abonnement Unibet Coolblue
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 16 december 2015 @ 00:31:38 #201
414785 sirdanilot
pi_158275269
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 december 2015 17:40 schreef Iwanius het volgende:

...

Respect _O_

Was het eten echt smerig? Wat was het precies?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 16 december 2015 @ 01:07:13 #202
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158275599
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 00:31 schreef sirdanilot het volgende:


Respect _O_

Was het eten echt smerig? Wat was het precies?
Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 16 december 2015 @ 07:49:16 #203
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158276791
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 december 2015 17:40 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik begrijp ook niet dat iemand uberhaupt de moeite wil nemen zo een toko te bezoeken. Je weet dat het vaak hype en de naam alleen maar is, en je zelden of nooit bij dit soort toko's echte kwaliteit krijgt maar veelal de gebakken lucht van gehypt eten met de signatuur van de chefkok zoals in deze Jamie Oliver. Hij zet deze keten ook niet op om zogenaamd éerlijk voedsel aan de man te brengen. Dat is allemaal PR gelul. Hij wil gewoon ordinair flink cashen op goedkope arbeid en zijn naam. Meer niet.

[..]

Een restaurant om te huilen

[ afbeelding ]

Kalmpjes rolden onze wieltjes door de Côte d'Or, de goudkust van de Bourgogne, toen vanonder onze veiligheidsgordels een alarmerend geknor weerklonk. Eetlust. Ongelukkigerwijs op een uiterst ongeschikt moment: we bevonden ons in het duurste wijndorp ter wereld.

Er zat niets anders op. Het enige restaurant in de wijde omtrek was zo ijzingwekkend deftig dat het met dranghekken was afgezet.

[ afbeelding ]

De prijzen bleken opgevoerd tot astronomische hoogten, waardoor het vrijwel ledige restaurant uitsluitend werd bevolkt door rijke Chinezen.

Dit opende echter de mogelijkheid tot interessante psychologisch-antropologische beschouwingen. Van dichtbij konden wij bestuderen hoe de gefortuneerde oosterlingen, grote bellen Romanée-Conti achterover klokkend, via hun telefoons de Nikkei-index bijhielden.

[ afbeelding ]

Het openslaan van de 'Carte des Vins' was een ongekende ervaring die leidde tot wat in de medische wetenschap wordt omschreven als 'acute cardiac arrest'.

Na de mond-op-mond-beademing door de wijnboerenminnares vroegen we de serveuse bedremmeld om een flesje huisslurp.

[ afbeelding ]

De volgende belevenis betrof de cuisine. Die bleek afgestemd op het smaakpalet van de Oriëntaalse bezoekers.

Waardoor wij de keuze hadden tussen rauwe kwal in een saus van dwergpoedelurine (links) of reepjes hondenlulvoorhuid op een bedje van buffeltestikels (rechts).

[ afbeelding ]

Het grootste evenement ontrolde zich echter aan het eind van de maaltijd. Teneinde het hun Oosterse weldoeners tot diep in hun haarvaten naar de zin te maken, had de bedrijfsleiding een speciaal opgeleide ober uit China laten invliegen.

Met het mes in de aanslag zette de exotische specialist zich in postuur achter een kaaswagen vol sterk geurende Franse fromages.

[ afbeelding ]

Het was duidelijk zijn eerste confrontatie met dit onderdeel van de Cuisine Française. Voorzichtig prikte de oosterling in een stukje Epoisses, een roodschimmelkaas met een geur die het behang van de muur doet krullen.

Nadat deze gevreesde stinker was geserveerd, boog de kaasnoviet zich over een Vieille Tomme, een Pyrenese schapenkaas die vanwege haar ondoordringbare structuur ook wel wordt gebruikt voor de versteviging van damwanden.

Toen hij na een aantal verwoede pogingen nog altijd geen millimeter op zijn rauwmelkse tegenstander had weten te veroveren, kreeg de jonge kaasmeester een waas voor zijn ogen. Met een woeste aanvalskreet stortte hij zich op zijn tegenstander. ''CHIHUWAWAAAAAH!'

[ afbeelding ]

Verbijsterd sloegen we gade hoe onze Chinese medegasten ter waarde van een vakantiehuis met zwembad enige kistjes meeneemwijn aanschaften.

Daarna verlieten wij, materieel platzak maar geestelijk verrijkt, deze parallelle planeet. Terug naar onze eigen wereld.

_O_ :D Wat een heerlijk stuk.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 16 december 2015 @ 10:14:02 #204
414785 sirdanilot
pi_158278148
quote:
14s.gif Op woensdag 16 december 2015 01:07 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat moet je dan maar aan Ilja vragen die dat vandaag in de Slurp schreef.
Oh ik zag het nu pas, dat hij het niet zelf geschreven heeft
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_158281510
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2015 07:49 schreef Isegrim het volgende:
_O_ :D Wat een heerlijk stuk.
Hij heeft het niet zelf geschreven. Dat had wel wat duidelijker gemogen, Iwanius en het is een beetje onzinnig andermans reviews hier te plaatsen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_158282636
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 17:42 schreef Godtje het volgende:

[..]

Restaurant de Kas is dan niet helemaal vegetarisch maar de nadruk ligt daar ook op eigen kweek groentes en dat doen ze in het hogere segment. Al sinds 2001

http://www.restaurantdekas.nl/
Paar jaar terug hadden wij ons kerstdiner met het bedrijf daar, het eten was erg goed, alleen de bediening nogal knullig. Wat wel leuk was dat we allemaal een mooi boek kregen met de gerechten en ingredienten uit de kas, inclusief mooie verhalen. Waren hun tijd ver vooruit met lokale ingredienten.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  woensdag 16 december 2015 @ 16:21:05 #207
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158285695
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 13:26 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hij heeft het niet zelf geschreven. Dat had wel wat duidelijker gemogen, Iwanius en het is een beetje onzinnig andermans reviews hier te plaatsen.
Dat had ik door hoor. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 17 december 2015 @ 18:25:02 #208
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158311998
Wanneer: 17-12-2015
Waar: Happyhappyjoyjoy Amsterdam.
Impressie:
Happyhappyjoyjoy is een Azian streetfoodrestaurant van Julius Jaspers in de Bilderdijkstraat in Amsterdam. Het concept is dat je allerlei kleine gerechten neemt en deelt, waarbij je ervan uit kunt gaan dat gemiddeld 3 gerechten per persoon evenveel is als een hele maaltijd.
De kaart bestaat uit Vietnamese, Chinese, Koreaanse en Chinese hapjes en in de (open) keuken staan ook uit verschillende Aziatische landen afkomstige koks te koken. Wij kwamen er rond een uur of 4 gewoon even binnen om een paar kleine happen te nuttigen en omdat we nieuwsgierig waren geworden door een lovende recensie in Het Parool.
De inrichting is zeker de moeite waard. Echt flink over de top:





Nadat we de kaart bekeken hadden bestelden we een Thais biertje (Singha Pilsener) en kregen we wat knabbels met een sojasaus en een zwarte bonensaus.



Gerechtjes:
Bluezz nam als eerste gerecht de Vegetable Tempura. Een smakelijke, in een prima beslagje gefrituurde mengeling van aubergine, courgette, champignons en uien met daarbij een tensuyusaus.


Voor mij als eerste gerecht Ngap Kauw, een goede Dim Sun dumpling gevuld met pekingeend, garnaal en bamboescheut met een soja- gembersaus.


Daarna volgden twee tegenvallende gerechtjes.
Voor Bluezz de 5-spized Pork: langzaam gegaard buikspek, met kaneel, steranijs, venkelzaad, kruidnagel en szechuanpeper. Tegenvallend, want een beetje muffige varkenssmaak en het vlees was niet crispy.


En voor mij de gestoomde Mosselen in XO-saus. (coquille, garnalen, chili, gember en knoflook). Tegenvallend, want een penetrante visgeur, dus niet erg verse mosselen. Meer dan de helft laten staan.


Al met al een tegenvallende ervaring. Inclusief de drankjes waren we totaal 37,50 kwijt.
Het bijzondere uiterlijk van deze tent kan de matige kwaliteit van de door ons genuttigde gerechten niet compenseren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158313471
Zou het vissige mogelijk niet van de XO saus komen?
  donderdag 17 december 2015 @ 20:01:31 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158313847
Goeie, Noa!
Ze zien er in ieder geval wel uit zoals ik ze wil eten, zacht en romig ipv overgaar en oranje.
pi_158314038
Mosselen vond ik vroeger lekker, en ze lijken me nog steeds lekker, maar ik vind het vlees er altijd zo onsmakelijk uitzien, en het idee dat je zo'n beestje in z'n geheel opeet :P Vind ik jammer dat ik me daar zo moeilijk overheen kan zetten.
pi_158314425
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 20:10 schreef emmyemmy het volgende:
Mosselen vond ik vroeger lekker, en ze lijken me nog steeds lekker, maar ik vind het vlees er altijd zo onsmakelijk uitzien, en het idee dat je zo'n beestje in z'n geheel opeet :P Vind ik jammer dat ik me daar zo moeilijk overheen kan zetten.
Gebakken of gegratineerde mosselen proberen. :9.
Karma is a fucking bitch.
pi_158319419
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2015 20:01 schreef RobinOok het volgende:
Goeie, Noa!
Ze zien er in ieder geval wel uit zoals ik ze wil eten, zacht en romig ipv overgaar en oranje.
Ja, mij ook. Maar laten we wel wezen jongens Golfer heeft er gegeten en niet wij en die is qua Oosterse smaken ook niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen als het smaken betreft. Dus gaan we er voorlopig vanuit uit dat Golfer het bij het rechte eind heeft qua beoordeling.

Maar wat Robin zegt. Visueel ( en ja ik weet dat zegt vaak ook niet alles) ziet het er wel qua bereiding behoorlijk tot goed uit. Anderzijds had ik vooraf ook mijn bedenkingen toen ik hoorde dat die Jaspers deze toko zou gaan openen. Gewoon omdat ik Jaspers helemaal geen chefkok vind maar een gewone kok die een beetje veel hype kreeg en op tv tot het irritante toe zijn collega napraat met zijn "zuurtje en zoetje" gebral.
  donderdag 17 december 2015 @ 23:21:23 #214
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158319855
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 17 december 2015 @ 23:42:16 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158320537
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Hij heeft in Amsterdam ook nog een andere tent. Een BBQ-restaurant. Hij is tegenwoordig meer uitbater dan kok, voor zover hij ooit echt kok is geweest.

Maar deze toko van hem hinkt op teveel gedachten. Hij had het beter kunnen houden bij de keuken waar hij wel verstand van heeft: de Vietnamese.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158320550
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:21 schreef MutedFaith het volgende:
ik dacht altijd dat die Jaspers sowieso geen kok was, maar culinair recensent ofzo.
Jaspers is vooral bekend geworden een hele tijd geleden vanwege het feit dat hij een boek schreef genaamd Smart Cooking dat voor culinaire begrippen in Nederland toen vrij 'nieuw' was. Dat is vervolgens als een soort 'bijbel' gezien door sommige culfoodies die het als de nieuwe weg zagen die de kookkunst in Nederland zou moeten inslaan (gelul want dat smart cooking heeft hij gewoon gejat uit het buitenland van andere topkoks die dit al langer deden en waar ik het van ken.)

Maar Jaspers is meer een schrijver dan een echte chefkok of kok maar vanwege zijn omvang en imposant figuur ( nou...hij is gewoon dik,vettig!,kwabbig) en het constant opduiken bij de grote Robert Kranenborg werd Jaspers dus vanzelf ineens ook een 'belangrijk' iemand in de Nederlandse culinaire wereld.(meeliften op andermans populariteit/succes) Nou sorry,maar dan vind ik je geen echte kok. Meer het type 'Joop Braakhekke' alhoewel die meer een echte uitbater/ondernemer is dan kok.

Ik zal verder niet verklappen wat een aantal sterrenchefs echt van Julius Jaspers vinden maar dat zit niet ver van wat ik schuingedrukt in het tweede deel van mijn tekst opsomde.

Een andere kok die ik vaak "de horzel"noem is Alain Caron. Die duikt ook graag overal bij op en met name bij de echte grote sterren chef-koks alsof hij tot hun selecte klasse behoort. Hij wordt ook zelden tot nooit uitgenodigd maar weet zich wel vaak op te dringen bij openingen door met iemand mee te komen die wel is uitgenodigd. Hij zorgt dan ook altijd dat hij de hele avond in de buurt van de grote chef-koks staat en begint hij weer met zijn riedel toen hij in Parijs met de grote die en die chef-kok werkte tot aan de President van Frankrijk toe. Het mooiste was dat hij ooit een simpele steaktartaar zou gaan bereiden (zijn specialiteit) in de keuken van een sterrenchef en toen hij het voorschotelde alle aanwezige sterrenkoks na 1 hap hun bordje neerlegde met de mededeling: "Apart Alain" en snel een slok van hun glas namen en verder gingen waarmee ze bezig waren.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2015 23:45:06 ]
pi_158321660
quote:
6s.gif Op donderdag 17 december 2015 23:42 schreef Iwanius het volgende:
Jaspers
Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 18 december 2015 @ 00:55:36 #218
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158321881
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:

Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
:? :? :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158322028
Chinezen die de Nikkei-index in de gaten houden :')
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_158322093
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 december 2015 00:42 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Bijzonder goede rant!
Ik kan daar geweldig van genieten. Ook dat dat (tot nader order) ook gewoon mag en kan.
Van mij had het nog wel wat uitgebreider gekund. :P Ik haat die papzak.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_158335914
In het kader van sterrententen tot snackbars, vroeg ik mij af wie een echt goed en authentiek (lees pittig) Thais restaurant in Den Haag kent?
pi_158337889
Waar: Hotel New York - Rotterdam
Wanneer: Vanmiddag
Kosten: 7,75 euro voor het eten.
Cijfer: 4

We gingen met de klas ergens lunchen om het jaar af te sluiten. Ik stond niet echt te springen om Hotel New York, ik heb er kort in de keuken gewerkt. Maar okay, een nieuwe kans.

Ik zag iets (voor mij) nieuws op de kaart staan, deze pulled pork:


Pulled pork kan bij niet snel fout gaan. Maar dit was echt een nachtmerrie. Het vlees was droog en muf van smaak. Er was geen koolsla, wel wat blaadjes normaal sla en twee plakjes tomaat. Bij gefrituurde uienringen verwachte ik mooie door beslag gehaalde en gefrituurde uienringen. In plaats daarvan zaten er wat zwarte stukjes ui door de pulled pork.

En ik zal ook wel niet begrepen hebben wat een "open sandwich" is, maar dit was gewoon een normale dubbele boterham en niet twee open belegde boterhammen.

Prachtige locatie en de bediening was zowaar ook een keer snel en oplettend. Maar als je zelfs een simpele boterham zo erg kunt verpesten, weet ik weer waarom ik er niet ga eten.
  vrijdag 18 december 2015 @ 20:47:18 #223
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158337940
Hotel New York is bedroevend inderdaad. Zo vreselijk zonde van de locatie...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_158340323
Wat jammer Myra -O-
  vrijdag 18 december 2015 @ 21:55:21 #225
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_158340473
De laatste keer dat ik er binnen liep (personeelsuitje...) was het eerste dat ik rook een overweldigende geur van drie dagen oude vis. Ik snap niet dat niet iedereen direct rechtsomkeert maakte. :X
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')