abonnement Unibet Coolblue
pi_163379437
Ik heb nog een boekje met tientallen pizza recepten en foccacia wat bij mijn Ferrari pizza oven zat. wil iemand dat ik die recepten deel?

Het probleem is alleen dat alles in het italiaans is en niet in engels of nederlands.
Dus iemand moet het dan kunnen vertalen het liefst, Het zijn echt veel recepten.(77 paginas met 2 tot 3 recepten per pagina).

Als iemand het wil die Italiaans spreekt dan lijkt het me wel een grappig project om die recepten te vertalen.

Maar omdat het vorige week italiaanse week was bij lidle heb ik wat tomaten sausjes en italiaanse kaas gehaald, nu alleen nog een receptje uitkiezen...

Maar de dr.oetker pizza traditionale speciale diepvries pizza is ook wek lekker hoor, tijdje geleden bij de dirk 2 voor 2,50 euro. Erg lekker als je het in de ferrari oven bakt. voor dat geld kan ik het zelf niet maken.

[ Bericht 6% gewijzigd door _Newman_ op 28-06-2016 22:24:28 ]
pi_163388974
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:

[..]

ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Erg lekker!!
pi_163395575
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 18:53 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

:9~ :9~ :9~ Wat een prachtige! Perfect rond, korst mooi gerezen en gelukt om ze niet te royaal te beleggen! Krijg er heel veel trek van
Thanks! Doe mijn best.. :)
  woensdag 29 juni 2016 @ 19:02:40 #229
62913 Blik
The one and Only!
pi_163395908
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:

[..]

ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Lijkt me heel ranzig, mede vanwege dat ik een absolute grafhekel heb aan bloemkool
  woensdag 29 juni 2016 @ 19:04:28 #230
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163395946
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163491190
Nav de pics hierboven ook aan de slag gegaan!

gekarameliseerde ui, gorgonzola en peer


En met geitenkaas


Zo'n twee minuten in de Bestron!
  Moderator zondag 3 juli 2016 @ 19:56:51 #232
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_163492527
Ziet er heel goed uit.
Vulling niet mijn smaak, maar fijne bodem zo te zien!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_163494966
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
pi_163518172
quote:
14s.gif Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
Nee, geen specifieke reden.
pi_163524839
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
pi_163563830
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.

Maar dit heb je ook in een normale oven. De hitte van de steen is geen probleem. Alleen de intense hitte van boven heb je niet.

Enkel door wat aanpassingen te doen aan deze oventjes kun je wat winst behalen. Enkele jaren geleden zijn deze ovens door een EU regel- wetgeving beperkt in capaciteit/ vermogen. Ik heb nog een oud model Bestron van voor deze regeling. Lastiger te controleren, maar icm een IR thermometer en wat oefening is dit voor mij nu de methode om thuis pizza's te bakken.

Is maar net waar je genoegen mee neemt.
pi_163565161
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:07 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.

Maar dit heb je ook in een normale oven. De hitte van de steen is geen probleem. Alleen de intense hitte van boven heb je niet.

Enkel door wat aanpassingen te doen aan deze oventjes kun je wat winst behalen. Enkele jaren geleden zijn deze ovens door een EU regel- wetgeving beperkt in capaciteit/ vermogen. Ik heb nog een oud model Bestron van voor deze regeling. Lastiger te controleren, maar icm een IR thermometer en wat oefening is dit voor mij nu de methode om thuis pizza's te bakken.

Is maar net waar je genoegen mee neemt.
De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?
pi_163565188
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.
Wat triest ;( Ik gebruik zijn recept nog altijd, blijft de beste voor mij.
pi_163565837
Ik heb thuis een pelletkachel. En in mij zoektocht naar houtpellets kwam ik dit apparaatje tegen:

http://www.green-forest.nl/uuni-pizzaovens.html

Zou dit iets zijn?
  Moderator woensdag 6 juli 2016 @ 20:28:07 #240
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_163566069
Ik ga zeker een Unni 2S kopen :9
Alleen eerst even wat zut verkopen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_163572400
Potverdorie wat een mooi ding. Die wil ik ook :D
  woensdag 6 juli 2016 @ 23:53:11 #242
194233 Friday12
Originele kloon
pi_163572616
quote:
14s.gif Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
Pizzacrust :9 O+
pi_163573193
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:59 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.
Wat triest ;( Ik gebruik zijn recept nog altijd, blijft de beste voor mij.
Oh, dat kan dan inderdaad wel even rauw op je dak vallen...
Somebody that I used to know
pi_163584880
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:58 schreef mytec het volgende:

[..]

De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?
Dan is de keus snel gemaakt! Ik zou marktplaats een tijdje in de gaten houden. Veel mensen die t product niet begrijpen en/of het te veel moeite vinden om hiermee in de weer te zijn.
pi_163584957
Hoe krijgen jullie de pizza zo mooi rond?
  vrijdag 8 juli 2016 @ 07:59:45 #246
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_163595141
MaximusTG... hij is de reden waarom de kinderen zo graag zelfgemaakte pizza eten. :|

Over die g3 met 2 stenen lees ik dat wanneer je pizza wilt bakken de bovenste steen eruit moet en de bovenste steen eigenlijk alleen voor andere dingen is... Je moet ook een scharnier omzetten zodat de steen hoog genoeg hangt en tussen de stenen is dan een opening. Heb hem helaas nog niet in werking gezien.

Pizza goed rond krijgen... (tip van MaximusTG) goed opgebold deeg in ronde bakjes doen (yoghurt emmers) als de rijs klaar is omkiepen op je bebloemd werkblad en dan van binnen naar buiten werken met het plat maken. Als je dan een randje overlaat aan de buitenkant houdt deze de vorm van het bakje en is je pizza dus rond.
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 8 juli 2016 @ 08:01:49 #247
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163595153
Zin in zo'n goeie pizza als ontbijt nu :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163639208
Vanavond weer pizza! Net zoals vorige keer 4dagen koude rijs in de koelkast..
pi_163639324
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 20:20 schreef emil23 het volgende:
Ik heb thuis een pelletkachel. En in mij zoektocht naar houtpellets kwam ik dit apparaatje tegen:

http://www.green-forest.nl/uuni-pizzaovens.html

Zou dit iets zijn?
En dan maar hopen dat er niet met dde pellets is gesjoemeld..


Wel mooi apparaatje trouwens!
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')