abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:34:04 #1
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152597724
Welkom bij het Fitness topic! Een topic voor mensen die beginnen met fitness alsook mensen die gevorderd zijn!



Wat houdt fitness in?
Met fitness wordt het geheel van sporten en activiteiten die bedreven worden in sportscholen of thuis bedoeld. Het uiteindelijke doel van het beoefenen van fitness kan zijn:

• Gericht op algehele conditieverbeteringen.

• Gericht op vetverbranding en afslanken (Spinning, Aerobics, Cardiofitness etc.)

• Gericht op groei (hypertrofie) of versterking van spiermassa
(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/fitness)

Waarom een fitness topic?
Veel mensen die beginnen met fitness hebben soms een verkeerd beeld van hoe men het beste vet kan verliezen, hun conditie moet verbeteren of hoe ze het beste krachttrainingen kunnen ondergaan. Daarom zijn er hier zowel beginners als gevorderden die kunnen discussiëren over wat de optimale middelen zijn om een zo optimaal mogelijke werking te krijgen van het doel dat je wil bereiken!
Er is ook een bodybuild reeks op FOK!, dat is voor de mensen die puur op krachttraining gefocused zijn, een aanrader voor als je spiermassa / spierkracht wil trainen, in dit topic staan veel handige feiten en weetjes en ervaringen!

BOVENAL: Schroom niet om in dit fitness topic van alles te vragen!!! Iedereen moet ergens beginnen, schaam je ook niet in de sportschool zelf voor oefeningen! Je doet het voor jezelf. Als je het goed doet, zul je alleen maar beter resultaat zien. Voor de gevorderden bij dezen gevraagd om constructieve antwoorden! Sommige zaken zullen als 'dom' en 'ontwetend' worden ontvangen, maar leg dan begripvol uit waarom diegene incorrect bezig is.

Handige sites

Starting Strength
Een Nederlandse site dat haarfijn de visie van Mark Rippetoe over het zogenaamde 'Starting Strength” principe uitlegt. Hier staan oefeningen bij om voor beginners zo snel mogelijk sterk te worden! Zorg ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert!

Voedingswaardetabel!
Je kan hier per voedsel bekijken wat de voedingswaarde is! Zo zit er veel eiwit in tonijn / zalm en rosbief! Weet je wat, bekijk het zelf maar even! De site is overzichtelijk en simpel!

Basisinformatie Voeding!
Een topic van het fitnessforum.nl waar belangrijke informatie op staat voor, je raadt het al, de voeding in combinatie met het fitnessen! Er staan voedingsschema's in van mensen die dat forum bezoeken, handig ter vergelijking of om ideeën op te doen!

Basisinformatie Training!
Informatie over -jawel- hoe je bijvoorbeeld je persoonlijke trainingsschema bij elkaar stelt. Een overzicht van alle spieren in je lichaam, de verschillende stijlen van trainen (fullbody / split etc.)!

Wat is jouw caloriebehoefte?
Zoals wel duidelijk is, is een goede voeding essentieel om tot een goed resultaat te komen qua afvallen / conditie verbetering / spiermassa kweken. Dit betekent dat je vooral niet minder moet gaan eten! Maar hoe weet je nu hoeveel jij nu verbrand? Daar zijn richtlijnen voor, die op deze site staan aangegeven op een drietal formules. Lees goed door wat er staat, zo moeilijk is het niet te begrijpen!

De do's en dont's van krachttraining voor beginners!
The title says it all! Een simpel maar overzichtelijk overzicht (hihi) van zaken die je goed in het achterhoofd moet houden!

Filmpjes van ScoobyDoo zijn ook informatief! Hij heeft misschien wel een gek hoofdjen!




Tips!

• Voer cardio altijd ná krachttraining uit! Tien minuten cardio is genoeg voor de warming up!

• Cardio voor de cooling down na krachttraining is belangrijk, zo zal je minder spierpijn krijgen omdat de verzuring beter uit je lichaam treedt!

• Zorg dat je genoeg eet! Eet niet te weinig, dan komt je lichaam in een spaarstand, en doe je al je werk voor niets!

• Als je spieren wil kweken, zorg dan dat je compound oefeningen doet, geen geïsoleerde oefeningen (compound= oefening met meerdere spiergroepen tegelijk, vb: bench press isolatie oefening is dat je één spier per oefening traint, vb: bicep curl)

• Zorg voor voldoende nachtrust! Je spieren bouwen zich pas op als je rust!

• Als je vet wil kwijtraken, zorg dan dat je qua voedsel om de 2 uur iets eet! Het beste is om zoveel mogelijk eiwitten per dag binnen wil krijgen als je krachttraining doet! Suiker is één van de slechtste dingen die je lichaam wil opnemen, dus let ook op frisdranken!

Tip van Weissman: Een werkstuk over Conditie!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bron

Bovenal! Blijf gedisciplineerd! Zet jezelf over mogelijke smoesjes heen en houd dat lichaam lekker in beweging! Hoewel het puur fysieke en mentale krachten opslokt, zou het ook handig te zijn om je goed voor te bereiden op hetgeen wat komen gaat, lezen dus! Het voorkomt nare blessures en tijdverspilling!
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:39:08 #2
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_152597846
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:31 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Gast, je loopt gewoon wat te blèren man, als jij wetenschappelijke artikelen kent die stellen dat het onmogelijk is spiermassa te creëren terwijl je vet verliest hoor ik het graag.
Anders ben je gewoon de zoveelste die iemand anders napraat, maar dat moet je dan verder zelf weten. ;)

Overigens, zijn klanten interesseren me verder geen moer. Het gaat er juist om dat hij als een van de weinige schrijvers op krachttraining gebied verwijst naar wetenschappelijke artikelen.

Tot slot; noobgains :') Spiermassa is spiermassa, denk je niet?
Jij hebt geen idee waar je over praat of wel?

Die guy pakt 9 random onderzoekjes over metabolisme en interpreteert ze naar eigen wens.

Ik heb zelf 2 minstens jaar zitten aankutten met mealtiming, wilde geen spiermassa verliezen maar wel drastisch dalen in vet, etc etc. Heb qua resultaat bijna stilgestaan in die tijd. Het werkt praktisch gewoon niet. Als jij zo'n nobody wilt geloven, doe je ding. We horen je over 2 jaar.
Deathlift or Die.
pi_152597860
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:33 schreef Snakey het volgende:

[..]

Ik heb je link gelezen. Die bronvermelding zegt niet zoveel. Hijzelf trouwens ook niet want hij blijft verwijzen naar:

[..]

Dat is vreselijk vaag natuurlijk. Dan kan je naar de halve wetenschap verwijzen en nog steeds niks zeggen.

Het klinkt allemaal heel aannemelijk wat hij zegt, maar als je een klein beetje verstand van voeding en training hebt zegt hij eigelijk niks. Hij zal er best leuk aan verdienen, dat zijn de enige gains die ik op die pagina kan vinden.

Wat Etha zegt, vet kwijtraken en spier aankomen is hoogstens voor iemand die net begint met trainen haalbaar. Daarna is het zo goed als onmogelijk, als het al gebeurt is het (bijna verwaarloosbaar) minimaal.
Wat is precies halve wetenschap aan onderstaande artikelen?
quote:
1. Tipton KD, Wolfe RR. Exercise, protein metabolism, and muscle growth. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2001 Mar;11(1):109-32.
2. Tipton KD, Ferrando AA. Improving muscle mass: response of muscle metabolism to exercise, nutrition and anabolic agents. Essays Biochem. 2008;44:85-98.
3. Wolfe RR. Effects of amino acid intake on anabolic processes. Can J Appl Physiol. 2001;26 Suppl:S220-7.
4. Phillips SM, Van Loon LJ. Dietary protein for athletes: from requirements to optimum adaptation. J Sports Sci. 2011;29 Suppl 1:S29-38.
Tot slot; dat het voor beginners mogelijk is komt al niet overeen met het eerder gestelde: Spiermassa kweken tijdens je cut is onmogelijk.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_152597916
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:39 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Jij hebt geen idee waar je over praat of wel?

Die guy pakt 9 random onderzoekjes over metabolisme en interpreteert ze naar eigen wens.

Ik heb zelf 2 jaar zitten aankutten met mealtiming, wilde geen spiermassa verliezen maar wel drastisch dalen in vet, etc etc. Het werkt praktisch gewoon niet. Als jij zo'n nobody wilt geloven, doe je ding. We horen je over 2 jaar.
Ik heb een gedeelte van de onderzoeken zelf gelezen hoor, en ik ben het direct met je eens dat het in de praktijk moeilijk is maar meteen stellen dat het onmogelijk is slaat nergens op. Zeker niet omdat er (volgens mij) een redelijk grote groep beginners is die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut. Die voor gek verklaren, gaat mij wat ver.

Overigens waarom zou ik 2 jaar willen cutten? :D
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:44:25 #5
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_152597971
quote:
12s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:41 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Ik heb een gedeelte van de onderzoeken zelf gelezen hoor, en ik ben het direct met je eens dat het in de praktijk moeilijk is maar meteen stellen dat het onmogelijk is slaat nergens op. Zeker niet omdat er (volgens mij) een redelijk grote groep beginners is die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut. Die voor gek verklaren, gaat mij wat ver.
Wat wil je nou? :') Je geeft me hier gelijk. Je groep beginners maken noobgains en voor gevorderden is het niet praktisch mogelijk om consequent aantoonbare spiermassa aan te komen in een deficit.

Of ga je het hier hebben over 100 gram spiermassa per maand in een cut? :')
Deathlift or Die.
pi_152598067
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:44 schreef Ethanolic het volgende:

[..]

Wat wil je nou? :') Je geeft me hier gelijk. Je groep beginners maken noobgains en voor gevorderden is het niet praktisch mogelijk om consequent spiermassa aan te komen in een deficit.
Wat zou ik moeten willen? Ik geef alleen maar aan dat het kort door de bocht is om zomaar te stellen dat het onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Zeker omdat er altijd een groep beginners rondloopt die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_152598092
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:33 schreef Snakey het volgende:

Hij zal er best leuk aan verdienen, dat zijn de enige gains die ik op die pagina kan vinden.

_O-

quote:
Wat Etha zegt, vet kwijtraken en spier aankomen is hoogstens voor iemand die net begint met trainen haalbaar. Daarna is het zo goed als onmogelijk, als het al gebeurt is het (bijna verwaarloosbaar) minimaal.
Ik heb er gelukkig geen verstand van (want vrouw, en vrouwen komen sowieso geen serieuze spiermassa aan, dus waar hebben we het dan over..?!) en daarom denk ik dat Victor vooral populair is bij de vrouwtjes, om het zo maar te zeggen. Die gaan er sowieso beter uitzien als ze minder eten en meer trainen.

En verder lijken al dit soort (Victor-achtige) theorieën me flauwekul, want als je zelf kunt nadenken (en trainen, en in de spiegel kijken) is het allemaal niet zo ingewikkeld. Ik heb altijd het idee dat de zogenaamd 'revolutionaire ideeën' over krachttraining gebaseerd zijn - en met name ook gericht zijn - op mensen die te lui zijn om zich moe te maken.

Gewoon: trainen.
En eten.
En slapen.
En niet te moeilijk doen :+
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:49:50 #8
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_152598103
tofastTG

Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_152598158
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:49 schreef hmmmz het volgende:
tofastTG

[ afbeelding ]
Is het soms verboden om een discussie te voeren in deze reeks?
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:52:39 #10
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_152598168
quote:
9s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:52 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Is het soms verboden om een discussie te voeren in deze reeks?
Wel als je steeds door blijft gaan.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_152598181
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:49 schreef Nadine26 het volgende:
Gewoon: trainen.
En eten.
En slapen.
En niet te moeilijk doen :+
O+

Maar, moet ik een shake binnen een half uur na de training nemen?
Op welk tijdstip neem ik creatine en hoeveel?
Is 2 gram eiwit per kilo spiermassa genoeg of moet ik 2.5 gram nemen?
En maak ik meer gains als ik elke avond rijst met kip eet?
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:54:43 #12
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152598220
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:48 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Wat zou ik moeten willen? Ik geef alleen maar aan dat het kort door de bocht is om zomaar te stellen dat het onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Zeker omdat er altijd een groep beginners rondloopt die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut.
Als beginner maak je ook gains die daarnaa nooit meer mogelijk zijn. Maar daar heb je later geen kut meer aan omdat je dan simpelweg in de cut geen spiermassa meer aankomt.

Maar anyway. Veel plezier ermee. Ik raad je aan nog 10 van dit soort online coaches op te zoeken en eens te kijken wat voor onzin die uitkramen. Een online coach zijn mensen die lekker makkelijk geld willen verdienen, en dat lukt ze vaak nog ook dankzij mensen zoals jij.

Je kunt beter leren van mensen/coaches die irl met mensen werken. Dat zijn de enige coaches die er echt iets over kunnen zeggen.

Zoiets bv. http://breakingmuscle.com(...)n-monday-book-review
  donderdag 14 mei 2015 @ 18:55:16 #13
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_152598234
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:53 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

O+

Maar, moet ik een shake binnen een half uur na de training nemen?
Op welk tijdstip neem ik creatine en hoeveel?
Is 2 gram eiwit per kilo spiermassa genoeg of moet ik 2.5 gram nemen?
En maak ik meer gains als ik elke avond rijst met kip eet?
Pindakaas op je buik smeren en niet fappen.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_152598250
quote:
9s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:52 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Is het soms verboden om een discussie te voeren in deze reeks?
Nee hoor :) Ik ben wel benieuwd naar je onderbouwing. Gewoon: wat jij dan precies hebt opgestoken uit die wetenschappelijke artikelen en hoe je het zelf zou willen aanpakken. Welke resultaten je daarvan verwacht, binnen welke termijn en vooral ook: waarom die methode beter zou werken dan de traditionele methode.
pi_152598309
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:54 schreef Snakey het volgende:

[..]

Als beginner maak je ook gains die daarnaa nooit meer mogelijk zijn. Maar daar heb je later geen kut meer aan omdat je dan simpelweg in de cut geen spiermassa meer aankomt.

Maar anyway. Veel plezier ermee. Ik raad je aan nog 10 van dit soort online coaches op te zoeken en eens te kijken wat voor onzin die uitkramen. Een online coach zijn mensen die lekker makkelijk geld willen verdienen, en dat lukt ze vaak nog ook dankzij mensen zoals jij.

Je kunt beter leren van mensen/coaches die irl met mensen werken. Dat zijn de enige coaches die er echt iets over kunnen zeggen.

Zoiets bv. http://breakingmuscle.com(...)n-monday-book-review
Mensen zoals ik? :') Wat voor iets wereldschokkends heb ik gezegd dan, als ik vragen mag? Of mogen mensen die hier niet meeposten geen mening hebben omtrent 'algemene kennis'?
Ik ageerde louter tegen de stelling: Spiermassa kweken tijdens een cut is onmogelijk. Mijn excuses als mijn definitie van spiermassa niet overeenkomt met die van jou/jullie.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 19:00:50 #16
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_152598369
quote:
15s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:58 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Mensen zoals ik? :') Wat voor iets wereldschokkends heb ik gezegd dan, als ik vragen mag? Of mogen mensen die hier niet meeposten geen mening hebben omtrent 'algemene kennis'?
Ik ageerde louter tegen de stelling: Spiermassa kweken tijdens een cut is onmogelijk. Mijn excuses als mijn definitie van spiermassa niet overeenkomt met die van jou/jullie.
Op beginnersgains na niet mogelijk.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_152598390
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:48 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Wat zou ik moeten willen? Ik geef alleen maar aan dat het kort door de bocht is om zomaar te stellen dat het onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Zeker omdat er altijd een groep beginners rondloopt die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut.
Eens.
  donderdag 14 mei 2015 @ 19:02:33 #18
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152598413
quote:
15s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:58 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Mensen zoals ik? :') Wat voor iets wereldschokkends heb ik gezegd dan, als ik vragen mag? Of mogen mensen die hier niet meeposten geen mening hebben omtrent 'algemene kennis'?
Ik ageerde louter tegen de stelling: Spiermassa kweken tijdens een cut is onmogelijk. Mijn excuses als mijn definitie van spiermassa niet overeenkomt met die van jou/jullie.
Jij haalt die site aan, dus het is niet zo raar te veronderstellen dat je gelooft wat diegene daar neerpent, toch?

En tuurlijk mag je een mening hebben, het is tenslotte een discussie forum. Maar je moet dan ook weerwoord verwachten als er mensen zijn die een andere mening hebben, en in sommige gevallen al zo'n 20 jaar trainen, en lezen, enzo.
pi_152598426
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:55 schreef Nadine26 het volgende:

[..]

Nee hoor :) Ik ben wel benieuwd naar je onderbouwing. Gewoon: wat jij dan precies hebt opgestoken uit die wetenschappelijke artikelen en hoe je het zelf zou willen aanpakken. Welke resultaten je daarvan verwacht, binnen welke termijn en vooral ook: waarom die methode beter zou werken dan de traditionele methode.
Uit die artikelen heb ik louter opgestoken dat het niet onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Dat jullie allemaal gevorderd zijn en dat het voor jullie dus waarschijnlijk niet/zeer beperkt geldt doet daar imo. verder weinig aan af. Ik hanteer volgens mij trouwens ook een vrij gebruikelijke/traditionele methode hoor. ;)
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 19:05:10 #20
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152598486
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2015 18:48 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Wat zou ik moeten willen? Ik geef alleen maar aan dat het kort door de bocht is om zomaar te stellen dat het onmogelijk is om spiermassa te kweken tijdens een cut. Zeker omdat er altijd een groep beginners rondloopt die wel gewoon spiermassa kweekt tijdens een cut.
Het maakt zo goed als niet uit wat je als beginner doet. Als je een beetje een gedegen schema hebt maak je sowieso gains. Kortom, die hele groep moet je uit je hoofd halen want die is niet interesant voor deze discussie. Die is alleen maar interesant voor een online coach, die geld wil gainen. :)
pi_152598537
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 19:02 schreef Snakey het volgende:

[..]

Jij haalt die site aan, dus het is niet zo raar te veronderstellen dat je gelooft wat diegene daar neerpent, toch?

En tuurlijk mag je een mening hebben, het is tenslotte een discussie forum. Maar je moet dan ook weerwoord verwachten als er mensen zijn die een andere mening hebben, en in sommige gevallen al zo'n 20 jaar trainen, en lezen, enzo.
Ik heb niet eens zijn hele site doorgenomen, laat staan dat ik alles geloof. Tja, als jullie begginers/noobgains of minimale gains differentiëren van spiermassa creëren is het hebben van een andere mening niet zo moeilijk.
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
  donderdag 14 mei 2015 @ 19:37:00 #22
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_152599406
quote:
15s.gif Op donderdag 14 mei 2015 19:07 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Ik heb niet eens zijn hele site doorgenomen, laat staan dat ik alles geloof. Tja, als jullie begginers/noobgains of minimale gains differentiëren van spiermassa creëren is het hebben van een andere mening niet zo moeilijk.
quote:
7s.gif Op donderdag 14 mei 2015 19:05 schreef Snakey het volgende:

[..]

Het maakt zo goed als niet uit wat je als beginner doet. Als je een beetje een gedegen schema hebt maak je sowieso gains. Kortom, die hele groep moet je uit je hoofd halen want die is niet interesant voor deze discussie. Die is alleen maar interesant voor een online coach, die geld wil gainen. :)
pi_152704759
Weer de maandelijkse test gedaan.
2,6 kg afgevallen en 2,5% vet kwijt.
Het gaat de goede kant op :)
pi_152706726
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 09:25 schreef vaginabeheerder het volgende:
Weer de maandelijkse test gedaan.
2,6 kg afgevallen en 2,5% vet kwijt.
Het gaat de goede kant op :)
Netjes hoor! Hoe meten jullie eigenlijk je VP? 6-punts meting of?
The fate of our times is characterized by rationalization and intellectualization and, above all, by the disenchantment of the world.
pi_152707160
quote:
5s.gif Op maandag 18 mei 2015 10:51 schreef tofastTG het volgende:

[..]

Netjes hoor! Hoe meten jullie eigenlijk je VP? 6-punts meting of?
Via een apparaat wat je stevig beet moet pakken.
Ze kunnen ook met een tang je vet meten op bepaalde plaatsen.
Ik doe het met het apparaat.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')