http://www.milieuadvieswinkel.be/index.php/02.01.02.04.01.02quote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:16 schreef quinoahipster het volgende:
[..]
Het zal behoorlijk in de buurt komen. Waar zou energie verloren moeten gaan?
Dat was mijn punt ook, ik weet niet wat er efficienter is, maar je kunt niet stellen dat beide methodes exact even efficient zijn. Een algemene vergelijking kun je dus niet zomaar maken.quote:[..]
Als je hem 24 uur lang aan laat staan, moet je het water ook verwarmen. Daarbij zal je rendement ook niet 100% zijn. (sterker nog: goeie kans dat je een hoger rendement haalt bij het verwarmen van koud water dan van warm water)
Waarop baseer je die conclusie?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Er zijn teveel variabelen om het te voorspellen als je niet alle details weet. Enige zekerheid die je kan krijgen is door te meten met een stroommeter
Een week of twee met uitzetten iedere nacht, en een week of twee waar je hem niet uitzet
Echter
Het is of goedkoper om hem uit te zetten, of de prijs is gelijk, aan laten staan zal nooit goedkoper zijn dan snachts uitzetten
kwestie van logisch nadenken.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:31 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
[..]
Waarop baseer je die conclusie?
Je zegt zelf dat er teveel variabelen zijn om het te voorspellen, hoe kun je dan wel uitsluiten dat 'de hele nacht op temperatuur houden' altijd minstens net zo duur is als 's ochtends opnieuw opwarmen'?
Heb je ook nog een echte bron i.p.v. die milieuhippie's?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 11:22 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
http://www.milieuadvieswinkel.be/index.php/02.01.02.04.01.02
In tegenstelling tot wat velen denken hebben elektrische warmwatertoestellen geen rendement van 90-95%, maar eerder iets tussen 55% tot 75%. Aangezien 2/3 van de energie bij de productie en het transport van elektriciteit verloren gaat, betekent dit dat het totale energierendement van een elektrische warmwaterboiler slechts 18 % tot 25 % bedraagt. Met andere woorden: minstens 75% van alle energie nodig om warm water te maken, gaat verloren als je een elektrisch warmwatertoestel gebruikt.
Uiteraard. Maar dat betekent niet dat hij méér stroom verbruikt.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 12:14 schreef -Richard- het volgende:
- Wanneer je een boiler 's nachts uitzet om het apparaat 's ochtends weer op te starten, moet het apparaat 's ochtends langer aanzijn om het water weer op temperatuur te krijgen.
Nee klopt, hij verbruikt langere tijd evenveel stroom als dat de boiler 's nachts voor korte perioden doet. Maar wat nou daadwerkelijk meer stroom verbruikt zal echt aan de verliezen liggen.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 12:16 schreef quinoahipster het volgende:
[..]
Uiteraard. Maar dat betekent niet dat hij méér stroom verbruikt.
Zoals ik zeiquote:Op vrijdag 29 mei 2015 13:50 schreef Barrah het volgende:
Wat een verhalen mensen! Zoals gezegd: er zijn teveel variabelen (temperatuur, kamertemperatuur, isolatie, watergebruik, tijd, de uitzetting van het heelal). Meten is weten. Slotje!
Op dezelfde manier stook je in het ene huis het voordeligst als je verwarming 's nachts uitzet en in het andere juist door 's nachts de boel (lichtelijk) op temperatuur te houden. Hier kun je hele theorieën over opschrijven maar de effectieve besparing vind je alleen door te meten en te experimenteren.
Dat is niet strijdig met wat ik schreefquote:Op vrijdag 29 mei 2015 10:31 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Nee, hoe kleiner het tempverschil tussen boilertemp en de omgeving, dus hoe kouder het water in de boiler, hoe minder warmte er weglekt. En wat er niet weglekt hoef je ook niet extra weer aan te vullen.
Welke cijfers heb je dan nog nodig?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:06 schreef sigme het volgende:
Dat is niet strijdig met wat ik schreef. Maar zonder cijfers kan je dus niet weten of het wel of niet voordelig is om de boiler uit te zetten.
Tussen die gevallen scheelt alleen de mate van energieverbruik, niet of wel of niet uitschakelen voordeliger is.quote:Staat de boiler op 550, goed geïsoleerd, in een warme ruimte, dan kan het eerder uit dan een boiler op 900 / mider geïsoleerd / in een koude ruimte.
quote:Op vrijdag 29 mei 2015 13:50 schreef Barrah het volgende:
Wat een verhalen mensen! Zoals gezegd: er zijn teveel variabelen (temperatuur, kamertemperatuur, isolatie, watergebruik, tijd, de uitzetting van het heelal). Meten is weten. Slotje!
In het laatste geval levert 's nachts uitzetten nog veel meer besparing opquote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:06 schreef sigme het volgende:
[..]
Dat is niet strijdig met wat ik schreef. Maar zonder cijfers kan je dus niet weten of het wel of niet voordelig is om de boiler uit te zetten. Staat de boiler op 550, goed geïsoleerd, in een warme ruimte, dan kan het eerder uit dan een boiler op 900 / mider geïsoleerd / in een koude ruimte.
Ook dat.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:16 schreef yoppybt het volgende:
Kan iemand mij uitleggen hoe een verwarmingselement een rendement van minder dan 100% kan hebben. Waar blijft de overige energie dan? Omgezet in warmte? Euh....
Echt 100% zal het niet zijn, 99,9% ofzo. (Het element zal vast wel uitzetten en krimpen door de warmte)quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:16 schreef yoppybt het volgende:
Kan iemand mij uitleggen hoe een verwarmingselement een rendement van minder dan 100% kan hebben. Waar blijft de overige energie dan? Omgezet in warmte? Euh....
En waar blijft die 0,1%?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 15:08 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Echt 100% zal het niet zijn, 99,9% ofzo. (Het element zal vast wel uitzetten en krimpen door de warmte)
Als die tevreden waren met 0,1% zou ik heel tevreden zijnquote:Op vrijdag 29 mei 2015 15:17 schreef quinoahipster het volgende:
In de zakken van de hoge heren in dan haag, en de gewone burger maar krom ligge voor ze energierekening!!!!111
Niet alle warmte wordt overgedragen aan het water wat je probeert op te warmen.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 14:16 schreef yoppybt het volgende:
Kan iemand mij uitleggen hoe een verwarmingselement een rendement van minder dan 100% kan hebben. Waar blijft de overige energie dan? Omgezet in warmte? Euh....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |