abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 31 juli 2015 @ 08:38:28 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154784429
Zat net ff op Iens te kijken maar ander kritieken die verwijderd zijn heb ik nog niet ontdekt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 08:47:15 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154784549
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 02:23 schreef focal het volgende:

[..]

Grappig, ik dacht altijd dat Rib-eye bijzonder ongeschikt was om superrood te eten aangezien hij doorregen is met vet en dat wat warmte nodig heeft om te smelten. Kun je daar misschien wat info over geven, ik leer graag bij.
Rare -> kerntemperatuur van 50-52 graden. Smeltpunt rundvet is 45-50 graden. Het vlees is dus nog Rood maar het vet gesmolten, als je dit goed doet het je een rode steak met een mooie boterige smaak

[ Bericht 6% gewijzigd door Pietverdriet op 31-07-2015 08:56:25 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 13:14:21 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154790086
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 07:53 schreef Isabeau het volgende:
Het verbaast me misschien nog het meest dat de mensen hier die van te voren wéten dat de kok hun steak gaat verprutsen door te lang te bakken, dan toch steak bestellen op plaatsen die ze niet kennen of door schande en wijsheid in de steak-hoek wel kennen. Ik zou me die frustratie besparen en gewoon voor een ander gerecht gaan.
Je komt wel eens ergens waar er vrij weinig keus is. Zoals laatst bij Engels. Vis, vegetarisch, ribeye.
Nou, dan ga ik voor de ribeye. Zo gauw er wel leukere keuzes zijn ga ik inderdaad daarvoor.

Ik stuur mijn steak trouwens vrijwel nooit terug. Kan me een keer herinneren bij Dudok, toen was ie echt grijs en grauw en zonk de moed me in de schoenen (was ook geen enkel problem, werd keurig hersteld), maar meestal proef ik 'm en als ie nog gewoon eetbaar is, dan eet ik 'm op. Ik zeg er dan achteraf vaak nog wel even iets van, maar meer in de trant van "de steak was niet rood zoals ik wilde, maar ik heb toch lekker gegeten". Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood. Gewoon omdat ik hem te ver heb laten garen. Dan gooi ik 'm ook niet weg. Zolang ie nog maar sappig is vind ik het al gauw goed.
pi_154790753
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 07:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik wilde een review opzoeken om mijn reactie over de knorrige arrogante eigenaar te benadrukken, maar die was ook al verwijderd. Op Iens dit keer.
Tsjah, jij bent niet de klant restaurants zijn dat :P.
pi_154792051
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 02:23 schreef focal het volgende:

[..]

Grappig, ik dacht altijd dat Rib-eye bijzonder ongeschikt was om superrood te eten aangezien hij doorregen is met vet en dat wat warmte nodig heeft om te smelten. Kun je daar misschien wat info over geven, ik leer graag bij.
Dat is waarschijnlijk ook waarom ik bij een T-bone de haas altijd te ver door vindt, of de entrecote te rauw. Ik snap wel dat een kok de neiging heeft om een prachtige marmering niet te koud op te dienen. Ik snap wel dat mensen zich blauw (haha) ergeren aan te ver gebakken steaks, maar zo hard mogelijk om rood, roder, roodst roepen zou ertoe kunnen leiden dat de kok hem bleu bereidt. Als die rood en blauw niet door elkaar haalt zou het wel goed moeten komen, maar als de klant nou zo uitdrukkelijk om de kortste garing vraagt....
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 14:21:01 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154792171
Wellicht zou de horeca gewoon eens wat meer vakmensen moeten aannemen die weten wat ze doen ipv zo goedkoop mogelijke mensen te zoeken die alleen maar warm kunnen maken en bestellingen naar tafels kunnen brengen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154792298
Oh god, dit doet me denken aan de enige keer dat ik een taaie grijze biefstuk terug stuurde:
- 'Ja maar mijnheer, wij doen dat altijd zo. Nog nooit klachten gehad.'
Vervolgens kreeg ik een kwartier later een biefstuk op hetzelfde bord en was de rest inmiddels steenkoud. Nog nooit meegemaakt zoiets.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 14:33:10 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154792539
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je komt wel eens ergens waar er vrij weinig keus is. Zoals laatst bij Engels. Vis, vegetarisch, ribeye.
Nou, dan ga ik voor de ribeye. Zo gauw er wel leukere keuzes zijn ga ik inderdaad daarvoor.

Ik stuur mijn steak trouwens vrijwel nooit terug. Kan me een keer herinneren bij Dudok, toen was ie echt grijs en grauw en zonk de moed me in de schoenen (was ook geen enkel problem, werd keurig hersteld), maar meestal proef ik 'm en als ie nog gewoon eetbaar is, dan eet ik 'm op. Ik zeg er dan achteraf vaak nog wel even iets van, maar meer in de trant van "de steak was niet rood zoals ik wilde, maar ik heb toch lekker gegeten". Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood. Gewoon omdat ik hem te ver heb laten garen. Dan gooi ik 'm ook niet weg. Zolang ie nog maar sappig is vind ik het al gauw goed.
Wat hebben mensen toch met Dudok?
Snap dat werkelijk niet, concept horeca met matig eten, mensen lyrisch over de appeltaart met blikappels, snap dat niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154794557
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je komt wel eens ergens waar er vrij weinig keus is. Zoals laatst bij Engels. Vis, vegetarisch, ribeye.
Nou, dan ga ik voor de ribeye. Zo gauw er wel leukere keuzes zijn ga ik inderdaad daarvoor.

Ik stuur mijn steak trouwens vrijwel nooit terug. Kan me een keer herinneren bij Dudok, toen was ie echt grijs en grauw en zonk de moed me in de schoenen (was ook geen enkel problem, werd keurig hersteld), maar meestal proef ik 'm en als ie nog gewoon eetbaar is, dan eet ik 'm op. Ik zeg er dan achteraf vaak nog wel even iets van, maar meer in de trant van "de steak was niet rood zoals ik wilde, maar ik heb toch lekker gegeten". Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood. Gewoon omdat ik hem te ver heb laten garen. Dan gooi ik 'm ook niet weg. Zolang ie nog maar sappig is vind ik het al gauw goed.
Ik hebt mezelf aangeleerd dat ik het allergoedkoopste van de kaart bestel als ik ergens ga eten waar ik weet dat het kut is. Als het toch niet echt gaat smaken dan liever zo goedkoop mogelijk een bodempje leggen.
We komen hard, zo hard.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 15:55:43 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154795422
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat hebben mensen toch met Dudok?
Ik heb niet veel met Dudok. Behalve dat ie op maandag open is en je er even snel iets kunt eten.
pi_154795440
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat hebben mensen toch met Dudok?
Snap dat werkelijk niet, concept horeca met matig eten, mensen lyrisch over de appeltaart met blikappels, snap dat niet.
Appeltaart smaakt nooit in de horeca: koeling is killing voor je krokante korst. -O-
Bak ik die zelf wel. :Y
Professioneel gifmenger.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 16:02:38 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154795619
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 14:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Als die rood en blauw niet door elkaar haalt zou het wel goed moeten komen,
Wat is volgens jou het verschil tussen blue en rood dan? :o
Sjesus, ik raak hier alleen maar meer in de war: helemaal saignant, groot verschil tusssen rosè en medium rare, groot verschil tussen rood en blue. Fucking hell, ik dacht ik verstand van steaks bereiden had. Ben ik nou gek of jullie?
pi_154796913
Andersom gaat het trouwens ook vaak genoeg mis: tijdens mijn zwangerschap heb ik vaak genoeg well done besteld vlees moeten terugsturen wegens te rood.
pi_154797157
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood.
Rund oké, maar ik had het over varkensvlees. Dat eet ik liever niet medium rare ;)
pi_154797164
Altijd hilarisch als je bij een drukke chef aankomt met een perfect gebakken steak met de klacht dat hij iets te rood is.

''JAAA, IS DIT TE ROOD? PRIMA, IK CREMEER DIE KUTBIEFSTUK WEL VOOR HEM ALS HIJ ZO GRAAG UREN WIL KOUWEN OP EEN DOOD STUK VLEES.''
We komen hard, zo hard.
pi_154797214
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:01 schreef focal het volgende:
Altijd hilarisch als je bij een drukke chef aankomt met een perfect gebakken steak met de klacht dat hij iets te rood is.

''JAAA, IS DIT TE ROOD? PRIMA, IK CREMEER DIE KUTBIEFSTUK WEL VOOR HEM ALS HIJ ZO GRAAG UREN WIL KOUWEN OP EEN DOOD STUK VLEES.''
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van. -O-
Professioneel gifmenger.
pi_154797240
quote:
groot verschil tusssen rosè en medium rare. Fucking hell, ik dacht ik verstand van steaks bereiden had. Ben ik nou gek of jullie?
Nogmaals, ik had 't over VARKENSVLEES :)
pi_154797282
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 16:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wat is volgens jou het verschil tussen blue en rood dan? :o
De kleur. Bleu slaat volgens mij op de blauwe glans van het rauwe vlees, dat is tenminste altijd mijn aanname geweest.

quote:
Sjesus, ik raak hier alleen maar meer in de war: helemaal saignant, groot verschil tusssen rosè en medium rare, groot verschil tussen rood en blue. Fucking hell, ik dacht ik verstand van steaks bereiden had. Ben ik nou gek of jullie?
De Franse indeling is Bleu (blauw) - Saignant (Bloederig) - A Point (op het punt van garing, niet helemaal) - Bien Cuit ('goed' gegaard), is voor buitenlanders en Rosé is een type wijn. Dat heeft zijn Engelse equivalenten, maar doorgaans zitten de Franstaligen net een tikje rauwer. Het leukste misverstand had een Belg in New York, die saignant vertaalde met "I want a bloody steak", toen de ober vroeg 'do you want some fucking potato's with them?" werd het vechten, moest de politie erbij komen en haalde het de krant.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154797317
Rosé wordt meestal wel begrepen. :@
Professioneel gifmenger.
pi_154797346
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:03 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van. -O-
Ligt heel erg aan de chef, maar heb nog nooit ergens meegemaakt dat er rare dingen worden gedaan met het eten. De meeste raken gewoon gefrustreerd en maken alsnog wat je wel wilt.
We komen hard, zo hard.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 17:14:05 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154797477
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:06 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

De kleur. Bleu slaat volgens mij op de blauwe glans van het rauwe vlees, dat is tenminste altijd mijn aanname geweest.

[..]

De Franse indeling is Bleu (blauw) - Saignant (Bloederig) - A Point (op het punt van garing, niet helemaal) - Bien Cuit ('goed' gegaard), is voor buitenlanders en Rosé is een type wijn. Dat heeft zijn Engelse equivalenten, maar doorgaans zitten de Franstaligen net een tikje rauwer. Het leukste misverstand had een Belg in New York, die saignant vertaalde met "I want a bloody steak", toen de ober vroeg 'do you want some fucking potato's with them?" werd het vechten, moest de politie erbij komen en haalde het de krant.
In NY zou dat niet tot matten leiden, a bloody steak is brits Engels voor een "verdomde" steak, in het amerikaans Engels is dat gewoon een bloederige steak.
Daarom ook de grap,
Amerikaan: I want a bloody steak
Britse kelner: would "Sir" like some fucking chips to go with that?


In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154797769
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:09 schreef focal het volgende:

[..]

Ligt heel erg aan de chef, maar heb nog nooit ergens meegemaakt dat er rare dingen worden gedaan met het eten. De meeste raken gewoon gefrustreerd en maken alsnog wat je wel wilt.
Sja, ik durf het dus nergens aan, want ik ken de chef niet. :+
Professioneel gifmenger.
pi_154799722
Op skivakantie had ik eend besteld, helemaal zwartgeblakerd. 'Canard noir, c'est une spécialité de la maison?' Kwam de serveerder terug, had de kok alle verkoolde stukjes er afgeschraapt en de eend weer op het bord geflikkerd. Ik had ook gewoon de raclette moeten bestellen
Graag op anoniem
pi_154799777
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:28 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Sja, ik durf het dus nergens aan, want ik ken de chef niet. :+
Dan is het hierbij bewezen dat jij niet de date van een zekere sigarenrokende user bent. :+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_154800030
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 17:03 schreef Buurpoes het volgende:
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van. -O-
Ik ben ook heel huiverig over dingen terug sturen. Ik zie keukenpersoneel er namelijk serieus voor aan om er in te spugen als ze het onzin vinden. En ik heb zelf in een (nu 1 Michelin ster restaurant) keuken gewerkt in mijn jeugd (waar overigens alleen gevloekt werd en dan werd er iets mee gedaan, dus geen geklooi hoor!).
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 31 juli 2015 @ 19:21:18 #116
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_154800511
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 00:00 schreef pietbier het volgende:

[..]

Nee, zo rauw is "extra rare" of "bleu". Blue wordt ook wel eens gebruikt, maar is niet echt gangbaar in de keuken.
Nonsens. In engelstalige keukens wordt gewoon "Blue" gebruikt.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_154801955
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 16:51 schreef lunapuella het volgende:
Andersom gaat het trouwens ook vaak genoeg mis: tijdens mijn zwangerschap heb ik vaak genoeg well done besteld vlees moeten terugsturen wegens te rood.
Waarom bestel je dan niet gewoon een karbonade? Een biefstuk well done bestellen zou bij wet verboden moeten worden. :(
  vrijdag 31 juli 2015 @ 20:54:54 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154803191
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 18:55 schreef Mainport het volgende:
Op skivakantie had ik eend besteld, helemaal zwartgeblakerd. 'Canard noir, c'est une spécialité de la maison?' Kwam de serveerder terug, had de kok alle verkoolde stukjes er afgeschraapt en de eend weer op het bord geflikkerd. Ik had ook gewoon de raclette moeten bestellen
Monsieur, coller votre canard dans un endroit où le soleil ne brille jamais
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154803557
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2015 20:15 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Waarom bestel je dan niet gewoon een karbonade? Een biefstuk well done bestellen zou bij wet verboden moeten worden. :(
omdat je niet overal zoveel keus hebt.
  vrijdag 31 juli 2015 @ 21:10:03 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154803622
Jammer dat de betere restaurants zich schamen voor goed varkensvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')