FOK!forum / Klaagbaak / Biefstuk
SpikedPsychzaterdag 23 mei 2015 @ 00:55
Als je biefstuk Rare of Medium Rare bakt dan is het te fibreus en elastiekerig. Well done is het vlees dan minder elastiekerig (minder collageen), maar is de smaak veranderd en de spiercellen verhard. De enige manier om een mals stuk biefstuk te krijgen is laten simmeren voor een uur of twee, en dat duurt dus, jawel, een uur of twee. Plus de smaak is weer veranderd, net als bij standaard Well Done. Het is ook nooit goed :( .

Klacht : Biefstuk niet mals genoeg.

[ Bericht 12% gewijzigd door Netsplitter op 23-05-2015 09:28:09 ]
Frank_Drebinzaterdag 23 mei 2015 @ 00:59
Als je je vork in een lekker stuk vlees prikt, dan moeten de rode vleessappen eruit lopen. Dan is ie lekker mals. :9 .
loni55zaterdag 23 mei 2015 @ 00:59
Een rare biefstuk? Wat is daar raar aan dan?
Geerdzaterdag 23 mei 2015 @ 00:59
Er is b aar 1 klacht en dat ben jij ts
Pietverdrietzaterdag 23 mei 2015 @ 01:02
Volledige humbug, onzin en nekgeklets in de OP
SpikedPsychzaterdag 23 mei 2015 @ 01:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 00:59 schreef Frank_Drebin het volgende:
Als je je vork in een lekker stuk vlees prikt, dan moeten de rode vleessappen eruit lopen. Dan is ie lekker mals. :9 .
Dat is sappig. Sappig en mals zijn twee verschillende dingen. Sappigheid heeft te maken met de hoeveelheid vocht. Malsheid heeft te maken met hoeveel collageen er nog intact is. Een malse stuk vlees hoef je niet eens te snijden, je kan het gewoon rustig, zonder kracht te zetten uitelkaar trekken met een vork en bot mes.
SpikedPsychzaterdag 23 mei 2015 @ 01:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 01:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Volledige humbug, onzin en nekgeklets in de OP
Kom dan zo naar buiten.
Coca_Colazaterdag 23 mei 2015 @ 01:20
Dan maar mama laten koken.
ausweisszaterdag 23 mei 2015 @ 01:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 01:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Volledige humbug, onzin en nekgeklets in de OP
Piet heeft een topic radar wat eten betreft _O_ *O* :W
Neverknownzaterdag 23 mei 2015 @ 01:39
Stress vlees van oude koeien is altijd zo taai :'(
Metalfrostzaterdag 23 mei 2015 @ 06:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 01:39 schreef Neverknown het volgende:
Stress vlees van oude koeien is altijd zo taai :'(
Vlees eerst koken in water, daarna als het afgekoeld is in de vriezer stoppen en als het vastgevroren is, even een paar minuten in de magnetron en dan in de pan. Olijfolie gebruiken.
SPOILER
weet ik veel of dit een goede optie is maar het lijkt me logisch
PeZuzaterdag 23 mei 2015 @ 06:45
wat een kwats, en wagyu kun je easy peasy krijgen, www.beefandsteak.nl
Gary_Oakzaterdag 23 mei 2015 @ 07:46
Aiciuzaterdag 23 mei 2015 @ 09:19
Biefstuk rare :')

Praat gewoon nederlands man :')
Sometimeszaterdag 23 mei 2015 @ 09:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 09:19 schreef Aiciu het volgende:
Biefstuk rare :')

Praat gewoon nederlands man :')
Kenny B gespot.
DeLepelaarzaterdag 23 mei 2015 @ 09:23
Je dakpannen worden wel goed schoon van een "rare biefstuk".
Sjors_Peterzaterdag 23 mei 2015 @ 11:29
Eerst ff 14/20 min in de oven op 40 graden dan de pan in derna bedekt met zilverfolie nog ff 10/15 min 40 graden de oven in en hij is perfect _O_
PeZuzaterdag 23 mei 2015 @ 12:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 mei 2015 11:29 schreef Sjors_Peter het volgende:
Eerst ff 14/20 min in de oven op 40 graden dan de pan in derna bedekt met zilverfolie nog ff 10/15 min 40 graden de oven in en hij is perfect _O_
gewoon op lamertemperatuur beide kanten dichtschroeien, vuur iets lager max 2-3 min et voila perfect biefstuk
Roces18zaterdag 23 mei 2015 @ 13:01
gewoon rauw eten
is veel lekkerder en goed voor je darmflora