abonnement Unibet Coolblue
pi_153567074
Of 'The Slacker Take-Over Plot' deel CCXXVI

Omdat veel topics over indie bandjes nauwelijks lopen, en dus na 7 posts stilvallen, leek het ons een goed idee om een topic te maken waarin "Indie" centraal staat.

Het begrip indie is natuurlijk wat wazig, maar dat mag geen excuus zijn voor enorme zeurpartijen over wat nou wel indie en wat nou niet indie is. Dat is dan ook helemaal NIET de bedoeling. Als je toch per sé een definitie wil, All Music Guide heeft een redelijk uitgebreide op hun site staan.

Dus praat hier wel over obscure bandjes, nieuwe platen, geziene optredens, geef tips en commentaar, als het maar met "indie" te maken heeft.
Lijst met indie-gerelateerde links:
Pat-sounds
Pitchfork
Pretty Much Amazing
All Music Guide
Think Small
Tiny Mix Tapes
Delusions of Adequacy
Liability
Popmatters
Metacritic
Brooklyn Vegan
Stereogum
Gorilla vs Bear
Shoot The Player
Blogotheque

Voor specifieke vragen over indie-uitgaansgelegenheden, of voor slowchat over populaire Britse indiebands kun je terecht in ons zustertopic:
MUZ / I Bet Indie Sounds Good On The Dancefloor #49

Jaarlijstjes:
MUZ / Beste cd 2001
MUZ / Beste Fok-CD 2002 Verkiezing!
MUZ / 2003 - eindlijstjes
MUZ / Jaarlijstjes 2004
MUZ / Jaarlijstjes 2005!
MUZ / Jaarlijstjes 2006!
MUZ / Jaarlijstjes 2007!
MUZ / Jaarlijstjes 2008!
MUZ / Jaarlijstjes 2009!
MUZ / Jaarlijstjes 2010!
MUZ / Jaarlijstjes 2011!
MUZ / Jaarlijstjes 2012!
MUZ / Jaarlijstjes 2013!
MUZ / URL 'Indie (Indie Central CXCVIII)

En het pre-lijstjes topic voor 2014 *O*
MUZ / Beste albums van 2014 (pré-jaarlijstjes topic)

Andere interessante topics:
MUZ / De Hypes van 2006
MUZ / CD Releases 2009

En deze topics wisten we al vol te neuzelen:
Topicreeks: Indie Central

Verder hebben leden van dit topic samen een lijst gemaakt met echte essentiële Indie Central albums, dus ben je nieuw in dit topic en wil je gespreksstof hebben, probeer dan enkele van deze albums!
pi_153567109
Aanrader: Vaghe Stelle - Abstract Speed + Sound. Hier is in mijn ogen het beste nummer "Eva" te luisteren:

http://www.thewire.co.uk/audio/tracks/office-ambience_377 (track 4)

Geen idee wat voor genre dit is maar ik vind het tof.
pi_153568241
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2015 23:10 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Heerlijk, hip hop in een hokje. Dus daar wringt de schoen. Want als er één act is die genre-verbroederend heeft gediend en in één stoot rechtstreeks door alle genres brak en zelfs nog gerespecteerd werd in al die hoeken, zijn het de Beastie Boys. Met 'Paul's Boutique' een absolute klassieker, waar 25 jaar na dato nog steeds nieuwe tekstuele en muzikale lagen in ontdekt kunnen worden, een icoon wat de tijd ver, ver vooruit was.

En ga Chuck D (https://www.youtube.com/ watch?v=E0IYezPfIfg) tot aan Run DMC (http://www.mtv.com/news/1(...)eastie-boys-run-dmc/) tot aan Questlove (http://www.okayplayer.com(...)an-by-questlove.html) tot aan LL, Nas en Q-Tip lekker vertellen dat ze geen credible hip hop-liefhebbers zijn. Waarvan Chuck D zelfs heeft toegegeven in een interview dat het album zelf indertijd een "dirty secret" in de zwarte hip hop-gemeenschap was, met "the best beats", en Madlib het "een favoriet" noemt en dit erover zegt: "[it] inspired me to get all crazy with my beats - it just let me know you could do it".

Ai...
Ik ontken toch ook niet dat ze een grote impact gehad hebben? Dat is waar je hele post om draait, het heeft veel impact gehad en is een inspiratie geweest oor velen die tijd, maar dat hoeft niet te zeggen dat het kwalitatief goed is he. Ik vergeleek het al met Venom en die vergelijking vind ik nog steeds erg pakkend. Productie kraak ik overigens niet af, maar vooral de teksten en hoe ze gepresenteerd worden.

quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2015 23:11 schreef DO2 het volgende:

[..]

Beastie Boys zijn slecht vanwege een gebrek aan flow en diepzinnige teksten? Schei toch uit man, :D. - Dat is zoiets als Kraftwerk afschrijven omdat ze je poëtische inborst niet weten te paaien. Of Nirvana ruk vinden omdat Kurt geen zuivere noot kan produceren.

Ik vind het best als jullie alleen maar op die manier naar hiphop willen of kunnen luisteren, hoor, maar laat de artiesten die het daar helemaal niet van moeten hebben er dan gewoon buiten.

De Beastie Boys hebben geweldige albums gemaakt. En niet vanwege hun fenomenale flow of diepzinnige teksten, nee. Laat dat dan voor iedereen duidelijk zijn.
Ja dat is inderdaad een hele nare trend vandaag de dag, dat Hip-Hop opeens niet meer om de teksten zou draaien, dat is precies waar Hip-Hop om draait. Als je de teksten in Hip-Hop ondergeschikt maakt ben je gewoon het genre aan het vermoorden, dat is precies wat al die randdebielen als Yung Lean en weet ik veel al die teringmongolen tegenwoordig aan het doen zijn, die maken geen Hip-Hop muziek, je vergelijkingen raken ook nog kant noch wal, omdat zuiver zingen nooit een vereiste is geweest bij Grunge-muziek, net als teksten bij elektronische muziek. Hip-Hop is anders hierin, omdat het direct vanuit een subcultuur voort komt. Ik kan niet onironisch Hip-Hop muziek waarderen met teksten die helemaal nergens op slaan, dat is net als gitaarmuziek met elektronische drums, eindeloze simpele rifjes en refreintjes met 'ooh-ooh-ooh's.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 00:01:47 #4
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153568368
Ik heb vandaag die laatste plaat van Bon Iver gekocht. Ik ben aan het genieten nu.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153568461
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:01 schreef richolio het volgende:
Ik heb vandaag die laatste plaat van Bon Iver gekocht. Ik ben aan het genieten nu.
Hoewel mijn hart uiteindelijk bij For Emma ligt, blijft dat ook een absolute parel, ja. Ik zat vanmiddag nog dit filmpje te kijken:

pi_153568834
Mijn aanrader(s) is Kartei - The Information is Comming From the Server

Uitgebracht op het Nederlandse Field Records.
Het is een samenwerking van Voiski en Crysta Patterson.
Crysta Patterson heb ik nog nooit van gehoord maar het is schijnbaar een zangeres.

Maar Voiski is echt een baas. Maakt best wel veel techno. Onder eigen naam en hij is de helft van Polar Inertia die trouwens deze week een geniale EP op het label Dement3d hebben uitgebracht. Die gaat van Atmospherische knallende techno die zou werken in een club tot een 40 minuten lang durende ambient/drone die ook goed is maar waar ik geen danspas op zou kunnen zetten. Deze EP heeft de lengte van een album 71 minuten, maar het is dus niet echt een album gezien het eerste en tweede deel niet echt super samen gaan. Daar helpt dit 'bruggetje' een vage dystopische tekst niet veel aan.

Maargoed Kartei dus, het zit een beetje tussen techno, pop, electro en synthpop in wat mij betreft. Het is in ieder geval een heerlijk vrolijk album, lijkt me perfect voor de zomer.
De eerste track heeft een sound die je ook heel erg terug hoort op dat album van Nick Hoppner, wat ik trouwens ook een van de betere electronische/techno albums van dit jaar vind.
De rest van de tracks zijn wat mij betreft ook verschillend genoeg om het boeiend en onderscheidend te laten blijven maar niet zo verschillend dat het een onsamenhangend album word.
Een paar voorbeelden
O+

[ Bericht 1% gewijzigd door Lord-Ronddraai op 16-06-2015 00:22:05 ]
pi_153568985
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:01 schreef richolio het volgende:
Ik heb vandaag die laatste plaat van Bon Iver gekocht. Ik ben aan het genieten nu.
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:04 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Hoewel mijn hart uiteindelijk bij For Emma ligt, blijft dat ook een absolute parel, ja. Ik zat vanmiddag nog dit filmpje te kijken:

Die tweede is zo mooi _O_ Ik zie For Emma en Bon Iver altijd een beetje los van elkaar, alsof ze door een andere band zijn geschreven. Wat in feite natuurlijk ook zo is. Ik vind ze allebei geweldig, maar heb wel op totaal verschillende momenten zin in een van de twee.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 00:18:50 #8
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153569004
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:04 schreef Maxerazzi het volgende:

[..]

Hoewel mijn hart uiteindelijk bij For Emma ligt, blijft dat ook een absolute parel, ja. Ik zat vanmiddag nog dit filmpje te kijken:

Ah ja, heerlijk. :Y Ik twijfelde nog tussen For Emma en deze, maar toch maar voor deze gegaan. For Emma komt ooit nog wel. :P


Ook mooi
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153569155
Ik heb niet alles gelezen en weinig verstand van hiphop. Maar Beastie Boys is toch gedateerde schreeuwerige bullshit man.
What Would Goku Do
  dinsdag 16 juni 2015 @ 00:27:59 #10
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153569333
Ja, veel van Bon Iver/Justin Vernon is gewoon goud. O+

Ik hoorde laatst trouwens Aquilo, klonk ook goed


Ook weer eens Thinking In Textures van Chet Faker, blijft lekker. Beter dan zijn album. :P
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153569589
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:23 schreef viagraap het volgende:
Ik heb niet alles gelezen en weinig verstand van hiphop. Maar Beastie Boys is toch gedateerde schreeuwerige bullshit man.
Dat is wat minder genuanceerd dan ik het formuleerde, maar min of meer wel wat ik impliceer inderdaad.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 00:44:15 #12
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153569902
quote:
99s.gif Op maandag 15 juni 2015 23:58 schreef Kerftminister het volgende:


Ja dat is inderdaad een hele nare trend vandaag de dag, dat Hip-Hop opeens niet meer om de teksten zou draaien, dat is precies waar Hip-Hop om draait. Als je de teksten in Hip-Hop ondergeschikt maakt ben je gewoon het genre aan het vermoorden, dat is precies wat al die randdebielen als Yung Lean en weet ik veel al die teringmongolen tegenwoordig aan het doen zijn, die maken geen Hip-Hop muziek, je vergelijkingen raken ook nog kant noch wal, omdat zuiver zingen nooit een vereiste is geweest bij Grunge-muziek, net als teksten bij elektronische muziek. Hip-Hop is anders hierin, omdat het direct vanuit een subcultuur voort komt. Ik kan niet onironisch Hip-Hop muziek waarderen met teksten die helemaal nergens op slaan, dat is net als gitaarmuziek met elektronische drums, eindeloze simpele rifjes en refreintjes met 'ooh-ooh-ooh's.
Ik begrijp dat het verleidelijk is om te categoriseren en voortdurend vergelijkingen te trekken, maar is het nu écht zo moeilijk om daar n keer vanaf te zien en een album als een op zichzelf staand creatuur te benaderen?

Voor mijn part beschouw je de Beastie Boys niet eens als hiphop. Het zal mij verder worst wezen, hoor.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153570028
Maar juist als we het album op zichzelf laten staan faalt het toch gigantisch.
Alleen in de context dat het een 25 jaar oud album is en dat mensen erdoor geïnspireerd zijn is het iets waard.
pi_153570050
Ik vraag me gewoon af waarom niemand uit kan of wil leggen wat er dan zo goed aan is. Ik ben oprecht benieuwd.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 01:03:32 #15
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153570399
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:49 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
Maar juist als we het album op zichzelf laten staan faalt het toch gigantisch.
Alleen in de context dat het een 25 jaar oud album is en dat mensen erdoor geïnspireerd zijn is het iets waard.
Ja, want het album heeft op zichzelf helemaal niets te bieden... Die talloze samples die een onafgebroken feest voor de oren zijn doen uiteraard niet terzake.

Ik heb het idee dat wij van verschillende planeten komen, jongens. Serieus.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153570779
De Bloodhoundgang doet ongeveer hetzelfde maar dan levert het meer genot voor mijn oren op.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 01:30:24 #17
271695 EP3
Curiouser and curiouser!
pi_153571032
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 01:19 schreef Lord-Ronddraai het volgende:
De Bloodhoundgang doet ongeveer hetzelfde maar dan levert het meer genot voor mijn oren op.
Ik zou zweren dat er staat dat De Bloodhoundgang ongeveer hetzelfde doet.
Maar het zal de taalbarrière zijn. Dat moet wel. Er staat vast iets zinnigs.
"Now which way do we go?" - Dorothy Gale
pi_153571104
Ik bedoel nummers sampelen en grappige (hangt van je humor af) teksten schreeuwen.
Weet bijna zeker dat ze hun hele schtick van de Beastie Boys hebben afgekeken.
pi_153574037
Deze ga ik vanavond 's kijken:

  dinsdag 16 juni 2015 @ 08:42:32 #20
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_153574433
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 01:30 schreef DO2 het volgende:

[..]

Ik zou zweren dat er staat dat De Bloodhoundgang ongeveer hetzelfde doet.
Maar het zal de taalbarrière zijn. Dat moet wel. Er staat vast iets zinnigs.
_O-
nee, jij dan!
  Moderator dinsdag 16 juni 2015 @ 09:20:40 #21
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_153574968
#TeamBeastieBoys
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_153576064
Beastie Boys zijn destijds helemaal langs mij heen gegaan *O*
Al mijn vriendjes luisterden het, maar ik luisterde lekker Michael Jackson.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153576089
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 00:18 schreef richolio het volgende:

[..]

Ah ja, heerlijk. :Y Ik twijfelde nog tussen For Emma en deze, maar toch maar voor deze gegaan. For Emma komt ooit nog wel. :P


Ook mooi
Bon iver O+
Lang niet meer geluisterd O+
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_153576391
Beste Boys waren destijds vernieuwend en best geniaal.
Leuk om af en toe nog eens een nummertje te horen en mee te schreeuwen. Ga ik er nog een compleet album van draaien? Nee.
Maar ik ben dan ook geen hiphop liefhebber
pi_153577023
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 09:20 schreef Bosbeetle het volgende:
#TeamBeastieBoys
Dat ene nummer dat mensen een taart in hun gezicht krijgen in de clip is wel grappig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')