abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 14 juni 2016 @ 16:24:35 #201
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_163008478
Hoeft niet. Alleen de grove resten er afkrabben (met een deegsteker bijvoorbeeld) als de steen is afgekoeld, voor de rest lekker laten zitten.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_163009098
Haha exact dat, lekker laten zitten. Je wilt m'n pizzasteen hier niet zien :D
  dinsdag 14 juni 2016 @ 18:13:38 #203
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163010832
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 16:11 schreef computergirl het volgende:
Je hebt in ieder geval geen beperking qua ovencapaciteit
Moet ook wel he met mijn vraatzucht ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 14 juni 2016 @ 18:14:13 #204
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163010847
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 16:21 schreef rhubarb het volgende:
Hoe houd je de steen schoon? Ik heb al wat donkere plekken van mozzarella die iets te enthousiast smolt over de rand...
Niet? En als het te vies is het vuur erbovenop stoken.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 25 juni 2016 @ 21:47:32 #205
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163297322
Vandaag pizzabakken als verjaardagsfeestje.

Voor bij de koffie een PizzaTaart gebakken, in de middag de oven opgestookt voor de echte pizza's.







Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 26 juni 2016 @ 00:20:37 #206
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163302260
Is dat een hele bol mozzarella op die hartjespizza? Hoe is dat er uitgekomen?
pi_163305940
Zullen gezellige zomeravonden zijn met zon oven in de tuin!

Uit niewsgierigheid, hoe lang blijft zon pizza doorgaans in de oven liggen? Ben enigzins verbaasd dat de korst wat bleek blijft met zon enorm vuur op korte afstand. Al heeft het natuurlijk ook met stralingswarmte te maken.
  zondag 26 juni 2016 @ 10:47:15 #208
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163306121
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 00:20 schreef vinnypassy het volgende:
Is dat een hele bol mozzarella op die hartjespizza? Hoe is dat er uitgekomen?
Was een kleine bol echte buffelmozzarella; ik heb de pizza toen ie verder klaar was helemaal voorin de deuropening van de oven heet gehouden tot de hele bol mooi weggesmolten was, ondertussen wat meer fik in het vuurtje gekweekt en hem nog even heet geroosterd voor ik hem naar de maakster liet brengen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 26 juni 2016 @ 10:50:36 #209
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163306168
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 10:33 schreef Martijn1P het volgende:
Zullen gezellige zomeravonden zijn met zon oven in de tuin!

Uit niewsgierigheid, hoe lang blijft zon pizza doorgaans in de oven liggen? Ben enigzins verbaasd dat de korst wat bleek blijft met zon enorm vuur op korte afstand. Al heeft het natuurlijk ook met stralingswarmte te maken.
Afhankelijk van het gebruikte deeg, het gebruikte beleg enz; in een minuut of 3 is de gemiddelde bodem al "gebakken", en dan is het afhankelijk van hoe gulzig iemand met beleg is geweest.

Door te varieren met de plek in de oven kun je aardig spelen met doorwarmen, kleuren en knapperigheid. Maar aller grootste effect is het deeg.

Voorbeeld: vorige week pizza gebakken met Koopmans Pizzamix als bodem basis: bodem bleef plat, geen lucht erin, niet heel dun te rollen (scheuren bij oppakken van de bodem).

Gister had ik no.0 bloem van een Italiaans merk, 5x (...) gerezen en weer platgekneed met de machine en dan vlak voor het rollen van de pizza's nog even door de kneedmachine. Hierdoor kreeg je echt "pizza crossa" bodems van vroegah ;)

Overigens gebruiken we hem inmiddels vaker voor ovenschotels, geroosterd vlees, alternatief voor bbq enz dan om pizza of brood te bakken. Gewoon omdat het kan :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163307691
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 10:50 schreef fietsie het volgende:

[..]

Afhankelijk van het gebruikte deeg, het gebruikte beleg enz; in een minuut of 3 is de gemiddelde bodem al "gebakken", en dan is het afhankelijk van hoe gulzig iemand met beleg is geweest.

Door te varieren met de plek in de oven kun je aardig spelen met doorwarmen, kleuren en knapperigheid. Maar aller grootste effect is het deeg.

Voorbeeld: vorige week pizza gebakken met Koopmans Pizzamix als bodem basis: bodem bleef plat, geen lucht erin, niet heel dun te rollen (scheuren bij oppakken van de bodem).

Gister had ik no.0 bloem van een Italiaans merk, 5x (...) gerezen en weer platgekneed met de machine en dan vlak voor het rollen van de pizza's nog even door de kneedmachine. Hierdoor kreeg je echt "pizza crossa" bodems van vroegah ;)

Overigens gebruiken we hem inmiddels vaker voor ovenschotels, geroosterd vlees, alternatief voor bbq enz dan om pizza of brood te bakken. Gewoon omdat het kan :)
Als je geïnteresseerd bent in het deeg, maar vooral om je pizza's te perfectioneren is dit heel interessant leesvoer. Je dient er wel even voor te gaan zitten haha, maar je krijgt een beter gevoel bij welk type bloem en welk percentage hydratatie geschikt is voor jouw oven!

http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm
  zondag 26 juni 2016 @ 12:17:29 #211
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163307826
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 12:10 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Als je geïnteresseerd bent in het deeg, maar vooral om je pizza's te perfectioneren is dit heel interessant leesvoer. Je dient er wel even voor te gaan zitten haha, maar je krijgt een beter gevoel bij welk type bloem en welk percentage hydratatie geschikt is voor jouw oven!

http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm
Dat soort "nat deeg" vind ik wel heel leuk om pizza's mee te bakken als ik er 2 of 3 moet doen, maar zoals gister toen er 40 moesten, dan heb ik toch liever steviger "kauwgom" om de kans op mislukken / scheuren / plakken te verkleinen.
Sowieso moet ik eerst een betere pizzaschep....
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163308166
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 12:17 schreef fietsie het volgende:

[..]

Dat soort "nat deeg" vind ik wel heel leuk om pizza's mee te bakken als ik er 2 of 3 moet doen, maar zoals gister toen er 40 moesten, dan heb ik toch liever steviger "kauwgom" om de kans op mislukken / scheuren / plakken te verkleinen.
Sowieso moet ik eerst een betere pizzaschep....
40, wow haha! Moet een hele opgave zijn geweest. Dan werk je met meer dan 5 KG bloem ofzo? Deeg van 8 a 9 KG?

Ik probeer niet te zeggen dat je met nat deeg moet werken, maar dat het interessant leesvoer is voor een ieder die zijn pizza game wil verbeteren.
  zondag 26 juni 2016 @ 12:37:54 #213
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163308208
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 12:35 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

40, wow haha! Moet een hele opgave zijn geweest. Dan werk je met meer dan 5 KG bloem ofzo? Deeg van 8 a 9 KG?

Ik probeer niet te zeggen dat je met nat deeg moet werken, maar dat het interessant leesvoer is voor een ieder die zijn pizza game wil verbeteren.
Uhuh 5kg bloem ja, de rest niet gewogen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163317033
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden.. En een kleine ode aan MaximusTG











en nog eentje voor de diepvries voor van de week :D



Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.

[ Bericht 0% gewijzigd door MonkNL op 26-06-2016 23:48:48 ]
  zondag 26 juni 2016 @ 21:53:48 #215
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163324902
Ik wil ook zo'n oven :9
pi_163325442
Die ham-mozzarella pizza is echt fantastisch _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163326541
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 18:31 schreef MonkNL het volgende:
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden..


[ afbeelding ]

Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.
wat is er mis met die pizzaschep eigenlijk?
pi_163329103
Thanks! Niks mis met dat schepje, althans, de steel is wat lang en omdat de achterkant recht is stoot ik soms tegen de stenen rand.

quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 22:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Die ham-mozzarella pizza is echt fantastisch _O_
Is ook echt van mijn favorieten. Pizza pancetta.

quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 21:53 schreef vinnypassy het volgende:
Ik wil ook zo'n oven :9
Gewoon kopen! :P Een van mijn beste aankopen van de afgelopen jaren..
  maandag 27 juni 2016 @ 10:08:44 #219
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163334226
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 23:45 schreef MonkNL het volgende:

Gewoon kopen! :P Een van mijn beste aankopen van de afgelopen jaren..
Mijn balkon is ongeveer 2,5 bij 0,75 meter. -O-
pi_163344720
Krijg ook weer kriebels van jullie fotos. Deze week in de avond toch maar tijd zien vrij te maken om deeg te maken.
pi_163345985
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 10:08 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Mijn balkon is ongeveer 2,5 bij 0,75 meter. -O-
Haha ja dan wordt dat lastig.. volkstuintje nemen en er een oven in zetten.. :P
pi_163369004
Ik ben van een Bestron Afredo (kapot gegaan) over gestapt naar een Ferrari G3 oventje. Heel erg dik tevreden met deze oven, is veel beter beheersbaar dan de Bestron. En uiteraard een prima alternatief voor iemand die geen enorme tuin heeft.
  dinsdag 28 juni 2016 @ 15:35:35 #223
62913 Blik
The one and Only!
pi_163369184
Wij zijn groot pizza-fan thuis, maar zijn sinds kort gebonden aan glutenvrije pizza's maken. Iemand suggesties voor een goed glutenvrij deegrecept?
  dinsdag 28 juni 2016 @ 17:49:49 #224
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163372034
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 15:35 schreef Blik het volgende:
Wij zijn groot pizza-fan thuis, maar zijn sinds kort gebonden aan glutenvrije pizza's maken. Iemand suggesties voor een goed glutenvrij deegrecept?
ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 28 juni 2016 @ 18:53:18 #225
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_163373483
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 18:31 schreef MonkNL het volgende:
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden.. En een kleine ode aan MaximusTG

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

en nog eentje voor de diepvries voor van de week :D

[ afbeelding ]

Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.
:9~ :9~ :9~ Wat een prachtige! Perfect rond, korst mooi gerezen en gelukt om ze niet te royaal te beleggen! Krijg er heel veel trek van
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')