abonnement Unibet Coolblue
pi_159721729
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2016 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Hotel-restaurant Voshövel in Schermbeck
Gerookte forel met een mousse van gerookte forel
Een bronforelrolmops met rode bieteschuim, gecarameliseerde appel en tuinkers
Een soep van wortel en gember met kardemom, met huisgenote zalm
Ravioli gevuld met vijgen en walnoten, met gebraden kalfszwezerik en jus
Mango bloedsinaasappel sorbet met een obstbrand van frambozen overgoten
Een op de huid gebakken rose eendenborstfilet met gesauteerde spitskool en schupfknoedeln gemaakt van cashew.
Een royale kaasplank met 5 soorten biologische kazen, kwetsenbrood, roggebrood
Creme brulee op smaak gebracht met tonkabonen, met mokkameringues, granaatappel en joghurt/limoenijs
Grappa

Voshövel krijgt twee bestekken in de Guide Michelin en dit is verdient. Het vakmanschap en creativiteit zitten net onder een ster. De porties waren zeer royaal en zeer smakelijk (itt bv Villa Copera waar je met scheurende honger vertrekt). Al met al zeer goed gegeten en een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding

Met drankjes erbij waren we 175 euro kwijt met ons tweetjes
Dat klinkt heel erg goed. Fijn dat het jullie zo gesmaakt heeft!

quote:
0s.gif Op zondag 7 februari 2016 10:50 schreef RobinOok het volgende:
Waar?
Bunga Melati in Alphen.

Wanneer?
6 februari 2016

Wat at je?
Rijsttafel Bunga Melati speciaal

Cocktail Bunga Melati (cocktail samengesteld uit diverse buitenlandse likeuren)
Krupuk Udang (krokant gebakken toespijs met garnalen bereid)
Bunga Maniokschelpjes (pikant krokant gebakken cassave chips)
Serundeng (gebakken kokosnoot)
Kentang Belado (zoet gebakken aardappeltjes)
Sayur Lodeh (Indonesisch groentengerecht)
Acar Indonesia (diverse groenten in zoetzure saus)
Pisang Goreng (gebakken banaan)
Gado Gado (diverse groenten in pindasaus)
Telor Asem Pedas (gekookt ei in pikante saus)
Tumis Buncis (sperzieboontjes met tahu)
Soun Salad (Indonesische salade met soun)
Daging Krengsengan (gesmoord rundvlees in zoete ketjap)
Daging Cingcang (rundvlees in pikante saus)
Daging Garangasem (rundvlees in kokossaus)
Ikan Mango (pangasiusfilet in mangosaus)
Ayam Panggang “Bunga Melati” (kipfilet in pittige ketjapsaus)
Saté Ayam (saté van kipfilet in ketjapsaus)
Saté Babi (saté van varkensvlees in pindasaus)
Ayam Bumbu Gulai (kipfilet in kokos-kerriesaus)
Babi Panggang (geroosterd varkensvlees)

Impressie
Restaurant vol met kaaskoppen en het eten en de bediening is daarop aangepast. Troela zet de sateh op tafel en ik vraag of dat de sate ayam is en ze dreunt op "dat is kip en dat is varkensvlees". Verder kregen we dus rundvlees is kokossaus, kip in ketjapsaus, varkensvlees in pikante saus", etc etc. En zo smaakt het dus ook allemaal, naar vlees in liefdeloze saus.
Ik denk dat de kipsate van Mora nog lekkerder is. De boontjes leken van iglo: ontdooide boontjes met wat fliebertjes zus en zo (ik zag tempeh, geen tahu), kraak nog smaak.
Gefrituurde tilipiapojavis smaakte naar karton, de pisang goreng leek in een ongaar brooddeeg. Roedjak die nergens naar smaakte. Het meeste was niet vies, maar ik werd er evengoed verdrietig van, de laffe treurnis.

En wat ik irritant vond: slechts 1 schaaltje van welk soort. We waren met 8 en mensen gingen steeds opstaan om aan de andere kant van de tafel iets anders op te scheppen. Bovendien, op sommige schaaltjes lagen echt bijvoorbeeld 9 stukjes vlees (rundvlees in dingessaus), dus bij het opscheppen moest je opletten dat je maar 1 stukje "mocht". Zal lekker verdienen zijn daar...

Kosten
¤ 32,50 p.p.

Cijfer
5/10
Klinkt heel erg als mijn meest recente Indo ervaring daar aan de Kralingseplas.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')