Pasta eet je daarvoor, niet erbijquote:Op zondag 17 mei 2015 22:47 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja maar ik vind een Italiaanse maaltijd niet compleet zonder dat. Bijv scaloppina a la parmagiana.. lekker hoor! Maar wel graag pasta erbij
In Italië wel, hier kun je het ook kiezen bij je vlees of vis. Een simpele spaghetti of aardappeltjes/frietjes.quote:
ik was mijn post aan het editten maar toen besloot mijn hoerige kut laptop dat er updates geïnstalleerd moesten wordenquote:Op zondag 17 mei 2015 22:47 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja maar ik vind een Italiaanse maaltijd niet compleet zonder dat. Bijv scaloppina a la parmagiana.. lekker hoor! Maar wel graag pasta erbij
moet zeggen dat ik het wel fijn vond te merken dat ook dat een klein beetje losgelaten wordt in Italië. Bemerkte ik afgelopen zomerquote:
checkquote:Op zondag 17 mei 2015 22:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn lievelingsitaliaan heeft zelfs geen pizza
Gnocchi heb ik nog niet lekker gegeten. En ik weet dat het kan, ik mis t alleen als ik t niet heb .quote:Op zondag 17 mei 2015 22:55 schreef Molo het volgende:
[..]
ik was mijn post aan het editten maar toen besloot mijn hoerige kut laptop dat er updates geïnstalleerd moesten worden
maar goed, bedoelde te zeggen (al was het iets uitgebreider opgeschreven ) dat wildzwijn met rode wijn ook kan, risotto, gnocci, aardappelgerechten met saus met kaas en speck, worsten, soepen, gegrilde vis, vlees etc.
Eigenlijk van alles.
Als ooit in Düsseldorf bent, a tavola in de Wallstrasse, aanraderquote:
Opgeslagenquote:Op zondag 17 mei 2015 23:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ooit in Düsseldorf bent, a tavola in de Wallstrasse, aanrader
Ziet er niet uit en is ook qua eten onsmakelijk om te zien en als ik zo her-en-der recensies lees erg middelmatig.quote:Op zondag 17 mei 2015 21:04 schreef Iwanius het volgende:
Waar?
[ afbeelding ]
Pizzeria Palermo Zwart Janstraat 92C, 3035 AW Rotterdam.
Openingstijden: di-zondag van 17:00 uur -2!:30 uur. Alleen cash betalingen! (dus geen PIN!)
[ afbeelding ]
Interieur
Wat at je?
[ afbeelding ]
(vriendin wilde lollig doen met haar vinger.. )
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie/ervaring/commentaar:
Dit is een zaak die ik op aanraden van iemand bezocht die dit als gunst vroeg te meer hij weet dat ik niet zo van de 'Hollandse' - aangepaste - Italiaanse keuken ben. Van de buitenkant gezien nodigt de zaak ook niet echt uit in zo een de drukke Zwart-Janstraat met allerlei internationale winkeltjes van migranten, en waar zo een zaak als dit dan tussen gepropt lijkt. Binnen is het ook niet echt uitnodigend maar eenmaal aan tafel gezeten veranderd dat als je kennis maakt met de eigenaar 'Franco', die een echte tradtionele en bevlogen Italiaan blijkt te zijn met een ontzettende liefde voor de traditionele Italiaanse keuken,de gastvrijheid en de juiste smaakverhoudingen in een gerecht.
Wij lieten ons dan ook helemaal verrassen door hem en gaven als enige hint van seafood te houden. Eerlijk is eerlijk: Aan het einde bleek alles te smaken en te kloppen en was dit een bezoek die voor herhaling vatbaar was. Zelfs zijn zelfgemaakte ijskoude Limoncello als afsluiter was heerlijk maar mierrrrrrzoet! (glas water lopen sippen om de zoetheid enigzins in te dammen)
Jammer dat Franco geen lunch draait want ik zie mij hier in de middag wel even een hapje doen alvorens er geacclimatiseerd wordt.
Cijfer?
8 / 10
Zeker niet gelezen wat ik in mijn recensie neerpende inzake de zaak/vorm en alles wat erom heen hangt. Ga jij het nou juist over die 'vorm' hebben. En recensies van zogenaamde 'kenners' veeg ik al meer dan 20+ jaar in NL mijn reet mee af en ik heb al meerdere malen uitgelegd waarom. Meeste mensen in Nl die gaat uiteten hebben geen smaak! laat staan productkennis en kennis van smaakverhoudingen. Die houden zich alleen maar op in standaard 'lounge'achtige - nette Brassie - zaken met de standaard menu's die als verrassend gelden, met hun te hoge prijzen en steken dan daar de loftrompet mee. Of het zijn 'betaalde' recensenten die gratis komen eten en sowieso positief schrijven zoals ik al hier omschreef.quote:Op maandag 18 mei 2015 01:07 schreef golfer het volgende:
Ziet er niet uit en is ook qua eten onsmakelijk om te zien en als ik zo her-en-der recensies lees erg middelmatig.
Ik eet amper pizza,wat zeg ik: Italiaans...tenzij ik in Little Italy in NYC USA ben of...in Sicilië waar ik ooit het lekkerste Italiaans heb gegeten.quote:Op zondag 17 mei 2015 22:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn lievelingsitaliaan heeft zelfs geen pizza
Voor jou. Dat kan.quote:Op maandag 18 mei 2015 10:09 schreef Iwanius het volgende:
Smaakte prima en daar gaat het in de basis om
Liever iets goeds huisgemaakts zo op een bord gelegd dan fabrieksvoer kunstig opgemaakt.quote:Op maandag 18 mei 2015 08:18 schreef MutedFaith het volgende:
Ziet er uit als dat wat je in de grotere italiaanse steden bij de lokale touristtraps krijgt.
Italiaans zoals ik het thuis ook zou kunnen maken.
Alleen de 2 partjes tomaat op een blaadje ijsbergsla is dan weer zo nederlands als je het kunt krijgen.
Dan heb je het goed begrepen. Ik heb dat volgens mij al eens uitgelegd waarom ik het zo vaak eet:quote:Op maandag 18 mei 2015 12:03 schreef RobinOok het volgende:
Voor jou. Dat kan.
Ik wil meer.
Ik moet je zeggen, de wontonsoepjes enzo die jij overal placht te eten maken mij ook niet enthousiast. Ik vind het er gewoon liefdeloos uitzien allemaal. Prima als je belangrijkste eis is om je maag te vullen met iets smakelijks, maar daarvoor ga ik niet uit eten.
Diens referentiekader is standaard. (= 'nette zaken'/evenementen met hetzelfde soort publiek en navenante gerechtjes)quote:(ik vind het er trouwens niet onsmakelijk uitzien zoals Golfer. Geloof best dat het smakelijk kan zijn allemaal, maar ik wil het nie)
Even het gehele plaatje.quote:Op zondag 17 mei 2015 22:47 schreef FutureFairytale het volgende:
....................... Maar wel graag pasta oid erbij
Pasta!quote:
Het is een beetje zoals je in Spanje bij een menu restaurant zou krijgen waar de mensen dagelijks lunchen. Geen presentarie maar wel degelijk eten. Voor dinsdag tussen 2 en 3 zeg maar. Op zaterdagavond wil ik ook meer "ervaring".quote:Op zondag 17 mei 2015 21:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het er echt vre-se-lijk uitzien, dat eten van Franco.
Ik denk niet dat ik daar gelukkig van zou worden.
ben ik het helemaal mee eens, het maakt me niet ontzettend veel uit hoe iets opgemaakt is. De smaak dat is belangrijk. Laatst in rome nog verse pasta gegeten op een plastic bord met plastic vork. Prijs/kwaliteit echt ontzettend goed.quote:Op maandag 18 mei 2015 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Liever iets goeds huisgemaakts zo op een bord gelegd dan fabrieksvoer kunstig opgemaakt.
Kreeg bij een italiaan op een dorpje in noord groningen ooit tiramisu in een patatbakje, mijn broertje kon niet genoeg krijgen daar boe en bah over te roepen, maar het is wel een teken dat hij heel zelfgemaakt was en zo smaakte het ook. Maar wel heen enthusiast worden van een mooi bord.
De horeca is in NL de laatste 20-30 jaar erg vooruit gegaan, maar helaas is dat vaker presentatie dan ambachtelijkheid aan het worden.
En dat lag ook op of naast 1 blaadje ijsbergsla? Met een partje tomaat ernaast?quote:Op maandag 18 mei 2015 22:54 schreef mytec het volgende:
[..]
Laatst in rome nog verse pasta gegeten op een plastic bord met plastic vork.
En de appelmoes met de kers erop is ook al afgeschaft..quote:Op dinsdag 19 mei 2015 00:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En dat lag ook op of naast 1 blaadje ijsbergsla? Met een partje tomaat ernaast?
Of nog beter, met een takje krulpeterselie erop?
Nou?
Nee dat niet, alles wat je kreeg op het bord was eetbaar, maar idd dat soort spul is nauwelijks functioneel en eigenlijk verspilling van voedselquote:Op dinsdag 19 mei 2015 00:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En dat lag ook op of naast 1 blaadje ijsbergsla? Met een partje tomaat ernaast?
Of nog beter, met een takje krulpeterselie erop?
Nou?
Dolce Vita? Lekker, maar ik kom daar niet meer vanwege de slechte bediening.quote:Op zondag 17 mei 2015 22:59 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Gnocchi heb ik nog niet lekker gegeten. En ik weet dat het kan, ik mis t alleen als ik t niet heb .
Maar n Italiaan bij mij in het centrum heeft risotto met peer, gorgonzola en oude balsamico en dat is me een partij lekker!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |