abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 17 mei 2015 @ 22:49:13 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152697497
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:47 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ja maar ik vind een Italiaanse maaltijd niet compleet zonder dat. Bijv scaloppina a la parmagiana.. lekker hoor! Maar wel graag pasta erbij :P
Pasta eet je daarvoor, niet erbij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152697611
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pasta eet je daarvoor, niet erbij
In Italië wel, hier kun je het ook kiezen bij je vlees of vis. Een simpele spaghetti of aardappeltjes/frietjes.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 17 mei 2015 @ 22:55:29 #78
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152697737
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:47 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ja maar ik vind een Italiaanse maaltijd niet compleet zonder dat. Bijv scaloppina a la parmagiana.. lekker hoor! Maar wel graag pasta erbij :P
ik was mijn post aan het editten maar toen besloot mijn hoerige kut laptop dat er updates geïnstalleerd moesten worden :( :(

maar goed, bedoelde te zeggen (al was het iets uitgebreider opgeschreven :+ ) dat wildzwijn met rode wijn ook kan, risotto, gnocci, aardappelgerechten met saus met kaas en speck, worsten, soepen, gegrilde vis, vlees etc.
Eigenlijk van alles.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 17 mei 2015 @ 22:56:05 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152697761
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pasta eet je daarvoor, niet erbij
moet zeggen dat ik het wel fijn vond te merken dat ook dat een klein beetje losgelaten wordt in Italië. Bemerkte ik afgelopen zomer :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 17 mei 2015 @ 22:57:59 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152697820
Mijn lievelingsitaliaan heeft zelfs geen pizza
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 mei 2015 @ 22:58:25 #81
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152697840
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn lievelingsitaliaan heeft zelfs geen pizza
check :)

En die zit nog wel in Nederland ook ;) :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152697861
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:55 schreef Molo het volgende:

[..]

ik was mijn post aan het editten maar toen besloot mijn hoerige kut laptop dat er updates geïnstalleerd moesten worden :( :(

maar goed, bedoelde te zeggen (al was het iets uitgebreider opgeschreven :+ ) dat wildzwijn met rode wijn ook kan, risotto, gnocci, aardappelgerechten met saus met kaas en speck, worsten, soepen, gegrilde vis, vlees etc.
Eigenlijk van alles.
Gnocchi heb ik nog niet lekker gegeten. En ik weet dat het kan, ik mis t alleen als ik t niet heb ;).

Maar n Italiaan bij mij in het centrum heeft risotto met peer, gorgonzola en oude balsamico en dat is me een partij lekker! O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 17 mei 2015 @ 23:01:42 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152697956
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:58 schreef Molo het volgende:

[..]

check :)

En die zit nog wel in Nederland ook ;) :)
Als ooit in Düsseldorf bent, a tavola in de Wallstrasse, aanrader
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 mei 2015 @ 23:02:35 #84
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152697992
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 23:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ooit in Düsseldorf bent, a tavola in de Wallstrasse, aanrader
Opgeslagen O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 18 mei 2015 @ 01:07:43 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152702124
quote:
2s.gif Op zondag 17 mei 2015 21:04 schreef Iwanius het volgende:
Waar?


[ afbeelding ]
Pizzeria Palermo Zwart Janstraat 92C, 3035 AW Rotterdam.
Openingstijden: di-zondag van 17:00 uur -2!:30 uur. Alleen cash betalingen! (dus geen PIN!)

[ afbeelding ]

Interieur


Wat at je?


[ afbeelding ]
(vriendin wilde lollig doen met haar vinger.. :') )


[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]


Impressie/ervaring/commentaar:


Dit is een zaak die ik op aanraden van iemand bezocht die dit als gunst vroeg te meer hij weet dat ik niet zo van de 'Hollandse' - aangepaste - Italiaanse keuken ben. Van de buitenkant gezien nodigt de zaak ook niet echt uit in zo een de drukke Zwart-Janstraat met allerlei internationale winkeltjes van migranten, en waar zo een zaak als dit dan tussen gepropt lijkt. Binnen is het ook niet echt uitnodigend maar eenmaal aan tafel gezeten veranderd dat als je kennis maakt met de eigenaar 'Franco', die een echte tradtionele en bevlogen Italiaan blijkt te zijn met een ontzettende liefde voor de traditionele Italiaanse keuken,de gastvrijheid en de juiste smaakverhoudingen in een gerecht.

Wij lieten ons dan ook helemaal verrassen door hem en gaven als enige hint van seafood te houden. Eerlijk is eerlijk: Aan het einde bleek alles te smaken en te kloppen en was dit een bezoek die voor herhaling vatbaar was. Zelfs zijn zelfgemaakte ijskoude Limoncello als afsluiter was heerlijk maar mierrrrrrzoet! (glas water lopen sippen om de zoetheid enigzins in te dammen)

Jammer dat Franco geen lunch draait want ik zie mij hier in de middag wel even een hapje doen alvorens er geacclimatiseerd wordt. >:)


Cijfer?


8
/ 10

Ziet er niet uit en is ook qua eten onsmakelijk om te zien en als ik zo her-en-der recensies lees erg middelmatig.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 18 mei 2015 @ 08:18:28 #86
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_152703647
Ziet er uit als dat wat je in de grotere italiaanse steden bij de lokale touristtraps krijgt.

Italiaans zoals ik het thuis ook zou kunnen maken.

Alleen de 2 partjes tomaat op een blaadje ijsbergsla is dan weer zo nederlands als je het kunt krijgen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_152705655
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 01:07 schreef golfer het volgende:

Ziet er niet uit en is ook qua eten onsmakelijk om te zien en als ik zo her-en-der recensies lees erg middelmatig.
Zeker niet gelezen wat ik in mijn recensie neerpende inzake de zaak/vorm en alles wat erom heen hangt. Ga jij het nou juist over die 'vorm' hebben. :') En recensies van zogenaamde 'kenners' veeg ik al meer dan 20+ jaar in NL mijn reet mee af en ik heb al meerdere malen uitgelegd waarom. Meeste mensen in Nl die gaat uiteten hebben geen smaak! laat staan productkennis en kennis van smaakverhoudingen. Die houden zich alleen maar op in standaard 'lounge'achtige - nette Brassie - zaken met de standaard menu's die als verrassend gelden, met hun te hoge prijzen en steken dan daar de loftrompet mee. Of het zijn 'betaalde' recensenten die gratis komen eten en sowieso positief schrijven zoals ik al hier omschreef.

Ik vond wat ik kreeg prima. Smaakte prima en daar gaat het in de basis om. Niet hoe mooi de omgeving is,hoe mooi het opgemaakt is en hoe mooi de 'knipmessen' je welgevallig zijn.

Lekker eten draait juist om simpelheid/eenvoud en de juiste verhoudingen.

De rest is bs en marketinggelul!

quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn lievelingsitaliaan heeft zelfs geen pizza
Ik eet amper pizza,wat zeg ik: Italiaans...tenzij ik in Little Italy in NYC USA ben of...in Sicilië waar ik ooit het lekkerste Italiaans heb gegeten.

[ Bericht 30% gewijzigd door #ANONIEM op 18-05-2015 10:25:21 ]
  maandag 18 mei 2015 @ 12:03:23 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152708568
quote:
2s.gif Op maandag 18 mei 2015 10:09 schreef Iwanius het volgende:
Smaakte prima en daar gaat het in de basis om
Voor jou. Dat kan.
Ik wil meer.

Ik moet je zeggen, de wontonsoepjes enzo die jij overal placht te eten maken mij ook niet enthousiast. Ik vind het er gewoon liefdeloos uitzien allemaal. Prima als je belangrijkste eis is om je maag te vullen met iets smakelijks, maar daarvoor ga ik niet uit eten.

(ik vind het er trouwens niet onsmakelijk uitzien zoals Golfer. Geloof best dat het smakelijk kan zijn allemaal, maar ik wil het nie)
  maandag 18 mei 2015 @ 12:15:54 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152708893
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 08:18 schreef MutedFaith het volgende:
Ziet er uit als dat wat je in de grotere italiaanse steden bij de lokale touristtraps krijgt.

Italiaans zoals ik het thuis ook zou kunnen maken.

Alleen de 2 partjes tomaat op een blaadje ijsbergsla is dan weer zo nederlands als je het kunt krijgen.
Liever iets goeds huisgemaakts zo op een bord gelegd dan fabrieksvoer kunstig opgemaakt.
Kreeg bij een italiaan op een dorpje in noord groningen ooit tiramisu in een patatbakje, mijn broertje kon niet genoeg krijgen daar boe en bah over te roepen, maar het is wel een teken dat hij heel zelfgemaakt was en zo smaakte het ook. Maar wel heen enthusiast worden van een mooi bord.
De horeca is in NL de laatste 20-30 jaar erg vooruit gegaan, maar helaas is dat vaker presentatie dan ambachtelijkheid aan het worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152714662
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 12:03 schreef RobinOok het volgende:

Voor jou. Dat kan.
Ik wil meer.

Ik moet je zeggen, de wontonsoepjes enzo die jij overal placht te eten maken mij ook niet enthousiast. Ik vind het er gewoon liefdeloos uitzien allemaal. Prima als je belangrijkste eis is om je maag te vullen met iets smakelijks, maar daarvoor ga ik niet uit eten.
Dan heb je het goed begrepen. Ik heb dat volgens mij al eens uitgelegd waarom ik het zo vaak eet:

• Tis makkelijk en snel te bereiden.
• Tis smaakvol (= heeft alles wat ik lekker/nodig vind bij elkaar)
• Tis niet vet of zwaar op de maag maar wel vullend en de prijs is ook meegenomen.

quote:
(ik vind het er trouwens niet onsmakelijk uitzien zoals Golfer. Geloof best dat het smakelijk kan zijn allemaal, maar ik wil het nie)
Diens referentiekader is standaard. (= 'nette zaken'/evenementen met hetzelfde soort publiek en navenante gerechtjes)

quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:47 schreef FutureFairytale het volgende:

....................... Maar wel graag pasta oid erbij :P
Even het gehele plaatje. :s)
pi_152720183
Edit: laat maar. Gezien het budget ga ik zelf wel een sterrenmaaltijd koken :D :')

[ Bericht 36% gewijzigd door PluisigNijntje op 18-05-2015 18:42:26 ]
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_152720674
quote:
Pasta! *O*
Wel jammer dat ze de menukaart onder je bord laten liggen. O wacht.. dat kan niet weg volgens mij.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 18 mei 2015 @ 21:29:00 #93
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_152729220
quote:
0s.gif Op zondag 17 mei 2015 21:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het er echt vre-se-lijk uitzien, dat eten van Franco. ;(
Ik denk niet dat ik daar gelukkig van zou worden.
Het is een beetje zoals je in Spanje bij een menu restaurant zou krijgen waar de mensen dagelijks lunchen. Geen presentarie maar wel degelijk eten. Voor dinsdag tussen 2 en 3 zeg maar. Op zaterdagavond wil ik ook meer "ervaring".
Siesta & Fiesta!
pi_152731862
Jij begrijpt het tenminste... :7

[ Bericht 34% gewijzigd door #ANONIEM op 18-05-2015 22:23:58 ]
pi_152733351
quote:
1s.gif Op maandag 18 mei 2015 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Liever iets goeds huisgemaakts zo op een bord gelegd dan fabrieksvoer kunstig opgemaakt.
Kreeg bij een italiaan op een dorpje in noord groningen ooit tiramisu in een patatbakje, mijn broertje kon niet genoeg krijgen daar boe en bah over te roepen, maar het is wel een teken dat hij heel zelfgemaakt was en zo smaakte het ook. Maar wel heen enthusiast worden van een mooi bord.
De horeca is in NL de laatste 20-30 jaar erg vooruit gegaan, maar helaas is dat vaker presentatie dan ambachtelijkheid aan het worden.
ben ik het helemaal mee eens, het maakt me niet ontzettend veel uit hoe iets opgemaakt is. De smaak dat is belangrijk. Laatst in rome nog verse pasta gegeten op een plastic bord met plastic vork. Prijs/kwaliteit echt ontzettend goed.
  dinsdag 19 mei 2015 @ 00:01:08 #96
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_152736009
Ja, en de kwaliteit druipt echt af van de 'italiaanse' salade van drie blaadjes ijsbergsla en een halve tomaat.

Smaak over vorm, absoluut. Maar dat geldt dan wel voor 't hele bord. Zeker als het restaurant is dat blijkbaar is aangeraden omdat 't zo typisch Italiaans is.

[ Bericht 0% gewijzigd door MutedFaith op 19-05-2015 07:24:06 ]
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 19 mei 2015 @ 00:29:15 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152736751
quote:
0s.gif Op maandag 18 mei 2015 22:54 schreef mytec het volgende:

[..]

Laatst in rome nog verse pasta gegeten op een plastic bord met plastic vork.
En dat lag ook op of naast 1 blaadje ijsbergsla? Met een partje tomaat ernaast?
Of nog beter, met een takje krulpeterselie erop?

Nou?
pi_152736774
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 00:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En dat lag ook op of naast 1 blaadje ijsbergsla? Met een partje tomaat ernaast?
Of nog beter, met een takje krulpeterselie erop?

Nou?
En de appelmoes met de kers erop is ook al afgeschaft.. :{
Make my day!
pi_152738921
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 00:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En dat lag ook op of naast 1 blaadje ijsbergsla? Met een partje tomaat ernaast?
Of nog beter, met een takje krulpeterselie erop?

Nou?
Nee dat niet, alles wat je kreeg op het bord was eetbaar, maar idd dat soort spul is nauwelijks functioneel en eigenlijk verspilling van voedsel
pi_152740596
quote:
1s.gif Op zondag 17 mei 2015 22:59 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Gnocchi heb ik nog niet lekker gegeten. En ik weet dat het kan, ik mis t alleen als ik t niet heb ;).

Maar n Italiaan bij mij in het centrum heeft risotto met peer, gorgonzola en oude balsamico en dat is me een partij lekker! O+
Dolce Vita? Lekker, maar ik kom daar niet meer vanwege de slechte bediening.

Ik ben een beetje verliefd op de pasta bij Il Delicato
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')