abonnement Unibet Coolblue
pi_153027056
Thanks voor alle tips meiden. Troeta, het is geen klasje van 5, maar 5 groepen 1.
Overblijven....ik snap je idee, maar de school staat bijna letterlijk in mijn achtertuin. Daarbij moet ze dan weer met een andere juf en andere kinderen mee. Dus moet ze ook daar weer wennen. Vind ik iets teveel van het goede.

Karin, ik denk er enerzijds ook zo over, maar het voelt echt vreselijk als er zo'n snikkend kind helemaal in paniek zich aan je vastklampt. En dan kort en zakelijk zijn, lukt mij ook niet goed. In het begin begeleid ik haar rustig en leg alles 20x uit, maar uiteindelijk komt het moment dat ik weg moet, en dan moet dus korter en zakelijker. Misschien moet ik dit eerder toepassen besef ik me nu, maar ik vind het heel moeilijk om haar zo overstuur daar achter te laten. Dan probeer ik liever eerst zelf om haar te kalmeren.

(Even een sitenote, want niet iedereen leest natuurlijk in het peutertopic mee. We lopen sinds kort met Eva bij de kinderarts. Sinds een jaar klaagt ze af en aan over moe zijn. Omdat we niet goed onze vinger kunnen leggen op de situatie (echt moe, verkeerde emotie benoemen, smoes?) Hebben we het vrij lang aangekeken. En iedere keer als we er iets mee wilden, ging het weer beter. Nu, ivm school, wilde ik toch even bloed laten prikken, maar dit werd een doorverwijzing naar de kinderarts. Die pakt het heel breed op: er is bloed geprikt en wordt op heel veel dingen gecontroleerd. Omdat eva ook niet op de wc durft te poepen maar nog steeds een luier wil, zijn we gestart met een poepkalender. Om te kijken hoe haar stoelgang is (harder dan ik dacht blijkt nu) en om te oefenen op de wc/het potje. Als blijkt dag haar ontlasting te hard is, krijgen we ws movicolon. Heeft de jongste ook.
Maar er zit ook een deel in dr koppie. Ze durft niet zegt ze. En ze durft niet omdat ze het nog nooit heeft gedaan. Zie hier het probleem.
Omdat Eva wel erg angstig is, een grote drang naar structuur en veiligheid heeft (meer dan gemiddeld?) zijn we doorverwezen naar een kinderpsycholoog. Ik vond het heel heftig, maar ik hoop vooral op tips voor ons om haar beter te begeleiden in alles.)

Het kan zijn dat er een behoorlijk verschil zit tussen haar iq en eq. Qua iq zit ze op leeftijd of mogelijk een stuk verder op Veel vlakken (als ik om me heen kijk, niks uitzonderlijks verder hoor), maar qua eq zou ze zomaar achter kunnen lopen. En dat kan dan gaan wringen.
Ik ben heel benieuwd wat en of er iets uit komt, maar voor nu vind ik het al heel fijn als jullie meedenken.
pi_153027171
Oh en bedankt voor de knutseltips ^O^
Ik ga me er eens in verdiepen.
pi_153027478
oh sorry, verkeerd gelezen! Maar je mag haar nog lekker thuis houden he. Als bijv. 4 ochtend prima gaat net zoals op de psz dan gewoon doen!
pi_153030310
Hier gisteren ook een "ik heb buikpijn, ik wil niet naar school".....
Lastig....ik heb maar gezegd dat wij dan even naar de juf toe moeten om het te zeggen en hem af te melden, en eenmaal op school dacht hij er niet meer aan.

Hier is het uitzwaaien heel belangrijk, ik zet nu mijn fiets zo neer dat ik langs het raam moet...Gelukkig (nog) geen tranen.

Ik heb mij opgegeven als vrijwilliger voor de de sportdag. Weet eigenlijk niet of het zo een goed idee is en of mijn zoontje dan constant bij mij in de buurt wil zijn, maar aan de ander kant lijkt het mij ook handig om een indruk van de groep te krijgen en de andere kinderen en de wisselwerking te zien.

Ik laat mijn zoontje de folders knippen, hij vindt altijd wel wat ertussen, wat hij leuk vind en anders vraag ik of hij iets voor mij wil uitknippen. Hij is toch snel weer afgeleid. Of wij spelen postbode, dan gaat hij een oude envelop beplakken en stempelen en onder de deur doorschuiven.

Sinds gisteren is ook nog een nieuw kindje in de groep, dus hij is nu niet meer de jongste....ik stel het mij best lastig voor om in een groep met zo veel kinderen binnen te stromen. En meestal staat hij een beetje verloren tussen al de kindjes een beetje te kijken, wanneer ik wegga. Het is toch best wel een leeftijdsverschil tussen de kinderen. Volgens de juf gaan de nieuwe kindjes vaak nog overal een beetje langs en zijn ze nog niet echt met één ding bezig. Aan het eind van het schooljaar gaan ze de laatste dag in de nieuwe samenstelling met de nieuwe juf zitten.

[ Bericht 33% gewijzigd door Zana op 28-05-2015 08:57:50 ]
pi_153031056
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 07:56 schreef Zana het volgende:
Ik heb mij opgegeven als vrijwilliger voor de de sportdag. Weet eigenlijk niet of het zo een goed idee is en of mijn zoontje dan constant bij mij in de buurt wil zijn, maar an de ander kant lijkt het mij ook handig om een indruk van de groep te krijgen en de andere kinderen en de wisselwerking te zien.
Ik ben gaan helpen op Koningsdag met de Koningspelen. Dacht zelf eerst ook dat het misschien niet een goed idee was. Maar ze vond het heel fijn dat ik even een kijkje kon nemen hoe het er op school aan toe ging. En dat ik in de buurt was van zo'n spannende dag :) Voor haar natuurlijk ook de eerste keer.

Nu hebben ze volgende week een circusweek en zochten ze sminckmoeders. Dus ga ik weer helpen :) Ze heeft het er nu al over.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_153031901
Danic, wij hadden een planbord van Hema, maar ik heb er met dat als voorbeeld nu zelf een gemaakt van een whiteboard.
De meiden hier (ikzelf ook trouwens) vinden het wel prettig.
Heb je het idee dat een ochtend en middag school nog teveel is voor haar? En als dat zo is, heb je dan eventueel de mogelijkheid om bv eerst alleen de ochtenden te doen?
Lijkt me lastig, ook met het afscheid nemen, vaak is het een periode. Maar ja, het is gewoon rottig om weg te gaan als je kind in tranen is en niet gewoon op haar gemakje in de klas zit. Ook al is het daarna snel in orde, je gaat niet lekker weg. :*

knippen doen ze hier uit van die boeken van de speelgoedwinkel en soms tijdschriften. De jongste (bijna 6) knip het liefst overal snippers van en dan wil ze ze bewaren (potentiële hoarder vogens mij ;) ). En er zijn volgens mij ook wel knutsel dingen waar je mee kan oefenen om te knippen, van die boekjes of van SES heb ik ook wel eens wat gezien (daar knipte je dan volgens mij golfjes en hoekjes enzo). Maar volgens mij hebben ze hier net zoveel lol met die tijdschriften en speelgoedboeken (ik bewaar ze altijd na sinterklaas) en gekleurd papier.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_153033668
Ik ga inderdaad eens zo'n speelgoedboek halen in de winkel en de folders eens bewaren. En verder pinterest afsnuffelen.
Vanmorgen was het weer drama. Maar toen ik in de Jumbo liep werd ik door een moeder aangesproken wiens kindje tegelijk begonnen is en die gaf aan dat ze na 5 minuutjes gewoon ontspannen in de klas zat. Het is dus echt het afscheidsmoment
  Moderator donderdag 28 mei 2015 @ 11:04:04 #158
5428 crew  miss_sly
pi_153033820
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 10:58 schreef danic het volgende:
Ik ga inderdaad eens zo'n speelgoedboek halen in de winkel en de folders eens bewaren. En verder pinterest afsnuffelen.
Vanmorgen was het weer drama. Maar toen ik in de Jumbo liep werd ik door een moeder aangesproken wiens kindje tegelijk begonnen is en die gaf aan dat ze na 5 minuutjes gewoon ontspannen in de klas zat. Het is dus echt het afscheidsmoment
S heeft daar ook last van gehad. Ze vond het minder moeilijk als B haar wegbracht. Dan was het afscheid soms ook nog wel lastig, maar wel gemakkelijker dan wanneer ik haar wegbracht.
Het heeft even geduurd, 3 weken school is nog niet heel lang, natuurlijk! Ik kan me ook goed voorstellen dat het heel overweldigend is, weg van je veilige haven thuis in zo'n groep met een hoop kindjes, allemaal ouder als je net instroomt. Nieuwe structuurtjes en regeltjes en manieren om met elkaar om te gaan.
Hoe is haar band met de juf? En wat al eerder gezegd is: je mag, als dat kan, haar ook best een tijdje alleen de ochtenden laten doen.

:* het is niet leuk je kind zo achter te moeten laten.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_153033915
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 10:58 schreef danic het volgende:
Ik ga inderdaad eens zo'n speelgoedboek halen in de winkel en de folders eens bewaren. En verder pinterest afsnuffelen.
Vanmorgen was het weer drama. Maar toen ik in de Jumbo liep werd ik door een moeder aangesproken wiens kindje tegelijk begonnen is en die gaf aan dat ze na 5 minuutjes gewoon ontspannen in de klas zat. Het is dus echt het afscheidsmoment
Een klasgenootje van Chris heeft er ook lang last van gehad. Alleen bij het afscheid, als ik bleef wachten was het binnen een laat minuten over. Het was echt dat overgangsmoment. Ik geloof dat het tot ruim in groep 2 heeft geduurd. En daarna tot nu (groep4) ook nog wel in fases dat er onrust thuis of op school was. Maar daar was op school echt niks geks mee.

Chris wilde al snel gaan overblijven. Vooral vanwege de vriendjes. Maar dat bleek ook de oplossing te zijn voor de moeilijkere middagen. Dat afscheid was vaak moeilijker. Die overgang voor een 2e keer was teveel.
Bij Chris hielp het ook om vroeg op school te zijn. Dan was het rustiger in de klas en kon hij rustig iets uitzoeken. Als hij eenmaal aan de gang was, maakte de drukte hem minder uit. Maar in de drukte je eigen rust vinden was lastig..

Je zou ook (in overleg met juf?) kunnen kijken of je tot de zomer alleen de ochtenden doet?
pi_153034025
Hè danic, wat vervelend dat Eva nog zo'n moeite heeft met afscheid nemen. Maar drie weken is nog maar kort hè? Ik heb kinderen in de klas gehad die het maandenlang hadden. En meestal is het idd zodra moeder/vader uit beeld is wel weer over.
Bij hardnekkige huilers gebruik ik weleens een beloningssysteem. Bij niet huilen een sticker. Heel simpel en soms heel doeltreffend ;)
En als jij denkt dat ze het nog niet trekt, kun je haar gerust in de middagen thuis houden hè? Ze heeft na dit jaar nog twee hele kleuterjaren dus ze kan best wat missen.
pi_153034181
Danic, mijn oudste had bij de overstap naar een andere school hetzelfde gedrag als Eva. Hij was enorm overstuur tijdens het afscheid, maar echt zo intens heftig dat ik hem wel eens weer mee naar huis heb genomen :@ Ik kan niet met goed fatsoen weglopen bij mijn kind als hij aangeeft mij zo nodig te hebben. Kiezen voor een beloningssysteem zou ik om die reden ook niet doen: ze is verdrietig met een reden, tranen wegslikken omdat je er dan iets voor krijgt zou ik mijn kind niet willen meegeven.

Hier was het een veiligheidsissue: alles was nieuw, en dus doodeng. Hij voelde zich verloren als ik vertrok omdat hij niet voelde dat er iemand was tot wie hij zich kon wenden. Dus we hebben het afscheid anders ingezet: knuffel en kus bij de deur, daarna liep ik mee de klas in en droeg hem echt over aan de juf. Van zijn hand die de mijne vasthield ging hij de hand van de juf vasthouden, eventueel bij haar op schoot. Zodat hij voelde dat hij ook daar in goede handen was, dat er iemand was die hem kon beschermen als dat moest. Ik vond het enorm doeltreffend: hij heeft nog twee dagen een beetje gesnikt toen ik weg ging, maar de hysterie was er meteen al niet meer, en na twee weken van op die manier 'overdragen' ging hij huppelend de klas in: hij had zijn veiligheid gevonden :)
pi_153034312
Wat goed aangepakt, LE! Fijn dat je ook echt bij de bron bent gekomen en van daaruit een oplossing hebt gevonden. O+

Een beloning om je emoties in te slikken, zou ik ook niet zien zitten. Da's ook slechts symptoombestrijding. :)

Edit: maar je hebt het ook over hardnekkige huilers, zie ik. Daarbij is het mss meer een gewoonte geworden.
pi_153036471
Zoals L-E het omschrijft gaat het voor een groot deel hier ook al. Ik draag haar letterlijk over aan de juf. Die vindt het geen enkel probleem om haar even op de arm te hebben zelfs. Als ik dan om het gebouw heen ben gelopen om bij het raam te zwaaien, heeft ze ze nog steeds op de arm.
Enorm geruststellend.
Haar juf is ook erg indrukwekkend ;)
Ze heeft een grote Surinaamse vrouw als juffie. E het is ook echt zo'n moeke dus dat is heel fijn. Maar ik kan me voorstellen dat zo'n vrouw enorm imposant is voor een klein meisje.

Ik haalde ze net uit school en ze was lekker uitgelaten. Super vrolijk, rende vooruit naar huis en schoffelde in een kwartier 2 boterhammen naar binnen :o
Dus nu maar even een zen (belonings)momentje: filmpje tot ze weer naar school gaat ;)
  donderdag 28 mei 2015 @ 13:05:25 #164
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_153037051
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 12:47 schreef danic het volgende:
Zoals L-E het omschrijft gaat het voor een groot deel hier ook al. Ik draag haar letterlijk over aan de juf. Die vindt het geen enkel probleem om haar even op de arm te hebben zelfs. Als ik dan om het gebouw heen ben gelopen om bij het raam te zwaaien, heeft ze ze nog steeds op de arm.
Enorm geruststellend.
Haar juf is ook erg indrukwekkend ;)
Ze heeft een grote Surinaamse vrouw als juffie. E het is ook echt zo'n moeke dus dat is heel fijn. Maar ik kan me voorstellen dat zo'n vrouw enorm imposant is voor een klein meisje.

Ik haalde ze net uit school en ze was lekker uitgelaten. Super vrolijk, rende vooruit naar huis en schoffelde in een kwartier 2 boterhammen naar binnen :o
Dus nu maar even een zen (belonings)momentje: filmpje tot ze weer naar school gaat ;)
Komt wel goed joh :Y Meestal gaat het gewoon goed, een dag nadat jij denkt "nu kan het echt niet meer" ;)
pi_153038072
Net alleen een pruillip maar ze liep zo de klas in. En ze stond zelf bij het raam te zwaaien *O*
Ik weet het, één zwaluw......
Maar het gaf een fijn gevoel.

Sorry dat ik het topic zo kaap, maar het houdt me enorm bezig.
  donderdag 28 mei 2015 @ 13:33:06 #166
11682 Moonah
Jolie femme
pi_153038091
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 13:32 schreef danic het volgende:
maar het houdt me enorm bezig.
Ik denk dat we dat allemaal snappen!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_153039894
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 13:32 schreef danic het volgende:
Net alleen een pruillip maar ze liep zo de klas in. En ze stond zelf bij het raam te zwaaien *O*
Ik weet het, één zwaluw......
Maar het gaf een fijn gevoel.

Sorry dat ik het topic zo kaap, maar het houdt me enorm bezig.
Wat goed, dat geeft hopelijk weer wat moed :*.
En lekker van je afschrijven hoor! Succes!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_153040268
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 13:32 schreef danic het volgende:
Net alleen een pruillip maar ze liep zo de klas in. En ze stond zelf bij het raam te zwaaien *O*
Ik weet het, één zwaluw......
Maar het gaf een fijn gevoel.

Sorry dat ik het topic zo kaap, maar het houdt me enorm bezig.
geen sorry hoor.. we all been there, done that!
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_153042089
We hadden het deze week over je kind vergeten... Guess what, ik ben net ALWEER gebeld door de juf. :( Mijn vader is haar van de 8 keer (hij haalt haar pas sinds maart op op donderdagen) al 2 keer vergeten op te halen. Ik ga nu wat anders regelen, of BSO of mijn schoonvader, want ik schaam me dood richting de juf. -O-
pi_153042150
quote:
1s.gif Op donderdag 28 mei 2015 15:35 schreef _NIKKI_ het volgende:
We hadden het deze week over je kind vergeten... Guess what, ik ben net ALWEER gebeld door de juf. :( Mijn vader is haar van de 8 keer (hij haalt haar pas sinds maart op op donderdagen) al 2 keer vergeten op te halen. Ik ga nu wat anders regelen, of BSO of mijn schoonvader, want ik schaam me dood richting de juf. -O-
Mijn vader zou het slecht hebben hoor. Hij zou echt in elkaar getimmerd worden door mijn moeder :D
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_153042379
quote:
1s.gif Op donderdag 28 mei 2015 15:35 schreef _NIKKI_ het volgende:
We hadden het deze week over je kind vergeten... Guess what, ik ben net ALWEER gebeld door de juf. :( Mijn vader is haar van de 8 keer (hij haalt haar pas sinds maart op op donderdagen) al 2 keer vergeten op te halen. Ik ga nu wat anders regelen, of BSO of mijn schoonvader, want ik schaam me dood richting de juf. -O-
Vervelend hè. Niet alleen de schaamte maar het arme kind..
De BSO was afgelopen week vergeten om mijn zoon op te halen. Ik vond het zo sneu.
pi_153042408
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 15:37 schreef Tally het volgende:

[..]

Mijn vader zou het slecht hebben hoor. Hij zou echt in elkaar getimmerd worden door mijn moeder :D
Mijn moeder gooit nu denk messen naar hem vanaf de maan (want daar woont ze volgens L). :D

Ik ga als ik even tot 10 1000 geteld heb ook maar eens een gesprek met hem aan. :X
pi_153042555
Oh jemig NIKKI. Ik zou ook echt not amused zijn. Goed dat je het wel gaat bespreken. Wie weeg wat voor verklaring hij heeft (hoewel ik er geen kan verzinnen die ik als acceptabel zou bestempelen)
  donderdag 28 mei 2015 @ 16:00:19 #174
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_153042961
Wat vervelend. Misschien kun je eerst nog bekijken of er iets anders is dat hem zou helpen om er aan te denken?
in de haak.
pi_153043720
quote:
0s.gif Op donderdag 28 mei 2015 16:00 schreef trui het volgende:
Wat vervelend. Misschien kun je eerst nog bekijken of er iets anders is dat hem zou helpen om er aan te denken?
Ik heb het al in zijn telefoonagenda gezet én er staat een alarm op zijn telefoon. Hij is zo ongeveer vergroeid met zijn telefoon, dus ik ben bang dat ik weinig andere opties meer heb. :{
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')