Rare -> kerntemperatuur van 50-52 graden. Smeltpunt rundvet is 45-50 graden. Het vlees is dus nog Rood maar het vet gesmolten, als je dit goed doet het je een rode steak met een mooie boterige smaakquote:Op vrijdag 31 juli 2015 02:23 schreef focal het volgende:
[..]
Grappig, ik dacht altijd dat Rib-eye bijzonder ongeschikt was om superrood te eten aangezien hij doorregen is met vet en dat wat warmte nodig heeft om te smelten. Kun je daar misschien wat info over geven, ik leer graag bij.
Je komt wel eens ergens waar er vrij weinig keus is. Zoals laatst bij Engels. Vis, vegetarisch, ribeye.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 07:53 schreef Isabeau het volgende:
Het verbaast me misschien nog het meest dat de mensen hier die van te voren wéten dat de kok hun steak gaat verprutsen door te lang te bakken, dan toch steak bestellen op plaatsen die ze niet kennen of door schande en wijsheid in de steak-hoek wel kennen. Ik zou me die frustratie besparen en gewoon voor een ander gerecht gaan.
Tsjah, jij bent niet de klant restaurants zijn datquote:Op vrijdag 31 juli 2015 07:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik wilde een review opzoeken om mijn reactie over de knorrige arrogante eigenaar te benadrukken, maar die was ook al verwijderd. Op Iens dit keer.
Dat is waarschijnlijk ook waarom ik bij een T-bone de haas altijd te ver door vindt, of de entrecote te rauw. Ik snap wel dat een kok de neiging heeft om een prachtige marmering niet te koud op te dienen. Ik snap wel dat mensen zich blauw (haha) ergeren aan te ver gebakken steaks, maar zo hard mogelijk om rood, roder, roodst roepen zou ertoe kunnen leiden dat de kok hem bleu bereidt. Als die rood en blauw niet door elkaar haalt zou het wel goed moeten komen, maar als de klant nou zo uitdrukkelijk om de kortste garing vraagt....quote:Op vrijdag 31 juli 2015 02:23 schreef focal het volgende:
[..]
Grappig, ik dacht altijd dat Rib-eye bijzonder ongeschikt was om superrood te eten aangezien hij doorregen is met vet en dat wat warmte nodig heeft om te smelten. Kun je daar misschien wat info over geven, ik leer graag bij.
Wat hebben mensen toch met Dudok?quote:Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je komt wel eens ergens waar er vrij weinig keus is. Zoals laatst bij Engels. Vis, vegetarisch, ribeye.
Nou, dan ga ik voor de ribeye. Zo gauw er wel leukere keuzes zijn ga ik inderdaad daarvoor.
Ik stuur mijn steak trouwens vrijwel nooit terug. Kan me een keer herinneren bij Dudok, toen was ie echt grijs en grauw en zonk de moed me in de schoenen (was ook geen enkel problem, werd keurig hersteld), maar meestal proef ik 'm en als ie nog gewoon eetbaar is, dan eet ik 'm op. Ik zeg er dan achteraf vaak nog wel even iets van, maar meer in de trant van "de steak was niet rood zoals ik wilde, maar ik heb toch lekker gegeten". Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood. Gewoon omdat ik hem te ver heb laten garen. Dan gooi ik 'm ook niet weg. Zolang ie nog maar sappig is vind ik het al gauw goed.
Ik hebt mezelf aangeleerd dat ik het allergoedkoopste van de kaart bestel als ik ergens ga eten waar ik weet dat het kut is. Als het toch niet echt gaat smaken dan liever zo goedkoop mogelijk een bodempje leggen.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je komt wel eens ergens waar er vrij weinig keus is. Zoals laatst bij Engels. Vis, vegetarisch, ribeye.
Nou, dan ga ik voor de ribeye. Zo gauw er wel leukere keuzes zijn ga ik inderdaad daarvoor.
Ik stuur mijn steak trouwens vrijwel nooit terug. Kan me een keer herinneren bij Dudok, toen was ie echt grijs en grauw en zonk de moed me in de schoenen (was ook geen enkel problem, werd keurig hersteld), maar meestal proef ik 'm en als ie nog gewoon eetbaar is, dan eet ik 'm op. Ik zeg er dan achteraf vaak nog wel even iets van, maar meer in de trant van "de steak was niet rood zoals ik wilde, maar ik heb toch lekker gegeten". Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood. Gewoon omdat ik hem te ver heb laten garen. Dan gooi ik 'm ook niet weg. Zolang ie nog maar sappig is vind ik het al gauw goed.
Ik heb niet veel met Dudok. Behalve dat ie op maandag open is en je er even snel iets kunt eten.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat hebben mensen toch met Dudok?
Appeltaart smaakt nooit in de horeca: koeling is killing voor je krokante korst.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 14:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat hebben mensen toch met Dudok?
Snap dat werkelijk niet, concept horeca met matig eten, mensen lyrisch over de appeltaart met blikappels, snap dat niet.
Wat is volgens jou het verschil tussen blue en rood dan?quote:Op vrijdag 31 juli 2015 14:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Als die rood en blauw niet door elkaar haalt zou het wel goed moeten komen,
Rund oké, maar ik had het over varkensvlees. Dat eet ik liever niet medium rarequote:Op vrijdag 31 juli 2015 13:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zoals hierboven vallen over "rosè bestellen en medium rare krijgen" doe ik niet. Ik vind dat "close enough". Thuis eet ik mijn steak ook vaak medium of medium rare ipv rood.
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:01 schreef focal het volgende:
Altijd hilarisch als je bij een drukke chef aankomt met een perfect gebakken steak met de klacht dat hij iets te rood is.
''JAAA, IS DIT TE ROOD? PRIMA, IK CREMEER DIE KUTBIEFSTUK WEL VOOR HEM ALS HIJ ZO GRAAG UREN WIL KOUWEN OP EEN DOOD STUK VLEES.''
Nogmaals, ik had 't over VARKENSVLEESquote:groot verschil tusssen rosè en medium rare. Fucking hell, ik dacht ik verstand van steaks bereiden had. Ben ik nou gek of jullie?
De kleur. Bleu slaat volgens mij op de blauwe glans van het rauwe vlees, dat is tenminste altijd mijn aanname geweest.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 16:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat is volgens jou het verschil tussen blue en rood dan?![]()
De Franse indeling is Bleu (blauw) - Saignant (Bloederig) - A Point (op het punt van garing, niet helemaal) - Bien Cuit ('goed' gegaard), is voor buitenlanders en Rosé is een type wijn. Dat heeft zijn Engelse equivalenten, maar doorgaans zitten de Franstaligen net een tikje rauwer. Het leukste misverstand had een Belg in New York, die saignant vertaalde met "I want a bloody steak", toen de ober vroeg 'do you want some fucking potato's with them?" werd het vechten, moest de politie erbij komen en haalde het de krant.quote:Sjesus, ik raak hier alleen maar meer in de war: helemaal saignant, groot verschil tusssen rosè en medium rare, groot verschil tussen rood en blue. Fucking hell, ik dacht ik verstand van steaks bereiden had. Ben ik nou gek of jullie?
Ligt heel erg aan de chef, maar heb nog nooit ergens meegemaakt dat er rare dingen worden gedaan met het eten. De meeste raken gewoon gefrustreerd en maken alsnog wat je wel wilt.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:03 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van.
In NY zou dat niet tot matten leiden, a bloody steak is brits Engels voor een "verdomde" steak, in het amerikaans Engels is dat gewoon een bloederige steak.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:06 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
De kleur. Bleu slaat volgens mij op de blauwe glans van het rauwe vlees, dat is tenminste altijd mijn aanname geweest.
[..]
De Franse indeling is Bleu (blauw) - Saignant (Bloederig) - A Point (op het punt van garing, niet helemaal) - Bien Cuit ('goed' gegaard), is voor buitenlanders en Rosé is een type wijn. Dat heeft zijn Engelse equivalenten, maar doorgaans zitten de Franstaligen net een tikje rauwer. Het leukste misverstand had een Belg in New York, die saignant vertaalde met "I want a bloody steak", toen de ober vroeg 'do you want some fucking potato's with them?" werd het vechten, moest de politie erbij komen en haalde het de krant.
Sja, ik durf het dus nergens aan, want ik ken de chef niet.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:09 schreef focal het volgende:
[..]
Ligt heel erg aan de chef, maar heb nog nooit ergens meegemaakt dat er rare dingen worden gedaan met het eten. De meeste raken gewoon gefrustreerd en maken alsnog wat je wel wilt.
Dan is het hierbij bewezen dat jij niet de date van een zekere sigarenrokende user bent.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:28 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Sja, ik durf het dus nergens aan, want ik ken de chef niet.
Ik ben ook heel huiverig over dingen terug sturen. Ik zie keukenpersoneel er namelijk serieus voor aan om er in te spugen als ze het onzin vinden. En ik heb zelf in een (nu 1 Michelin ster restaurant) keuken gewerkt in mijn jeugd (waar overigens alleen gevloekt werd en dan werd er iets mee gedaan, dus geen geklooi hoor!).quote:Op vrijdag 31 juli 2015 17:03 schreef Buurpoes het volgende:
Deze reactie verwacht ik bij alles wat ik terugstuur naar de keuken.
Ik stuur dus NOOIT wat terug, want het wordt er toch niet beter van.
Nonsens. In engelstalige keukens wordt gewoon "Blue" gebruikt.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 00:00 schreef pietbier het volgende:
[..]
Nee, zo rauw is "extra rare" of "bleu". Blue wordt ook wel eens gebruikt, maar is niet echt gangbaar in de keuken.
Waarom bestel je dan niet gewoon een karbonade? Een biefstuk well done bestellen zou bij wet verboden moeten worden.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 16:51 schreef lunapuella het volgende:
Andersom gaat het trouwens ook vaak genoeg mis: tijdens mijn zwangerschap heb ik vaak genoeg well done besteld vlees moeten terugsturen wegens te rood.
Monsieur, coller votre canard dans un endroit où le soleil ne brille jamaisquote:Op vrijdag 31 juli 2015 18:55 schreef Mainport het volgende:
Op skivakantie had ik eend besteld, helemaal zwartgeblakerd. 'Canard noir, c'est une spécialité de la maison?' Kwam de serveerder terug, had de kok alle verkoolde stukjes er afgeschraapt en de eend weer op het bord geflikkerd. Ik had ook gewoon de raclette moeten bestellen
omdat je niet overal zoveel keus hebt.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 20:15 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Waarom bestel je dan niet gewoon een karbonade? Een biefstuk well done bestellen zou bij wet verboden moeten worden.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |