abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 2 september 2015 @ 08:45:25 #51
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155752085
quote:
Ploatje kaduuk.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 2 september 2015 @ 08:55:21 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155752191
quote:
1s.gif Op woensdag 2 september 2015 08:45 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ploatje kaduuk.
Hier doet ie het, maar het is een plaatje van Babaorum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155753840
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 08:22 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
RobinOok is daar niet gaan eten, en waarom niet als het kan? Misschien om te bevestigen? Verkapte/mislukte troll actie van je?
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  woensdag 2 september 2015 @ 16:42:08 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155762372
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 08:22 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Als je dit weet waarom ga je er eten dan?
Ik mocht niet mee. Iwanius was er met zijn eigen vriendin. :-)

Ik zou er ook niet gauw gaan eten. Ik zeg nooit nooit, maar de kans is nihil.
Want zelfs als iemand me zou uitnodigen is de kans groot dat ik afsla.

Dat Iwanius er wel een keertje is gaan eten ligt meer voor de hand. Die eet vaker zo chique en duur. Ik eigenlijk al een tijd niet meer en dan nog ben ik niet het mens dat flessen champagne bestelt. Ik eet max voor nou, pak 'm beet 200 euro per persoon. Dat vind ik wel duur genoeg. Bovendien, meestal betekent duurder alleen maar luxer, zoals bij Ducasse, niet lekkerder. En zeker niet verrassender. Vaak geldt volgens mij (en helemaal in dat achterlijke Frankrijk) hoe duurder hoe conservatiever.
  woensdag 2 september 2015 @ 16:44:23 #55
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_155762452
Is Iwanius eigenlijk al eens bij De Jong geweest? *)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 2 september 2015 @ 16:57:02 #56
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155762844
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik mocht niet mee. Iwanius was er met zijn eigen vriendin. :-)

Ik zou er ook niet gauw gaan eten. Ik zeg nooit nooit, maar de kans is nihil.
Want zelfs als iemand me zou uitnodigen is de kans groot dat ik afsla.

Dat Iwanius er wel een keertje is gaan eten ligt meer voor de hand. Die eet vaker zo chique en duur. Ik eigenlijk al een tijd niet meer en dan nog ben ik niet het mens dat flessen champagne bestelt. Ik eet max voor nou, pak 'm beet 200 euro per persoon. Dat vind ik wel duur genoeg. Bovendien, meestal betekent duurder alleen maar luxer, zoals bij Ducasse, niet lekkerder. En zeker niet verrassender. Vaak geldt volgens mij (en helemaal in dat achterlijke Frankrijk) hoe duurder hoe conservatiever.
Jij bent al in 2 van de beste restaurants ter wereld geweest. Daarna kan het eigenlijk alleen maar tegenvallen toch?
Siesta & Fiesta!
pi_155769642
Staat The Fat Duck ook nog in de planning? :Y
  woensdag 2 september 2015 @ 20:51:58 #58
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_155769746
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 20:48 schreef gargamelnl het volgende:
Staat The Fat Duck ook nog in de planning? :Y
En The Jane in Antwerpen? :)
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_155777865
quote:
0s.gif Op woensdag 2 september 2015 16:44 schreef Isegrim het volgende:
Is Iwanius eigenlijk al eens bij De Jong geweest? *)


Waar?







De Jong
Raampoortstraat 38
3032 AH Rotterdam

Wat at je?









Impressies / Op of aanmerkingen

Restaurant de Jong waar CUL collega RobinOok lyrisch over is /was en het ooit het hoogste cijfer toekende voor opmaak,smaak en algehele samenstelling nl. 10 uit 10.

Ik niet.

Ik vind wat restaurant de Jong serveert goed en vooral veel belovend, maar aangezien Jim de Jong nu in de bloei van zijn leven is als chefkok (en nog wel in zijn eigen toko) vind ik dat hij het stadium van getalenteerd en veel belovend zijn, nu wel voorbij is en moet doorstoten naar het ervaren en doorgewinterde deel van zijn vak.

Begrijp mij goed: Ik heb genoten van de gerechten! Alles was alhoewel niet helemaal mijn smaak of stijl, goed tot zeer goed bereidt en als geheel gewoon erg smakelijk MAAR....... ik miste nog wat. Ik miste zoals ik het noem het 'sprankelende/spannende' wat een gerecht boven zichzelf doet uitstijgen en waaraan je de uitzonderlijke hand van de chefkok herkent.

Als ik een vergelijking mag trekken met restaurant "In de Keuken van Floris" dat een soortgelijke stijl heeft, dan verliest Jim de Jong van Floris Versluis in mijn ogen op het punt "smaaksensatie & verrassend zijn."

Daarom zeg ik ook: Restaurant de Jong is goed maar nog niet geweldig op culinair gebied.

Cijfer

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2015 15:21:04 ]
  donderdag 3 september 2015 @ 05:48:36 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155778624
Hohohohoho, alles leuk en aardig, maar die jongen kookt echt wel sprankelende, spannende gerechten die een smaaksensatie en verrassend zijn!


Burrata, sinaasappel, zwarte olijven, dille



Sardine, ossentong, knolselderij



Zalm (gezouten), grapefruit en rattenstaartradijs



Girolles, abrikozen en prei



Tomaat, gerookte olie, indiase kers, olijvenpoeder



Coco bonen met citroen

(nee, geen cacoa bonen maar coco bonen)


Zoetzuur van Pompoen met caramel en hazelnoot



Semi dried cucumber


Ik ben slechts een keer bij Floris geweest, lang geleden alweer en was daar niet zo kapot van (kwam ook doordat het hutjemutje is volgezet met tafeltjes, wat dus losstaat van het eten), maar goed, een keer is te weinig en het was ook te lang geleden. Maar een menu bij Floris begint bij 66,50 en een menu bij de jong kost 45 euro. Dat is gewoon anderhalf keer duurder. Ik vind de prijs kwaliteit bij de Jong juist zo fijn. Van gewoon een hapje eten maakt hij er meestal iets bijzonders van. Niet altijd 10en, maar ze zitten er vaak wel tussen! En slecht is het nog nooit geweest.
(op de foto's hierboven alleen maar 10-en en 9-ens)

Tenten met menu's van 65 euro en hoger hebben we wel genoeg in Rotterdam. Ik word daar zelfs een beetje moe van, van dat pretentieuze gedoe.
pi_155778884
Ben je nou gewoon gisteravond bij De Jong geweest omdat ik dat vroeg? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155782383
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 07:39 schreef Isegrim het volgende:
Ben je nou gewoon gisteravond bij De Jong geweest omdat ik dat vroeg? :D
Volgens mij is dit een oudere recensie van De Jong, want geen van de gerechten die Iwanius postte werd afgelopen zaterdag geserveerd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_155782585
Dat zegt toch niks?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 3 september 2015 @ 12:05:05 #64
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_155782848
Het is volgens mij een oude recensie die hij al eerder in 't andere topic gepost had.

Tenminste, z'n commentaar komt me allemaal heel bekend voor.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_155786053
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 05:48 schreef RobinOok het volgende:
Hohohohoho, alles leuk en aardig, maar die jongen kookt echt wel sprankelende, spannende gerechten die een smaaksensatie en verrassend zijn!
Ik ken je voorliefde voor restaurant De Jong. *)

En ik geef toe dat de gerechten die jij toont er niet alleen fraai maar ook zeer kunstig uitzien en ongetwijfeld heerlijk zullen smaken (op een enkel gerecht na dat er te druk voor mij uitziet waardoor ik dan niets meer proef en het dus terug zal sturen) maar toen ik er was, kreeg ik dus wat ik in mijn recensie toonde. Was allemaal best lekker,op smaak e.d.( met name die grote lambsbout was "to die for") maar het was niet spannend of "wow".

Had ik die gerechten gekregen die jij toont dan weet ik zeker dat mijn waardering voor De Jong hoger was uitgevallen dan nu het geval is.

quote:
Tenten met menu's van 65 euro en hoger hebben we wel genoeg in Rotterdam. Ik word daar zelfs een beetje moe van, van dat pretentieuze gedoe.
Ik ook maar als ik wil genieten (dan wel uiteten) dan is de prijs voor mij het minst belangrijk.. Ik ga niet uiteten met restricties zeg ik altijd want dan kan ik beter thuis blijven vind ik. V.w.b. de prijs die jij zo aanhaalt ben ik het met je eens want tegenwoordig is een mooie opmaak vaak meer het doel dan een bijzaak. Vandaar dat ik ook in de basis een liefhebber ben van het echte streetfood concept dat nu ook een vlucht heeft genomen en een hype, omdat men weer iets 'nieuws'nodig heeft in de horeca. Grootste verschil met nu?

Nu wordt het te duur verkocht vanwege de hype terwijl het in de basis altijd de bedoeling had een goedkoop alternatief te zijn voor de (arme) mensen massa die niet in de mainstream restaurants om wat voor reden ook terecht kon. Tenminste...zo was de opzet aan het begin dat het ontstond.

quote:
11s.gif Op donderdag 3 september 2015 11:47 schreef golfer het volgende:

Volgens mij is dit een oudere recensie van De Jong, want geen van de gerechten die Iwanius postte werd afgelopen zaterdag geserveerd.
Los van dat laatste deel heb je in de basis gewoon gelijk aangezien ik heel klinisch en direct reageerde op de vraag van Isegrim. Daarbij had je het ook kunnen weten dat dit een oude recensie was omdat ik dit keer niet ' de welbekende update button met het vingertje erboven poste wanneer ik een 'nieuwe' recensie post.

Zo heb ik trouwens gemerkt dat ik wel meer materiaal in archief heb liggen van horeca-zaken waar ik geweest ben en die ik nog nooit met FOK! heb gedeeld. Zal wel die luiheid in mij zijn dit op of aan te pakken.. :')

I.i.g. zal ik 'oude' recensies die ik al eerder in een of andere vorm opvoerde in het "Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten" topic, in het vervolg van onderstaand logo voorzien zodat het verschil in recensies wat duidelijker is.



Bon!



Waar?

© Styled by Chris

© Entree magazine

© Esquire hotspots Rotterdam








© Google maps


Holysmoke
Tiendplein 1A, 3014 BH Rotterdam

Wat at / dronk je?


Volgens zegge hun 'beste/meest aparte' bier nl. Oeidipus Gaiia



Volgens Holysmoke " beste van het beste "bij elkaar + een extra Oeidipus biertje erbij



Hun spareribs als geheel en ontleed. Twee stukken geproefd en de boel gelaten voor wat het was. M.a.w.in de prullenbak ermee!



De 'flat iron'steak i.c.m. een halve Canadese kreeft


Impressie / Op of aanmerkingen

De laatste tijd is het een trend om zoveel mogelijk allerlei nieuwe horeca-zaken te hypen en te doen alsof het "the next big thing is" Alsof hun zaak een niet eerder concept neerzet en dus origineel.
Vervelende is echter dat je op den duur alleen maar sceptisch,wantrouwend en zelfs geļrriteerd geraakt als je opnieuw na een bezoek teleurgesteld wordt en je afvraagt: "Waarom bezigt men zich niet met het adagium om de kwaliteit van het eten in de nieuwe horeca zaak voor zich te laten spreken i.p.v. overdreven en zonder enige grond, luid van de daken te schreeuwen via social media i.c.m. bijbehorende jaknikkers (die vaak geen enkele kennis nog smaak en product ervaring hebben) dat het allemaal zo geweldig is." Het is op de lange termijn schadelijk en afbrekend voor een nieuwe zaak als de nieuwigheid(hype) er af is en mensen die er toe doen wegblijven om redenen die ik al eerder opsomde. Wel...dat heb/had ik dus met Holysmoke Rotterdam.

Oh jee. Je hebt het dus niet naar je zin gehad?

Uiteindelijk niet. Want ik had zo gehoopt dat er nu (gezien de massale voor reclame) er een echte vlees-toko in Rotterdam zou neerstrijken waar je smaakvol(top gemarineerd) vlees zou kunnen verorberen zoals ik in het verleden in de USA heb ervaren zoals in de staat Texas. Holysmoke is dat duidelijk niet! Het is een zoveelste in mijn ogen 'hipster' tent waar de hipsters weer een plek hebben om zich te verzamelen omdat...het nieuw is en je er ook nog een hapje kunt eten en wat toevalligerwijs vlees is.

Wat was dan niet goed aan al die 'beste' gerechten die je liet komen?

De spareribs:

Er werd mij vertelt dat deze 24 uur van te voren gemarineerd waren en vervolgens goed gegrild toen ik zei dat ik helemaal niets aan hun ribs vond en waarom ik ze beter bereid en marineer.

Hoe dat zo?

Nou..je kan al zien op de eerste verzamelfoto dat de marinade boven op de sparerib geplakt zit (aangekoekt) alsof het uitgedroogd is en...het is er te dik op gesmeerd. Als ik vervolgens in de close-up foto de spareribs ontleed dan valt het vlees wel mooi van het bot, maar dat is voor mij geen graadmeter dat de spareribs dan ook goed zijn. Integendeel: Dat kan van alles betekenen en zoals ik al vermoede bleken de spareribs gewoon uitgedroogd te zijn en zelfs lauw, dus slecht gegrild en vooral tekort!

M.a.w. de spareribs zijn misschien wel gemarineerd maar vervolgens doodleuk in de koeling neergezet (of toch gewoon weer ingevroren!) ,snel weer uitgehaald alvorens het op de gril even werd gepleurd onder het mom van: " Zolang het er redelijk uitziet,ik nog even een extra smeersel marinade op de spareribs doe,dan is het eetbaar genoeg om uit te serveren."

En hoe was de marinade?

Smaak noch kraak!

Hoe was de patat?

1 hap van genomen en de rest laten staan want het was duidelijk prefab. Ik vroeg tot twee keer toe of het vers gesneden patat van hen zelf was? Krijg ik terug: "Het is verse patat." :') M.a.w. men durft niet te zeggen dat ze het gewoon aangeleverd krijgen en het dus prefab is. Geen goede beet trouwens en ik liet gelijk door de bediening die even langskwam de rest van de patat in het schaaltje (alles dus) gelijk weer meenemen en wat haar verbaasde.

Hoe was de coleslaw alias koolsalade?

1 stukje geproefd en net zo als bij de patat: "Neem ook maar mee. Dit is geen coleslaw maar je reinste bullshit om uberhaupt de naam 'koolsalade' te krijgen."

Je hebt niks gezegd over de kreeft. Hoe was die?

Waarom denk je dat men zo gul is met het serveren(verkopen!) van kreeft. Je zal merken als je er bent dat men vooral benadrukt dat je toch echt kreeft bij elk hoofdgerecht wat je bestelt krijgt (1/2 Canadese kreeft) Ik word altijd achterdochtig als mensen teveel hun best lopen te doen en zitten te pushen voor een bepaalde product. Is vaak een teken dat men ervan af wil of nog wat extra geld wil genereren. Het staartstuk was wel goed gegrild en heb dat dan ook op gegeten na eerst het zwarte darmkanaal te hebben verwijderd! |:( en de rest bij de restanten van de spareribs gevoegd op het andere plateau.


Zo...dit kan allemaal de prullenbak in ondanks dat er niet alleen nog vruchtvlees
in de schaar en de rest van de kreeft zit, maar ook nog zat stukken spareribs die
niet eens aangeraakt zijn.


Ik mis trouwens een bakje met warm water en citroen om je vingers te ontvetten

Ja, geven en hebben ze niet. Dus je moet het doen met de gekleurde servetten op
tafel of anders naar binnenlopen en de wc beneden opzoeken.

Nou..was er dan niets goed?

Jawel!


Mijn flat iron steak close- up i.c.m. een maiskolfje die duidelijk uit blik kwam,even gekookt en vervolgens even op de grill gelegd.


"Heerlijk! Top! die steak en daar kom je eventueel voor terug!"


*burp*..even acclimatiseren en het 'slagveld overzien.'


Cijfer?

6+
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-09-2015 02:04:28 ]
pi_155786135
quote:
2s.gif Op donderdag 3 september 2015 14:32 schreef Iwanius het volgende:


Uiteindelijk niet. Want ik had zo gehoopt dat er nu (gezien de massale voor reclame) er een echte vlees-toko in Rotterdam zou neerstrijken waar je smaakvol(top gemarineerd) vlees zou kunnen verorberen zoals ik in het verleden in de USA heb ervaren zoals in de staat Texas.
Dat was exact mijn hoop toen ik over deze tent hoorde, maar had al snel door dat die hoop geen bewaarheid werd. Jammer. Texas BBQ is zo fantastisch.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155789762
Tof topic, leuk geschreven recensies ^O^
pi_155791110
Met die prijzen voor de sides en dan toch prefab/blik/pot spul :')
pi_155791464
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 14:37 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat was exact mijn hoop toen ik over deze tent hoorde, maar had al snel door dat die hoop geen bewaarheid werd. Jammer. Texas BBQ is zo fantastisch.
Echt jammer inderdaad. Eigenaar is ook van Hamburg, daarom had ik er wel meer van verwacht. De reviews zijn volgens mij vooral negatief.
pi_155791570
Mooi, ga ik dat niet eens proberen. Vind de gerechten er ook niet interessant uitzien.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 03-09-2015 18:29:05 ]
pi_155793707
Toch altijd 1 van de dingen die op het lijstje staan, wanneer je 's avonds na het werk het grote boze internet op gaat.

De reviews van Iwanius! *O* *O* *O*

Waarom begin je niet je eigen youtube kanaal? Ik zou me gelijk abonneren. :Y
Volgens mij hebben we nog geen nederlands restaurant review youtube kanaal.
pi_155796195
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 18:23 schreef n0a het volgende:

[..]

Echt jammer inderdaad. Eigenaar is ook van Hamburg, daarom had ik er wel meer van verwacht. De reviews zijn volgens mij vooral negatief.
Zoveelste hipstertent zoals Iwanius zegt. En veel mensen trappen daar gewoon in.

Ik zou een moord doen voor een echte bbq-tent met dingen als baby back ribs, hot links en vooral echte brisket. :9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155801457
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 20:55 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zoveelste hipstertent zoals Iwanius zegt. En veel mensen trappen daar gewoon in.

Ik zou een moord doen voor een echte bbq-tent met dingen als baby back ribs, hot links en vooral echte brisket. :9~
Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
pi_155802110
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:22 schreef n0a het volgende:

[..]

Misschien is deze wat voor je: http://gracelandbbq.com
Als ik weer eens in 020 ben ga ik die proberen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_155804392
Die menukaart van Holy Smoke :')
Lekker hip die mengelmoes van Nederlands en Engels :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')