abonnement Unibet Coolblue
pi_153749977
Iemand aanraders voor een leuk restaurant in Leeuwarden? Hoeft geen top-niveau te zijn. Gewoon een leuk eet-café voor 20 / 25,- per persoon.
pi_153750022
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een Varkenshaas goed bakken of een saus lekker maken kost niet meer dan een haas verpesten en een saus verpesten.
Klopt, maar blijkbaar zijn de lage winstmarges uit het budget van het keukenpersoneel gegaan :P
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
pi_153750220
Je krijgt waar je voor betaalt, en dat is ook te rechtvaardigen. Ik vind het zelf gewoon een gemiste kans. Vraag dan liever een paar euro meer en zet je gasten iets goeds voor.
pi_153750655
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:54 schreef Atifa het volgende:
Je krijgt waar je voor betaalt, en dat is ook te rechtvaardigen. Ik vind het zelf gewoon een gemiste kans. Vraag dan liever een paar euro meer en zet je gasten iets goeds voor.
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

Een Varkenshaas goed bakken of een saus lekker maken kost niet meer dan een haas verpesten en een saus verpesten.
Piet heeft wat dat betreft wel gelijk en met een paar euro meer word je niet plots een betere kok.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 22 juni 2015 @ 17:15:42 #255
221912 minilot
Nancy boy
pi_153750736
Als ik het zo lees was er weinig 'kok' aan en zal het meeste prefab zijn geweest. Voor de ene gast iets beter opgewarmd dan voor de andere, zo te horen. Nou ja, goede les voor ons allemaal. Restaurant vermijden dus. :) Thanks Atifa!
Let me see you stripped down to the bone
pi_153751857
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 19:31 schreef Weltschmerz het volgende:

Waarschijnlijk had de eigenaar geen zin om zijn duurste flessen tevoorschijn te halen alleen voor de foto.
*Gaap* tuurlijk. Alsof ze dat voor een gast gaan doen.Maar leuke aanname 'voor op de kast.
  maandag 22 juni 2015 @ 18:52:09 #257
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153752985
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:44 schreef Accursius het volgende:
Iemand aanraders voor een leuk restaurant in Leeuwarden? Hoeft geen top-niveau te zijn. Gewoon een leuk eet-café voor 20 / 25,- per persoon.
Spinoza.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153753996
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 16:44 schreef Accursius het volgende:
Iemand aanraders voor een leuk restaurant in Leeuwarden? Hoeft geen top-niveau te zijn. Gewoon een leuk eet-café voor 20 / 25,- per persoon.
De Humphreys in Leeuwarden is wel een leuke lokatie. Geen idee hoe het nu is, al 10 jaar niet meer geweest.
  maandag 22 juni 2015 @ 19:37:55 #259
444149 Eejit
What's the craic?
pi_153754060
De Ierse pub heeft ook een goede keuken en het menu past goed bij het weer ;)
Tiocfaidh ár lá!
We are the pride of the North!
pi_153766548
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 17:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]


[..]

Piet heeft wat dat betreft wel gelijk en met een paar euro meer word je niet plots een betere kok.
Nee maar een slecht stuk vlees helpt niet mee..
  dinsdag 23 juni 2015 @ 08:12:09 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153766959
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 06:26 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Nee maar een slecht stuk vlees helpt niet mee..
Was het een slechte varkenshaas dan? Het issue was dat deze te doorbakken was dacht ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153767011
Tafelgenoot had een prima stuk varkenshaas. Dus ja, slecht gebakken.

Isa, ik snap wat je bedoelt. Geld op zich maakt geen betere kok, maar creëert wel mogelijkheid tot het huren van betere koks of het opleiden van koks. Ik vraag me af of kant en klaar sauzen nou echt veel goedkoper zijn dan zelf maken.
pi_153767020
quote:
1s.gif Op maandag 22 juni 2015 18:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Spinoza.
quote:
1s.gif Op maandag 22 juni 2015 19:34 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

De Humphreys in Leeuwarden is wel een leuke lokatie. Geen idee hoe het nu is, al 10 jaar niet meer geweest.
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 19:37 schreef Eejit het volgende:
De Ierse pub heeft ook een goede keuken en het menu past goed bij het weer ;)
Bedankt _O_ hier kan ik wat mee.
  dinsdag 23 juni 2015 @ 08:28:28 #264
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153767111
Afgelopen zondag gegeten bij ZóXander in Zwolle. Het proeverijmenu. Mwah. De kruiden'boter' was in werkelijkheid margarine, de zeewolf was verre van vers en de kippendijtjes waren gekruid met kant-en-klare kruidenmix.

Zaten ook best lekkere dingen bij, maar helemaal niets bijzonders. Wel een hele mooie zaak. Gemiste kans.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153794614
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2015 18:33 schreef RobinOok het volgende:
Foute eigenaar zeker, dat Level? Eentje die niks met Iwanius op heeft? Haha, vertel eens, Iwanius, vanwaar je haat?
Nee hoor Bep. Ken die eigenaar helemaal niet maar mijn reactie was meer ingegeven door het feit dat als iemand een toko als deze die niks bijzonders is qua producten/ingrediënten een 10 geeft ik altijd er van uitga dat er dan hoogstaande kwaliteit wordt gebruikt en niet basis groothandel spul dat massaal wordt ingekocht,afgeleverd en gebruikt.

Dat het allemaal prima smaakte voor Isegrim is allemaal leuk en aardig maar zoals je zelf weet kun je met standaard goedkope ingrediënten (groothandel) vaak ook een lekker maal maken maar om er dan een 10 voor te geven daar komt in mijn boek er wel iets meer bij kijken dan gewoon goed bereiden.

Pata negra/Carpaccio dat van de groothandel komt (ingepakt en wel en waar je alleen de folie vanaf hoeft te trekken en op te dienen) en toevallig lekker smaakt is voor mij geen 10 waard. Als het van het been direct wordt gesneden (Pata negra) dan weer wel omdat er terdege smaakverschil en kwaliteit in zit. Verse Italiaanse pasta dat jezelf bereid uit deeg (gehele proces dus) en pasta dat aangeleverd wordt is ook zo een voorbeeld. En zo kan ik nog wel doorgaan in mijn toekenning van het hoogste cijfer 10.

On topic:

Waar?






(verrek het AD is er ook,toch niet om alvast te recenseren? ;) )




(BN'ers van tv moeten ook haring happen...of is hij aan het snabbelen?)


Wat at je?


Aangezien mijn bier consumptie net zo snel als de haringen door de keel
glijden alvast een voorraadje klaar staan }) )


Impressie/indrukken/op of aanmerkingen.

Gisteren was dus de zoveelste haringparty in Rotterdam (anderen waren o.a. van Het Hilton in Amsterdam en Kaatmossel te Rotterdam waar bij de laatste geen nieuwe haringen waren omdat de party te vroeg was gepland )maar wel 1 die ik de moeite van een bezoek waard vond te meer het bij Melief Bender (toch wel een Rotterdams horeca -instituut) plaatsvond en op een locatie dat een beetje nostalgisch Rotterdam aandoet dat je nergens anders in de Maasstad meer aantreft en waar je de echte Rotterdamse penoze en aanverwanten(Ontroerend Goed/Havenbaronnen e.d.) nog aantreft.

De haringen waren aangeleverd door uiteraard Schmidt Zeevis Rotterdam en de haringen die ik oppeuzelde tijdens de vele gesprekken met bekenden waren weer van prima kwaliteit. Iets minder dik dan vorig jaar. Kortom lekker smeuïg!

Oké,leuk voor je maar hoeveel haringen heb je nu i.c.m. dat bier van je opgepeuzeld?

Eehm...12! :@

Tering! En alles wat gratis?

:N

Zij die uitgenodigd waren werd wel van verwacht dat je voor je drank betaalde en er werd opgelet door het personeel dat er drank werd bestelt gezien het 'open' karakter van de haringparty.(direct aan de open straat gelegen) Zo werden er mensen verwijderd die dachten stiekem in de massa op te kunnen gaan en mee te kunnen eten door aan te sluiten in de rij voor de haringkar.

Oké holle bolle Gijs. Ga je nog meer van die vis party's af en hoeveel staan er op stapel?

Ik ga er misschien nog 1 bezoeken ( KRZV De Maas Rotterdam) van de 5 in den lande gewoon omdat de locatie gewoon leuk is en de mensen die er komen ook.De rest laat ik lekker links liggen.

Cijfer?

8
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 24-06-2015 04:14:52 ]
  woensdag 24 juni 2015 @ 07:18:40 #266
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153796107
Er kwam helemaal niets van de groothandel, alles was vers bereid.

Nee, het is niet de Librije. Maar binnen zijn eigen categorie vond ik het erg goed.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153796261
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2015 07:18 schreef Isegrim het volgende:
Maar binnen zijn eigen categorie
Zo beoordeel ik restaurants ook en dan kan zelfs een snackbar of plaatselijke Chinees een 10 krijgen *O*
(en een sterrenrestaurant een 6, terwijl die dan beter is dan die snackbar)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  roze woensdag 24 juni 2015 @ 11:43:09 #268
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_153799821
quote:
6s.gif Op woensdag 24 juni 2015 03:57 schreef Iwanius het volgende:
(BN'ers van tv moeten ook haring happen...of is hij aan het snabbelen?)
Wie is het? Zou hem namelijk zo voorbij lopen.
Your beauty never ever scared me.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 24 juni 2015 @ 11:51:28 #269
414785 sirdanilot
pi_153799970
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 07:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zo beoordeel ik restaurants ook en dan kan zelfs een snackbar of plaatselijke Chinees een 10 krijgen *O*
(en een sterrenrestaurant een 6, terwijl die dan beter is dan die snackbar)
Gaat vooral ook om prijs-kwaliteit natuurlijk
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 24 juni 2015 @ 12:41:41 #270
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153801409
Ik denk opeens "Is dat niet Sjoerd Pleijsier?"
Sjees, wat is die oud geworden. Ik weet nog dat ie haar had. :-)
  woensdag 24 juni 2015 @ 12:47:01 #271
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153801509
quote:
2s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:43 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Wie is het? Zou hem namelijk zo voorbij lopen.
Dat. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 24 juni 2015 @ 12:48:02 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153801528
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 12:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk opeens "Is dat niet Sjoerd Pleijsier?"
Sjees, wat is die oud geworden. Ik weet nog dat ie haar had. :-)
:Y

En een zeeeer charmante foto ook zeg :X
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 24 juni 2015 @ 13:01:25 #273
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_153801810
quote:
2s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:43 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Wie is het? Zou hem namelijk zo voorbij lopen.
U is geen Rotterdammert?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_153805951
quote:
2s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:43 schreef Amarantha het volgende:

Wie is het? Zou hem namelijk zo voorbij lopen.
Sjoerd Pleijsier

quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 12:48 schreef Molo het volgende:



En een zeeeer charmante foto ook zeg :X
Nou vooruit dan ook maar de foto waar hij echt hapt.

pi_153808071
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 07:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zo beoordeel ik restaurants ook en dan kan zelfs een snackbar of plaatselijke Chinees een 10 krijgen *O*
(en een sterrenrestaurant een 6, terwijl die dan beter is dan die snackbar)
Kijk maar uit, straks krijg je nog een preek van Iwannogwat.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')