quote:
Op donderdag 2 juli 2015 13:19 schreef minilot het volgende:Ook mijn idee. Ik ben met deze temperature erg gevoelig voor Tiki-mokken en uitgeholde ananassen vol fruit.
Ik werd erg vrolijk van de foto's in elk geval!
Nou... je wordt op je wenken bedient want ik ben er weer geweest en nu,
zoals Esje-lief adviseerde, om de keuken uit te proberen.
Waar?Noah
Wijnhaven 3a
3011 WG Rotterdam
Wat at/dronk je?
Noah's rumpunch
Bruschetta met coute bouf tomaat,advocadocreme,gamba's,radijs,wortel,korander,japanse babymayo en ijsbergsla
Noah's 'Fu manchu'
Linzen icm stukjes knakworst = Brandt & Levie uit Amsterdam, zoetzuur, en chioggia reepjes
Kimchi i.c.m gebakken buikspek
Mini Turkse wrap met een zelf bereide yogurtdressing,licht gebakken kipreepjes en reepjes Palla Rossa sla
Noah's 'Poison Ivy'
Gebakken noodles met hoisinsaus saus en gebakken gamba's
Licht in boter gebakken zeekraal met een lichte en warme mostert dressing,hollandse asperges en licht gebakken coquilles
sashimi/tempura combinatie
Noah's pineapple :vers geperste annanas,wodka,kersbitter,eiwit,lavendel en rozemarijn
Lichte toast met zoetzure rode ui,asperges,krokante mostert en lamsoren
Eend met gebakken chinese kool en gele peen
Gebakken zeebaars met haringkuit en geschaafde eendenlever
Citroen sorbet met o.a.gingerbeer en granny smith apple stukjes
Noah's 'koffie'= koffie,witte chocola,kaloua,koffie boontjesImpressie / op of aanmerkingenOmdat ik
eerder een recensie schreef over vnl. het cocktail gebeuren bij restaurant Noah en mij dat uitermate goed beviel, en de cheftkok er toen niet was (en volgens zegge een zeer bevlogen "out of the box"denkende 'freak'was) besloot ik terug te keren om nu de keuken van Noah eens te gaan uitproberen en i.c.m. met de vele cocktails werd ik weer niet teleurgesteld.
Let wel!
Noah's signature zijn en blijven gewoon de cocktails! Daar zijn ze in Rotterdam vind ik echt de beste in ongeacht wat andere cocktailbars over zichzelf zeggen!
Je proeft het gewoon in de subtiliteit en juiste verhouding waneer de bereide cocktail voor je staat en je de eerste sip neemt!
Jaja, nou weten we het wel van de cocktails.Vertel eens wat over het eten want dat zou nu aan de beurt zijn.
De chefkok bleek uiteindelijk een oude bekende te zijn toen deze bij Herman den Blijker's Rosso werkte en het was dan ook niet vreemd dat hij zijn hand uitstak,begroette en gelijk zei " U was die fijnproever herinner ik mij nog van jaren geleden"
"Moi? fijnproever? Ikke niet weten..."
.
Jaja,eeeeeeeeeeeeeeeeeeeten HarryIk merkte dat ondanks de onstane drukte de chefkok heel erg zijn best deed mij te imponeren met zijn gerechten en ik moet zeggen dat hij daar te dele in is geslaagd. Ten dele omdat bepaalde gerechtjes een ieder met een kookboek of via het volgen zo een 24 kitchen programma ook zo kan maken. Ik heb het dan over bijvoorbeeld de gebakken noodles i.c.m. de te licht gebakken gamba's die bijna tegen het rauwe aanzaten en wat ik ook melde en terstond gecompenseerd werd of bijvoorbeeld de kimchi met gebakken buikspek.(heel erg lekker en zo simpel te bereiden)
Dus je had meer verwacht en teleurgesteld op culinair gebied? toch niet omdat ik misschien mijn verwachtingen te hoog had ingezet en dus dat ook ten dele mijn fout is.Let wel:
Ik heb genoten! Genoten van alle gerechten op misschien 2 na die niet goed bereidt waren. Dat was de zeekraal met de mostertdressing die te zout was. Daar konden de gebakken coquilles en asperges niets aan veranderen. Misschien was het beter geweest wilde spinazie als groente te gebruiken,iets dat ik ook suggereerde. Verder overheerste de hoisinsaus heel erg in de noodles (dreef nog net niet) waardoor het allemaal erg zout/zoet aanvoelde. Gamba's hadden langer op de gril gemoeten en wat ik ook zei.
Maar voor de rest waren alle overige gangen lekker/smakelijk en met een duidelijk enthousiasme en gedrevenheid bereidt!
Oh..dus nog steeds enthousiast over Noah. Je keert dus terug? zekers en ik beveel deze zaak van harte aan een ieder die van de beste cocktails van Rotterdam wil genieten en ook nog tegen een redelijke prijs lekker wil eten want elke dag is op culinair gebied ook anders bij Noah.
Cijfer
8+ / 10
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-07-2015 18:43:33 ]