MrXian | woensdag 2 september 2015 @ 01:05 |
Ik ben nu al een paar keer recepten tegengekomen die mij lekker leken, maar waarvoor ik cream cheese nodig heb. En ik kan dat spul niet vinden in de supermarkten hier. Als je naar roomkaas zoekt, dan vind je over het algemeen alleen maar zuivelspread met een smaakje, en da's echt niet wat er bedoeld wordt. Kan iemand me helpen? Ik wil ook eens cheesecake maken! | |
Scuidward | woensdag 2 september 2015 @ 01:07 |
https://en.wikipedia.org/wiki/Cream_cheese Ik zie hier een plaatje van Philadelphia zonder smaakje? | |
#ANONIEM | woensdag 2 september 2015 @ 01:10 |
Mon Chou | |
starla | woensdag 2 september 2015 @ 01:12 |
Philadelphia naturel idd, gebruik ik ook voor mijn cheesecakes. | |
hugecooll | woensdag 2 september 2015 @ 01:25 |
http://www.jumbo.com/zoek(...)erm=roomkaas&search=Lijkt me gewoon te kloppen | |
Jordy-B | woensdag 2 september 2015 @ 06:30 |
Je kan iedere zeer jonge kaas nemen. Mascarpone werkt bijvoorbeeld ook prima. Kwark is echter te zuur en onvoldoende machtig. Voor een taart, of ander recept waar je een relatief grote hoeveelheid voor nodig hebt, kan je beter gewoon de budgetroomkaas halen, of gewoon de roomkaas van de Aldi/Lidl kopen. Met Philadelphia kon het nog wel eens een beetje dure hobby worden. | |
RobinOok | woensdag 2 september 2015 @ 06:38 |
ZuIvelspreads zonder smaakje zijn er ook. En monchou. | |
Pietverdriet | woensdag 2 september 2015 @ 08:05 |
Probeer eens volle kwark | |
Myraela | woensdag 2 september 2015 @ 08:31 |
Ik gebruik altijd gewoon de roomkaas naturel van de Lidl. Philadelphia vind ik achterlijk duur. | |
Isabeau | woensdag 2 september 2015 @ 09:17 |
Probeer maar eens volle kwark te vinden ![]() | |
Lienekien | woensdag 2 september 2015 @ 10:28 |
De Jumbo heeft literverpakkingen, Senoble heet het volgens mij. Die bevalt hier goed. Ik weet niet of het volle kwark is, maar in ieder geval halfvol. | |
Pietverdriet | woensdag 2 september 2015 @ 10:29 |
Bio winkels hebben het vaak | |
klaarover | woensdag 2 september 2015 @ 11:23 |
Die is lekker ja! Van Normandische melk. Of die geschikt is voor cheesecakes weet ik niet, ik vermoed dat je nog dikker spul wilt. Zoals mascarpone of monchou of philedelphia - allemaal duur. Grappig trouwens, monchoutaart is toch wel het burgerlijkste wat je kunt bedenken. Maar noem het cheesecake en je zit gebeiteld! | |
Isabeau | woensdag 2 september 2015 @ 11:25 |
Ja, dat heb ik ook altijd al komisch gevonden ![]() | |
Lienekien | woensdag 2 september 2015 @ 12:01 |
Ik heb het nog nooit geprobeerd. Er is soms een beetje spraakverwarring omdat er eigenlijk twee soorten cheesecake zijn: de variant die je wel en de variant die je niet bakt. Voor de bakvariant zou die kwark wel kunnen, volgens mij. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 2 september 2015 @ 20:08 |
Gewoon bij AH te koop? Volle franse kwark 500 gr | |
Isabeau | woensdag 2 september 2015 @ 20:10 |
Laatste keer dat ik het zocht niet, maar ik zal nog eens (beter?) kijken ![]() En gebakken cheesecake vind ik altijd tegenvallen. Toch liever de no-bake variant. | |
Lienekien | woensdag 2 september 2015 @ 20:14 |
Ik vind de bake heerlijk. Moet ie wel goed gemaakt zijn, natuurlijk. ![]() | |
HaverMoutKoekje | woensdag 2 september 2015 @ 20:18 |
misschien ligt het aan je lokale super maar hier het plaatje: http://www.ah.nl/producten/product/wi130184/ah-volle-franse-kwark | |
MrXian | vrijdag 4 september 2015 @ 21:01 |
Heel erg bedankt, allemaal. Ik zal eens bij de lidl gaan kijken. | |
Isabeau | vrijdag 4 september 2015 @ 21:02 |
Mijn Ah heeft het toch ![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 4 september 2015 @ 21:05 |
![]() | |
Red_85 | vrijdag 4 september 2015 @ 21:52 |
| |
cb2013 | zondag 6 september 2015 @ 11:17 |
Precies gewoon lidl roomkaas. Lidl heeft tegenwoordig ook mascarpone. Maar ik zie niet echt verschil alleen dat het duurder is. Ik ga vandaag toevallig cheesecake maken. |