Lois | zaterdag 9 november 2002 @ 13:52 |
Mijn dochter is, zoals sommige al weten, in de *ik eet geen groente* fase beland. Ik ben geen geweldige kok, ik kom niet verder als de doorsnee *aardappel-groente-vlees* maaltijd dus ik hoop hier wat inspiratie op te doen. Wat zoek ik? Recepten voor kinderen die niet alleen heel gezond zijn maar ook leuk om te zien. Recepten met pasta, want dat eet ze wel, en rijst.Recepten met groente en fruit. Kortom, de dingen die jullie maken voor je kinderen en waar mijn fantasieloze kookhoofd niet op komt. [sub]ik ken de receptenpagina's op internet, ernaar verwijzen hoeft niet. Ik wil gewoon hier een topic met de dingen die thuis gemaakt worden[/sub] | |
moussy | zaterdag 9 november 2002 @ 13:56 |
eet ze pannekoeken? Ik maakte wel eens pannekoeken en vulde die dan met roerbakgroenten en rulle gehakt of reepjes kipfilet. Nu zijn er van die wrap dingen, die waren 3 jaren geleden nog niet zo bekend | |
Mini_rulez | zaterdag 9 november 2002 @ 13:57 |
Ik heb wel eens iets gezien van een bepaalde groente (ik weet niet meer precies wat ze daarvoor hadden gebruikt, kun je eigenlijk vanalles voor gebruiken, kan het me wel voorstellen met een paprika ofzo) met allemaal prikkertjes met gezonde dingen erop... Dan kun je augurkjes, of stukjes komkommer of fruit, of bloemkoolroosjes, of welke groente je wilt op die prikkertjes doen. Dat ziet er hartstikke leuk uit ![]() Het lekkerst is het als er nog een dipsausje bij staat, maar dat is dan weer iets minder gezond ![]() | |
OneSoul | zaterdag 9 november 2002 @ 14:03 |
Van borst tot boterham auteur: Stefan Kleintjes uitgeverij: Elmar ISBN 90 389 1160 2 EUR 19,95 ![]() Van borst tot boterham Geef je kind een goede start Gezond eten begint al in de buik, vindt Kleintjes, en dus geeft hij ook tips voor zwangere en zogende moeders, onder het motto: "Je kind eet wat jij eet". Je moet de beste kwaliteit voedsel tot je nemen, zodat je kindje een goede start in je buik kan maken. Voedingsadviezen voor zwangere vrouwen In het boek staan alleen recepten zonder vlees. Hij raadt de lezers aan om tijdens de zwangerschap wel ei te eten om in de eiwit-behoefte te voorzien. Inmiddels is reeds enige tijd bekend dat vegetariërs nog altijd twee keer zoveel eiwitten consumeren als een mens nodig heeft, waardoor vegetariërs die géén eieren eten, weinig kans lopen om een tekort aan eiwitten te ontwikkelen. IJzer Hoewel vlees een gemakkelijke ijzerbron is (ijzer van dierlijke producten wordt altijd goed opgenomen), kan slechts een klein deel van de dagelijkse ijzerbehoefte uit vlees worden gehaald. Zo levert 100 gram rood rundvlees (vlees met de hoogste ijzerwaarde) nog maar 2,2 mg ijzer. Vlees-etende vrouwen moeten hun ijzer dus voornamelijk uit plantaardige bronnen halen. Zeer ijzerrijk plantaardig voedsel is bijvoorbeeld: zwarte sojabonen (15 mg ijzer per 100 gr sojabonen); Om dit te ondersteunen geeft hij veel praktische informatie, zoals informatie over aanlegtechnieken, maar ook over het oplossen van problemen bij het voeden. Ook bespreekt hij het recht op het geven van borstvoeding. Geen potjes Kleintjes legt uit wat het nadeel is van het zwaar bewerkte voedsel in potjes. Bepaalde processen die een kind nodig heeft voor het eten en verteren van voedsel, krijgen namelijk niet de kans zich optimaal te ontwikkelen. Zelf maken dus, die hapjes. Om het zelf maken wat makkelijker te maken, biedt Kleintjes een keur aan leuke en lekkere recepten die geschikt zijn voor vegetarische baby's en part-time vegetarische baby's, peuters en kleuters. Gelegenheids-vegetariërs Vooral de 'gelegenheids-vegetariërs' worden door Kleintjes bediend: mensen die zo nu en dan een lekkere en gezonde maaltijd zonder vlees willen eten (of aan hun kinderen willen geven). Principiële vegetariërs zullen meer informatie nodig hebben om een verantwoorde vegetarische levenswijze op te baseren. Voor hen had Kleintjes meer aandacht moeten besteden aan onderwerpen als plantaardige vormen van ijzer en vitamine B12. -------------------------------------------------------------------------------- Met de paplepel Het boek is net als de hapjes die het beschrijft behoorlijk voorgekauwd: de lezer hoeft het alleen nog maar door te slikken. Kant-en-klare maaltijd-recepten: vooral geschikt voor beginnende ouders die op weg geholpen willen worden met leuke tips en handige weetjes. Eén maal per maand Het klinkt fantastisch! Zo gaat het: je kind eet één keer per maand echt vers en daarna de rest van de maand ingevroren porties versgekookt eten, die door en door opgewarmd zijn. Semi-vers dus. Door en door opwarmen is echt noodzakelijk om alle bacteriën te doden. Maar daarbij gaan natuurlijk ook andere voedingsstoffen verloren, zodat er uiteindelijk weinig verschil overblijft met eten uit een potje. Inventief en gevarieerd Jammer genoeg wordt er niet expliciet bij gezegd dat alleen volkoren producten waardevolle voedingsstoffen bevatten. Witmeel-producten, witte rijst, pasta's, etc. bevatten te veel 'lege' calorieën, suikers en koolhydraten. Andere voedingswaarden, zoals ijzer en vitamine B, zijn verloren gegaan in het bewerkingsproces. Het is dus belangrijk om kinderen zoveel mogelijk bruine rijst en volkoren producten te geven. Waarschuwende vinger Maar eigenlijk geldt die waarschuwing natuurlijk voor alle ouders: elk kind moet gevarieerd eten. Het eten van vlees maakt een voedingswijze niet minder eenzijdig. | |
coolbabe | zaterdag 9 november 2002 @ 14:40 |
pasta met roomsaus: neem zoveel pasta je wilt, en het maakt niet uit welke soort zakje tagliatelle roomsaus van Honig potje spinazie van hak geraspte kaas bakje champignons blikje zalm kook de pasta gaar | |
berney | zaterdag 9 november 2002 @ 15:47 |
quote: Wow ga ik eens proberen. ![]() ![]() Anouk lust eigenlijk alles behalve pannekoeken daar is ze niet zo dol op. | |
shmoopy | zaterdag 9 november 2002 @ 16:03 |
Ik weet niet precies hoe oud je kleintje ook alweer is, maar het meehelpen met groente schoonmaken kan ook werken als stimulans. Ik maakte zelf altijd gezichtjes van de groenten die ik maakte. Er zijn ook bakvormpjes te koop waar je leuke vormen van je groente mee kan maken, sterretjes, paddestoeltjes enz. | |
Marie79 | zaterdag 9 november 2002 @ 16:16 |
Je kunt ook de Kinderen (als je die leest) erop naslaan daar staan vaak ook leuk uitziende (gezonde) receptjes voor de kids... Succes ermee! | |
Lois | zaterdag 9 november 2002 @ 18:30 |
Leuke en vooral ook lekkere tips! ![]() Bedankt! Meer..meer...meer | |
Dinus | dinsdag 7 januari 2003 @ 19:31 |
Hier hebben we momenteel het probleem dat mw Esther zich niet meer laat voeren, dus ze eet alleen wat ze vast kan pakken. Nu hebben we boontjes en worteltjes gegeten deze week, en brocolli, dat ging prima. Aardappelen lust ze dus even niet geprakt, maar heeft ze het liefst gebakken of gefrituurd, maar daar beginnen we maar niet te vaak aan..... Heeeeeel erg lekker vind ze kidneyboontjes, vandaag hebben we zoals Moussy ook schreef mexicaanse roerbakgroente gehad, in een pannekoek, en ik had er ook nog een banaan doorheen gedaan. Ze heeft lekker zitten smullen!! Maar morgen is er weer een dag.... en wat verzin ik dan weer?? Iemand nog leuke ideeen??? | |
akkien | dinsdag 7 januari 2003 @ 19:35 |
bij albert heijn hebben ze allemaal van die recepten kaarten, en ik dacht dat er ook eentje was met als onderwerp 'koken voor kinderen'. Vaak staan er op deze kaarten hele lekkere dingen en bovendien staan er regelmatig nieuwe. http://www.ah.nl/kletskoek/kokkerellen/recepten/index.jsp?course=hoofdgerecht&source=&s.x=38&s.y=8 [Dit bericht is gewijzigd door akkien op 07-01-2003 19:41] |