Thanks dan heeft het dus eigenlijk niet zo veel nut om de duurdere versie te kopen ;-) Want volgens mij qua temperatuur geen verschil verder. Heb inmiddels een Amazon alert gezet voor de normale G3 (Amazon Italie is het apparaat wel eens 70 geweest, en ze bezorgen ook in Nederland).quote:Op vrijdag 8 juli 2016 07:59 schreef pmponer het volgende:
MaximusTG... hij is de reden waarom de kinderen zo graag zelfgemaakte pizza eten. :|
Over die g3 met 2 stenen lees ik dat wanneer je pizza wilt bakken de bovenste steen eruit moet en de bovenste steen eigenlijk alleen voor andere dingen is... Je moet ook een scharnier omzetten zodat de steen hoog genoeg hangt en tussen de stenen is dan een opening. Heb hem helaas nog niet in werking gezien.
Pizza goed rond krijgen... (tip van MaximusTG) goed opgebold deeg in ronde bakjes doen (yoghurt emmers) als de rijs klaar is omkiepen op je bebloemd werkblad en dan van binnen naar buiten werken met het plat maken. Als je dan een randje overlaat aan de buitenkant houdt deze de vorm van het bakje en is je pizza dus rond.
Dat leek me ook best een mooi ding, maar waarom alleen die pellets? als je gewoon schoon hout hebt moet alles toch wel willen?quote:Op dinsdag 12 juli 2016 18:25 schreef pmponer het volgende:
Goede tip voor amazon bedankt.
Ik weet nog niet waar ik naar op zoek ga wanneer mijn bestron het begeeft.
Eigenlijk wil ik wel het gemak van gas of electriciteit en ook binnen kunnen bakken. Ik zie me namelijk niet in de herfst of winter met een hout oven in de weer.
De pellet kachel die eerder is gepost leek me eerst ook wel wat, totdat bleek dat je alleen hun eigen pellets erin kunt stoken. (nou ja iig waar je 100% zeker van weet dat er alleen hout is gebruikt)
Als je op marktplaats kijkt zie je er ook enkele staan voor paar tientjes (paar keer gebruikt). Op zoekterm pizza oven vindt je ook ferrari ovens.quote:Op maandag 11 juli 2016 23:45 schreef mytec het volgende:
[..]
Thanks dan heeft het dus eigenlijk niet zo veel nut om de duurdere versie te kopen ;-) Want volgens mij qua temperatuur geen verschil verder. Heb inmiddels een Amazon alert gezet voor de normale G3 (Amazon Italie is het apparaat wel eens 70 geweest, en ze bezorgen ook in Nederland).
Haha dat is wel een hele oude! Ik vrees snel kortsluiting!quote:Op woensdag 13 juli 2016 18:18 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Als je op marktplaats kijkt zie je er ook enkele staan voor paar tientjes (paar keer gebruikt). Op zoekterm pizza oven vindt je ook ferrari ovens.
Ben wel benieuwd naar dit model:
http://www.marktplaats.nl(...)eviousPage=lr&pos=15
Oud model; zal wel loeiheet worden.
zeker een mooi apparaat maar dat lijkt me geen goedkope ;-)quote:Op vrijdag 15 juli 2016 19:03 schreef Martijn1P het volgende:
Mooi Rhubarb.
Ook een mooi apparaat. Lijk me ook nog enigszins makkelijk in gebruik en goed controleerbaar. Weet niet of deze al in EU te koop is.
Stuitte zojuist op Roccbox. Eerste levering wordt op korte termijn verwacht. Eerste review even afwachten, maar foto's en enkele youtube vids zien er veelbelovend uit. Lijkt een van de weinige ovens te zijn waar echt over het design is nagedacht. Stuk beter dan die palletkachel.quote:Op dinsdag 12 juli 2016 18:25 schreef pmponer het volgende:
De pellet kachel die eerder is gepost leek me eerst ook wel wat, totdat bleek dat je alleen hun eigen pellets erin kunt stoken. (nou ja iig waar je 100% zeker van weet dat er alleen hout is gebruikt)
Pics or IT didn't happenquote:Op zondag 31 juli 2016 13:33 schreef Gladiooo het volgende:
Even wat rondgekeken hier. Man, wat een heerlijke pizza's zeg. Ga straks ook maar weer bakken!
waar kan je kant en klaar deeg kopen dan?quote:Op maandag 1 augustus 2016 17:09 schreef Firewarrior het volgende:
Ik vraag me af waarom mensen het aan het begin van dit topic hadden over het zelf maken van deeg. Je kunt toch ook gewoon kant en klare deeg gebruiken, waarom zou je het zelf maken, is dat beter?
Ja die pakjes bedoel ik en ik gebruik die wel want ik maak toch niet vaak zelf pizza. Dat is gewoon makkelijker en die extra kosten maken alleen wat uit als je vaak zelf pizza's maakt.quote:Op maandag 1 augustus 2016 18:46 schreef pmponer het volgende:
[..]
waar kan je kant en klaar deeg kopen dan?
of bedoel je pakjes met bodem voor pizza van b.v. koopmans?
Die gebruik ik niet want:
- veel duurder
- zelf afmeten kan je wat met de percentages spelen.
Is wel wat lekkerder. Vind die kant en klare vaak wat te brodig. Tenzij je het heeeel dun uitrolt, maar dna wordt ie toch nooit zo lekker als eigen deeg. Maar als je het niet vaak doet, zou ik het ook niet doen hoor. Ik maakte meestal 1x voor een pizza of 10, 14 en dan de vriezer inquote:Op maandag 1 augustus 2016 17:09 schreef Firewarrior het volgende:
Ik vraag me af waarom mensen het aan het begin van dit topic hadden over het zelf maken van deeg. Je kunt toch ook gewoon kant en klare deeg gebruiken, waarom zou je het zelf maken, is dat beter?
En welke moet ik dan wel kopen ipv koopmans?quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 00:11 schreef djkoelkast het volgende:
Fabrieksdeeg lijkt nergens op. Zo simpel is het. Om het houdbaar te houden en het te laten rijzen zijn allemaal gekke ingrediënten en trucjes nodig die je nooit zelf in je deeg zou stoppen. Natuurlijk maak je alles zo veel mogelijk zelf, zo ook de saus.
Pakken Koopmans al helemaal als de pest mijden, zit vol met rijsmiddel en goedkope bloem. Echt niet te eten.
Anders kun je net zo goed een tosti met ketchup eten.
Je hoeft alleen maar goede bloem (tipo 00, das een bepaalde maalgraad, dus geen gewone patentbloem van de supermarkt) te kopen. Verder een zakje gist van Dr Oetker. Water en een beetje zout.quote:Op dinsdag 2 augustus 2016 00:55 schreef Firewarrior het volgende:
[..]
En welke moet ik dan wel kopen ipv koopmans?
Zelfs gewone bloem of de biologische bloem uit de supermarkt is helemaal prima. Je hoeft je dus niet af te laten schrikken door ingewikkeld lijkende soorten bloem. Het zal zeker even makkelijk zijn als een pak Koopmans, je moet alleen even een weegschaal gebruiken en daarna hetzelfde als het pak eigenlijk. Het resultaat is veel lekkerder! En goedkoperquote:Op dinsdag 2 augustus 2016 08:56 schreef Gripper het volgende:
[..]
Je hoeft alleen maar goede bloem (tipo 00, das een bepaalde maalgraad, dus geen gewone patentbloem van de supermarkt) te kopen. Verder een zakje gist van Dr Oetker. Water en een beetje zout.
Verder zit er helemaal niks anders in pizzadeeg.
En dan maar knijpen met die kantoorhandjes tot het een mooie elastische bal is.
Zoals met zoveel kant en klaar spul gaat het niet zozeer om kosten maar veel meer om smaak. In die kant en klaar pakketjes zit allemaal rotzooi in gegooid die je niet nodig hebt als je iets vers maakt. Met pizzadeeg is dat helemaal het geval, je hebt een paar ingrediënten nodig en je moet het kneden. Je bent er wat meer tijd voor kwijt, maar het is goedkoper en lekkerderquote:Op maandag 1 augustus 2016 22:44 schreef Firewarrior het volgende:
[..]
Ja die pakjes bedoel ik en ik gebruik die wel want ik maak toch niet vaak zelf pizza. Dat is gewoon makkelijker en die extra kosten maken alleen wat uit als je vaak zelf pizza's maakt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |