Respectquote:
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.quote:Op woensdag 16 december 2015 00:31 schreef sirdanilot het volgende:
Respect
Was het eten echt smerig? Wat was het precies?
Wat een heerlijk stuk.quote:Op dinsdag 15 december 2015 17:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.
[..]
Een restaurant om te huilen
[ afbeelding ]
Kalmpjes rolden onze wieltjes door de Côte d'Or, de goudkust van de Bourgogne, toen vanonder onze veiligheidsgordels een alarmerend geknor weerklonk. Eetlust. Ongelukkigerwijs op een uiterst ongeschikt moment: we bevonden ons in het duurste wijndorp ter wereld.
Er zat niets anders op. Het enige restaurant in de wijde omtrek was zo ijzingwekkend deftig dat het met dranghekken was afgezet.
[ afbeelding ]
De prijzen bleken opgevoerd tot astronomische hoogten, waardoor het vrijwel ledige restaurant uitsluitend werd bevolkt door rijke Chinezen.
Dit opende echter de mogelijkheid tot interessante psychologisch-antropologische beschouwingen. Van dichtbij konden wij bestuderen hoe de gefortuneerde oosterlingen, grote bellen Romanée-Conti achterover klokkend, via hun telefoons de Nikkei-index bijhielden.
[ afbeelding ]
Het openslaan van de 'Carte des Vins' was een ongekende ervaring die leidde tot wat in de medische wetenschap wordt omschreven als 'acute cardiac arrest'.
Na de mond-op-mond-beademing door de wijnboerenminnares vroegen we de serveuse bedremmeld om een flesje huisslurp.
[ afbeelding ]
De volgende belevenis betrof de cuisine. Die bleek afgestemd op het smaakpalet van de Oriëntaalse bezoekers.
Waardoor wij de keuze hadden tussen rauwe kwal in een saus van dwergpoedelurine (links) of reepjes hondenlulvoorhuid op een bedje van buffeltestikels (rechts).
[ afbeelding ]
Het grootste evenement ontrolde zich echter aan het eind van de maaltijd. Teneinde het hun Oosterse weldoeners tot diep in hun haarvaten naar de zin te maken, had de bedrijfsleiding een speciaal opgeleide ober uit China laten invliegen.
Met het mes in de aanslag zette de exotische specialist zich in postuur achter een kaaswagen vol sterk geurende Franse fromages.
[ afbeelding ]
Het was duidelijk zijn eerste confrontatie met dit onderdeel van de Cuisine Française. Voorzichtig prikte de oosterling in een stukje Epoisses, een roodschimmelkaas met een geur die het behang van de muur doet krullen.
Nadat deze gevreesde stinker was geserveerd, boog de kaasnoviet zich over een Vieille Tomme, een Pyrenese schapenkaas die vanwege haar ondoordringbare structuur ook wel wordt gebruikt voor de versteviging van damwanden.
Toen hij na een aantal verwoede pogingen nog altijd geen millimeter op zijn rauwmelkse tegenstander had weten te veroveren, kreeg de jonge kaasmeester een waas voor zijn ogen. Met een woeste aanvalskreet stortte hij zich op zijn tegenstander. ''CHIHUWAWAAAAAH!'
[ afbeelding ]
Verbijsterd sloegen we gade hoe onze Chinese medegasten ter waarde van een vakantiehuis met zwembad enige kistjes meeneemwijn aanschaften.
Daarna verlieten wij, materieel platzak maar geestelijk verrijkt, deze parallelle planeet. Terug naar onze eigen wereld.
Oh ik zag het nu pas, dat hij het niet zelf geschreven heeftquote:Op woensdag 16 december 2015 01:07 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.
Hij heeft het niet zelf geschreven. Dat had wel wat duidelijker gemogen, Iwanius en het is een beetje onzinnig andermans reviews hier te plaatsen.quote:
Paar jaar terug hadden wij ons kerstdiner met het bedrijf daar, het eten was erg goed, alleen de bediening nogal knullig. Wat wel leuk was dat we allemaal een mooi boek kregen met de gerechten en ingredienten uit de kas, inclusief mooie verhalen. Waren hun tijd ver vooruit met lokale ingredienten.quote:Op woensdag 9 december 2015 17:42 schreef Godtje het volgende:
[..]
Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001
http://www.restaurantdekas.nl/
Dat had ik door hoor.quote:Op woensdag 16 december 2015 13:26 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hij heeft het niet zelf geschreven. Dat had wel wat duidelijker gemogen, Iwanius en het is een beetje onzinnig andermans reviews hier te plaatsen.
Gebakken of gegratineerde mosselen proberen. .quote:Op donderdag 17 december 2015 20:10 schreef emmyemmy het volgende:
Mosselen vond ik vroeger lekker, en ze lijken me nog steeds lekker, maar ik vind het vlees er altijd zo onsmakelijk uitzien, en het idee dat je zo'n beestje in z'n geheel opeet Vind ik jammer dat ik me daar zo moeilijk overheen kan zetten.
Ja, mij ook. Maar laten we wel wezen jongens Golfer heeft er gegeten en niet wij en die is qua Oosterse smaken ook niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen als het smaken betreft. Dus gaan we er voorlopig vanuit uit dat Golfer het bij het rechte eind heeft qua beoordeling.quote:Op donderdag 17 december 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
Goeie, Noa!
Ze zien er in ieder geval wel uit zoals ik ze wil eten, zacht en romig ipv overgaar en oranje.
Hij heeft in Amsterdam ook nog een andere tent. Een BBQ-restaurant. Hij is tegenwoordig meer uitbater dan kok, voor zover hij ooit echt kok is geweest.quote:Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Jaspers is vooral bekend geworden een hele tijd geleden vanwege het feit dat hij een boek schreef genaamd Smart Cooking dat voor culinaire begrippen in Nederland toen vrij 'nieuw' was. Dat is vervolgens als een soort 'bijbel' gezien door sommige culfoodies die het als de nieuwe weg zagen die de kookkunst in Nederland zou moeten inslaan (gelul want dat smart cooking heeft hij gewoon gejat uit het buitenland van andere topkoks die dit al langer deden en waar ik het van ken.)quote:Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Bijzonder goede rant!quote:
quote:Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Van mij had het nog wel wat uitgebreider gekund. Ik haat die papzak.quote:Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |