SpikedPsych | zaterdag 23 mei 2015 @ 00:55 |
Als je biefstuk Rare of Medium Rare bakt dan is het te fibreus en elastiekerig. Well done is het vlees dan minder elastiekerig (minder collageen), maar is de smaak veranderd en de spiercellen verhard. De enige manier om een mals stuk biefstuk te krijgen is laten simmeren voor een uur of twee, en dat duurt dus, jawel, een uur of twee. Plus de smaak is weer veranderd, net als bij standaard Well Done. Het is ook nooit goed ![]() Klacht : Biefstuk niet mals genoeg. [ Bericht 12% gewijzigd door Netsplitter op 23-05-2015 09:28:09 ] | |
Frank_Drebin | zaterdag 23 mei 2015 @ 00:59 |
Als je je vork in een lekker stuk vlees prikt, dan moeten de rode vleessappen eruit lopen. Dan is ie lekker mals. ![]() | |
loni55 | zaterdag 23 mei 2015 @ 00:59 |
Een rare biefstuk? Wat is daar raar aan dan? | |
Geerd | zaterdag 23 mei 2015 @ 00:59 |
Er is b aar 1 klacht en dat ben jij ts | |
Pietverdriet | zaterdag 23 mei 2015 @ 01:02 |
Volledige humbug, onzin en nekgeklets in de OP | |
SpikedPsych | zaterdag 23 mei 2015 @ 01:04 |
Dat is sappig. Sappig en mals zijn twee verschillende dingen. Sappigheid heeft te maken met de hoeveelheid vocht. Malsheid heeft te maken met hoeveel collageen er nog intact is. Een malse stuk vlees hoef je niet eens te snijden, je kan het gewoon rustig, zonder kracht te zetten uitelkaar trekken met een vork en bot mes. | |
SpikedPsych | zaterdag 23 mei 2015 @ 01:11 |
Kom dan zo naar buiten. | |
Coca_Cola | zaterdag 23 mei 2015 @ 01:20 |
Dan maar mama laten koken. | |
ausweiss | zaterdag 23 mei 2015 @ 01:24 |
Piet heeft een topic radar wat eten betreft ![]() ![]() ![]() | |
Neverknown | zaterdag 23 mei 2015 @ 01:39 |
Stress vlees van oude koeien is altijd zo taai ![]() | |
Metalfrost | zaterdag 23 mei 2015 @ 06:28 |
Vlees eerst koken in water, daarna als het afgekoeld is in de vriezer stoppen en als het vastgevroren is, even een paar minuten in de magnetron en dan in de pan. Olijfolie gebruiken.
| |
PeZu | zaterdag 23 mei 2015 @ 06:45 |
wat een kwats, en wagyu kun je easy peasy krijgen, www.beefandsteak.nl | |
Gary_Oak | zaterdag 23 mei 2015 @ 07:46 |
Aiciu | zaterdag 23 mei 2015 @ 09:19 |
Biefstuk rare ![]() Praat gewoon nederlands man ![]() | |
Sometimes | zaterdag 23 mei 2015 @ 09:23 |
Kenny B gespot. | |
DeLepelaar | zaterdag 23 mei 2015 @ 09:23 |
Je dakpannen worden wel goed schoon van een "rare biefstuk". | |
Sjors_Peter | zaterdag 23 mei 2015 @ 11:29 |
Eerst ff 14/20 min in de oven op 40 graden dan de pan in derna bedekt met zilverfolie nog ff 10/15 min 40 graden de oven in en hij is perfect ![]() | |
PeZu | zaterdag 23 mei 2015 @ 12:58 |
gewoon op lamertemperatuur beide kanten dichtschroeien, vuur iets lager max 2-3 min et voila perfect biefstuk | |
Roces18 | zaterdag 23 mei 2015 @ 13:01 |
gewoon rauw eten is veel lekkerder en goed voor je darmflora |