Stond bij de sandwiches, was ook iets te veel voor mequote:Op zondag 7 juni 2015 16:20 schreef Molo het volgende:
Dat broodje ziet er qua opmaak natuurlijk uit alsof het een 'broodje Syrië' is, maar klinkt wel erg lekker.
Porchetta
En flinke lunch, die twee dingen
Ja kan me voorstellen, zeker na zo'n bak kaassoepquote:Op zondag 7 juni 2015 16:25 schreef Soury het volgende:
[..]
Stond bij de sandwiches, was ook iets te veel voor me
Zeg het eens mien jong.quote:
Ik vind die vietnamese lente rol voor 5 euro op de menukaart wel absurd duur, of zou je er 2 krijgen voor dat geld?quote:Op zondag 7 juni 2015 16:28 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[ afbeelding ] Zeg het eens mien jong.
On topic.
Waar?
[ afbeelding ]
PHO HANOI: Botersloot 58a - 3011 HJ Rotterdam
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat at je?
[ afbeelding ]
Impressie/op of aanmerkingen?
Na het acclimatiseren krijg je ondanks dat je toch een redelijk vroege lunch hebt genuttigd altijd weer een beetje trek en wat is dan de beste oplossing? Juist,even weer wat Aziatisch smikkelen om de ergste trek te stillen. Daarom werd besloten om even het geriefelijke terras te verlaten en naar deze voor mij onbekende Vietnamese deli te begeven en eens te kijken of het wat was op Vietnamees gebied. Daar aangekomen merkte ik dat Pho Hanoi naast het voor mij wel bekende Vietnamese Boguette (waardeloos!)was gelegen en vreemd genoeg bekroop mij toen een gevoel van: "Deze Pho Hanoi zal toch niet ook zo slecht zijn?"
Viel het tegen? mee? of werd je aangenaamd verrast?
Eehm...ik vond het uiteindelijk erg matigjes. Ik vond het sowieso niet geweldig of iets wat mij zou doen besluiten om snel terug te keren. Let wel: Ik ben gewoon stierlijk verwent als het traditionele smaken betreft dus ik ben snel teleurgesteld als het niet smaakt zoals ik denk dat het zou moeten smaken.
Dus je hebt niet echt lekker gegeten en wat was dan niet goed,of vond je tegenvallen?
Nou... wat ik bestelde stond op de kaart als Com Thit Kho en wat dit het niet was of de omschrijving was gewoon niet de juiste omdat ik dit Noord-Vietnamees gerecht ken, en het als een zeer smaakvol gerecht heb ervaren, die wanneer traditioneel bereidt vol van smaak is!! Dit was het duidelijk niet! Het was een erg flauw. En dan niet van "Goh daar moet zout o.i.d. bij,maar gewoonweg flauw en een beetje erg doorkookt. Zowel het vlees als de groente."
Als ik een vergelijking mag trekken dan is dit gerecht een slap aftreksel van de Thaise Nua Phad Krapauw die ik gisteren at maar veel meer smaak op alle fronten had. En de rijst was hard van de buitenkant alsof men het even in een oventje had opgewarmd en vervolgens uitgeserveerd. Grappig genoeg werd mij geadviseerd om de bijgeleverde saus over de rijst te gieten zodat deze wat vochtiger werd en meer smaak kreeg i.c.m. het vleesgerecht.
Ik zat dan ook een beetje met lange tanden te eten gewoon omdat ik mijn trek toch wilde stillen en dus braaf mijn bordje leeg at en vervolgens braaf afrekende.
Eindconclusie:
Nee,dit was het duidelijk niet als het smaakvolle gerechten betreft en dan te bedenken dat het werd aanbevolen als een signature dish! waar men trots op is.
Cijfer?
6- / 10
Dit kan toch serieus niet zo zijn? Die saus is bedoeld om te dippen niet om als saus te gebruiken. En we zitten bij de Vietnamees en niet bij de Thai. Het komt bij mij over als beunhazen.quote:... Grappig genoeg werd mij geadviseerd om de bijgeleverde saus over de rijst te gieten zodat deze wat vochtiger werd en meer smaak kreeg i.c.m. het vleesgerecht.
Dit dus. 50 tot 75% van de horeca ondernemers in Nederland zijn vieze ratten die klanten zien als zeikerds. Ik ben blij dat ik 15 minuten van de Duitse grens woon en daar tegen normale prijzen en goede service uit eten kan.quote:Op zaterdag 13 juni 2015 16:17 schreef Iwanius het volgende:
In Nederland moet alles express duurder worden gemaakt voor eigen gewin = hebberigheid terwijl 'streetfood'als kenmerk juist heeft dat het betaalbaar moet zijn voor de massa.
En zo is dat!!!quote:Op zondag 14 juni 2015 21:41 schreef Isegrim het volgende:
Nee nee nee, de lekkerste worsten van Rotterdam komen van Wild Vleesch!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 16-06-2015 18:03:51 ]
quote:Op dinsdag 16 juni 2015 18:02 schreef Iwanius het volgende:
Trollen om te trollen gaat je goed af. Maar je kan hopelijk deze aanname wel keihard maken hé wil je niet afgaan. Zou zeggen bel even en vraag of men deze fles onlangs verkocht heeft....Als je bij zo'n restaurant dit soort wijn koopt betaal je dan niet veel meer wanneer je het via een wijnhandel haalt? Meestal maken ze een behoorlijke winst per fles die ze verkopen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het kan zijn dat ze een ongeopende fles die je meeneemt iets goedkoper prijzen, omdat er geen "drinkgeld" bij in zit. En dat restaurant heeft ook een eigen wijnhandel.quote:Op dinsdag 16 juni 2015 18:42 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Als je bij zo'n restaurant dit soort wijn koopt betaal je dan niet veel meer wanneer je het via een wijnhandel haalt? Meestal maken ze een behoorlijke winst per fles die ze verkopen.
Ik ken de zaak toevallig ook. Veel van deze wijnen koop je niet in een wijnhandel, zeker niet uit het schap. Daarvoor hebben ze mannetjes. Die zoeken wijnen op bestelling, verkopen die door. En juist 1 van die mannetjes is mijn zwager. Die naast kok dit er bij doet.quote:Op dinsdag 16 juni 2015 18:42 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Als je bij zo'n restaurant dit soort wijn koopt betaal je dan niet veel meer wanneer je het via een wijnhandel haalt? Meestal maken ze een behoorlijke winst per fles die ze verkopen.
De meeste mensen die dit soort flessen wijn kopen zijn daar volgens mij wel van op de hoogte.quote:Op dinsdag 16 juni 2015 19:56 schreef Gripper het volgende:
[..]
Het kan zijn dat ze een ongeopende fles die je meeneemt iets goedkoper prijzen, omdat er geen "drinkgeld" bij in zit. En dat restaurant heeft ook een eigen wijnhandel.
Desondanks moet je als je bij een restaurant koopt wel heel aardig weten wat de waarde van die fles bij de gewone wijnhandelaar is. Dus Iwanius lijkt me wel een kenner, of hij smijt graag geld over de balk.
Of een combi van beiden
Dat snap ik, om dit soort exclusieve wijnen te kopen kan je niet terecht bij de lokale slijter/wijnhandel, dit gaat via speciale handelaren zoals bijvoorbeeld bestofwines. Ik vroeg me af of de prijs niet een stuk hoger is als je de wijn in het restaurant koopt ipv via zo'n handelaar.quote:Op dinsdag 16 juni 2015 19:58 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Ik ken de zaak toevallig ook. Veel van deze wijnen koop je niet in een wijnhandel, zeker niet uit het schap. Daarvoor hebben ze mannetjes. Die zoeken wijnen op bestelling, verkopen die door. En juist 1 van die mannetjes is mijn zwager. Die naast kok dit er bij doet.
Dikke kans dus dat deze wijn bij mij in de kelder ligt die mijn zwager mag gebruiken om wat eigen collectie te bewaren.
Natuurlijk.. Daarom is 50 tot 75% van de horeca ondernemers is Nederland ook rijk, want ze rekenen ZO veel meer.. En dat food truck argument slaat al helemaal nergens op, heb je de huurprijzen in grote steden wel eens opgezocht?quote:Op zondag 14 juni 2015 23:27 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Dit dus. 50 tot 75% van de horeca ondernemers in Nederland zijn vieze ratten die klanten zien als zeikerds. Ik ben blij dat ik 15 minuten van de Duitse grens woon en daar tegen normale prijzen en goede service uit eten kan.
Een wijn gaat rustig 6 keer over de koop.quote:Op woensdag 17 juni 2015 04:03 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat snap ik, om dit soort exclusieve wijnen te kopen kan je niet terecht bij de lokale slijter/wijnhandel, dit gaat via speciale handelaren zoals bijvoorbeeld bestofwines. Ik vroeg me af of de prijs niet een stuk hoger is als je de wijn in het restaurant koopt ipv via zo'n handelaar.
Dat moet ook, op het eten verdient men het niet.quote:Op woensdag 17 juni 2015 08:19 schreef Nico987 het volgende:
[..]
Een wijn gaat rustig 6 keer over de koop.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |