FOK!forum / Culinesse à gogo / AD Haringtest 2015........
tong80woensdag 20 mei 2015 @ 22:00
Vanaf woensdag 10 juni ligt voor de liefhebber van haring de Hollandse Nieuwe 2015 weer in de winkel. En traditiegetrouw gaat het AD, inmiddels voor de 34ste keer, vanaf die dag ook weer op zoek naar het verkooppunt waar de beste Hollandse Nieuwe wordt verkocht.

media_xll_3011081.jpg

De afgelopen jaren domineerde vishandel Atlantic van de gebroeders Tagi, maar veel andere bedrijven hebben zich ten doel gesteld aan deze hegemonie een einde te maken. Zeker is dat de nummers 1, 2 en 3 van 2014 opnieuw door de keurmeesters Aad Taal en John Oosterhuis zullen worden bezocht.

Sinds 1982 heeft het AD inmiddels bij duizenden verkooppunten voor de toonbank gestaan. Maar wellicht heeft u een favoriet adres dat nog nooit is bezocht? Of ziet u een bepaalde zaak, supermarkt, verkoopwagen of marktkraam graag opgenomen in de Haringtest 2015?

Laat het ons weten op haringtest@ad.nl Bedrijven die zichzelf aanmelden hebben bij het samenstellen van de definitieve route een streepje voor. Inschrijving staat open t/m 4 juni.

:P
Boca_Ratonwoensdag 20 mei 2015 @ 22:08
Die commentaren zijn zo geestig: 'Economisch delict!'
tong80woensdag 20 mei 2015 @ 22:18
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 22:08 schreef Boca_Raton het volgende:
Die commentaren zijn zo geestig: 'Economisch delict!'
Leuk ja. Hier in Bommel kreeg een kar ooit een 1. :)

:P
de_boswachterwoensdag 20 mei 2015 @ 22:19
Van die experts die dan het verschil tussen het zult van de ene en de andere haring erkennen :') Get a life..... Gooi er een zak uien overheen en je proeft niet eens het verschil tussen ene van 2014 en 2015.
Boca_Ratonwoensdag 20 mei 2015 @ 22:20
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 22:18 schreef tong80 het volgende:

[..]

Leuk ja. Hier in Bommel kreeg een kar ooit een 1. :)

:P
De plaatselijke supermarkt verkocht bedorven haring volgens die test. Kan best! Het is toch verschrikkelijk... :o Bedorven!
boriszwoensdag 20 mei 2015 @ 22:35
Vis moet je ook niet bij de supermarkt kopen. :P
Boca_Ratonwoensdag 20 mei 2015 @ 22:38
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 22:35 schreef borisz het volgende:
Vis moet je ook niet bij de supermarkt kopen. :P
Ja... ja... ja... zit wat in. Ik keur je antwoord goed :D
Sunshine1982woensdag 20 mei 2015 @ 22:39
De slechtste van vorig jaar zit bij mij om de hoek. Ooit eens kibbeling gehaald daar en dat was ook niet te vreten :')
Zelfscannerwoensdag 20 mei 2015 @ 23:02
Even mn a4tje indienen
golferdonderdag 21 mei 2015 @ 01:27
Heb ze 2 tips bij ons in de omgeving doorgegeven om te testen.
tong80donderdag 21 mei 2015 @ 07:10
Ik wil Vishandel Bronk nomineren en Vishandel Duijtz.
Staan beiden op de markt in Zaltbommel.
Bronk komt zelf uit Zaltbommel en Duijtz komt uit Spakenburg. Staan hier al meer dan 30 jaar. Van vader op zoon. Haal er iedere zaterdag m’n visjes.
Ben erg nieuwsgierig wat de testers er van vinden.

Herman van Tongerlo……..Zelf Bommelaar.

:P
Spanky78donderdag 21 mei 2015 @ 09:25
Jammer alleen dat de test doet alsof ze echt verschil kunnen proeven tussen nummer 1 tot 25.

Tussen de top en deslechtste zal wel verschil zien, maar de rest is bias,ruis ensowieso is die h hele test momentopname. ..
tong80donderdag 21 mei 2015 @ 10:22
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 09:25 schreef Spanky78 het volgende:
Jammer alleen dat de test doet alsof ze echt verschil kunnen proeven tussen nummer 1 tot 25.

Tussen de top en deslechtste zal wel verschil zien, maar de rest is bias,ruis ensowieso is die h hele test momentopname. ..
Het blijft leuk om de commentaren te lezen. :)

:P
Buurpoesvrijdag 22 mei 2015 @ 10:10
De viszaak hier in het winkelcentrum is wel eens tweede geworden. Ik stond daar toevallig als klant in de zaak - moest ik voor het lokale sufferdje haringhappend op de foto.. om tien uur 's ochtend. Ehm, sja.. nou. :{
Pietverdrietvrijdag 22 mei 2015 @ 11:54
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 22:35 schreef borisz het volgende:
Vis moet je ook niet bij de supermarkt kopen. :P
Koop bij de supermarkt betere vis dan bij veel visboeren.
Pietverdrietvrijdag 22 mei 2015 @ 11:57
Toch is het merkwaardig dat, hoewel er maar een handjevol haringinleggers is (drie?) er zoveel verschil is bij de haringontdooiers en schoonmakers
dimmakvrijdag 22 mei 2015 @ 12:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch is het merkwaardig dat, hoewel er maar een handjevol haringinleggers is (drie?) er zoveel verschil is bij de haringontdooiers en schoonmakers
Dat zou ik ook net zeggen. Kwaliteitverschil zit dan zeker in de uien?
Bramitovrijdag 22 mei 2015 @ 12:19
Dit zijn de criteria:

Vers van het mes:
Rijping:
Schoonmaak:
Gem. gewicht per stuk:
Prijs per stuk:
Prijs omgerekend per 100g:
Temperatuur:
Vet percentage in filet:
Microbiologische gesteldheid:

Als verkoper heb je behalve het vetpercentage eigenlijk alles in de hand. Als je dan bedorven haring verkoopt ben je gewoon een prutser.
de_boswachtervrijdag 22 mei 2015 @ 13:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 12:19 schreef Bramito het volgende:
Dit zijn de criteria:

Vers van het mes:
Rijping:
Schoonmaak:
Gem. gewicht per stuk:
Prijs per stuk:
Prijs omgerekend per 100g:
Temperatuur:
Vet percentage in filet:
Microbiologische gesteldheid:

Als verkoper heb je behalve het vetpercentage eigenlijk alles in de hand. Als je dan bedorven haring verkoopt ben je gewoon een prutser.
En rijping dan? Je koopt die dingen in en verkoopt ze. Daar moeten geen weken tussen zitten.
Bramitovrijdag 22 mei 2015 @ 13:40
quote:
3s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 13:33 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

En rijping dan? Je koopt die dingen in en verkoopt ze. Daar moeten geen weken tussen zitten.
Ik weet niet of ik je vraag goed begrijp, maar wat ik wilde zeggen is dat als je één van de andere criteria verneukt, je een prutser bent. Ik pikte bedorven eruit omdat ik dat het extreemste vind.
de_boswachtervrijdag 22 mei 2015 @ 13:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 13:40 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ik weet niet of ik je vraag goed begrijp, maar wat ik wilde zeggen is dat als je één van de andere criteria verneukt, je een prutser bent. Ik pikte bedorven eruit omdat ik dat het extreemste vind.
Je moet eens niet zoveel vinden.
We wachten de test af, ok?
Bramitovrijdag 22 mei 2015 @ 13:46
quote:
3s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 13:42 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Je moet eens niet zoveel vinden.
We wachten de test af, ok?
Pardon? Ik moet niks, en ik vind wat ik wil. De test van 2014 staat gewoon online. Bekijk de nummer laatst eens.
de_boswachtervrijdag 22 mei 2015 @ 13:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 13:46 schreef Bramito het volgende:

[..]

Pardon? Ik moet niks, en ik vind wat ik wil. De test van 2014 staat gewoon online. Bekijk de nummer laatst eens.
Link a.u.b.
Heb polio gekregen van een besmette haring.
dimmakvrijdag 22 mei 2015 @ 14:26
:')
Pietverdrietvrijdag 22 mei 2015 @ 17:17
quote:
3s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 13:33 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

En rijping dan? Je koopt die dingen in en verkoopt ze. Daar moeten geen weken tussen zitten.
De haring is door de inleggers al gerijpt en wordt bevroren in emmers gekocht.v
dimmakvrijdag 22 mei 2015 @ 17:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De haring is door de inleggers al gerijpt en wordt bevroren in emmers gekocht.v
Is niet in alle gevallen zo. Het gros wordt map verpakt verkocht naar groothandels toe.
Pietverdrietvrijdag 22 mei 2015 @ 17:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 17:21 schreef dimmak het volgende:

[..]

Is niet in alle gevallen zo. Het gros wordt map verpakt verkocht naar groothandels toe.
Map verpakt?
dimmakvrijdag 22 mei 2015 @ 17:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Map verpakt?
Ja sorry, gasverpakt zonder te rijpen. Zodat je ze zelf kan laten rijpen. Maar inderdaad ook veel kant en klare emmers.
dvrvrijdag 24 juli 2015 @ 08:09
Simonis uit Den Haag is na een aantal jaren tweede te zijn geworden dit jaar weer met de eer gaan strijken:

Haagse vishandel winnaar haringtest AD
dvrvrijdag 24 juli 2015 @ 08:23
Overigens, om weer eens iets controversieels in de groep te gooien: De in plastic gesealde Hollandse Nieuwe van Albert Heijn is TOP en overstijgt menig harinkie van de lokale visboer. Heerlijk mals, licht zilt, geen spoor van traan. En ook nog lekker betaalbaar.

Het enige minpuntje, maar dat hebben ze ook met veel visboerharingen gemeen, is dat ze van de graat gesneden zijn in plaats van voorzichtig losgetrokken, zodat er aan de binnenkant nog wat dunne graatrestjes te detecteren zijn. Je koop ze per twee, maar ze zijn apart gesealed zodat je er een nog een dagje kunt bewaren. Het geheim van de goede houdbaarheid is dat de verpakking met koolzuur/stikstof gevuld is, zodat de haring niet met zuurstof in contact komt.

[ Bericht 0% gewijzigd door dvr op 24-07-2015 08:29:16 ]
Buurpoesvrijdag 24 juli 2015 @ 09:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:23 schreef dvr het volgende:
Overigens, om weer eens iets controversieels in de groep te gooien: De in plastic gesealde Hollandse Nieuwe van Albert Heijn is TOP en overstijgt menig harinkie van de lokale visboer. Heerlijk mals, licht zilt, geen spoor van traan. En ook nog lekker betaalbaar.

Het enige minpuntje, maar dat hebben ze ook met veel visboerharingen gemeen, is dat ze van de graat gesneden zijn in plaats van voorzichtig losgetrokken, zodat er aan de binnenkant nog wat dunne graatrestjes te detecteren zijn. Je koop ze per twee, maar ze zijn apart gesealed zodat je er een nog een dagje kunt bewaren. Het geheim van de goede houdbaarheid is dat de verpakking met koolzuur/stikstof gevuld is, zodat de haring niet met zuurstof in contact komt.
Dat zou ik nou echt nooit doen, haring in een supermarkt kopen. Maar de volgende keer in de ah kijk ik even.
Zelfscannervrijdag 24 juli 2015 @ 09:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 09:15 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dat zou ik nou echt nooit doen, haring in een supermarkt kopen. Maar de volgende keer in de ah kijk ik even.
Dat euvel hoor ik wel vaker.

Omdat het in een 'supermarkt' is, is het niet goed. Maar staat er vis/vlees/groenten boer boven, dan is het wel oke.
dimmakvrijdag 24 juli 2015 @ 09:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 08:09 schreef dvr het volgende:
Simonis uit Den Haag is na een aantal jaren tweede te zijn geworden dit jaar weer met de eer gaan strijken:

Haagse vishandel winnaar haringtest AD
:')

De haring van Simonis is verre van 'Hollandse' nieuwe. Dus zoals we eigenlijk al wisten, is deze test dit jaar weer pure bagger.
Pietverdrietvrijdag 24 juli 2015 @ 09:52
quote:
13s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 09:42 schreef dimmak het volgende:

[..]

:')

De haring van Simonis is verre van 'Hollandse' nieuwe. Dus zoals we eigenlijk al wisten, is deze test dit jaar weer pure bagger.
Wat wil je hier nu zeggen? Je maakt de assumptie dat iedereen maar weet waar je het over hebt met Simonis en zijn 'Hollandse' nieuwe
dvrvrijdag 24 juli 2015 @ 10:04
quote:
13s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 09:42 schreef dimmak het volgende:

De haring van Simonis is verre van 'Hollandse' nieuwe. Dus zoals we eigenlijk al wisten, is deze test dit jaar weer pure bagger.
Bestaat er uberhaupt nog 'Hollandse' Nieuwe? Ik dacht dat alle Nederlandse haringvissers inmiddels door Noorse supertrawlers waren weggeconcurreerd, afgezien van een geheimzinnige Scheveninger die stiekem elk jaar nog voor de liefhebber een paar vaatjes groene haring (niet bevroren, kans op haringworm) aan wal brengt.
dvrvrijdag 24 juli 2015 @ 10:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 09:15 schreef Buurpoes het volgende:

Dat zou ik nou echt nooit doen, haring in een supermarkt kopen. Maar de volgende keer in de ah kijk ik even.
Doen! Dat vooroordeel had ik ook, maar door die nieuwe verpakkingsmethode kunnen ze echt prima haring leveren. Met de haring van een paar andere supermarkten heb ik minder goede ervaringen, maar ik heb sinds vorig jaar minstens 20 AH-haringen naar binnengewerkt en die waren op een enkeling na echt prima (en die mindere waren nog steeds OK). Wel koel vervoeren/bewaren.
Pietverdrietvrijdag 24 juli 2015 @ 10:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:04 schreef dvr het volgende:

[..]

Bestaat er uberhaupt nog 'Hollandse' Nieuwe? Ik dacht dat alle Nederlandse haringvissers inmiddels door Noorse supertrawlers waren weggeconcurreerd, afgezien van een geheimzinnige Scheveninger die stiekem elk jaar nog voor de liefhebber een paar vaatjes groene haring (niet bevroren, kans op haringworm) aan wal brengt.
Afaik wordt vrijwel alle zoute haring door Noorse vissers gevangen, de rest door Denen en Nederlanders, en komt die sowieso altijd daar voor de ingang van de Oostzee weg (Skagerak) en op Jutland verwerkt.
Het eerste vaatje van vlaggetjesdag en de aanvoer in Scheveningen is leuk voor de media maar volledige onzin.
Buurpoesvrijdag 24 juli 2015 @ 10:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:04 schreef dvr het volgende:

[..]

Bestaat er uberhaupt nog 'Hollandse' Nieuwe? Ik dacht dat alle Nederlandse haringvissers inmiddels door Noorse supertrawlers waren weggeconcurreerd, afgezien van een geheimzinnige Scheveninger die stiekem elk jaar nog voor de liefhebber een paar vaatjes groene haring (niet bevroren, kans op haringworm) aan wal brengt.
Dat 'Hollandse' van Hollandse haring slaat, voor zover ik weet, op de bewerkingsmethode. Niet op de nationaliteit van de vis & vissers.
Pietverdrietvrijdag 24 juli 2015 @ 10:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:55 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Dat 'Hollandse' van Hollandse haring slaat, voor zover ik weet, op de bewerkingsmethode. Niet op de nationaliteit van de vis & vissers.
Sinds de Noordzee leeggevist was en er een vangstverbod kwam op haring klopt dit.
Buurpoesvrijdag 24 juli 2015 @ 11:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sinds de Noordzee leeggevist was en er een vangstverbod kwam op haring klopt dit.
En sinds wanneer is dat?
dimmakvrijdag 24 juli 2015 @ 11:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 11:03 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

En sinds wanneer is dat?
In de jaren '70.

Het vetpercentage, bereidingswijze en rijping maakt de haring inderdaad Hollandse Nieuwe.

Verder was mijn eerdere reactie iets te zuur, feit is dat veel vishandels het niet zo nauw nemen met de Hollandse Nieuwe en de vishandels die dat wel doen zie je vaak niet terug in de top 5. Derhalve kun ik de haringtest van het AD niet serieus nemen.
Pietverdrietvrijdag 24 juli 2015 @ 12:20
Het trieste is, 90% van de haring wordt verwerkt tot vismeel, gedeeltelijk voor kweekvis, maar ook voor bv kippenvoer. Dan maak je dus van een 3-5 kilo haring 1 kilo kweekvis. Dan eet ik liever haring
dvrvrijdag 24 juli 2015 @ 12:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

Afaik wordt vrijwel alle zoute haring door Noorse vissers gevangen, de rest door Denen en Nederlanders, [..]
En door Schotten.

quote:
Het eerste vaatje van vlaggetjesdag en de aanvoer in Scheveningen is leuk voor de media maar volledige onzin.
Die bedoelde ik niet. Het schijnt dat je op enkele adresjes in Scheveningen nog terecht kunt voor groene haring. Die is ondanks de wettelijke voorschriften niet ingevroren geweest en daarom, naar men zegt, extra lekker. En clandestien dus, wat het helemaal onweerstaanbaar maakt.

Daar zouden we hier eigenlijk een topic over moeten hebben: Verboden Voedingsmiddelen. Iets met ongepasteuriseerde boter, gepeurde paling, zwanenbout, rauwmelkse madenkaasjes, etc. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal niet mag op culinair gebied.
NutKeesvrijdag 24 juli 2015 @ 13:02
Ik heb er een paar van de Aldi gehad en die waren heerlijk vond ik!
Pietverdrietvrijdag 24 juli 2015 @ 13:04
Vanmorgen een gebakken zoute haring gegeten bij de visboer, een hollandse nieuwe door het lekkerbekbeslag gehaald.
Vond het eigenlijk erg lekker.
Pietverdrietvrijdag 24 juli 2015 @ 13:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 12:57 schreef dvr het volgende:

[..]

En door Schotten.

[..]

Die bedoelde ik niet. Het schijnt dat je op enkele adresjes in Scheveningen nog terecht kunt voor groene haring. Die is ondanks de wettelijke voorschriften niet ingevroren geweest en daarom, naar men zegt, extra lekker. En clandestien dus, wat het helemaal onweerstaanbaar maakt.

Daar zouden we hier eigenlijk een topic over moeten hebben: Verboden Voedingsmiddelen. Iets met ongepasteuriseerde boter, gepeurde paling, zwanenbout, rauwmelkse madenkaasjes, etc. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal niet mag op culinair gebied.
Er wordt ook haring als groene haring verkocht die heel weinig zout heeft, maar wel diepgevroren was.
dvrvrijdag 24 juli 2015 @ 14:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanmorgen een gebakken zoute haring gegeten bij de visboer, een hollandse nieuwe door het lekkerbekbeslag gehaald.
Lijkt mij ook lekker. Eigenlijk heb je dan toch een bakbokkinkje, zij het in twee delen en zonder huid? Volgens mij haalt mijn visboer de maatjesharingen en bakbokkingen ook gewoon uit hetzelfde emmertje. Raar eigenlijk, die bakbokkingen zijn goedkoper terwijl ze bewerkelijker zijn.
tong80zaterdag 25 juli 2015 @ 09:05
Hoe scoren de vishandels in jouw buurt als het gaat om Hollandse Nieuwe? Kom er snel achter met bovenstaande interactieve kaart. Zoek je liever de plaatsnamen op alfabetische volgorde of ben je benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Dan biedt ons haringoverzicht uitkomst.
Hoe werkt de test?

Van 18 juni tot en met 3 juli koopt het AD gedurende 12 werkdagen op 153 adressen (136 visdetaillisten en 17 supermarkten) verspreid over Nederland 4 Hollandse Nieuwe per adres. Direct na aankoop meet een keur­mees­ter met een geijkte thermometer in twee ha­ringen de temperatuur en noteert de laagste. Die mag wettelijk ma­x­i­­maal 7 °C zijn. De twee niet gemeten haringen worden in een steriele zak verpakt, gecodeerd, ge­wo­gen, direct ingevroren op -76 °C en getransporteerd naar het laboratorium. De keurmeesters beoordelen onafhankelijk van elkaar de overgebleven haringen op kwaliteit van schoonmaken, geur, uiterlijk buitenzijde en binnenzijde, zoutgehalte, mate van rijping en smaak, resulterend in een voorlopig cijfer.

Het geaccrediteerde laboratorium Eurofins | LabCo onderzoekt na ontdooiing de monsters op het mesofiel en psychrotroof kiemgetal. Die bacteriën komen van nature op haring voor en geven een indicatie van bederf. Ook wordt getest op eventuele Enterobactereaceae en Staphylococcusaureus. Deze bacteriën zijn een indicatie van de hygiëne en duiden op nabesmetting, bijvoorbeeld door handen niet te wassen na toiletbezoek. Ook vuile snijplanken kunnen een bron zijn.

Tot slot wordt het vetpercentage in de filet bepaald. Daarvoor is geen wettelijke norm; 16 procent in de gehele vis wordt als minimum beschouwd voor maatjesharing. Het vet­percenta­ge in de filet is 4 tot 6 procent lager dan in de gehele haring. De test is een momentopname. Elk bedrijf is één keer bezocht.g bij de staart.

Hier de link.....

http://www.ad.nl/ad/nl/35(...)-Een-overzicht.dhtml

:P
boriszzaterdag 25 juli 2015 @ 10:27
Santpoort aan Zee 8,5 ^O^
golferzaterdag 25 juli 2015 @ 11:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juli 2015 10:27 schreef borisz het volgende:
Santpoort aan Zee 8,5 ^O^
Ja, hij is er trots op twitterde hij.
Ga er straks weer even langs.

CKv9Q7bXAAA_-vG.jpg
#ANONIEMzaterdag 25 juli 2015 @ 12:11
Nou...ik ga er zeker niet langs als ik die foto zie van de haring. Ziet er :r uit
stavromulabetazaterdag 25 juli 2015 @ 12:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juli 2015 12:57 schreef dvr het volgende:
Daar zouden we hier eigenlijk een topic over moeten hebben: Verboden Voedingsmiddelen. Iets met ongepasteuriseerde boter, gepeurde paling, zwanenbout, rauwmelkse madenkaasjes, etc. Ik ben wel benieuwd wat er allemaal niet mag op culinair gebied.
Zoals deze:?
CUL / Illegaal maar lekker voedsel
CUL / Illegaal eten
dvrwoensdag 19 april 2017 @ 06:05
Wie zich helemaal ongans wil eten aan zoute haring en over een AH-bonuskaart beschikt, moet deze week toeslaan: ¤0,99 per twee
Isabeauwoensdag 19 april 2017 @ 06:12
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 06:05 schreef dvr het volgende:
Wie zich helemaal ongans wil eten aan zoute haring en over een AH-bonuskaart beschikt, moet deze week toeslaan: ¤0,99 per twee
Dit gaat toch niet over de haringtest van 2015 joh :P Althans, ik hoop niet dat het haring van 2015 is :o Maar je weet maar nooit met de AH.
Leandrawoensdag 19 april 2017 @ 08:08
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 06:05 schreef dvr het volgende:
Wie zich helemaal ongans wil eten aan zoute haring en over een AH-bonuskaart beschikt, moet deze week toeslaan: ¤0,99 per twee
Al even afgezien van de totaal nutteloze kick: Haring uit de supermarkt :') :N
dvrwoensdag 19 april 2017 @ 08:36
En jij hebt het over 'nutteloos', Leandra? Dit is gewoon het meest recente topic over haring. Het zou overdreven zijn om voor deze kleine tip een nieuwe te openen.

quote:
[..] Haring uit de supermarkt :') :N
Want..?

De AH-haring krijgt van mij een fraaie 7½ (in het seizoen een 8). Het grootste voordeel is dat hij, in tegenstelling tot die bij de meeste visboeren, van constante kwaliteit is. Geen topharing, maar ik ben nog nooit teleurgesteld vanwege te zout, te mager, te slap, tranig, etc. Ideaal voor wie zoals ik geen goede visboer in de buurt heeft. En twee voor een euro is echt geen geld, het nodigt uit om bijvoorbeeld eens een lekkere grote salade te maken.
Pietverdrietwoensdag 19 april 2017 @ 08:50
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 08:08 schreef Leandra het volgende:

[..]

Al even afgezien van de totaal nutteloze kick: Haring uit de supermarkt :') :N
Niet zo goed al bij een topkraam, beter dan bij heel veel viskramen.
Leandrawoensdag 19 april 2017 @ 09:13
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 08:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet zo goed al bij een topkraam, beter dan bij heel veel viskramen.
Dat blijkt, met de AH op plaats #120. Lidl net iets daarboven, en daaronder nog een AH, en wat andere supermarkten.... stuk voor stuk slecht.
Er zijn idd een paar kramen die ook zo beroerd scoren.
http://www.ad.nl/redactie/haringtest/2016
Isabeauwoensdag 19 april 2017 @ 09:16
Ik heb nog nooit lekkere haring uit de supermarkt gehad. Maar eerlijk gezegd heb ik na een paar slecht smakende haringen uit de supermarkt nooit weer haring in de supermarkt gekocht. De sample size was dus niet heel erg groot.
Pietverdrietwoensdag 19 april 2017 @ 09:30
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 09:13 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dat blijkt, met de AH op plaats #120. Lidl net iets daarboven, en daaronder nog een AH, en wat andere supermarkten.... stuk voor stuk slecht.
Er zijn idd een paar kramen die ook zo beroerd scoren.
http://www.ad.nl/redactie/haringtest/2016
De Haringtest van het AD zou ik niet als een objectieve test zien in deze
Bramitowoensdag 19 april 2017 @ 11:43
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 09:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Haringtest van het AD zou ik niet als een objectieve test zien in deze
Inderdaad. Hoe is dit een beoordeling?

Dennis Simonis selecteert. Zoon Jordy beslist. Beyhan Turk tovert met haar mes en de rest is geschiedenis. Zonder twijfel de beste haring.

Wat een gelul zeg.
Zelfscannerwoensdag 19 april 2017 @ 11:44
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 09:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb nog nooit lekkere haring uit de supermarkt gehad. Maar eerlijk gezegd heb ik na een paar slecht smakende haringen uit de supermarkt nooit weer haring in de supermarkt gekocht. De sample size was dus niet heel erg groot.
Bij de AH die zonder staart heb ik echt geen last van. Voor een supermarkt haring smaakt die perfect.

Gisteren ook met staart gekocht, want 2 voor 1 euro. Smaakt gewoon lekker en niet zout. :9
golferwoensdag 19 april 2017 @ 12:34
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 08:36 schreef dvr het volgende:
En jij hebt het over 'nutteloos', Leandra? Dit is gewoon het meest recente topic over haring. Het zou overdreven zijn om voor deze kleine tip een nieuwe te openen.

Nee hoor:
CUL / Hollandse Nieuwe 2016 en
CUL / Winnaar AD-haringtest 2016 bekend. Zaterdag de gehele uitslag....
dvrwoensdag 19 april 2017 @ 12:50
Raar, ik had nog gezocht omdat me bijstond dat ik ooit aan een recenter topic had deelgenomen, maar in de search kwamen deze niet boven.

Enfin, over twee maanden is het weer tijd voor een nieuw topic.

Ik heb trouwens de indruk dat AH veel betere haring heeft dan andere supermarkten (Lidl, Deen, Deka), dus wie zijn oordeel op andere supermarkten baseert, kan deze week voor slechts 99 cent een gokje wagen :P

[ Bericht 42% gewijzigd door dvr op 19-04-2017 12:57:00 ]
golferwoensdag 19 april 2017 @ 13:28
Ik laat het gokje toch maar achterwege en hou het bij de ter plekke vers aan de kraam van mijn visstal schoongemaakte harinkjes die dan wel 2 euro per stuk kosten.
#ANONIEMwoensdag 19 april 2017 @ 13:35
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 12:50 schreef dvr het volgende:
Ik heb trouwens de indruk dat AH veel betere haring heeft dan andere supermarkten (Lidl, Deen, Deka)
Kwa supermarkt haring wint de Aldi het voor mij. Al eet ik wel gewoon liever 1 keer in de 2 weken een haring van een(goede) visboer dan 2 keer in een week supermarkt haring.
Pietverdrietwoensdag 19 april 2017 @ 13:35
quote:
7s.gif Op woensdag 19 april 2017 13:28 schreef golfer het volgende:
Ik laat het gokje toch maar achterwege en hou het bij de ter plekke vers aan de kraam van mijn visstal schoongemaakte harinkjes die dan wel 2 euro per stuk kosten.
Als je een goede viskraam hebt die de zilveren jongens voor je neus schoonmaakt en goede kwaliteit gebruikt heeft dat zeker de voorkeur. Een kraam waar de haring in grote bakken al schoongemaakt ligt is altijd een teleurstelling en die mijdt ik altijd.
Ik heb hier helaas geen haringkraam zoals ik die vroeger had en de verpakte haring die ze hier bij de Aldi verkopen is duidelijk beter dan bij veel viskramen, is goed gerijpt. Is niet zo goed als bij een goede kar waar ze voor je neus worden schoongemaakt, maar zeker niet slecht, je krijgt hem ook niet terug (opboeren) ofzo en is goed schoongemaakt.
golferwoensdag 19 april 2017 @ 13:37
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:

Als je een goede viskraam hebt die de zilveren jongens voor je neus schoonmaakt en goede kwaliteit gebruikt heeft dat zeker de voorkeur. Een kraam waar de haring in grote bakken al schoongemaakt ligt is altijd een teleurstelling en die mijdt ik altijd.

Daarvan heb ik er gelukkig een aantal in de directe omgeving. Altijd vers van het mes. Als ze ergens al schoongemaakt klaar liggen koop ik ze niet.
Pietverdrietwoensdag 19 april 2017 @ 13:41
Ik zie het probleem verder niet van haring die in een gecontroleerde omgeving kundig wordt schoongemaakt en per twee verpakt in een beschermende atmosfeer.