abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_152359916
Goedemorgen :)

Even een vraagje. Ik wil woensdag een appeltaart hebben. En graag vers natuurlijk. Nou kan ik er natuurlijk eentje kopen, maar zelf maken vind ik toch lekkerder. Echter heb ik zowel maandag als dinsdag geen tijd om hem te maken.

Het idee is dus om hem zondag te maken en tot dinsdagavond in de koelkast te zetten en dan dinsdag in de oven te gooien. Ik gok eigenlijk dat dat prima kan, maar wilde het toch even checken bij mensen met wat meer verstand van bakken en koken :s)

Dus, kan dat?
  donderdag 7 mei 2015 @ 10:23:01 #2
356543 Brammetjuh94
Hihi okay hihi bayyy
pi_152360192
Als ik dan een tip zou mogen geven is het om wat citroensap met de appels mee te mengen en de binnenkant van de taart (het deeg) te bedekken met custard.

De appels gaan anders veels te hard bruinen en het deeg kan door de verslapping van de appel anders nattig worden waardoor het te zacht blijft wanneer je het bakt.

Mijn voorkeur zou ook eerder zijn om het in te vriezen en dan af te bakken.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. We're all going to die. Come watch TV.
  donderdag 7 mei 2015 @ 10:23:23 #3
314941 Ai_KaRaMBa
Eat my shorts!
pi_152360198
Voor het deeg zal het geen probleem zijn, maar ik weet niet of je appels het 2 dagen in de koelkast houden... wellicht behalve bestrooien met suiker en kaneel, ook even flink besprenkelen met citroensap? Misschien dat het vocht in de appels in je deeg trekt, en daar nog iets aan verpest? Oh, en ook het bestrijken met ei zou ik niet voorbereiden...

Misschien kun je de losse onderdelen voorbereiden (gesneden & besuikerde appels in afgesloten bak, en een bal deeg in folie), en het daadwerkelijk in elkaar zetten uitstellen?

Verder lijkt het me een interessant experiment: ik ben benieuwd naar het resultaat :P
  donderdag 7 mei 2015 @ 10:36:50 #4
409503 awiebo
bûter, brea en griene tsiis...
pi_152360548
maak er twee en zet 1 in de koelkast en de ander vries je in.
Bak ze beiden af en post hier je bevindingen.

Grootste probleem is denk ik het trekken van het vocht in het deeg.
den Rijn neder quam ... inder wilder Neder Sassen lant ... ende om dattet soo couden lant is, soo dedent die Romeynen Vrieslant hieten
pi_152361015
quote:
6s.gif Op donderdag 7 mei 2015 10:36 schreef awiebo het volgende:
maak er twee en zet 1 in de koelkast en de ander vries je in.
Bak ze beiden af en post hier je bevindingen.

Grootste probleem is denk ik het trekken van het vocht in het deeg.
2 was eigenlijk al het plan. Maar invriezen is misschien ook wel een idee. Hoewel ik dan weer niet weet wat dat voor de baktijd betekent. Maar dat is een kwestie van een beetje in de gaten houden. Dat moet dinsdagavond nog wel kunnen.
pi_152361026
Allen bedankt voor de tips en bedenkingen!

Ik zal posten wat ik ga doen en wat het resultaat is ^O^
  donderdag 7 mei 2015 @ 11:01:21 #7
409503 awiebo
bûter, brea en griene tsiis...
pi_152361213
en wat als je deeg en vulling eerst nog gescheiden houdt. Dat je woensdag de bakvorm uit koeling haalt met deeg er al in en dan vulling erin kiepert. Deegslierten eroverheen en bakken.
den Rijn neder quam ... inder wilder Neder Sassen lant ... ende om dattet soo couden lant is, soo dedent die Romeynen Vrieslant hieten
  donderdag 7 mei 2015 @ 11:11:52 #8
230788 n8n
Pragmatisch
pi_152361537
quote:
5s.gif Op donderdag 7 mei 2015 11:01 schreef awiebo het volgende:
en wat als je deeg en vulling eerst nog gescheiden houdt. Dat je woensdag de bakvorm uit koeling haalt met deeg er al in en dan vulling erin kiepert. Deegslierten eroverheen en bakken.
even appels snijden moet dan op de dag zelf ook nog wel lukken.
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_152361557
Nee man, het deeg wordt taai en alles.
5 Ferrari's op videoband!
pi_152362356
Deeg van te voren maken, houdt het wel even uit in de koelkast. Ik zou gewoon woensdagochtend snel de appels doen. Als je een beetje handig bent met een schilmesje en evt. dunschiller ben je binnen 10 minuten wel klaar.
Vorm bekleden, appels met wat je er in wil hebben mixen is dan ook maar een paar tellen werk.
pi_152362811
quote:
1s.gif Op donderdag 7 mei 2015 11:11 schreef n8n het volgende:

[..]

even appels snijden moet dan op de dag zelf ook nog wel lukken.
Het punt is dat appels schillen nou niet echt mijn ding is. Duurt dus wat lang.
  donderdag 7 mei 2015 @ 12:18:39 #12
230788 n8n
Pragmatisch
pi_152363587
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 11:56 schreef Tja..1986 het volgende:

[..]

Het punt is dat appels schillen nou niet echt mijn ding is. Duurt dus wat lang.
Alleen snijden dan? Dan blijft het bruine redelijk beperkt tot de buitenkant
Specialization is for insects”.—Robert Heinlein
pi_152364289
quote:
7s.gif Op donderdag 7 mei 2015 12:18 schreef n8n het volgende:

[..]

Alleen snijden dan? Dan blijft het bruine redelijk beperkt tot de buitenkant
Hm.. Dat is ook nog wel een idee inderdaad.
pi_152365235
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 12:37 schreef Tja..1986 het volgende:

[..]

Hm.. Dat is ook nog wel een idee inderdaad.
Dan kun je beter even een dunschillertje halen. Met een beetje handigheid heb je een appel dan zo binnen 5 seconden geschild. Een beetje zonde om de appels bruin te laten worden vom een paar seconden werk te besparen.
pi_152367253
Deeg kan prima, appels zou ik niet doen, die worden bruin en gaan lekken enzo.
pi_152477886
Okee. Heb er toch voor gekozen om de hele appeltaarten klaar te maken (op het bestrijken met ei na) omdat ik er morgen en overmorgen echt geen tijd voor heb. Staan nu alle 2 in de vriezer. Dinsdagavond de oven in. Mocht het mislukken koop ik woensdagochtend wel iets :P
pi_152477959
Ik ben benieuwd hoe het wordt, hou ons op de hoogte :7
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_152479790
Te laat, maar misschien als algemene tip: paneermeel strooien op de bodem helpt ook tegen 'n vochtige bodem/korst. Een flinke laag, proef je na het bakken niets meer van terug. Doen wij thuis bij appeltaart, paneermeel staat bij ons dus standaard in 't recept :P

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-05-2015 02:12:36 ]
pi_152531365
ik vergeet die dus altijd per ongeluk expres de paneermeel. Ik vind dat zachte deeg juist lekker.
pi_152556194
Helemaal gelukt. Ze hebben wat langer in de oven gestaan dan normaal (75 minuten ipv 60). Temperatuur gecontroleerd met zo'n kernthermometer. Heb wel na een half uur bakken een beetje vocht af gegoten van de taarten.
pi_152556325
Een appeltaart is juist lekkerder na een dagje staan, meteen bakken dus!
pi_152559925
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 13:00 schreef Fokpop het volgende:
Een appeltaart is juist lekkerder na een dagje staan, meteen bakken dus!
Vind ik niet. Het liefst eet ik hem als hij nog warm is. maar dat zat er deze keer niet in.
pi_152592465
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 12:56 schreef Tja..1986 het volgende:
Helemaal gelukt. Ze hebben wat langer in de oven gestaan dan normaal (75 minuten ipv 60). Temperatuur gecontroleerd met zo'n kernthermometer. Heb wel na een half uur bakken een beetje vocht af gegoten van de taarten.
Mooi dat het gelukt is *O*

En ja, warme appeltaart :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 14 mei 2015 @ 15:24:52 #24
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_152593076
quote:
14s.gif Op donderdag 14 mei 2015 14:55 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mooi dat het gelukt is *O*

En ja, warme appeltaart :9
Met een bolletje kaneelijs ernaast :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')