Prima. Maar wiskie vind ik gewoon nergens op slaan .quote:Op vrijdag 31 juli 2015 12:12 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Buiten Schotland gelden de SWA regels niet, dus wellicht mogen ze het in NL gewoon whisky noemen.
Thanks, maar ben niet zo'n Caol Ila fan .quote:Op vrijdag 31 juli 2015 11:03 schreef Karstman het volgende:
[..]
Je moet eens met JeMoeder hier praten die verzamelt Caol Ila uit 1984 Deze was bij aanschaf goed te betalen inderdaad. Hij lijkt bij 1 zaak nog te krijgen te zijn maar ik ken die hele zaak niet en vraag me dus af, omdat het een botteling uit 2008 is, hoe up to date dat is.
Meesten gevonden via veiling. Dat was tot een half jaar geleden best te doen, maar nu de Euro is ingezakt heb ik al een tijd niets meer gekocht in de UK. Als ik jou was zou ik lekker zoeken op whiskybase. Begin met je favo distillery en klink op 1984. Daar waar een (licht/donker) groen biljetje achteraan de rij staat betekent dit dat deze whisky nog te koop is in een winkel.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 12:43 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Prima. Maar wiskie vind ik gewoon nergens op slaan .
[..]
Thanks, maar ben niet zo'n Caol Ila fan .
Ik ga eens zoeken naar toffe 1984 whisky's .
een single malt is een single malt, ongeacht zijn leeftijd.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 14:19 schreef _Newman_ het volgende:
Voor zover ik het weet is alleen single malt een whisky. Maakt niet uit waar het vandaan komt.
Had ik in zo een whisky boekje gelezen. Maar Glenn taloch is geblende single malts. Ook al zijn het misschien 5 jar oude single malts, het blijven single malts. maar dan nog als je het blend is het geen single malt meer snap je het nog.
Whisky of whiskey moet toch sowieso 3 jaar oud zijn om zo genoemd te mogen worden?quote:Het lageren duurt bij de klassieke bereiding 3 jaar en 1 dag, daarna wordt een whisky gebotteld, ongeacht de mate van smaakontwikkeling. Gerlachus Wiskie rijpt korter maar intensiever; door een uniek en geheim procedé duurt de lagering ongeveer een half jaar en wordt de Wiskie pas gebotteld als die lagering ook het juiste effect heeft opgeleverd. Daarmee bereikt Gerlachus een uitstekende smaak die volgens kenners menig whiskymerk overtreft.
Zoals ik al eerder meldde heet een mix van single malts een blended malt.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 14:25 schreef gianni61 het volgende:
[..]
een single malt is een single malt, ongeacht zijn leeftijd.
zodra je er meerde bij elkaar gooit is het een blend.
en niet alleen single malt is whisky, er zijn ook grain whisky's en alle blends zijn ook nog steeds whisky
Glenmorangie, maar ik ken alleen de gewone glenmorangie. De gewone glenmorangie is in elk geval wel de smaak die jij zoekt in je omschrijving. En anders The Balvenie doublewood is ook vol van smaak en zacht maar is stukje goedkoper dan glenmorangie.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 18:56 schreef Ferdii het volgende:
Ik zoek een whisky met een zachte afdronk, maar wel complexe volle smaak. Wat kan ik het best nemen? Wat ik nu graag drink zijn bv hibiki 12 en dalwhinnie destillers edition.
Heb keuze uit de volgende:
- aberlour a'bunadh
- Balblair 99
- glenrothes alba reserve
- glenmorangie lasanta 12y
- strathisla 12y
Wie helpt mij kiezen?
Glenmorangie lasanta. Toppertje. een van de favorieten van ondergetekende.quote:Op vrijdag 31 juli 2015 18:56 schreef Ferdii het volgende:
Ik zoek een whisky met een zachte afdronk, maar wel complexe volle smaak. Wat kan ik het best nemen? Wat ik nu graag drink zijn bv hibiki 12 en dalwhinnie destillers edition.
Heb keuze uit de volgende:
- aberlour a'bunadh
- Balblair 99
- glenrothes alba reserve
- glenmorangie lasanta 12y
- strathisla 12y
Wie helpt mij kiezen?
Thanks! Ga ik eens werk van maken .quote:Op vrijdag 31 juli 2015 13:12 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Meesten gevonden via veiling. Dat was tot een half jaar geleden best te doen, maar nu de Euro is ingezakt heb ik al een tijd niets meer gekocht in de UK. Als ik jou was zou ik lekker zoeken op whiskybase. Begin met je favo distillery en klink op 1984. Daar waar een (licht/donker) groen biljetje achteraan de rij staat betekent dit dat deze whisky nog te koop is in een winkel.
Ik zou ook nog de WB marketplace checken als ik jou was
https://www.whiskybase.co(...)added&direction=desc
Thanks!quote:Op vrijdag 31 juli 2015 21:10 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Glenmorangie lasanta. Toppertje. een van de favorieten van ondergetekende.
Heb meteen nadat ik die fles leeg had de Glenmorangie quinta ruban aangeschaft, die heeft nog een paar jaar in een port vat door mogen brengen. Ook bijzonder fijn spul, maar van die lasanta was ik nét iets meer onder de indruk .
De lasanta ooit aangeschaft na een enthousiaste en spontane proefsessie bij slijterij Van der Heijden in Eindhoven. Echt tof hoe enthousiast die man me allerlei whisky aanraadde en liet proeven.
[..]
Thanks! Ga ik eens werk van maken .
Mooi man! Geniet ervan .quote:Op vrijdag 31 juli 2015 21:41 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Thanks!
Ik neem de lasanta mee, Leek me zelf ook al een interessante whisky
Er zit geen kers in een Lasanta hoor...quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 09:19 schreef Buitendam het volgende:
Maar de Lasanta is gewoon een cherrybom, hij wilde toch een complexe?
.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 10:57 schreef totalatool het volgende:
[..]
Er zit geen kers in een Lasanta hoor...
Sherry, my bad.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 10:57 schreef totalatool het volgende:
[..]
Er zit geen kers in een Lasanta hoor...
Was me te duur, 100 euro voor een half flesje.quote:Op zondag 2 augustus 2015 14:51 schreef totalatool het volgende:
Iemand zich nog laten verleiden tot het inschrijven op de 35cl "bierflesjes" Laphroaig 21?
Yep, we knippen 'm op in delen...quote:Op zondag 2 augustus 2015 14:51 schreef totalatool het volgende:
Iemand zich nog laten verleiden tot het inschrijven op de 35cl "bierflesjes" Laphroaig 21?
Ik mis hier o.a. nog de Single Blend Whisky...quote:Op zondag 2 augustus 2015 20:24 schreef Karstman het volgende:
In het licht van de eerdere discussie hier:
http://gearpatrol.com/2015/03/06/whiskey-basics-explained/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |