bedankt voor je reactiequote:Op woensdag 29 april 2015 20:58 schreef mary1995 het volgende:
Ik kan niet oordelen hoe of wat de school is. Aangezien ik niet bekend ben met deze school.
Wel wil ik even reageren op je eerste puntje: Zijn de meeste leerlingen hier op deze school gemotiveerd? (Ik wil namelijk niet meemaken dat ik in een rot groepje geplaatst wordt, en hierdoor mijn project alleen moet doen).
Ik zeg je één ding, die heb je altijd. Meestal zijn die mensen weg na het eerste jaar. Soms zelfs na het tweede jaar. Je kan niet specifiek zeggen op die school zijn alle studenten gemotiveerd of bijna iedereen. Ik studeer zelf bij de HvA toevallig ook bedrijfseconomie (eerste jaars). Nu zat ik begin dit jaar in een klas met weinig gemotiveerde studenten. Ik heb gehoord van docenten dat onze klas 'een uitzondering' waren vergeleken met andere studenten van dezelfde opleiding qua motivatie en drukte. Maar met de indeling van projectgroepen is het in een hoop groepjes behoorlijk verkeerd gegaan omdat geen van hen gemotiveerd waren en één voor één haakte ze allemaal af.
Dit soort momenten zijn niet te voorkomenHelaas gebeuren die dingen, maar je leert er wel mee omgaan. Het zijn goede leermomenten!
Over de andere punten kan ik niet oordelen aangezien ik de school niet ken.
Onthoud wel dat wanneer men altijd in zogezegd slechte groepjes zit, men wellicht daar een eigen bijdrage aan heeft.quote:Op woensdag 29 april 2015 21:11 schreef Sitsko het volgende:
[..]
bedankt voor je reactieIk denk dat ik niet aan slechte groepen ontkom.
Je moet een intake maken en als je die niet goed maakt kom je in een zogenaamde intakeklas terecht met voornamelijk mbo'er maar dat zegt verder niet zoveel aangezien vrijwel al die mbo er in tegenstelling tot mensen van de havo gemotiveerd zijn en hun p in een jaar halen. Avans Breda heeft voor Bedrijfseconomie een relatief gezien makkelijk propedeusejaar waar je bijvoorbeeld twee 4.5 mag compenseren met twee 7.5 de eerste twee blokken, tussentoetsen in week 5 met zo'n 10 mcvragen die een half punt extra kunnen opleveren waardoor je effectief een 4 met een 7 kan compenseren, punten voor onzinvakken als slb etc.quote:Op woensdag 29 april 2015 21:11 schreef Sitsko het volgende:
[..]
bedankt voor je reactieIk denk dat ik niet aan slechte groepen ontkom.
Dat zie ik juist als negatief punt. Juist het propedeusejaar moet relatief gezien moeilijk zijn omdat het vanwege het BSA als filter kan dienen. Daar pluk je de rest van de jaren de vruchten van.quote:Op donderdag 30 april 2015 19:46 schreef CaryAgos het volgende:
[..]
Je moet een intake maken en als je die niet goed maakt kom je in een zogenaamde intakeklas terecht met voornamelijk mbo'er maar dat zegt verder niet zoveel aangezien vrijwel al die mbo er in tegenstelling tot mensen van de havo gemotiveerd zijn en hun p in een jaar halen. Avans Breda heeft voor Bedrijfseconomie een relatief gezien makkelijk propedeusejaar waar je bijvoorbeeld twee 4.5 mag compenseren met twee 7.5 de eerste twee blokken, tussentoetsen in week 5 met zo'n 10 mcvragen die een half punt extra kunnen opleveren waardoor je effectief een 4 met een 7 kan compenseren, punten voor onzinvakken als slb etc.
Rotte groepjes zijn er nauwelijks, rotte appels in de groepjes wel. Die kom je in alle jaren wel tegen, bij welke opleiding dan ook. Je zult er zelf achter moeten komen hoe je hiermee omgaat. Over het algemeen valt het overigens wel mee, hooguit een paar types per klas.quote:Op woensdag 29 april 2015 14:55 schreef Sitsko het volgende:
Zijn de meeste leerlingen hier op deze school gemotiveerd? (Ik wil namelijk niet meemaken dat ik in een rot groepje geplaatst wordt, en hierdoor mijn project alleen moet doen)
Hier heb ik serieus nog nooit van gehoord, hier gebeurt het niet. Maar inderdaad, zoals eerder gezegd, mbo'ers zijn vaak wel meer gemotiveerd. Kan me niet voorstellen dat ze buitenlanders/ghetto-klassen maken.quote:Op woensdag 29 april 2015 14:55 schreef Sitsko het volgende:
Worden buitenlanders/vwo'ers apart geplaatst in ghetto/elite klassen? (ik vind dit niet kunnen namelijk)
Voor zover ik weet maken alle opleidingen van Avans gebruik van Blackboard. Lesmateriaal bestaat vaak uit presentaties van de lessen, oefententamens, uitwerkingen, blokboek, etc. Informatievoorziening is allemaal prima geregeld allemaal bij Avans, ik hoor soms van sommige andere hogescholen wel anders..quote:Op woensdag 29 april 2015 14:55 schreef Sitsko het volgende:
Hoe is de digitale leeromgeving? Wordt er gebruik gemaakt van blackboard? Zo ja hoe is de kwaliteit van het lesmateriaal?
den bosch is veeeeeel beter.quote:Op maandag 4 mei 2015 01:04 schreef Sitsko het volgende:
Bedankt voor de informatie en tijd die je hebt genomen om mijn vragen te beantwoorden 7166Ik stel je hulp zeer op prijs
ja precies dat. Hier heb ik ook mee te maken gehad. Ik had een goede inbreng in de groep, en iemand die niets deed werd gewoon aangemerkt als een hardwerkende lid, en ik die het al moeilijk kon combineren en toch zijn best deed nietquote:Op zaterdag 9 mei 2015 16:01 schreef Harunobu het volgende:
Mijn ervaring met groepswerk is dat het eerder op vriendschap/groepjesvorming aan komt dan op kiezen voor kwaliteit/wie het beste is. Behalve dan als er bekend is dat je echt niets doet.
Mensen kiezen liever voor de persoon waarmee ze het liefst samen werken. Niet voor de persoon die het beste is. Dit zie je op school, maar ook bij solicitaties/bedrijfsleven.
Ik heb nog nooit zelf een groepje mogen kiezen. Dat is veel leuker (nieuwe mensen leren kennen) en fijner (meer productief). Toen ik met een goede vriendin in een groep zat kwamen we nauwelijks toe aan de opdracht.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 16:01 schreef Harunobu het volgende:
Mijn ervaring met groepswerk is dat het eerder op vriendschap/groepjesvorming aan komt dan op kiezen voor kwaliteit/wie het beste is. Behalve dan als er bekend is dat je echt niets doet.
Mensen kiezen liever voor de persoon waarmee ze het liefst samen werken. Niet voor de persoon die het beste is. Dit zie je op school, maar ook bij solicitaties/bedrijfsleven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |