Als uit eten gaan voor jou primair is om je te voeden omdat je te lui bent om te koken, vind ik het helemaal onbegrijpelijk dat je je sigaar in je eten uitdrukt. Er is een verschil tussen 'blij en inschikkelijk' zijn bij alles wat er gebeurt en 'ik ben keizer, je moet alles voor me over hebben'. Dat laatste gaat je in Nederland niet gebeuren. Want mensen gaan liever in de bijstand dan een ander als God te moeten vereren. En geef ze stiekem eens ongelijkquote:Op vrijdag 24 juli 2015 08:10 schreef Iwanius het volgende:
Ik eet primair om mijn honger te stillen en secundair om te genieten!
In deze had ik zelfs het geduld om te blijven zitten bij Engels,zelfs na het drankje gedoe,(terwijl ik normaliter allang weg was geweest, kun je nagaan) gewoon omdat CUL collega RobinOok er zeer enthousiast over was net zo als dat zij op mijn aanraden indertijd zich verheugde op het bezoek aan SOI3, toen de beste Thaise zaak van Rotterdam.
Als ik voor de lol ga uiteten blijf ik liever thuis en bereid ik hetzelf. Maar aangezien ik vrij lui ben en zo min mogelijk zelf wil doen eet ik elke dag buiten de deur. Immers: Waarom jezelf inspannen als je ook anderen voor je het kan laten doen en je alleen hoeft te betalen?
En wat ik opmerkte in mijn geschreven stuk als strontvervelende ervaringen zijn zaken die helaas in Nederland teveel en tevaak in de horeca voorkomen ondanks alle inspanningen van de leiding van het bedrijf dit te verbeteren. Men (personeel in Nl met name) vindt dat de gast blij en inschikkelijk moet zijn als zij een horeca pand betreedt i.p.v. andersom want:
"hij is niet meer dan ik en ik sta ook hier voor mijn werk dus zijn wij gelijk en heeft hij zich maar te schikken naar mij als ik tijd voor hem heb" is vaak de achterliggende gedachtengang.
En wat doen de meeste gasten? Die accepteren het...vaak omdat ze niet de kennis en het vermogen en zelfs wil hebben dat eens aan halt toe te roepen. Meest makkelijke weg,iets waar ik nooit van gehouden heb want: Jij bent gast,jij betaalt en jij zorgt dat ook het loon van het personeel,de huur e.d. mede wordt betaalt elke maand. dus is het zo gek nog niet als jij als gast eens je voet neerzet als je merkt dat men de meest simpele basisregels in de horeca overtreedt en het niet zo nauw neemt met jou als gast en om je een beetje behoorlijk te verzorgen.
In de horeca/bediening werken is niet alleen maar obligaat een bestelling opnemen, een drankje komen brengen en vervolgens denken dat je daarmee alles hebt gedaan en je geld vangen.
Als ik een horecazaak had zou ik dat zeker doen.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 08:56 schreef Iwanius het volgende:
Dat soort lulverhalen hoor ik al meer dan 30-40? jaar en ik heb ze in alle soorten en maten voor mij gehad tot zelfs priemende wijsvingers of zelfs met een stok in de hand.. Gek genoeg mankeer ik nog steeds niks,kan ik overal komen waar ik wil en ben ik nog steeds overal welkom merk ik. Doe ik toch schijnbaar iets goeds want als dat niet zo was had ik uiteraard een toegangsverbod. Maar zijn die 'helden'van weleer er nog...
Dus PM maar je zaak en behandel mij maar zo onbeschoft als dat je denkt te kunnen,zal ik erop ageren mag je daarna de ervaringen hier delen op FOK! en anders doe ik dat wel.
Mwah gewoon genoeg geld meenemenquote:
De structuur van de steak tartaar was bij ons ook anders dan je zou verwachten van een steak tartaar. Verschil is alleen dat het mij niet zo boeit, hoe iets hoort, zolang het maar lekker is. En ik vond het lekker, ook met de fijnere structuur. En ik vond het een mooie hoeveelheid ook voor die prijs.quote:Op donderdag 23 juli 2015 22:29 schreef Iwanius het volgende:
De rib eye was uitstekend. Voor mij toch een beetje aan de kleine kant (plat stuk...)maar oké,voor de rest
De bijgeleverde bearnaise saus met de verse dragon was ook goed maar een beetje weinig. Sowieso minder dan toen CUL collega RobinOok hem bestelde. Maar goed: Zij was met partner en dan krijg je waarschijnlijk meer. De patat was ook lekker en had een goede beet. Zelfs de krop sla met de lichte dressing erop was goed te doen en maakte het gerecht helemaal af.
De steak tartaar was een ander verhaal. Ik had er meer van verwacht. Ik had het gevoel dat dit gemalen was en niet gesneden. Ik proefde ook heel weinig van de ingrediënten die hiervoor normaliter gebruikt worden en ik vond het te sompig als voorgerecht!
Ik heb zoals te zien in de laatste foto van de foto-collage een passend afsluiter gevonden om mijn indruk van de steak tartaar en eerder opgedane ervaringen (drankjes/bediening) als geheel kenbaar te maken.
• Rib-Eye: 8
• Steak tartaar: 6 1/2
• Bediening/service: 4[/sub]
Alles zag er uit als een klein kunstwerkje, goed afgestemde hoeveelheden op een 7-gangen menu, en de wijnen erbij waren geweldig.quote:Aperitief: glas champagne + twee kleine hapjes (bietjescracker met uitgebakken spek en krokante zeewier cracker met echte noordzeegarnalen )
Amuse: paddestoelen veloute met uitgebakken parmaham
Swinton estate trout
Swinton estate trout, asparagus veloute, apple and caviar
Rheinhessen, Riesling & Gewürztraminer, Binz + Bratt, Germany, 2012
***
Roasted scallop
Scallop, pea, lemon and scallop veloute
***
Yorkshire beef tartare
Tartare, raisin mousse, smoked egg yolk mousse, beetroot, parma ham
?? Rosé-achtige bubbles
***
Garden sorrel
Sorrel sorbet, pine meringue and crème fraiche
***
Wild Pigeon
Ginger Quinoa
?? Heerlijke rode wijn.
***
Wild strawberry
Cottage cheese and parsley
***
Cheese
A selection of local cheeses served with their own garnishes
Met twee verschillende soorten rode port
Niet eens sigaren of andere smerige zaken kunnen uitdrukken in wat voedsel?quote:Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:
Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Dat menu ziet er heel mooi uit. Heerlijk om te zien dat het een avond was die aan al je wensen voldeedquote:Op vrijdag 24 juli 2015 14:22 schreef motorbloempje het volgende:
Sfeer: 10
Eten: 10
Bediening: 10
Mijn man: 10
Of is positief niet zo spannend als een stel zeikreviews?
Ik dacht eerst dat je bedoelde dat de duif naar gras smaakte Een heuse grasduif maar dat was dus de garden sorrel. Ik had wel verwacht dat de duif naar 'wild' zou smakenquote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:43 schreef motorbloempje het volgende:
En ik had inderdaad nog nooit duif gehad! Het was voor mij 'n combinatie tussen kip en eend, ofzo, maar wel met 'n vrij diepe smaak. Mes gleed er echt doorheen, en samen met de gemberquinoa een bijna oosterse beleving
Wilde kip met een eend-wannabecomplex.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 16:45 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik dacht eerst dat je bedoelde dat de duif naar gras smaakte Een heuse grasduif maar dat was dus de garden sorrel. Ik had wel verwacht dat de duif naar 'wild' zou smaken
Het was écht geweldig. Gewoon een superfijne beleving met mensen die voor mij echt de perfecte balans wisten te vinden tussen supercorrecte behandeling en je op je gemak laten voelen. Nog even een beetje met de bediening gepraat, en die zeiden ook allemaal stuk voor stuk dat het echt supergaaf was om er te werken. De sfeer was voor hun ook (onderling) erg goed, en dat was te zien. Ze konden fijn een praatje en een grap met elkaar maken, niets was teveel. Ik voel me al snel vrij opgelaten als mensen je 'luxe' behandelen, zeg maar, maar dit was precies goed. Dus.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 15:05 schreef DavetheNL het volgende:
[..]
Dat menu ziet er heel mooi uit. Heerlijk om te zien dat het een avond was die aan al je wensen voldeed
Zo heb je het erover op FOK! En zo tref je ze aan op het foodstock festival in Eindhoven.quote:Op donderdag 23 juli 2015 20:44 schreef megamandy het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Ben er laatst geweest. Op zich wel lekker en het pretzel broodje is ook lekker en slim bedacht alleen vind ik in vergelijking met het worstje en de topping het broodje te groot. Per hap neemt het deeg de overhand in de smaak naar mijn mening. We haden foto's gemaakt maar konden ze helaas niet meer terug vinden
Wel leuk om eens heen te gaan, de Foodhallen Ook in combinatie met het filmhuis ernaast.
Kloptquote:Op vrijdag 24 juli 2015 17:09 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, precies! Dat doet zoveel goed voor de algehele beleving. Men kan nog zo vriendelijk doen, maar geforceerd merk je gewoon.
Jamaar... Er zat TRUFFEL in.quote:Op vrijdag 24 juli 2015 21:48 schreef Molo het volgende:
Veel teveel saus man
'They fucking drown 'm in that shit'
Truffel aroma zekerquote:Op vrijdag 24 juli 2015 21:50 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Jamaar... Er zat TRUFFEL in.
Zeiden ze, ik haalde hem niet eruit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |