abonnement Unibet Coolblue
  maandag 5 oktober 2015 @ 21:01:45 #251
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156626886
Bij entrecote eet je natuurlijk dat goddelijk lekkere vet gewoon op he.
Omnomnom :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 5 oktober 2015 @ 21:12:38 #252
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156627242
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 21:01 schreef Molo het volgende:
Bij entrecote eet je natuurlijk dat goddelijk lekkere vet gewoon op he.
Omnomnom :9~
Nee, vrijwel nooit. Echt, ik kan het me ook bijna niet herinneren, de keren dat het wel eetbaar was.
  maandag 5 oktober 2015 @ 21:14:55 #253
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156627309
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 21:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, vrijwel nooit. Echt, ik kan het me ook bijna niet herinneren, de keren dat het wel eetbaar was.
Bij goed vlees en vlees van lekkere grill of bbq, heeeeerlijk :9

Mijn man vindt het niks, dus dan ruil ik stukje vlees tegen stukje vet met hem :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 5 oktober 2015 @ 21:27:39 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156627688
Had vanavond schouderkarbonade op de bbq, hebben ca een 25 minuten erop gelegen op een laag vuur, heerlijk mals en sappig, waren moddervet.
Hoe vet was je lapje?
Varkensvlees is tegenwoordig vaak zo mager
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 5 oktober 2015 @ 21:27:57 #255
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156627697
Bij een entrecote eet ik het vaak ook niet op. Beetje vet oké, maar zo'n dikke kap, neuj liever niet.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_156630248
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Had vanavond schouderkarbonade op de bbq, hebben ca een 25 minuten erop gelegen op een laag vuur, heerlijk mals en sappig, waren moddervet.
Hoe vet was je lapje?
Varkensvlees is tegenwoordig vaak zo mager
Was dit aan mij gericht?

Ja, ehhh best wel vet. Maar goed, de strategie is dus lang op een laag vuur en niet kort op een hoog vuur.
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 06:26:04 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156633739
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 22:42 schreef kuifje_fok het volgende:

[..]

Was dit aan mij gericht?

Ja, ehhh best wel vet. Maar goed, de strategie is dus lang op een laag vuur en niet kort op een hoog vuur.
Correct
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156634328
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 21:01 schreef Molo het volgende:
Bij entrecote eet je natuurlijk dat goddelijk lekkere vet gewoon op he.
Omnomnom :9~
Brrrr, daar krijg ik echt de rillingen van. :D
pi_156635935
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2015 23:14 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik doe er gewoon even 4 (ik spaar ze). Dan zoek je de meest aansprekende maar uit. Ze zijn alle 4 van Piet V.

Niets lekkerder dan moddergare, gegrillde kippenvleugels.
Bloemige aardappels schillen en kwarten, op een ingevet bakblik leggen.
Kippenvleugels kruiden (gaat uitstekend door ze in een plastic zak te doen en dan kruiden erbij, schudden)
Kippenvleugels op de aardappelen leggen en een slordige 1 1/2 uur in de oven bij 175 graden.
Smullen

Budget recept:
Neem bloemige aardappels en schild deze en snij ze in stukken zo groot als een pingpongbal of iets kleiner.
Doe ze op een ovenblik dat je met wat olie of boter hebt ingewreven.
Neem kippenvleugels en doe deze in een plastic zak, kruid naar smaak en schud de zak dat de kruiden zich goed egaal verdelen.
Leg de kippenvleugels op de aardappels en voor ca een uur in de oven bij 175 graden, iets langer kan ook.
De vleugels worden krokant en moddergaar, lekker kluiven en de aardappels bakken in het vet, en zuigen de smaak van het sap wat uit de kip loopt op.
Smullen!

Koop een pond grote vette vleugels pp bij een goede poelier, supermarkt vleugels zijn waardeloos.
Schil bloemige aardappels en snij ze aan stukken, kruid en zout de vleugels naar smaak en leg deze tussen en op de aardappels op een bakblik. Leg ze een 75 minuten in de oven bij 200 graden. De vleugels worden heerlijk mals en de aardappels zuigen het kippenvet op.
Smullen

Als je gek bent op kip en een eenvoudig recept wil kan ik je wel helpen.
Neem per persoon een pond kippenvleugels (schrik niet, das 250 gram eetbaar materiaal, waarvan de helft huid) en kruid deze met gewone kipkruiden uit een potje. Schil bloemige aardappels en kwart deze. Vet een bakblik licht in met wat boter.
Leg de geschilde, gewassen en gedroogde aardappels op het blik en leg de vleugels hierop. Zet de oven op 200-225 hete lucht stand graden en doe het blik in de oven voor ca 75 minuten.
De kippenvleugels worden lekker kluifmateriaal met krokant korstje, de aardappels zuigen zich vol kippenvet en smaken goddelijk.
Serveren met belgische mayonaise en een salade.
Ik kwam in dit topic en zag deze post, weet wat ik vanavond eet! :9~ :9~ :9~

Nog een kruiden tip Piet? Of gewoon kipkruiden uit een potje?
  Moderator dinsdag 6 oktober 2015 @ 11:07:01 #260
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156636136
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 10:56 schreef Boarderzip het volgende:

[..]

Ik kwam in dit topic en zag deze post, weet wat ik vanavond eet! :9~ :9~ :9~

Nog een kruiden tip Piet? Of gewoon kipkruiden uit een potje?
http://robxead.plazilla.c(...)ruiden-mengsel-maken
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_156637339
Het Piet, hoe zorg je eigenlijk dat couscous niet droog en naar karton blijft smaken?
.
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 12:22:11 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156637658
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 12:11 schreef Fer het volgende:
Het Piet, hoe zorg je eigenlijk dat couscous niet droog en naar karton blijft smaken?
Deze chef maakt het zoals de moeder van een Marokkaanse vriendin

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 12:38:48 #263
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_156638186
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 12:11 schreef Fer het volgende:
Het Piet, hoe zorg je eigenlijk dat couscous niet droog en naar karton blijft smaken?
Wellen in bouillon ipv in water.
Spoilers!
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 15:03:13 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156641094
quote:
Gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, wat nootmuskaat, zout en peper vind ik lekker, wat zouthoutpoeder erdoor heb ik laatst gedaan, was ook erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 7 oktober 2015 @ 15:17:46 #265
111571 klaarover
klaar? over!
pi_156667897
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:00 schreef N.icka het volgende:
Piet, hoe maak ik een echt lekkere paddenstoelragout ? En ik wil dat niet in van die bakjes serveren, vind ik wat goedkoop aandoen. Heb jij een suggestie ?
Bladerdeegragoutbakjes - zoo kerstpakket 2002!
Maar als je goeien hebt, met roomboter bereid, dan is dat stiekem heel lekker. Guilty pleasure.
  woensdag 7 oktober 2015 @ 15:39:53 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156668297
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 15:17 schreef klaarover het volgende:

[..]

Bladerdeegragoutbakjes - zoo kerstpakket 2002!
Maar als je goeien hebt, met roomboter bereid, dan is dat stiekem heel lekker. Guilty pleasure.
Zelf maken met bladerdeeg (met boter)
Zo maak ik wel soldaatjes van bladerdeeg, sommigen met kaas, andere met amandel, of kummel, sesamzaad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 oktober 2015 @ 09:37:54 #267
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_156684249
Ik zie een paar posts geleden "kerstpakket" staan, vandaar de volgende vraag :')
Om mijn schoonmoeder te ontlasten, zorg ik altijd dat ze een groot stuk vlees in saus heeft om op één van de vele feestdagen te serveren. (Wij zijn er meestal niet). Het idee is dat ze makkelijk het stuk vlees in de saus kan opwarmen en dat ze verder niks hoeft te doen. Ik heb de afgelopen jaren portsaus, mosterdsaus, rodewijnsaus, dikke vleesjus en weet ik wat gemaakt.

Nou vroeg ik mij af Piet, wat is de meest awesome saus die jij ooit hebt gemaakt? Ik dacht aan een demi glace, maar ik weet niet of dat praktisch en haalbaar is.

Je mag me ook over 2 en een halve maand antwoorden hoor. :')
Siesta & Fiesta!
pi_156684380
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 12:11 schreef Fer het volgende:
Het Piet, hoe zorg je eigenlijk dat couscous niet droog en naar karton blijft smaken?
Je kunt inderdaad in bouillon wellen. Daarna even opbakken in wat boter en een tikje zout maakt het ook heerlijk :9
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  donderdag 8 oktober 2015 @ 13:08:03 #269
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_156687749
Hallo allemaal :W,

Morgen krijg ik twee vrienden op bezoek en het word een heerlijke avond waarbij we veel bier gaan drinken en andere dingen doen. Nu ga ik voor/met deze vrienden koken en onze keuze is gevallen op een stoofpot.

Het voorbereidende werk is al gedaan er is namelijk mooi vlees besteld bij de slager. Ik heb dit ook wel eens eerder gemaakt dus heb ook een idee van wat ik wil maar tips zijn altijd welkom. Ik zal even opsommen wat ik heb en wat ik van plan ben.

-Bloem
-Ui
-Plak brood
-Mosterd
-Champignons
-Knoflook
-Bruin bier
-Vlees uiteraard
-Bouillonblokje
-Laurier
-Kruidnagel
-Stoofpan

En dan voor erbij wat friet en sla.

Het vlees is besteld dus suggesties over welk vlees het beste is zijn overbodig. Waar ik wel wat tips over wil hebben is goed bier, heb zelf een aantal keer gedaan met een leffe dubbel, westmalle dubbel, Hertog Jan GP en ook HJ Dubbel maar wat raden jullie aan?

Tevens, bereidingstijd en manier van bereide van het vlees. Ik heb tot nog toe altijd gedaan dat ik het vlees in de stoofpan kort aanbak en dan de rest van de ingrediënten erbij ingooi. Dit keer wil ik echter in een koekenpan het vlees aanbakken. En hoe lang laat ik het staan? Anderhalf uur? Ik wil vlees dat lekker zacht is maar nog wel wat smaak heeft.

Ik ben benieuwd naar jullie tips en adviezen :).
UI Made bij VanilleKwark.
  Moderator donderdag 8 oktober 2015 @ 13:57:46 #270
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_156688698
Eerlijk gezegd heb ik nooit echt veel smaakverschil geproefd tussen verschillende soorten bier door ik gebruikte voor hachee. Ik had meestal Grand Prestige of Grolsch Herfstbok. beide wel prima.

Wat ik trouwens wel es lees is dat ze ook nog wat spek meebakken in zo'n stoofpotje. In plaats van brood kun je ook ontbijtkoek pakken
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 8 oktober 2015 @ 14:05:32 #271
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_156688878
Ik zou ook een scheutje azijn/wijn/port als zuurtje erbij doen om het vlees wat malser te maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 oktober 2015 @ 14:11:06 #272
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156688993
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 21:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, vrijwel nooit. Echt, ik kan het me ook bijna niet herinneren, de keren dat het wel eetbaar was.
Bij goede Ibérico vind ik het vet heerlijk om op te eten. En bij (buik)spek. Maar dat is wel zo'n beetje het enige.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 8 oktober 2015 @ 14:17:04 #273
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_156689114
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 13:57 schreef derLudolf het volgende:
Eerlijk gezegd heb ik nooit echt veel smaakverschil geproefd tussen verschillende soorten bier door ik gebruikte voor hachee. Ik had meestal Grand Prestige of Grolsch Herfstbok. beide wel prima.

Wat ik trouwens wel es lees is dat ze ook nog wat spek meebakken in zo'n stoofpotje. In plaats van brood kun je ook ontbijtkoek pakken
Spek is een goede tip en heb ik altijd wel in huis. Ontbijtkoek lijkt mij zo zoet.

quote:
3s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 14:05 schreef golfer het volgende:
Ik zou ook een scheutje azijn/wijn/port als zuurtje erbij doen om het vlees wat malser te maken.
Ga ik zeker doen ^O^ .
UI Made bij VanilleKwark.
  donderdag 8 oktober 2015 @ 17:30:46 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156692433
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 09:37 schreef Bramito het volgende:
Ik zie een paar posts geleden "kerstpakket" staan, vandaar de volgende vraag :')
Om mijn schoonmoeder te ontlasten, zorg ik altijd dat ze een groot stuk vlees in saus heeft om op één van de vele feestdagen te serveren. (Wij zijn er meestal niet). Het idee is dat ze makkelijk het stuk vlees in de saus kan opwarmen en dat ze verder niks hoeft te doen. Ik heb de afgelopen jaren portsaus, mosterdsaus, rodewijnsaus, dikke vleesjus en weet ik wat gemaakt.

Nou vroeg ik mij af Piet, wat is de meest awesome saus die jij ooit hebt gemaakt? Ik dacht aan een demi glace, maar ik weet niet of dat praktisch en haalbaar is.

Je mag me ook over 2 en een halve maand antwoorden hoor. :')
Note to self, kom hier op terug.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 9 oktober 2015 @ 06:37:02 #275
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_156704648
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 17:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Note to self, kom hier op terug.
Fijn! Dank!
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')