Nee, vrijwel nooit. Echt, ik kan het me ook bijna niet herinneren, de keren dat het wel eetbaar was.quote:Op maandag 5 oktober 2015 21:01 schreef Molo het volgende:
Bij entrecote eet je natuurlijk dat goddelijk lekkere vet gewoon op he.
Omnomnom
Bij goed vlees en vlees van lekkere grill of bbq, heeeeerlijkquote:Op maandag 5 oktober 2015 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, vrijwel nooit. Echt, ik kan het me ook bijna niet herinneren, de keren dat het wel eetbaar was.
Was dit aan mij gericht?quote:Op maandag 5 oktober 2015 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Had vanavond schouderkarbonade op de bbq, hebben ca een 25 minuten erop gelegen op een laag vuur, heerlijk mals en sappig, waren moddervet.
Hoe vet was je lapje?
Varkensvlees is tegenwoordig vaak zo mager
Correctquote:Op maandag 5 oktober 2015 22:42 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Was dit aan mij gericht?
Ja, ehhh best wel vet. Maar goed, de strategie is dus lang op een laag vuur en niet kort op een hoog vuur.
Brrrr, daar krijg ik echt de rillingen van.quote:Op maandag 5 oktober 2015 21:01 schreef Molo het volgende:
Bij entrecote eet je natuurlijk dat goddelijk lekkere vet gewoon op he.
Omnomnom
Ik kwam in dit topic en zag deze post, weet wat ik vanavond eet!quote:Op woensdag 16 september 2015 23:14 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik doe er gewoon even 4 (ik spaar ze). Dan zoek je de meest aansprekende maar uit. Ze zijn alle 4 van Piet V.
Niets lekkerder dan moddergare, gegrillde kippenvleugels.
Bloemige aardappels schillen en kwarten, op een ingevet bakblik leggen.
Kippenvleugels kruiden (gaat uitstekend door ze in een plastic zak te doen en dan kruiden erbij, schudden)
Kippenvleugels op de aardappelen leggen en een slordige 1 1/2 uur in de oven bij 175 graden.
Smullen
Budget recept:
Neem bloemige aardappels en schild deze en snij ze in stukken zo groot als een pingpongbal of iets kleiner.
Doe ze op een ovenblik dat je met wat olie of boter hebt ingewreven.
Neem kippenvleugels en doe deze in een plastic zak, kruid naar smaak en schud de zak dat de kruiden zich goed egaal verdelen.
Leg de kippenvleugels op de aardappels en voor ca een uur in de oven bij 175 graden, iets langer kan ook.
De vleugels worden krokant en moddergaar, lekker kluiven en de aardappels bakken in het vet, en zuigen de smaak van het sap wat uit de kip loopt op.
Smullen!
Koop een pond grote vette vleugels pp bij een goede poelier, supermarkt vleugels zijn waardeloos.
Schil bloemige aardappels en snij ze aan stukken, kruid en zout de vleugels naar smaak en leg deze tussen en op de aardappels op een bakblik. Leg ze een 75 minuten in de oven bij 200 graden. De vleugels worden heerlijk mals en de aardappels zuigen het kippenvet op.
Smullen
Als je gek bent op kip en een eenvoudig recept wil kan ik je wel helpen.
Neem per persoon een pond kippenvleugels (schrik niet, das 250 gram eetbaar materiaal, waarvan de helft huid) en kruid deze met gewone kipkruiden uit een potje. Schil bloemige aardappels en kwart deze. Vet een bakblik licht in met wat boter.
Leg de geschilde, gewassen en gedroogde aardappels op het blik en leg de vleugels hierop. Zet de oven op 200-225 hete lucht stand graden en doe het blik in de oven voor ca 75 minuten.
De kippenvleugels worden lekker kluifmateriaal met krokant korstje, de aardappels zuigen zich vol kippenvet en smaken goddelijk.
Serveren met belgische mayonaise en een salade.
http://robxead.plazilla.c(...)ruiden-mengsel-makenquote:Op dinsdag 6 oktober 2015 10:56 schreef Boarderzip het volgende:
[..]
Ik kwam in dit topic en zag deze post, weet wat ik vanavond eet!
Nog een kruiden tip Piet? Of gewoon kipkruiden uit een potje?
Deze chef maakt het zoals de moeder van een Marokkaanse vriendinquote:Op dinsdag 6 oktober 2015 12:11 schreef Fer het volgende:
Het Piet, hoe zorg je eigenlijk dat couscous niet droog en naar karton blijft smaken?
Wellen in bouillon ipv in water.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 12:11 schreef Fer het volgende:
Het Piet, hoe zorg je eigenlijk dat couscous niet droog en naar karton blijft smaken?
Gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, wat nootmuskaat, zout en peper vind ik lekker, wat zouthoutpoeder erdoor heb ik laatst gedaan, was ook erg lekker.quote:Op dinsdag 6 oktober 2015 11:07 schreef derLudolf het volgende:
[..]
http://robxead.plazilla.c(...)ruiden-mengsel-maken
Bladerdeegragoutbakjes - zoo kerstpakket 2002!quote:Op zondag 4 oktober 2015 19:00 schreef N.icka het volgende:
Piet, hoe maak ik een echt lekkere paddenstoelragout ? En ik wil dat niet in van die bakjes serveren, vind ik wat goedkoop aandoen. Heb jij een suggestie ?
Zelf maken met bladerdeeg (met boter)quote:Op woensdag 7 oktober 2015 15:17 schreef klaarover het volgende:
[..]
Bladerdeegragoutbakjes - zoo kerstpakket 2002!
Maar als je goeien hebt, met roomboter bereid, dan is dat stiekem heel lekker. Guilty pleasure.
Je kunt inderdaad in bouillon wellen. Daarna even opbakken in wat boter en een tikje zout maakt het ook heerlijkquote:Op dinsdag 6 oktober 2015 12:11 schreef Fer het volgende:
Het Piet, hoe zorg je eigenlijk dat couscous niet droog en naar karton blijft smaken?
Bij goede Ibérico vind ik het vet heerlijk om op te eten. En bij (buik)spek. Maar dat is wel zo'n beetje het enige.quote:Op maandag 5 oktober 2015 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, vrijwel nooit. Echt, ik kan het me ook bijna niet herinneren, de keren dat het wel eetbaar was.
Spek is een goede tip en heb ik altijd wel in huis. Ontbijtkoek lijkt mij zo zoet.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 13:57 schreef derLudolf het volgende:
Eerlijk gezegd heb ik nooit echt veel smaakverschil geproefd tussen verschillende soorten bier door ik gebruikte voor hachee. Ik had meestal Grand Prestige of Grolsch Herfstbok. beide wel prima.
Wat ik trouwens wel es lees is dat ze ook nog wat spek meebakken in zo'n stoofpotje. In plaats van brood kun je ook ontbijtkoek pakken
Ga ik zeker doen .quote:Op donderdag 8 oktober 2015 14:05 schreef golfer het volgende:
Ik zou ook een scheutje azijn/wijn/port als zuurtje erbij doen om het vlees wat malser te maken.
Note to self, kom hier op terug.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 09:37 schreef Bramito het volgende:
Ik zie een paar posts geleden "kerstpakket" staan, vandaar de volgende vraag
Om mijn schoonmoeder te ontlasten, zorg ik altijd dat ze een groot stuk vlees in saus heeft om op één van de vele feestdagen te serveren. (Wij zijn er meestal niet). Het idee is dat ze makkelijk het stuk vlees in de saus kan opwarmen en dat ze verder niks hoeft te doen. Ik heb de afgelopen jaren portsaus, mosterdsaus, rodewijnsaus, dikke vleesjus en weet ik wat gemaakt.
Nou vroeg ik mij af Piet, wat is de meest awesome saus die jij ooit hebt gemaakt? Ik dacht aan een demi glace, maar ik weet niet of dat praktisch en haalbaar is.
Je mag me ook over 2 en een halve maand antwoorden hoor.
Fijn! Dank!quote:Op donderdag 8 oktober 2015 17:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Note to self, kom hier op terug.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |