abonnement Unibet Coolblue
pi_153800041
quote:
2s.gif Op woensdag 24 juni 2015 01:33 schreef okedoei het volgende:

[..]

Jammer dat ze niet een iets knappere actrice hadden gekozen
Shailene Woodley niet knap vinden. :')
pi_153809312
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 17:20 schreef Vjenne12345 het volgende:
Mad Max: Fury Road (2015) - IMDb

3

Kan het totaal niet waarderen, zit twee uur naar wat gekken te kijken die in de woestijn aan het rijden zijn. Heb de vorige films niet gezien van de jaren 70, wellicht dat ik dit daardoor niet kan waarderen.
Ik heb ook geen van de andere Mad Max films gezien.

Voor mij is het een kunstwerk 10/10. Beste actiefilm van de laatste 10 jaar en absoluut een mijlpaal in de filmindustrie.
pi_153809338
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:54 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Shailene Woodley niet knap vinden. :')
Zij is ook niet echt knap.. 7je..
  woensdag 24 juni 2015 @ 20:13:54 #154
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_153812254
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:54 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Shailene Woodley niet knap vinden. :')
Ik vind haar niet knap of onknap. Ik vind haar flets.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_153812327
Alsof dat de film beter had gemaakt.
  woensdag 24 juni 2015 @ 20:34:14 #156
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_153812811
American Sniper (2014) - IMDb
Bôh, dit is een film die je aan het nadenken zet. Geregisseerd door Clint Eastwood, dus dat is altijd interessant, maar ik heb wel enige problemen met deze film. Het is gelukkig niet één groot hallelujah-verhaal geworden, want de film laat duidelijk zien hoe verknipt je terug komt uit zo'n oorlog. Wat minder goed naar voren komt is uberhaupt de beslissing vooraf om aan zo'n oorlog op te starten of in deel te nemen. Dat wordt totaal niet in twijfel getrokken en zelfs gerechtvaardigd. Steeds meer ben ik er van overtuigd dat je echt goed na moet denken voordat je je militair gaat storten in een conflict. Het wordt vaak één grote ranszooi met alleen maar verliezers.

Wat ik ook spijtig vind, is dat Chris Kyle dan continu zo bewonderenswaardig wordt afgeschilderd, terwijl snipers nou niet meteen als de meest heldhaftige militairen gezien worden. Het heeft wel wat lafs om relatief veilig op een afstandje vijanden uit te schakelen. Vaak wordt dit in American Sniper dan zo gebracht als wanneer ie het niet deed, zijn kameraden ongetwijfeld omgebracht werden. Op een gegeven moment is Kyle terug op het kamp en wordt toegejuicht als "The Legend", die 100 kills op zijn naam heeft. Nogal onsmakelijk natuurlijk, want van die honderd doden zijn er heus kinderen en ouders die gewoonweg verdriet zullen hebben.

Goed, ik geef de film toch maar een onvoldoende. Het is weliswaar adequaat gemaakt allemaal, wel zoals gewoonlijk bij Eastwood weer redelijk saai gefilmd en die overdramatische scenes met het thuisfront vond ik ook suf. Maar het kon me toch boeien ondanks de gemengde gevoelens die ik heb hoe dit onderwerp is aangepakt. Cijfer: 5,5

Before the Devil Knows You're Dead (2007) - IMDb
Sterk familiedrama met klasse acteerwerk van vooral Philip Seymour Hofman en toch ook wel Ethan Hawke. Het is heel geloofwaardig hoe zij hun tragische personages neerzetten. Van de rest van de cast valt Marisa Tomei ietwat tegen, haar rol was ook wat vaag, maar niet heel problematisch gelukkig. Heb me hoe dan ook flink vermaakt met deze film. Hoe het misdaadplot in elkaar steekt is best gaaf en met al die tijdsprongen mag de kijker ook nog wat puzzelen. Niks mis mee zo op zijn tijd! Cijfer: 8

Food, Inc. (2008) - IMDb
Een veelbesproken docu is dit en logisch! Het is schokkend om te zien hoe sommige bedrijven met voedsel omgaan en dat je dat als consument zomaar op je bordje krijgt. Al vraag ik me wel altijd af bij dit soort documentaires in hoeverre nou het gepresenteerde daadwerkelijk klopt. Een programma als Keuringdienst van Waarde gaat dieper in de materie, terwijl het hier lijkt alsof lukraak er wat klappen uitgedeeld worden aan de voedselindustrie. Zorgt toch voor wat minder impact helaas. Maar goed, het wist me toch best te boeien en ik ben ook razend benieuwd hoe het dan hier in Nederland gaat. De laatste tijd zijn er ook hier wat voedselschandalen geweest, dus zoveel zal het (helaas) niet schelen. Cijfer: 7

Biutiful (2010) - IMDb
Jaja, Javier Bardem en Alejandro Gonzalez Iñarritu, die twee maken van Biutiful een uitstekende film . Bardem speelt een klaploper die van alles bij elkaar hosselt om maar geld te verdienen en plots krijgt hij nieuws dat hij ongeneeslijk ziek is. Zijn laatste maanden probeert hij zinvol in te vullen met zijn kinderen en zijn ex maar gemakkelijk gaat dit niet. Heel sterk van hem gespeeld en sowieso is de cast goed op de dreef.

De regie en het script van regisseur Iñarritu is ook bijzonder boeiend en alles heeft weg van een moderne neorealistische film met als setting een grauw Barcelona. Herkenbaar overigens dat hij weer subplotjes met heel andere culturen (de één met een groep Afrikaanse immigranten, de ander met een groep Chinezen) verwerkte, al vond ik het Chinese subplot niet heel veel toevoegen op een belangrijk en schokkend moment halverwege de film na dan. Vanaf dat moment vond ik Biutiful echt sterk, overtuigend en aangrijpend worden. Vier sterren lijken me ook meer dan verdiend! Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_153813639
Grand budapest hotel
Origineel en vet grappig dikke 8
  Spellchecker woensdag 24 juni 2015 @ 21:31:47 #158
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_153814856
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 20:59 schreef Karzai het volgende:
Grand budapest hotel
Origineel en vet grappig dikke 8
Idd. origineel :Y
pi_153871020
Unfriended



Horrorfilm, althans daar moet het voor doorgaan, waar we een groep tieners volgen die via Skype gesprekken en facebook vermoord worden door een internetspook dat blijkbaar erg pissig op ze is.

Een hele hoop computerschermen, veel irritante skype geluiden, nauwelijks teksten, slecht acteerwerk en een verhaallijn die niet te volgen is (plus gele ondertiteling !!) maken dat ik liever een triootje had gehad met Erica Terpstra en Margriet Hermans, al dan niet met hun beide echtgenoten daarbij.
Of stel dat een IS beul me ooit de keuze geeft ; deze film weer kijken of mijn kop eraf dan zou ik zeggen 'pak maar dat zwaard mien jong'

imdb cijfer : 5,9... echt wtf
mijn cijfer : een 0, ik heb nooit een slechtere film gezien dan waar ik vanavond geweest ben
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_153872671
Mad max:

Non stop actiefilm die je geen moment verveelt.

Een 7 is het zeker waard.
pi_153876706
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 00:29 schreef wiskundenoob het volgende:
Mad max:

Non stop actiefilm die je geen moment verveelt.

Een 7 is het zeker waard.
Inderdaad. Als kind de oude Mad Max films gezien, maar nooit echt cult/klassieker waarde aan gehecht, ik was meer van de Breakfast Club en Ferris Bueller.

Gewoon, mooie beelden, zeker op een groot scherm met goed geluid.

7.

[ Bericht 0% gewijzigd door JDx op 27-06-2015 10:17:09 ]
  zaterdag 27 juni 2015 @ 10:12:23 #162
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_153876790
War Horse (2011) - IMDb
Het was wel te verwachten. Een opstandig paard wordt bij zinnen gebracht door hoofdpersoon Albert (Jeremy Irvine) middels een roep die het meest weg heeft van een duif: oe-oeh!! Uiteraard scheiden de wegen van het paard en Albert door de Eerste Wereldoorlog, maar je weet dat een onvermijdelijke hereniging er wel in zit. En ook op welke manier dat plaats vindt: oe-oeh oe-oeh! Het is zo verwerkt in het toneelstuk, maar het is ook weer Spielberg ten voeten uit. En zo drukt hij de hele film wel weer zijn stempel met sentimentele scenes en mooifilmerij, die prima passen in de Spielberg-wereld.

Ik trap er wel in en kan het niet extreem haten, maar het is zo onnatuurlijk weer. Het enige niet-routineuze voor Spielberg was dat ie deze keer ook een paard moest regisseren wat er zowaar nog overtuigend uitzag. Maar voor de rest was het weer weinig nieuws onder de zon. Een aantal gebeurtenissen in het slot vond ik ook ronduit melig, zeker de sleutelscene tussen de loopgraven. Niet al te best, maar tsja, de 2,5 uur met veel kitscherigheid vlogen toch voorbij. Een schamele voldoende dan maar. Cijfer: 6

Noah (2014) - IMDb
Vooruit, een heel mager zesje dan maar voor Noah. Het is een behoorlijke opmerkelijke en gewaagde keuze van Darren Aronofsky om het verhaal van Noach te willen verfilmen. En eigenlijk pakt het niet heel goed uit. In enkele stukjes zag je duidelijk de hand van Aronofsky, zoals wanneer Noach het scheppingsverhaal gaat vertellen. Dat was het gaafste moment van de film! Maar al met al blijft het een problematische film.

In grote lijnen ken ik wel het verhaal van de ark van Noach en zo'n zondvloed blijft ook wel iets fascinerends hebben. God is ontevreden over zijn schepping. Bèng! Met een bizar grote en waterige schoonmaak geeft hij de mensheid een tweede kans. Men denkt dat het vullen van de Zwarte Zee (via de Bosporus) in zoveel duizend jaar voor Christus een en ander te maken kan hebben met het ontstaan van dit verhaal. Heel veel culturen over de hele wereld overigens schijnen zo'n mythe te hebben van oudsher. Dit wordt door reli-fanaten als één van de argumenten gebruikt om aan te bewijzen dat het verhaal van Noach echt zó gebeurd is, tsja :')... Anyway het is dus wel een verhaal met veel interessante aspecten!

Ik ging de film hoe dan ook in met de insteek 'avontuurlijke fantasy-film' en in het begin lukt dat ook prima met een aardige (mooi gefilmde) opbouw en die stenen golems. Toch wordt de hele tijd de link met de Schepper gelegd en als Russell Crowes karakter ook vervelend en onsympathiek wordt, dan besef je dat het toch niet zo'n hele toffe film is. Het zal wel bij het verhaal horen dat Noach lang zo'n fatalistische klojo blijft, maar het avontuurlijke fantasy-sfeertje was wel weg. Wellicht was dat ook niet de bedoeling van de film om het alleen maar van dat te moeten hebben, maar meer van het religieuze. Met die boodschap heb ik echter niet zo heel veel. Gauw maar weer films zoals Black Swan maken, Aronofsky! Cijfer: 5,5

Incendies (2010) - IMDb
Sterk drama waarin een mysterie ontrafeld wordt door een tweeling. Hun moeder leidt hen na haar dood via een testament naar het Midden Oosten, waarin haar voorgeschiedenis beetje bij beetje uit de doeken wordt gedaan. Dit wordt middels flashbacks gedaan en ondertussen wordt ook geschakeld naar het heden met de zoektocht naar de vader en broer van de tweeling. Past prima in de opzet van deze film die daardoor ook over de gehele linie weet te boeien. De ontknoping maakte Incendies bovendien een echt goede film, dat was verbluffend! Van Denis Villeneuve vond ik Prisoners ook al zo'n goede film, waarbij het plot zich spannend en langzaam maar zeker ontvouwt, maar Incendies sla ik nog ietsje hoger aan. Cijfer: 8

Tango & Cash (1989) - IMDb
Vrij lastig hoor om films zoals deze te beoordelen. De scheidslijn is behoorlijk dun tussen ergerlijke bullshit en zoveel foutheid dat het weer leuk wordt. Tango & Cash schommelt in dit geval daar enorm tussenin. De ene keer erger je aan het domme gedoe van Stallone en Russell, de andere keer lig je weer in een deuk vanwege ded over-the-top ridiculiteiten. Tsja, het is een typische buddy-cop-film waarin vele cliche's netjes verwerkt zijn en de (explosieve) actiescenes er hip uit zien.

Ik lees trouwens dat de productie een en al problematisch was met een bizar slechte voorbereiding en veel gezeik tijdens het filmen. De originele regisseur Konchalovsky wou als insteek een leuke en redelijke serieuze actiefilm. De producer echter wou het veel minder serieus hebben met een hoop goofy humor. Goed, dat is dus wel te zien doordat de film telkens hier tussenin schommelt. Jammer dat dat laatste uiteindelijk niet de overhand heeft in deze film, nu blijft het toch allemaal middelmatig. Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 27 juni 2015 @ 11:22:33 #163
8369 speknek
Another day another slay
pi_153877520
quote:
2s.gif Op woensdag 24 juni 2015 01:33 schreef okedoei het volgende:

[..]

Jammer dat ze niet een iets knappere actrice hadden gekozen


Hmkay
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zaterdag 27 juni 2015 @ 11:24:50 #164
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_153877550
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 10:12 schreef Falco het volgende:
Incendies (2010) - IMDb
Sterk drama waarin een mysterie ontrafeld wordt door een tweeling. Hun moeder leidt hen na haar dood via een testament naar het Midden Oosten, waarin haar voorgeschiedenis beetje bij beetje uit de doeken wordt gedaan. Dit wordt middels flashbacks gedaan en ondertussen wordt ook geschakeld naar het heden met de zoektocht naar de vader en broer van de tweeling. Past prima in de opzet van deze film die daardoor ook over de gehele linie weet te boeien. De ontknoping maakte Incendies bovendien een echt goede film, dat was verbluffend! Van Denis Villeneuve vond ik Prisoners ook al zo'n goede film, waarbij het plot zich spannend en langzaam maar zeker ontvouwt, maar Incendies sla ik nog ietsje hoger aan. Cijfer: 8
Check dan ook eens zijn andere films: Maelström en Polytechnique zijn zijn eerst films, maar vooral die tweede laat al wel zijn klasse zien. Enemy vind ik zijn beste, nog net een stukje beter dan Incendies. Wat mij betreft een van de betere filmmakers van het moment.
  zaterdag 27 juni 2015 @ 11:28:47 #165
444982 okedoei
No pain no gain
pi_153877619
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 11:22 schreef speknek het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Hmkay
En nu zonder laag make up? :')
United States of America _O_
pi_153877630
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 11:28 schreef okedoei het volgende:

[..]

En nu zonder laag make up? :')
Ja joh. Vrouwen zonder make-up :')
pi_153878585
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 11:22 schreef speknek het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Hmkay
Oh daar gaat ze nog wel, maar wtf, weer een bewijs dat die domme wijven hun kapsel niet pittig kort moeten knippen.
  Beste/leukste mod 2022 zaterdag 27 juni 2015 @ 13:22:19 #168
319979 Fok-it
All is well
pi_153879541
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:54 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Shailene Woodley niet knap vinden. :')
Inderdaad :')

Pareltje _O_
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  Beste/leukste mod 2022 zaterdag 27 juni 2015 @ 13:23:02 #169
319979 Fok-it
All is well
pi_153879551
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 12:25 schreef JDx het volgende:

[..]

Oh daar gaat ze nog wel, maar wtf, weer een bewijs dat die domme wijven hun kapsel niet pittig kort moeten knippen.
Nee als je een rol krijgt waarin je een kanker-patient speelt zou ik inderdaad ook lekker lang haar houden
“And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair.”
  zaterdag 27 juni 2015 @ 13:32:35 #170
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_153879707
Gisteren Jurassic World gezien, wel vermakelijk :)

Vanavond naar Minions :D
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_153880805
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 23:30 schreef TLC het volgende:
Unfriended

[ afbeelding ]

Horrorfilm, althans daar moet het voor doorgaan, waar we een groep tieners volgen die via Skype gesprekken en facebook vermoord worden door een internetspook dat blijkbaar erg pissig op ze is.

Een hele hoop computerschermen, veel irritante skype geluiden, nauwelijks teksten, slecht acteerwerk en een verhaallijn die niet te volgen is (plus gele ondertiteling !!) maken dat ik liever een triootje had gehad met Erica Terpstra en Margriet Hermans, al dan niet met hun beide echtgenoten daarbij.
Of stel dat een IS beul me ooit de keuze geeft ; deze film weer kijken of mijn kop eraf dan zou ik zeggen 'pak maar dat zwaard mien jong'

imdb cijfer : 5,9... echt wtf
mijn cijfer : een 0, ik heb nooit een slechtere film gezien dan waar ik vanavond geweest ben
De stijl van de film is iets heel anders dan je gewend bent.

Maar heb hem ook gezien. Acteren was niet hoogstaand maar voldoende en redelijk aardige schrik momenten.

6/10
pi_153892425
It Follows


A young woman is followed by an unknown supernatural force after getting involved in a sexual encounter.

Een leuke horror-film met een goede atmosfeer. Het plot en het script laat het hier en daar afweten, maar dat doet niets af aan de entertainmenvalue. Regie, acteerwerk en muziek zeer bovengemiddeld. Net als de locaties. Een absolute aanrader, als is het maar door de jaren '80 synthesizer hommage in de openingstitels. (No spoilers)


IMDb: 7,0/10
Ill-Skillz: 7,0/10
  zondag 28 juni 2015 @ 10:58:02 #173
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_153898480
Inside Out (2015) - IMDb
de nieuwe disney/ pixar film.

t gaat over een meisje, en haar hersenen. want in je hersenen zitten een aantal figuurtjes die je emoties bepalen; woede, verdriet, blij, etc. en die maken heel wat avonturen mee daarbinnen.

het meisje gaat met haar ouders naar de grote stad verhuizen, en ze is daar nogal ongelukkig. de figuurtjes in haar hoofd proberen haar op het juiste spoor te houden, er raken wat herinneringen kwijt en dan gaan BLIJ en Verdrietig erachteraan.

ik had hem het eerste half uur bijna afgezet, wat een onzin zeg. ik vond het hele gegeven van deze film gewoon niks an.

maar ja, het blijft pixar. even doorbijten en dan wordt het toch nog een geweldige film, gewoon omdat pixar de beste animatiefilms maakt. dit is niet de beste die ze ooit gemaakt hebben, maar toch uiteindelijk zeker de moeite waard.

7.
pi_153914579
quote:
2s.gif Op zaterdag 27 juni 2015 10:12 schreef Falco het volgende:

Incendies (2010) - IMDb
Sterk drama waarin een mysterie ontrafeld wordt door een tweeling. Hun moeder leidt hen na haar dood via een testament naar het Midden Oosten, waarin haar voorgeschiedenis beetje bij beetje uit de doeken wordt gedaan. Dit wordt middels flashbacks gedaan en ondertussen wordt ook geschakeld naar het heden met de zoektocht naar de vader en broer van de tweeling. Past prima in de opzet van deze film die daardoor ook over de gehele linie weet te boeien. De ontknoping maakte Incendies bovendien een echt goede film, dat was verbluffend! Van Denis Villeneuve vond ik Prisoners ook al zo'n goede film, waarbij het plot zich spannend en langzaam maar zeker ontvouwt, maar Incendies sla ik nog ietsje hoger aan. Cijfer: 8

Deze kijk ik nu. Sterk drama inderdaad! :)

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 28-06-2015 22:47:23 ]
pi_153915615
A Nightmare on Elmstreet : Dreamwarriors 5/10

Goed en solide vervolg. Meer een avonturenfilm dan een horror, maar wel vermakelijk. Wat mij nog het meest op viel was dat de karakters gewoon leuk waren. Dat zie je niet vaak meer in een horror. Wel elk met een cliche personage, maar goed de acteurs zelf deden er ook wat mee. Ook al hakkelde het af en toe qua acteerwerk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')