Ferdii | maandag 17 augustus 2015 @ 19:01 |
Wie maakt er een mooie OP? | |
Ferdii | maandag 17 augustus 2015 @ 19:01 |
Lapo: k snap niks van wijn. veel mensen kopen een wijn die dan zogenaamd bij een bepaald soort kaas neem. Ik gebruik die kaas juist om de vieze smaak van de wijn weg te krijgen. Ik heb ooit wel een keer een hele dure wijn gekregen van me baas maar die was eigenlijk wel te drinken. Maar die fles was 60 euro bleek achteraf toe ik wat onderzoek ging doen naar de wijn. | |
Geralt | maandag 17 augustus 2015 @ 19:33 |
Al 4 topics lang staat in de OP de vraag open wie er een mooie OP maakt. Het lijkt me dat je over een onderwerp als wijn nou werkelijk een hele puike OP kan maken. Het verbaast me dan ook dat dat klaarblijkelijk nog steeds niet gebeurd is. Zelf heb ik geen klap verstand van wijn, dus ik kan er niks mee. Ik drink alleen wit en droog ![]() | |
highender | maandag 17 augustus 2015 @ 20:02 |
MURVIEDRO Colección Petit Verdot Spanje - D.O. Valencia Prima slobbertje voor bij de paella.
| |
rechtsedirecte | maandag 17 augustus 2015 @ 20:30 |
Inderdaad Piet, a sticky en ik moet zeggen, hij was heerlijk...prachtige balans en niet te zoet | |
Pietverdriet | donderdag 20 augustus 2015 @ 11:19 |
![]() Net dit besteld, vind de andere van Tulipe de la Garde erg lekker drie flessen 29,70 inclusief verzenden, en 10 euro korting van mijn CC, netto dus 19,70
| |
markmarkmark | donderdag 20 augustus 2015 @ 15:30 |
een van mijn favoriete wijnen die ik graag mag drinken bij een goed stuk vlees. http://www.debruijnwijnko(...)rie-2011_1_4258.html | |
Pietverdriet | donderdag 20 augustus 2015 @ 16:32 |
Valt me telkens weer op hoe de prijs voor dezelfde fles uiteenloopt, zie deze aangeboden worden met prijzen tussen de 14,99 en 29,95 | |
stavromulabeta | donderdag 20 augustus 2015 @ 18:31 |
Vorige week deze opengetrokken. In eerste instantie viel hij mij nogal tegen voor de prijs, de smaak goed in balans maar qua geur vlak en saai. Beetje jammer voor een wijn waarvoor je in Nederland een dikke 15 euro mag neertellen. Na 2 dagen nog maar een glas genomen en toen was hij ineens dramatisch verbeterd, veel boeiender en had hij hele mooie aarde en leertonen in de geur gekregen. ![]() | |
markmarkmark | vrijdag 21 augustus 2015 @ 02:49 |
allen uit het zelfde jaar en hele fles? want ze zijn ook in 37,5 cl te krijgen. 30 euro is erg aan de prijs ja. de bruijn heeft altijd wel nette prijzen voor zijn wijnen. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 augustus 2015 @ 08:18 |
ja vond de prijsrange ook wel erg groot hier, maar zie het vaker | |
markmarkmark | vrijdag 21 augustus 2015 @ 14:28 |
ja, 33 euro is bij ons de verkoop prijs in het restaurant. | |
Z | vrijdag 21 augustus 2015 @ 14:29 |
Dat is dan een mooie prijs. | |
markmarkmark | vrijdag 21 augustus 2015 @ 14:36 |
wij zien wijnen als een luxe product en niet als een product om onze gasten uit te melken. alle kaartwijnen gaan voor inkoop plus 17,50 kurkengeld. wijnen zoals bernardus zijn bij ons een euro of 15 goedkoper dan in andere zaken. | |
Z | vrijdag 21 augustus 2015 @ 14:36 |
Ik vind die Tulipe wijnen wel lekker maar niet zo spannend. Ik was op vakantie in de Beaujolais en wat heb je daar toch heerlijke wijnen en zo ontzettend beter geprijsd dat de rest van de Bourgogne. Deze bijvoorbeeld, helaas exporteren ze niet. En ook de rechttoe-rechtaan Mâconnais chardonnay, heerlijk. De Beaujolais heeft een slechte naam maar dat is zeer ten onrechte. | |
Z | vrijdag 21 augustus 2015 @ 14:37 |
Dat vind ik fantastisch. Niets feestelijker dan een goeie fles voor een redelijkprijs kunnen bestellen bij het eten. Je ziet het wel vaker tegenwoordig (in Amsterdam). | |
markmarkmark | vrijdag 21 augustus 2015 @ 14:42 |
wijnen 3,5x over de kop laten gaan is niet echt van deze tijd meer en mijn inziens korte termijnpolitiek. als je van beaujolais houdt, kan ik je deze fleurie aanraden, schitterend paarse kleur en een heerlijke wijn. http://www.debruijnwijnkopers.nl/Fleurie-2013_1_5032.html | |
Pietverdriet | dinsdag 25 augustus 2015 @ 17:23 |
www.nu.nl/eten-en-drinken(...)fabrieksproduct.html | |
fruityloop | dinsdag 22 december 2015 @ 09:03 |
We gaan aan het hertenrack van AH, met cranberry-portjus, wat rodekool en aardappel-kastanje puree, en dachten daarbij onze enige fles Seña 1999 open te trekken. Heeft iemand een idee hoelang deze zou moeten decanteren? | |
Pietverdriet | dinsdag 22 december 2015 @ 09:19 |
Voorzichtig in een karaf overgieten (decanteren) en hem een uurtje minstens laten staan (chambreren). Dit effect is tegenwoordig trouwens niet zo groot bij de meeste wijnen, vroeger wel, vooral bij Bordeaux, die had veel gassen. Een vers opengetrokken Bordeaux rook tot in de jaren 80 nog naar stal, aarde, en naar een tijdje staan naar bloemetjes en fruit. Moderne productiemethodes en de wil de wijn toegankelijker te maken (plop en drinken) voor de amerikaanse en japanse markt heeft dit te niet gedaan. Wat daarvoor is ingeleverd weet ik zo niet. | |
Z | dinsdag 22 december 2015 @ 11:58 |
Ik zou denken dat je oude wijnen niet te lang moet decanteren? Die zijn immers niet zo krachtig meer. Overgieten is in verband met mogelijk sediment wel handig. | |
Pietverdriet | dinsdag 22 december 2015 @ 12:02 |
Overgieten is decanteren | |
Z | dinsdag 22 december 2015 @ 12:07 |
Ah. Ik dacht meer aan ademen. Wij drinken met kerst iig één van de lekkerste witte wijnen ooit: ![]() | |
Quantic | dinsdag 22 december 2015 @ 19:15 |
Welke is dit precies, kan het niet zo goed lezen op mobiel. ![]() | |
Z | dinsdag 22 december 2015 @ 20:42 |
Volgens mij de enige witte van Hervé Souhaut. Inderdaad gekocht bij Vleck. | |
Quantic | dinsdag 22 december 2015 @ 21:00 |
Je maakt me nieuwsgierig, ik ga van de week ook maar weer langs. ![]() | |
Ferdii | dinsdag 22 december 2015 @ 21:06 |
Hier gaan we aan de amarone ![]() | |
UIO_AMS | zaterdag 20 februari 2016 @ 16:08 |
Volgende wijntrip gaat naar Heidelberg. Iemand tips? TRV / Wijntrip naar Heidelberg en omstreken | |
travelman | zondag 21 februari 2016 @ 12:28 |
Vond de Hamilton Russell al super, deze doet er niet voor onder:http://www.henribloem.nl/Webshop/174305_Ataraxia_Chardonnay.html Zelf de 2012 gedronken, deze nog niet gehad. Met Pasen wil ik 2-3 dagen richting de Ahr; iemand nog tips voor dat gebied? Eten doen we iig hier: http://www.sanct-peter.de | |
stavromulabeta | zondag 21 februari 2016 @ 12:47 |
Weingut Bäcker maakt een beetje boerse maar erg aangename biologische wijnen. Heel klein, persoonlijk zaakje met een erg sympathieke eigenaar, voor mij is hij favoriet om even langs gaan. Weingut Burggarten maakt wat verfijndere wijnen, wel iets minder persoonlijk en grootschaliger. Mocht je een erg aangename terrasslobber voor als het weer 30 C is, willen, dan kan ik de Jubilus van Weingut Peter Kriechel aanbevelen. De rest van zijn wijnen vind ik niet echt boeiend. Je zou op internet wat adressen opzoeken en dan langs gaan. Eigenlijk kun je overal proeven voordat je iets koopt. Meestal vraag ik als ik ergens wijn gekocht heb, gewoon of ze me nog een andere wijnboer in de regio kunnen aanbevelen. | |
travelman | zondag 21 februari 2016 @ 13:08 |
Dank je: We overnachten waarschijnlijk bij Burggarten, ben benieuwd! | |
UIO_AMS | donderdag 25 februari 2016 @ 14:51 |
Op de weg naar of terug uit Heidelberg kunnen we ook langs de Ahr gaan. Ik neem jullie tips mee naar het TRV-topic. ![]() | |
fruityloop | donderdag 7 april 2016 @ 08:31 |
Ok, we gaan over een week of 5 een lang weekend naar Trier in de moezel streek in Duitsland, oftewel Riesling country. Wie heeft er nog tips/wijnhuizen die we zeker moeten bezoeken? | |
FrankRicard | donderdag 7 april 2016 @ 12:59 |
Hoever wil je rijden? Iets meer richting Koblenz heb je onder andere: Sybille Kuntz S.A. Prum Thanish Timo Dienhart Als je veel wilt proeven is de Vinothek in Bernkastel-Kues ook wel een aanrader https://www.tripadvisor.d(...)land_Palatinate.html | |
wiijntje | donderdag 7 april 2016 @ 16:17 |
Thanish in Lieser is inderdaad een goede optie Bij S.A. Prum kan je ook goed overnachten en maken wel lekkere wijntjes ;-) Ook een aanrader is Weingut Paulinshof in Kesten, een paar kilometer van Thanisch vandaan. Wees niet te zuunig Hollands als je ergens gaat proeven, maar koop een doosje of wat. En neem geld mee, Duitse wijnboeren houden van cash. Als we naar de Mosel gaan voor meer dan 1 dag dan slapen we altijd bij: http://www.landgasthof-bottler.de/ Dit ligt in het dorpje Veldenz, een paar kilometer buiten Bernkastel, niet aan het water zelf en daarom ook niet zo prijzig. Goed slapen in schone kamers, goed ontbijt en verder geen gedoe. Ouderwets oubollig Duits ingericht, dat dan weer wel. Net buiten Veldenz, op een paar minuten lopen van Bottler ligt restaurant: http://www.rendezvousmitgenuss.de/index.htm Erg goed eten daar, lokale produce, idem wijnen voor een zeer goede prijs/kwaliteit. Voordeel is datje naar je bed terug kunt lopen, qua drank dan bedoel ik. In Bernkastel zelf is er zoveel te zien en te koop en te eten, maar wij hebben altijd goed gegeten bij: http://www.graacher-tor.de/ Ook leuk om eens te bezoeken, zeker als het zeikt van de regen ofzo: http://www.moselweinmuseum.de/index.php?id=3 Dan de twee wijboeren die we altijd bezoeken om in te slaan, gratis proeverijtje natuurlijk maar het wordt wel op prijs gesteld als je ook een doosje of wat afneemt. http://www.paulinshof.de/ en http://www.thanisch.de/ Hier een kaart van Veldenz: Bottler midden in het dorp aan de Hauptstrasse en Rittersturz zie je rechts onderin: https://www.google.nl/maps/@49.8890016,7.0268299,17z?hl=nl | |
fruityloop | vrijdag 8 april 2016 @ 08:26 |
Een plek om te slapen hebben we al, maar met al die links/adressen kunnen we wel wat, bedankt! | |
rechtsedirecte | maandag 5 september 2016 @ 05:50 |
Misschien is deze wijn al eens eerder ter sprake gekomen hier maar is er iemand die ervaring heeft met Blanc de Noir? https://www.blackmarket.c(...)l-otago-blondie-2016 Een overprijste hype of een absolute "must try"? | |
Pietverdriet | maandag 5 september 2016 @ 08:29 |
k Imho, blanc de noir in het algemeen, hype, wordt heel veel witte wijn van rode druiven gemaakt. Kan best zijn dat deze specifiek lekker is, maar dat zijn er veel meer. | |
Z | maandag 5 september 2016 @ 09:09 |
Lijkt me vooral toch marketing. En het idee van Blanc de Noir is niks nieuws inderdaad, zaterdag nog een heerlijk glaasje champagne in die stijl gedronken. |