abonnement Unibet Coolblue
pi_201070205
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juli 2021 14:26 schreef Gitarist het volgende:
Geen idee of dit het meest geschikte draadje hiervoor is, maar ik probeer het maar gewoon aangezien hier veel mensen zijn die recentelijk naar Italië zijn geweest of binnenkort gaan. Wij gaan komende donderdag per vliegtuig.

Volgens deze pagina (volgens mij van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen wo. KLM) https://klm.traveldoc.aero/ vereist Italië voor als je per vliegtuig het land binnenreist dat je een 'surgical mask' op hebt, gedurende de inkomende (en uitgaande vlucht).

Ik heb daar twee vragen over:

1. Het is de enige site waar ik lees dat die eis er is. Weet iemand of dit echt wel klopt of heeft iemand een tweede bron hiervoor?*
2. Bij 'surgical mask' had ik (voordat ik mij erop had ingelezen) verwacht dat dit een mondmasker is die door medici gebruikt worden en dus niet de vodjes die 'iedereen' in de winkels in Nederland gebruikt(e). Als ik hierop Google kom ik echter wel die normale "niet-medische" dingen tegen. Maar kennelijk heten die dus gewoon 'chirurgische mondkapjes'. Helaas wordt op de bovengenoemde site het begrip surgical niet verder gedefinieerd, dus vraag ik mij af of het echt wel voldoende is als ik zo'n normaal mondkapje op heb?

De achterliggende reden voor mijn vraag is uiteraard dat beter beschermende mondkapjes niet overal verkrijgbaar zijn en dus van tevoren besteld moeten worden. Ik wil uiteraard niet de kans lopen dat ik bij het vliegtuig alsnog geweigerd word...

*Overigens heb ik totaal geen moeite om een mondkapje op te hebben op de luchthavens en in het vliegtuig. Ik probeer alleen te achterhalen en 100% helder te krijgen wat voor een soort mondkapje dat moet zijn.
Ik ben 2 weken terug gevlogen, van en naar Rome. Mijn ervaring is dat niemand naar het mondkapje kijkt. Ik vloog met KLM, ik zag driekwart van de mensen met een simpel wit/blauw kapje zoals wij die ook kennen. Ik heb zelf wel de chirurgische besteld en netjes opgezet, maar heb het dus uiteindelijk als overbodig ervaren. Op het vliegveld in Rome kijkt en vraagt er ook niemand naar. Waar men wel streng op controleert op Fiumicino is je temperatuur (als je het vliegveld binnen komt en als je het vliegtuig in stapt) en of je je Green pass dan wel bewijs hebt. Zorg ook dat je je dPLF form op tijd invult en uitprint (is overigens nergens gecontroleerd) ..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')