb het een keer opgezocht maar ben nu alweer vergeten wat het betekent
Dus umami is een smaak? Of is het een fysiek iets?quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:36 schreef LPFAN het volgende:
[..]
5e smaak, je hebt zoet,zuur, bitter, scherp en umami
Oh ik dacht dat ik het verkeerd had gespeldquote:Op dinsdag 22 september 2015 18:37 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Ik stel geen vragen waar ik het antwoord van weet
het is de smaak hartig.quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:37 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Dus umami is een smaak? Of is het een fysiek iets?
quote:Umami is een van oorsprong Japans woord dat 'heerlijkheid' of 'hartig' betekent; het is een van de vijf basissmaken naast zout, zoet, zuur en bitter. Ook metaal wordt als smaak genoemd, maar is geen basissmaak.[1]
Uit onderzoek, gepubliceerd in 1908,[2] is gebleken dat we een vijfde smaak hebben, die gevoelig is voor glutamaat, één van de twintig proteïnogene aminozuren. Glutamaat wordt ook als smaakversterker gebruikt in de vorm van het additief mononatriumglutamaat, en is in veel kant-en-klare etenswaren, zoals zoute snacks en bouillonblokjes, te vinden. Over het effect ervan op de andere smaken is weinig bekend. Umami verhoogt de speekselafscheiding en versterkt de hartig zoute en zoete smaken. Umami komt van nature in veel etenswaren voor die vrij glutamaat bevatten, zoals tomaten, champignons, vlees, erwten, belegen kaas en zeewier.
Het zijn vooral aminozuren, de bouwstoffen van eiwitten, en smaakstoffen zoals natriumglutamaat die deze smaakgewaarwording geven.
Oude kaas is meer dan alleen zoutquote:Op dinsdag 22 september 2015 18:40 schreef Karina het volgende:
[..]
Hartig is toch gewoon zout? Of ben ik nou gek.
Die valt volgens mij in die hoek iddquote:Op dinsdag 22 september 2015 18:41 schreef Karina het volgende:
Oh het is een soort MSG dus? Vetsjin (of hoe je dat ook spelt).
Maar die is mooi!quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:45 schreef LPFAN het volgende:
gatver die vreselijke fonq reclames zijn terug
Alsof wij dat lezen Dat is ook voor hipsters.quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:46 schreef Burner82 het volgende:
Btw, in de Elsevier staat een leuk stuk over mijn nieuwe werkplek
Ow, ik dacht vooral voor oudere met geldquote:Op dinsdag 22 september 2015 18:47 schreef Karina het volgende:
[..]
Alsof wij dat lezen Dat is ook voor hipsters.
Ik val in de eerste categorie maar niet in die tweedequote:Op dinsdag 22 september 2015 18:48 schreef Burner82 het volgende:
[..]
Ow, ik dacht vooral voor oudere met geld
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |