abonnement Unibet Coolblue
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 13 september 2015 @ 18:51:59 #1
862 Arcee
Look closer
pi_156055017


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook. Loze maanddumps wat je gezien hebt of nietszeggende ultiem korte recensies worden desalniettemin minder gewaardeerd.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Kijkerslijstjes over de hele maand worden niet gewaardeerd.

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze. ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
pi_156055859

5 Fingers (1952)
Wie van een lekkere WO2 spionage-thriller houdt kan ruim anderhalf uur genieten van een goede film uit de oude doos. 5 Fingers is gebaseerd op het boek Operation Cicero, een in grote lijnen waargebeurd verhaal uit pak hem beet het laatste jaar van WO2. Het boek is na de oorlog geschreven door een nazi die het van dichtbij heeft meegemaakt, en vertelt het verhaal over hoe een spion hen zulke waardevolle informatie wilde verkopen, dat ze zich afvroegen of het allemaal wel echt kon zijn.

In de hoofdrol o.a. James Mason (North by Northwest, Lolita), Michael Rennie (The Day the Earth Stood Still - origineel uit 1951) en de inmiddels 98-jarige Danielle Darieux.

IMDb: 7.8
Ik: 8.0
kijkt veel films
  zondag 13 september 2015 @ 21:13:25 #3
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_156059952
De Zee die Denkt (2000, Gert de Graaff) ****

Wat ben je? Inderdaad, niet 'wie', maar 'wat'? Het antwoord is onmogelijk te geven, niets is wat het lijkt en niets is waar. Hoewel die ene reactie '[tekst]Een individu in de hedendaagse maatschappij[/tekst]' misschien wel het dichtst bij komt: het is gelijkertijd bijna het meest en minst zeggende van alle mogelijke antwoorden. Alles is een illusie en pas als je het vanuit een ander standpunt bekijkt, kom je tot het ware inzicht. Of is het slechts een ander inzicht dat vanaf dan de nieuwe waarheid lijkt? Intrigerende film, die ook sterk gefilmd en gemonteerd is.

pi_156070962
Dawn of the Planet of the Apes (2014) - IMDb : een virus, verspreidt door uitgebroken laboratoriumapen, heeft de mensheid vrijwel volledig uitgevaagd. Een handjevol mensen leeft nog in een kolonie en komt per toeval een apenkolonie tegen die intussen ook verder zijn geëvolueerd. Hoewel ze elkaar in de eerste instantie tolereren breekt toch een oorlog tussen de twee kolonies uit.

Ik heb een hekel aan apen en dan laat je zo'n film links liggen. Toch uiteindelijk gekeken en hij viel eigenlijk niet tegen. Hoewel sommige scenes wel overduidelijk van de harddisk komen (bijv. scene met aap die aanvalsvoertuig inneemt en tegen barricade aan rijdt) en je het plot ook al ver van te voren ziet aankomen blijft er een redelijk onderhoudende actiefilm over. Een 6+

I Origins (2014) - IMDb : Een wetenschapper onderzoekt in zijn laboratorium de evolutie van het menselijk oog (van een hoopje lichtgevoelige cellen tot het oog wat we nu kennen). Bij toeval leert hij een meisje met zeer aparte ogen kennen wat uiteindelijk de weg leidt tot opzienbarende ontdekkingen over de mensheid.

Relatief onbekende film maar daarom niet minder boeiend. Film heeft niets te maken met films zoals I robot, de titel is een aardige woordspeling over het onderwerp wat mijns inziens een origineel, apart concept is. De film lijkt in de eerste instantie een beetje standaard boy meets girl scenario te zijn maar halverwege neem het geheel een behoorlijk dramatische wending waarna de boel in een interessante mix van wetenschap en geestelijke vraagstukken terecht komt. Film geeft te denken, ik heb anderhalf uur geboeid zitten kijken: een 7+

X-Men: Days of Future Past (2014) - IMDb : Wolverine wordt 40 jaar teruggestuurd in de tijd om een toekomstige ontwikkelaar van een machine, die mutanten kan opsporen en vernietigen zonder mensen te beschadigen, te elimineren voordat hij zijn plannen tot uitvoer kan brengen. Wolverine kan echter zijn plannen niet tot uitvoer brengen zonder de hulp van de (op dat moment) veel jongere uitvoeringen van Xavier en Magneto. Dat blijkt echter nog een hele klus.

Ik ben geen fan van superhero films (superman, spiderman, iron man etc.etc.) maar deze is wel aardig. Het verhaallijntje is feitelijk gebaseerd op het Terminator concept en daarom niet bijster origineel. Tijdsbeeld van de mid jaren 70 is aardig in beeld gebracht. Leuke actiefilm voor de zondagmiddag: 6+ (ik denk dat een superhero liefhebber de film terecht hoger inschat).

[ Bericht 2% gewijzigd door mister_white op 14-09-2015 16:34:17 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_156090166
Captain Phillips: De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips (Tom Hanks), kapitein van het vrachtschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar, om zijn bemanning te redden.

Ik vond het een meeslepende film! Niet al te veel 'introductie', dat vond ik erg prettig. De piraten waren na iets van 10 minuten ofzo al in de buurt van het schip en vanaf dat moment aan een stuk door gekeken. Tom Hanks zet Phillips geloofwaardig neer als een kapitein die om zijn bemanning geeft. De piraten vond ik ook heel goed, je zag de onderzekerheid bij Muse als die soms in het nauw gedreven werd door Elmi. 8/10.
Have less, travel more
pi_156093957
The Usual Suspects (1995) - IMDb

Waarschijnlijk bekend bij velen. Ik heb hem gisteren voor het eerst helemaal gezien. Ik had al een keer 20 minuten gekeken, maar 'm toen afgezet. Dit kwam omdat ik geen zin had in weer een misdaad/recherche film.

Gisteren dus besloten om hem maar helemaal te kijken, en ik had geen spijt :P Ik had gehoord over een erg goede plot twist, en man man man dat was er een :)

8,5
Moeten zij weten
  dinsdag 15 september 2015 @ 07:21:01 #7
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156098675
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 22:42 schreef H0D3NPYL het volgende:
The Usual Suspects (1995) - IMDb

Waarschijnlijk bekend bij velen.
Nooit van gehoord.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156099650
The Hundred-Foot Journey (2014) - IMDb


De Kadam familie vertrekt uit India om in Europa een restaurant te openen. Ze komen uiteindelijk in Frankrijk terecht, tegenover een ander restaurant met een Michelinster. Ondanks de concurrentie en niet bepaald een gastvrij onthaal, besluit de koppige Papa Kadam zich niet weg te laten jagen.

Deze film nu twee keer gezien. De eerste keer dat ik hem ging zien sprak de beschrijving me niet heel erg aan, maar ik werd aangenaam verrast tijdens de Ladies Night. Nou zijn films over koken en lekker eten sowieso al een lust om naar te kijken, maar deze weet er weer een frisse draai aan te geven door de Franse keuken te combineren met Indiaas. Daarnaast zijn de personages kleurrijk en vind ik er een duidelijke chemie tussen de hoofdrolspelers. Het viel me nogmaals op hoe naturel het script en acteerwerk op bepaalde momenten overkomen, misschien juist vanwege het niet accentloze Engels. Het grootste minpunt is echter de geloofwaardigheid van het plot. Zou een restaurant met een Michelin ster zich werkelijk geïntimideerd voelen door een nieuw, niet-Frans restaurant? Nee. Maar bij films telt er meer dan geloofwaardigheid. Het plot door de vingers gezien is het echt een leuke, feelgood film. Hij duurt ook vrij lang, maar is nergens echt traag.

Een 8.

Verder nog twee documentaires gezien:

Living on One Dollar (2013) - IMDb
Vier mannen leven van gemiddeld 1 dollar per dag in Guatemala. Ze hebben allen verstand van economie en willen ervaren hoe het is om rond te moeten komen van een onvoorspelbaar loon in barre omstandigheden. Honger, parasieten en stress... maar ook hoop en vrijgevigheid is wat ze er aantreffen.

Vooral het feit dat de mannen zich echt onderworpen hebben aan de soms extreme condities is boeiend om te volgen. Het is onvoorstelbaar dat sommige mensen daar een leven lang mee te maken hebben. Deze film laat zien dat er maar weinig nodig is om te helpen; een simpele lening kan soms al het verschil maken tussen leven en dood. Het zet je aan het denken over onze eigen individualistische maatschappij. Zouden wij elkaar ook niet wat meer mogen gunnen? Hoewel de mensen daar weinig hebben, is hun 'community' wel een stuk hechter. Ze werken met elkaar in plaats van te concurreren en daar komen soms erg inventieve plannen uit. De situatie laat ook zien hoe belangrijk de educatie is in de vorm van het leren van een taal, of het leren van een simpele skill als naaien om zo in je onderhoud te kunnen voorzien. Structureel is het misschien niet mogelijk om de problemen in het land op te lossen, maar het is wel mogelijk om het verschil te maken voor individuen. En uiteindelijk is dat ook meer dan de moeite waard. Cijfer: 8

The True Cost (2015) - IMDb
Een (helaas) redelijk eenzijdige documentaire over de 'fast fashion' industrie en de erbarmelijke werkomstandigheden van de arbeiders in lagelonenlanden. Eenzijdig, omdat de ketens zelfs niet geïnterviewd wilden worden voor de film.

Desalniettemin zet de film aan het denken en dat is wat mij betreft een belangrijke functie van een documentaire. Het moet gedachten prikkelen; misschien zelfs gedrag veranderen. Dat heeft het bij mij wel gedaan. Fast fashion zorgt ervoor dat we ons rijk wanen omdat we veel kunnen kopen voor weinig geld, maar de werkelijke kosten zijn voor de mensen in de fabrieken - die het soms zelfs met hun leven moeten bekopen. De film stelt de problemen aan de kaak, maar biedt helaas weinig goede alternatieven aan. Daardoor blijf je waarschijnlijk shoppen bij H&M, maar denk je misschien wel twee keer na over het kopen, niet dragen en weggooien van een jurk van 10 euro, waar toch meer werk achter zit dan je in eerste instantie zou verwachten. Cijfer: 7,5
  dinsdag 15 september 2015 @ 09:36:42 #9
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_156100555
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 22:42 schreef H0D3NPYL het volgende:
The Usual Suspects (1995) - IMDb

Waarschijnlijk bekend bij velen. Ik heb hem gisteren voor het eerst helemaal gezien. Ik had al een keer 20 minuten gekeken, maar 'm toen afgezet. Dit kwam omdat ik geen zin had in weer een misdaad/recherche film.

Gisteren dus besloten om hem maar helemaal te kijken, en ik had geen spijt :P Ik had gehoord over een erg goede plot twist, en man man man dat was er een :)

8,5
Mijn all time favorite :). De muziek, de sfeer, de dialogen, de acteurs, het eind. Zeker 15 keer bekeken :)
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_156106283
Die nieuwe Avengers. Leuk tussendoortje. Gaat helemaal nergens over natuurlijk maar af en toe een beetje CGI kan geen kwaad.

6/10
Conscience do cost.
pi_156107044
Rudderless



Drama / Muziek
105 minuten

Wanneer een rouwende vader in een neerwaartse spiraal belandt ontdekt hij een doos van zijn overleden zoon met daarin opnames van zijn originele muziekdemo's en teksten. Geshockeerd door de ontdekking van het onbekende talent van zijn zoon besluit hij een band te vormen in de hoop vrede te vinden met het tragische verlies.

Aangeraden door een vriend die meestal wel weet wat voor films ik leuk vind. En hij had het bij het rechte eind! Het was verder niet een hele bijzondere film maar hij keek zeker weten lekker weg. Ik kan er eigenlijk niet heel veel meer over vertellen.

Er was nog wel een minpunt en dat was Selena Gomez die een kleine rol speelde. Ik heb het niet zo met haar en ik vond haar ook irritant in deze film.

IMBd cijfer: 7,5
Mijn cijfer: 7,3
pi_156107396
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 september 2015 07:21 schreef Verbal het volgende:

[..]

Nooit van gehoord.

V.
Dan raad ik 'm ten zeerste aan :)
Moeten zij weten
pi_156107439
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:26 schreef H0D3NPYL het volgende:

[..]

Dan raad ik 'm ten zeerste aan :)
Ik denk dat ie em wel kent.

V.
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
  dinsdag 15 september 2015 @ 16:10:41 #14
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156110257
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 september 2015 14:27 schreef MrSalazar het volgende:

[..]

Ik denk dat ie em wel kent.

V.
Ik denk het ook :P

Meer dan 60x gezien

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156111817
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 september 2015 16:10 schreef Verbal het volgende:
Meer dan 60x gezien
Werk je in een bioscoop of ben je gewoon traag van begrip? :o
Ik ben diegene waar je moeder je altijd voor gewaarschuwd heeft...
  dinsdag 15 september 2015 @ 19:03:07 #16
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156115721
There are more things in haven and earth than are dreamt of in your philosophy, Horatio.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156131384
Minions (2015)

Na een veelbelovend begin viel het halverwege ver terug onder de maat. :N

Sommige plotwendingen waren mij ook niet helemaal duidelijk.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDb: 6.6 (68.832 votes)
Ik: 6.0 (1 vote)
What is my problem with man, you ask? No. I ask you, what was man's problem with me?
pi_156132430
Lost River (2014) - IMDb



Het regiedebuut van Ryan Gosling en wat voor eentje. Het was alsof de sfeer en de stijl van de film me op het lijf geschreven waren. Je ziet veel invloeden van zowel Refn als Lynch, twee regisseurs die tot mijn favorieten behoren, terug in dit werk van Gosling. Zo is het aan de ene kant erg stijlvol met daarbij het gebruik van veel lichteffecten waarbij de vele verschillende kleuren prachtig naar voren komen, zoals we dat van Refn (of beter gezegd Director of Photography Benoît Debie) kennen. Aan de andere kant is het een enorm surrealistische film. Waar ik dacht dat alleen Lynch in staat was om die kenmerkende dromerige sfeer dusdanig neer te zetten, blijkt nu dat Gosling er niet veel voor onder doet naar mijn mening. De twee verschillende stijlkeuzes worden op zo'n manier gecombineerd dat het voor mij haast als perfect aanvoelde. Ook de prachtige cinematografie en shots, samen met de fenomenale soundtrack droegen hier zeker aan bij. Op audiovisueel gebied behoort Lost River misschien wel tot mijn favorieten.

Helaas schort er het een en ander aan het verhaal. Het plot is vrij karig en ook aan structuur ontbreekt het de film. Helaas liet ook de spanningsboog te wensen over, waardoor het soms wat ging slepen. Tenslotte kwam het einde vrij abrupt en was het in mijn ogen niet bevredigend. Verhaaltechnisch is het dus absoluut geen hoogvlieger, desondanks heeft Gosling mij toch enthousiast weten te maken en ik heb er vertrouwen in dat hij uit zou kunnen groeien tot een uitstekende regisseur.

IMDb: 5,8
Ik: 8,3
pi_156133744
Southpaw (2015)



Verenigde Staten
Drama
123 minuten

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams en Forest Whitaker

Het verhaal gaat over de agressieve, gewelddadige bokser Billy Hope (Gyllenhaal) die zich naar de top weet te werken. Wanneer de weltergewicht-bokskampioen door zijn gedrag een gevecht uitlokt, met de dood van zijn vrouw als gevolg, valt zijn persoonlijke leven echter aan diggelen. Nadat hij zijn huis kwijtraakt en zijn dochter moet afstaan aan een pleeggezin, probeert hij met behulp van een amateurtrainer zijn leven weer op te pakken.

Goede film. Ik ben zelf niet zo'n fan van boksfilms maar deze was zeker de moeite waard. Mss omdat de klemtoon niet zozeer op t boksen is gelegd maar verder ook een goede drama is. Meesterlijk geacteerd door Gyllenhaal.

IMDB 7.7/10
Ik 7.5/10
.
.
.
Run All Night (2015)



Verenigde Staten
Actie / Misdaad
114 minuten

geregisseerd door Jaume Collet-Serra
met Liam Neeson, Ed Harris en Joel Kinnaman

De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon (Neeson), alias The Gravedigger, heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van maffiabaas Shawn Maguire (Ed Harris), is nu 55 en wordt achtervolgd door zijn zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim dertig jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur (D’Onofrio). De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike (Kinnaman) het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft. Mike slaat op de vlucht en Jimmy moet voorkomen dat zijn zoon niet het hetzelfde lot ondergaat als hij, namelijk eindigend aan de verkeerde kant van een vuurwapen. Jimmy heeft slechts één nacht om erachter te komen aan welke wereld hij trouw is, om alles weer recht te zetten

Wederom een goede film. Goed verhaal, veel actie en zeer sterk laatse half uur. En Liam Neeson, need I say more?

IMDB: 6.6/10
Ik 7/10
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
  woensdag 16 september 2015 @ 20:13:29 #20
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_156151039
Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) - IMDb



Vandaag voor het eerst in maanden weer eens in de bioscoop terechtgekomen, en wat zal ik zeggen? Godsamme wat heb ik genoten. Een van de besten van de serie. Heerlijke actie, goede humor (vond ik in de vorige teveel slapstick met Simon Pegg. In het begin leek het even weer mis te gaan, maar ze hielden het in toom). Heerlijk onzinnige MacGuffin en allejezus... Rebecca Ferguson O+ O+ O+ Wat een toppertje.

Ik ben helemaal blij :)

IMDb 7.7
V. 8.5

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_156163727
Everest

Veel van verwacht maar uiteindelijk toch redelijk teleurstellend. Geen slechte film maar helaas meer sentiment en minder 'actie' dan verwacht. De inleiding van de film met de vele karakters duurt de helft van de film en als het dan uiteindelijk misgaat wordt dat teveel beperkt naar een paar karakters. De sterke cast krijgt daardoor op een paar uitzonderingen na te weinig te doen. in plaats daarvan wordt er op de emoties met het thuisfront ingespeeld maar daarvoor ga je niet naar deze film. Je wil bergbeklimmers in een overlevingstocht zien. Die stukken zijn ook indrukwekkend maar helaas te weinig of te kort. En de 3D is compleet overbodig, helaas want daar was wel degelijk meer mee te doen.

6.0
  donderdag 17 september 2015 @ 10:04:05 #22
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_156163863
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2015 00:36 schreef FireFox1 het volgende:
Minions (2015)

Na een veelbelovend begin viel het halverwege ver terug onder de maat. :N

Sommige plotwendingen waren mij ook niet helemaal duidelijk.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IMDb: 6.6 (68.832 votes)
Ik: 6.0 (1 vote)
Ik moest ook met grote moeite de tweede helft van de film doorkomen. De film raakte kant noch wal.
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_156165437
Minions vond ik ook enorm tegenvallen ;(
Tap tap tap
  donderdag 17 september 2015 @ 23:32:51 #24
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_156187138
True Detective - Season 2
En de award voor grootste tegenvaller van het jaar gaat naar... het tweede seizoen van True Detective. Misschien waren mijn verwachtingen wel te hoog na het eerste seizoen maar dat het zo gigantisch sloom, langzaam en saai zou zijn had ik oprecht niet verwacht. Af en toe was het zelfs moeilijk een aflevering af te kijken, gelukkig waren het er maar acht.
Het enige goede waren Rachel McAdams en Colin Farrell die degelijke rollen neerzetten maar duidelijk moeite hebben met het materiaal waarmee ze moeten werken.
Weinig woorden aan vuil maken verder en door met series die wel de moeite waard zijn.

4,0/10
pi_156195061
Maze Runner: The Scorch Trials (2015) - IMDb
Deel 2 van de Maze Runner serie. Ik zag de trailer en ik moest en zou deze film zien. Ik vond het een leuke film en een leuk vervolg. Ik hou wel van die "de wereld is gevallen" films.

Leuke actie en verder is het allemaal niet super speciaal.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
An Amateur trains untill he does it right!
A Professional trains untill he can't do it wrong!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')