Er worden standaard vragen gesteld over de tijdvakken, met name bij chronologie vragen moet je de periodes en de kenmerkende aspecten goed kennen. Wel belangrijk dus om deze nog door te nemen op bijvoorbeeld YouTube voor het examen, anders loop je punten mis.quote:Op donderdag 14 mei 2015 21:39 schreef Paksoi het volgende:
Pilotexamens inderdaad. Vraagje, zijn de eerste paar erg tijdvakken relevant voor het examen? Aangezien ik enkel een examenkatern heb met 4 historische contexten..
Mm oke.. Ik vind die K.a. maar vaag; de vragen lijken daar helemaal niet zo direct op terug te komen..quote:Op donderdag 14 mei 2015 22:27 schreef Moccie het volgende:
[..]
Er worden standaard vragen gesteld over de tijdvakken, met name bij chronologie vragen moet je de periodes en de kenmerkende aspecten goed kennen. Wel belangrijk dus om deze nog door te nemen op bijvoorbeeld YouTube voor het examen, anders loop je punten mis.
Ja het examen is altijd chronologisch bij geschiedenis.quote:Op donderdag 14 mei 2015 23:26 schreef ElProf het volgende:
Als ik in de pilot examens kijk dan lijkt het inderdaad alsof het vooral handige houvast is om de chronologie en een samenvatting goed in je hoofd te hebben. Ze vragen niet vaak letterlijk naar een kenmerkend aspect in ieder geval.
Klopt, maar ik doelde op de volgorde vragen waar je dingen van vroeger naar nu moet zetten.quote:Op donderdag 14 mei 2015 23:28 schreef Rickertman96 het volgende:
[..]
Ja het examen is altijd chronologisch bij geschiedenis.
Vroege middeleeuwen is tijdvak 3, past bij het ka: het ontstaan van feodale verhoudingen in het bestuur. Maar geen idee, waarom het eigenlijk erbij hoort.quote:Op vrijdag 15 mei 2015 12:46 schreef Paksoi het volgende:
In de late middeleeuwen kwam het vaak voor dat een vorst, na zijn
troonsbestijging, met een feestelijke intocht werd verwelkomd door de
burgers van een stad in zijn rijk.
Bij zulke intochten legden de burgers een eed van trouw af aan de vorst.
Op zijn beurt beloofde de vorst plechtig de rechten en privileges van de
burgers te zullen respecteren.
3p 6 Leg uit dat dit soort intochten passen bij twee kenmerkende aspecten uit
de late middeleeuwen, maar ook aansluiten bij het feodalisme uit de
vroege middeleeuwen.
Dit vind ik dus oprecht kut vragen.Moet je dan trouwens niet gewoon 2 k.a. noemen?
Ja en nog eentje.. Ik vind het zo kut, ik kan die K.a. gewoon niet stampen.quote:Op vrijdag 15 mei 2015 13:24 schreef meneerstroopwafel het volgende:
[..]
Vroege middeleeuwen is tijdvak 3, past bij het ka: het ontstaan van feodale verhoudingen in het bestuur. Maar geen idee, waarom het eigenlijk erbij hoort.
https://quizlet.com/gzandbergen/folders/cse-2015quote:Op vrijdag 15 mei 2015 13:28 schreef Paksoi het volgende:
[..]
Ja en nog eentje.. Ik vind het zo kut, ik kan die K.a. gewoon niet stampen.
De opzet van het examen is sinds dit jaar veranderd.quote:Op vrijdag 15 mei 2015 13:29 schreef JDx het volgende:
Geschiedenis, nieuwe stijl??? Hoe kan je geschiedenis nou veranderen?
Oh inderdaad. Lekker overzichtelijk allemaal.quote:Op vrijdag 15 mei 2015 13:30 schreef meneerstroopwafel het volgende:
[..]
https://quizlet.com/gzandbergen/folders/cse-2015
Kijk hier is ff, super handig. Kun je alle ka's leren. Maar de ka's zijn meer voor jezelf, zodat je alle tijdvakken chronologisch kan opnoemen en zodat je weet wat bij wat hoort.
Ik heb het examen van 2011 doorgekeken, hier zit (bijna) niets in van de historische contexten?quote:Op donderdag 14 mei 2015 15:19 schreef Moccie het volgende:
Hier zijn de officiële pilot examens waarmee je tot op zekere hoogte kunt oefenen: https://www.hetcvte.nl/item/pilotexamens_geschiedenis
Jawel hoor, ik zie wel degelijk vragen over de historische contexten. De meeste vragen kun je ook in verband brengen met de tijvakken, wellicht dat je daarom zo denkt.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 18:40 schreef Jajanken het volgende:
[..]
Ik heb het examen van 2011 doorgekeken, hier zit (bijna) niets in van de historische contexten?
Toen waren de historische contexten ook nog niet vastgesteld.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 18:40 schreef Jajanken het volgende:
[..]
Ik heb het examen van 2011 doorgekeken, hier zit (bijna) niets in van de historische contexten?
Ik zie gewoon vragen die over de historische contexten gaan?quote:Op zaterdag 16 mei 2015 21:49 schreef Collide het volgende:
[..]
Toen waren de historische contexten ook nog niet vastgesteld.
Ja maar dat is niet bewust gedaan de tijdvakken waren toen al wel vastgesteld. En als er een HC vraag over Duitsland in zit, dan hoorde deze vraag waarschijnlijk bij tijdvak 9.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 21:52 schreef Moccie het volgende:
[..]
Ik zie gewoon vragen die over de historische contexten gaan?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |