abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † vrijdag 24 juli 2015 @ 08:57:10 #126
43556 miss_dynastie
pi_154589446
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:10 schreef Iwanius het volgende:
Ik eet primair om mijn honger te stillen en secundair om te genieten!

In deze had ik zelfs het geduld om te blijven zitten bij Engels,zelfs na het drankje gedoe,(terwijl ik normaliter allang weg was geweest, kun je nagaan) gewoon omdat CUL collega RobinOok er zeer enthousiast over was net zo als dat zij op mijn aanraden indertijd zich verheugde op het bezoek aan SOI3, toen de beste Thaise zaak van Rotterdam.

Als ik voor de lol ga uiteten blijf ik liever thuis en bereid ik hetzelf. Maar aangezien ik vrij lui ben en zo min mogelijk zelf wil doen eet ik elke dag buiten de deur. Immers: Waarom jezelf inspannen als je ook anderen voor je het kan laten doen en je alleen hoeft te betalen?

En wat ik opmerkte in mijn geschreven stuk als strontvervelende ervaringen zijn zaken die helaas in Nederland teveel en tevaak in de horeca voorkomen ondanks alle inspanningen van de leiding van het bedrijf dit te verbeteren. Men (personeel in Nl met name) vindt dat de gast blij en inschikkelijk moet zijn als zij een horeca pand betreedt i.p.v. andersom want:

"hij is niet meer dan ik en ik sta ook hier voor mijn werk dus zijn wij gelijk en heeft hij zich maar te schikken naar mij als ik tijd voor hem heb" is vaak de achterliggende gedachtengang.

En wat doen de meeste gasten? Die accepteren het...vaak omdat ze niet de kennis en het vermogen en zelfs wil hebben dat eens aan halt toe te roepen. Meest makkelijke weg,iets waar ik nooit van gehouden heb want: Jij bent gast,jij betaalt en jij zorgt dat ook het loon van het personeel,de huur e.d. mede wordt betaalt elke maand. dus is het zo gek nog niet als jij als gast eens je voet neerzet als je merkt dat men de meest simpele basisregels in de horeca overtreedt en het niet zo nauw neemt met jou als gast en om je een beetje behoorlijk te verzorgen.

In de horeca/bediening werken is niet alleen maar obligaat een bestelling opnemen, een drankje komen brengen en vervolgens denken dat je daarmee alles hebt gedaan en je geld vangen.
Als uit eten gaan voor jou primair is om je te voeden omdat je te lui bent om te koken, vind ik het helemaal onbegrijpelijk dat je je sigaar in je eten uitdrukt. Er is een verschil tussen 'blij en inschikkelijk' zijn bij alles wat er gebeurt en 'ik ben keizer, je moet alles voor me over hebben'. Dat laatste gaat je in Nederland niet gebeuren. Want mensen gaan liever in de bijstand dan een ander als God te moeten vereren. En geef ze stiekem eens ongelijk :)

[ Bericht 1% gewijzigd door Danny op 24-07-2015 09:02:34 ]
  vrijdag 24 juli 2015 @ 08:59:30 #127
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_154589473
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:56 schreef Iwanius het volgende:
Dat soort lulverhalen hoor ik al meer dan 30-40? jaar en ik heb ze in alle soorten en maten voor mij gehad tot zelfs priemende wijsvingers of zelfs met een stok in de hand.. Gek genoeg mankeer ik nog steeds niks,kan ik overal komen waar ik wil en ben ik nog steeds overal welkom merk ik. Doe ik toch schijnbaar iets goeds want als dat niet zo was had ik uiteraard een toegangsverbod. Maar zijn die 'helden'van weleer er nog...

Dus PM maar je zaak en behandel mij maar zo onbeschoft als dat je denkt te kunnen,zal ik erop ageren mag je daarna de ervaringen hier delen op FOK! en anders doe ik dat wel. :W
Als ik een horecazaak had zou ik dat zeker doen.

Maar we kunnen wel een keer samen gaan eten. Dan laat ik t je dan zien.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_154589501
- offtopic -

[ Bericht 96% gewijzigd door Danny op 24-07-2015 09:03:15 ]
pi_154589696
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:56 schreef Iwanius het volgende:
Doe ik toch schijnbaar iets goeds
Mwah gewoon genoeg geld meenemen

Maar goed ontopic

Waar?
El Saludo in Oss

Wanneer?
Gisterenavond

Wat at je?
Een avondje vol (Mexicaanse) tapas. Waar vooral de salade met gerookte kip met avocadosaus en zalmpapillot uitsprong :9

Impressie?
We zaten in het sfeervol ingerichte tuin achter het restaurant. We kozen voor tapas inclusief drinken en de serveersters hielden goed in de gaten dat we geen lege glazen hadden. Verder was het eten wat je van zo'n restaurant mag verwachten, lekker maar niet super bijzonder.

Kosten?
79,90 voor 2 personen

Cijfer?
7,5
  vrijdag 24 juli 2015 @ 14:03:58 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154595966
quote:
2s.gif Op donderdag 23 juli 2015 22:29 schreef Iwanius het volgende:
De rib eye was uitstekend. Voor mij toch een beetje aan de kleine kant (plat stuk...)maar oké,voor de rest :9~
De bijgeleverde bearnaise saus met de verse dragon was ook goed maar een beetje weinig. Sowieso minder dan toen CUL collega RobinOok hem bestelde. Maar goed: Zij was met partner en dan krijg je waarschijnlijk meer. De patat was ook lekker en had een goede beet. Zelfs de krop sla met de lichte dressing erop was goed te doen en maakte het gerecht helemaal af.

De steak tartaar was een ander verhaal. Ik had er meer van verwacht. Ik had het gevoel dat dit gemalen was en niet gesneden. Ik proefde ook heel weinig van de ingrediënten die hiervoor normaliter gebruikt worden en ik vond het te sompig als voorgerecht!

Ik heb zoals te zien in de laatste foto van de foto-collage een passend afsluiter gevonden om mijn indruk van de steak tartaar en eerder opgedane ervaringen (drankjes/bediening) als geheel kenbaar te maken.

• Rib-Eye: 8
• Steak tartaar: 6 1/2
• Bediening/service: 4[/sub]

De structuur van de steak tartaar was bij ons ook anders dan je zou verwachten van een steak tartaar. Verschil is alleen dat het mij niet zo boeit, hoe iets hoort, zolang het maar lekker is. En ik vond het lekker, ook met de fijnere structuur. En ik vond het een mooie hoeveelheid ook voor die prijs.

De ribeye vond ik groot genoeg. Niet klein en niet enorm, gewoon beschaafd. Vind het wel slordig dat jij zo weinig saus kreeg. Want mijn hoeveelheid was nou ook niet enorm. Wel een bakje vol, maar wegens de grote luchtigheid per saldo niet erg veel.

Onze doorlooptijd: we stonden met 2 gangen na 1 uur en ik meen 10 minuten of zo weer buiten, ik vond dat prima.

Ik vind je gejaag op de bediening en al die eisen die je stelt niet leuk. Lijkt me voor jou ook niet leuk dat je zo vaak teleurgesteld wordt.

En een sigaar in goed eten steken ordinair en eigenlijk onvergeeflijk. Als ik naast je zou zitten zou ik denken "bah bah, enge patjepeeër". Maar ja, het past wel bij je, je gedraagt je veel vaker zo. Jammer genoeg. Ik vind het keileuk hoor, al je verslagen, maar bij je beschreven gedrag voel ik plaatsvervangende schaamte en medelijden met personeel dat met jou te maken krijgt.
pi_154596588
O+ Woensdag voor 't eerst in tijden weer eens echt goed goed goed uit eten geweest O+

Mijn man had een verrassingsverblijf in Swinton Park Hotel voor ons geboekt, alwaar restaurant "Samuel's" huist.


Met links, het groenbegroeide restaurant, wat er van binnen zo uit zag:



Aangezien we gewoon lekker puur de tijd voor elkaar wilden hebben en we toch in hetzelfde pand onze hotelkamer hadden hebben we geen tas met telefoon of camera wat dan ook meegenomen, dus geen foto's van de gerechten, maar ik was zeer onder de indruk O+

Groot deel van ons menu was zoals op de website geadverteerd, behalve de tartare en het 'hoofd' gerecht, de wilde duif. Hierbij weet ik de wijn ook niet meer :@ . Ik vind goede wijn heerlijk, uitgezocht door een goede sommelier, maar ben helaas (nog) geen échte kenner.

quote:
Aperitief: glas champagne + twee kleine hapjes (bietjescracker met uitgebakken spek en krokante zeewier cracker met O+ echte noordzeegarnalen O+ )

Amuse: paddestoelen veloute met uitgebakken parmaham

Swinton estate trout
Swinton estate trout, asparagus veloute, apple and caviar
Rheinhessen, Riesling & Gewürztraminer, Binz + Bratt, Germany, 2012
***
Roasted scallop
Scallop, pea, lemon and scallop veloute
***
Yorkshire beef tartare
Tartare, raisin mousse, smoked egg yolk mousse, beetroot, parma ham
?? Rosé-achtige bubbles
***
Garden sorrel
Sorrel sorbet, pine meringue and crème fraiche
***
Wild Pigeon
Ginger Quinoa
?? Heerlijke rode wijn.
***
Wild strawberry
Cottage cheese and parsley
***
Cheese
A selection of local cheeses served with their own garnishes
Met twee verschillende soorten rode port
Alles zag er uit als een klein kunstwerkje, goed afgestemde hoeveelheden op een 7-gangen menu, en de wijnen erbij waren geweldig.

De kaas hebben we wel als 'extra' gedaan, als vervanging voor de laatste gang (wilde aardbeien geloof ik) omdat ik gewoon fucking veel van kaas als toetje houd :P

De bediening, de sfeer, álles was perfect. Heel netjes en correct, maar wel los genoeg om je niet compleet opgefokt te voelen; ze keken echt per gast naar hoe ze met je om gingen, en dat was heel fijn, want dat deden ze ook héél goed.

We werden verzocht om om 7.45pm onze drankjes + aperitief te komen nuttigen in de bar, alwaar we nog even door het menu gelopen werden door de gastheer, om 8.15 werden we naar onze tafel begeleid waar we heerlijk tot aan 11.30pm hebben zitten tafelen, genoten van de sfeer, de schilderijen, de muziek, beetje lachen met de bediening.. Mijn perfecte avond! O+ Wat kent mijn man me toch goed! :D

Favoriet waren de trout met asparagus veloute en de duif, en de kaas, natuurlijk.

Kosten? Volgens mij 70 pond voor 7-gangen, + 30 pond ofzo voor wijnen erbij. Maar ik weet 't niet zeker. We hadden een heel arrangement, ook met 'n cream tea eerder op de dag, een overnachting + ontbijt de ochtend erna.

Sfeer: 10
Eten: 10
Bediening: 10
Mijn man: 10

Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?

[ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 24-07-2015 14:40:35 ]
Ja doei.
  vrijdag 24 juli 2015 @ 14:51:15 #132
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154597442
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:

Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Niet eens sigaren of andere smerige zaken kunnen uitdrukken in wat voedsel?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_154597874
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:


Sfeer: 10
Eten: 10
Bediening: 10
Mijn man: 10

Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Dat menu ziet er heel mooi uit. Heerlijk om te zien dat het een avond was die aan al je wensen voldeed :)
pi_154600468
Wat een geweldig cadeau, moblo _O_ Je man terecht ook een 10 *) Het menu ziet er goed uit. Ben vooral benieuwd hoe de Garden Sorrel smaakt! En de pigeon, nog nooit pigeon gehad.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154600599
Mijn eerste reactie naar Mr.Mo was "het smaakt naar gras :') " :D

en op zichzelf deed het dat ook wel, maar in combinatie met de creme fraiche en pine merengue was 't echt super lekker :9
Ja doei.
pi_154600739


[ Bericht 23% gewijzigd door Isabeau op 24-07-2015 16:49:28 (persoonlijke aanval: weg) ]
pi_154600756
:O
Ja doei.
pi_154600840
En ik had inderdaad nog nooit duif gehad! :D Het was voor mij 'n combinatie tussen kip en eend, ofzo, maar wel met 'n vrij diepe smaak. Mes gleed er echt doorheen, en samen met de gemberquinoa een bijna oosterse beleving :9
Ja doei.
pi_154600923
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:43 schreef motorbloempje het volgende:
En ik had inderdaad nog nooit duif gehad! :D Het was voor mij 'n combinatie tussen kip en eend, ofzo, maar wel met 'n vrij diepe smaak. Mes gleed er echt doorheen, en samen met de gemberquinoa een bijna oosterse beleving :9
Ik dacht eerst dat je bedoelde dat de duif naar gras smaakte :D Een heuse grasduif :7 maar dat was dus de garden sorrel. Ik had wel verwacht dat de duif naar 'wild' zou smaken :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154600949
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 16:45 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik dacht eerst dat je bedoelde dat de duif naar gras smaakte :D Een heuse grasduif :7 maar dat was dus de garden sorrel. Ik had wel verwacht dat de duif naar 'wild' zou smaken :Y
Wilde kip met een eend-wannabecomplex. B-)
Ja doei.
pi_154601018
Het bestek lag er, als we het toch daar over hebben, mooi bij :D

Vrij intimiderend. Zo'n lading vorken en lepels. Bij ons de pub moeten we die normaal gewoon zelf pakken, samen met de zakjes ketchup. Al ben ik wat teleurgesteld in de Wetherspoons. Die doen niet meer aan zakjes, maar gewoon aan flessen ketchup. :{w
Ja doei.
pi_154601357
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 15:05 schreef DavetheNL het volgende:

[..]

Dat menu ziet er heel mooi uit. Heerlijk om te zien dat het een avond was die aan al je wensen voldeed :)
Het was écht geweldig. Gewoon een superfijne beleving met mensen die voor mij echt de perfecte balans wisten te vinden tussen supercorrecte behandeling en je op je gemak laten voelen. Nog even een beetje met de bediening gepraat, en die zeiden ook allemaal stuk voor stuk dat het echt supergaaf was om er te werken. De sfeer was voor hun ook (onderling) erg goed, en dat was te zien. Ze konden fijn een praatje en een grap met elkaar maken, niets was teveel. Ik voel me al snel vrij opgelaten als mensen je 'luxe' behandelen, zeg maar, maar dit was precies goed. Dus.

Eten ook veel dieren van 't landgoed zelf, dat vind ik ook altijd geweldig, lokale producten, en dit keer zelfs héél lokaal. En we konden de herten door de weide zien lopen tijdens 't eten. O+ mooie bonus! :P Jammer dat er geen hertenbiefstuk geserveerd werd dit keer ;) :P

Dus mocht je nog eens een keer een mooi uitje zoeken in 't buitenland, dit is van harte aan te raden!
Ja doei.
pi_154601481
Nou, ik ben al helemaal jaloers, moblo *O* En ik vind het altijd fijn om te zien als mensen die er werken het ook naar hun zin hebben.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154601672
Ja, precies! Dat doet zoveel goed voor de algehele beleving. Men kan nog zo vriendelijk doen, maar geforceerd merk je gewoon.
Ja doei.
pi_154609170
quote:
17s.gif Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

;)
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden :')

Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen :Y Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
Zo heb je het erover op FOK! En zo tref je ze aan op het foodstock festival in Eindhoven. :)
En toen moesten we wel even proeven natuurlijk. De hotdogs werden voor me gehaald maar ik geloof dat we de pepper dog (links) en luxurious hotdog hadden.

Lekker hapje, maar, wat ik vooraf al dacht, met hotdog heeft het imo niks meer te maken. Knapperig broodje (ik vond de verhouding brood-worstje netaan goed), smakelijk worstje en daar overheen een lading saus en andere elementen.

Cijfer: laten we er een 7 van maken. Omdat wel lekker, maar aan de prijs en geen hotdog.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 24 juli 2015 @ 21:48:56 #146
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_154609244
Veel teveel saus man ;(

'They fucking drown 'm in that shit'
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_154609256
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 17:09 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, precies! Dat doet zoveel goed voor de algehele beleving. Men kan nog zo vriendelijk doen, maar geforceerd merk je gewoon.
Klopt :Y
Klinkt als een fantastische ervaring. O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_154609277
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 21:48 schreef Molo het volgende:
Veel teveel saus man ;(

'They fucking drown 'm in that shit'
Jamaar... Er zat TRUFFEL in. :D
Zeiden ze, ik haalde hem niet eruit.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 24 juli 2015 @ 21:50:53 #149
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_154609297
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 21:50 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Jamaar... Er zat TRUFFEL in. :D
Zeiden ze, ik haalde hem niet eruit.
Truffel aroma zeker :')
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  Moderator / Miss SHO vrijdag 24 juli 2015 @ 22:09:02 #150
22592 crew  Ole
pi_154609881
Hoe durven ze :(
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')