abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 18 april 2015 @ 11:33:13 #1
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_151796995
registreer om deze reclame te verbergen
LkrLgMe.png
Elke zaterdag van 13.15 tot 14.00 uur volgt Kees Boonman het politieke nieuws aan de hand van gesprekken met politieke en maatschappelijke hoofdrolspelers.

Zijn er hier meer mensen die wel eens naar Kamerbreed luisteren?

Vandaag:
quote:
De Tweede Kamer-fractievoorzitters Arie Slob (ChristenUnie) en Bram van Ojik (GroenLinks) zijn zaterdag te gast in Kamerbreed. Presentator Kees Boonman praat met hen over de crisis in politiek Den Haag. Het kabinet is er nog niet in geslaagd het eens te worden over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Maandag spreken VVD en PvdA verder over ‘bed, bad en brood’, zoals de sobere opvang is gaan heten.

De coalitie heeft onenigheid over een uitspraak van De Raad van Europa: volgens de PvdA staat daarin dat ook uitgeprocedeerde asielzoekers recht hebben op opvang. De VVD ziet dat anders en wil af van de tijdelijke bed-bad-brood-voorzieningen.

De ChristenUnie diende samen met GroenLinks een motie in die de coalitie oproept om uitgeproceerden hulp te bieden zoals de Pauluskerk in Rotterdam dat doet. De kerk vraagt mensen niet vooraf zich vast te leggen op vertrek uit Nederland, maar stimuleert hen wel hiertoe. Een meerderheid, ook de PvdA, steunde deze motie.

Bram van Ojik was deze week bij de gesprekken tussen zijn fractiegenote Linda Voortman en Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg. Na lang praten hebben de twee een streep gezet onder een hoog opgelopen conflict over het lekken van de naam van de kandidaat voor de functie Nationale ombudsman.
  zaterdag 18 april 2015 @ 12:27:16 #2
361691 DeJori
Zorgt hier voor de veiligheid
pi_151797864
Ze zouden kamerbreed terug naar het oude tijdstip moeten zetten, waar nu de taalstaat zit.
Ik ben DeJori en ik wil aangesproken worden als DeJori. Ik heb handboeien en ik heb pepperspray. Ik los dat hier op op mijn manier. Aight?
  zaterdag 18 april 2015 @ 13:31:52 #3
180547 Tem
Freedom is impossible
pi_151799418
Leuk initiatief. Ik maak er een centraal topic van en reeks hem alvast.
W.F. Hermans:
"De meeste mensen houden hun paranoia voor de waarheid."
Fuck Trump
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 april 2015 @ 11:16:33 #4
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_151853304
registreer om deze reclame te verbergen
Sinds het om 13u is luister ik bijna nooit meer.
Het moet terug naar 11u en weg met dat Taalstaat.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 25 april 2015 @ 12:02:20 #5
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_152010258
Vond elf uur ook beter, maar wat doe je er aan. Vandaag belooft wel te spetteren:

quote:
Zaterdag zijn in Kamerbreed senator Guusje ter Horst (PvdA) en de fractievoorzitters Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP) te gast. Presentator Kees Boonman praat met hen over de turbulente politieke week, waarin het kabinet de crisis over ‘bed, bad en brood’ wist te bezweren.

Het kabinet van VVD en PvdA kwam ruim een week in crisissfeer bijeen. Woensdagavond lag er een akkoord over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. D66-leider Pechtold sprak van een ‘krankzinnig Haags compromis’. Ondertussen wacht hij nog steeds op de plannen van het kabinet voor het door hem zo vurig gewenste nieuwe Belastingplan. Blijft D66 dit kabinet, dat geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer, steunen?

SP-leider Roemer heeft het kabinet meerdere malen opgeroepen op te stappen. Ook hij heeft geen goed woord over voor het compromis rond bed, bad en brood. De SP is over een maand de grootste partij op links in de Eerste Kamer. De vraag is hoe de SP die machtspositie gaat benutten.

Senator Ter Horst neemt in juni afscheid van de Eerste Kamer. Zij was eerder o.a. burgemeester van Nijmegen en minister van Binnenlandse Zaken. Wat vindt zij van het akkoord dat haar partij met coalitiepartner VVD heeft gesloten?
  zaterdag 2 mei 2015 @ 13:10:46 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_152205707
Vandaag een Europees tintje:

quote:
Drie delegatieleiders uit het Europees Parlement zijn te gast in Kamerbreed: Esther de Lange (CDA), Hans van Baalen (VVD) en Dennis de Jong (SP).

Presentator Kees Boonman praat met hen over oorlog & vrede en de Europese idealen van welzijn, vrede en veiligheid.

De komende dagen herdenkt Nederland dat er 70 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. ‘Nooit meer oorlog’, was een van de redenen voor intensieve samenwerking in Europa. Dat resulteerde uiteindelijk in de Europese Unie, die nu gevormd wordt door maar liefst 28 landen. Vroegere vijanden zijn elkaars broeders geworden.

Toch wordt Europa bedreigd: door terrorisme, militaire conflicten en burgeroorlogen aan de grenzen van het continent, zoals in Rusland, Oekrane, Syri en Libi. Is de situatie zo ernstig dat verhoging van het defensiebudget met miljarden euro’s noodzakelijk is?

Daarnaast is Europa intern verdeeld: de spanning tussen het bijna failliete Griekenland en de rest van de landen uit de eurozone wordt met de dag groter. Wat zijn de gevolgen van een Grexit?
pi_156567075
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Emile Roemer (SP) en Alexander Pechtold (D66)

03 oktober 2015

SP-fractievoorzitter Emile Roemer en D66-fractievoorzitterAlexander Pechtold zijn zaterdag te gast in Kamerbreed. Presentator KeesBoonman bespreekt met hen de politieke week, waarin de bewindslieden Mansveld(PvdA) en Van der Steur (VVD) vochten voor hun politieke leven. De aankoop van twee Rembrandts leverde minister Bussemaker (PvdA) veel kritiek op. Ondertussen dringt de vraag zich op of het kabinet de Justitiebegroting en het Belastingplan wel door de Eerste Kamer krijgt. Daarvoor is steun van de oppositie nodig.

Hoe groot is het vertrouwen van SP en D66 nog in de bewindslieden die deze week in zwaar kwamen? Waarom slagen Mansveld, Van der Steur en Bussemaker er niet in zonder ruis op de lijn met de Tweede Kamer te communiceren? En wat moet het kabinet doen om toch de steun van D66 en SP te krijgen voor het Belastingplan en de Justitiebegroting?

Kamerbreed, elke zaterdag van 13:00 tot 14:00 uur op NPORadio 1.
pi_166600332
Vanmiddag een discussie met de neoliberaal Pechtold en SP-voorzitter Meyer.

quote:
zaterdag 12 november 2016, 13:08 uur

Presentator: Kees Boonman

Alexander Pechtold (D66) en Ron Meyer (SP)

Zaterdag zijn D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en SP-voorzitter Ron Meyer te gast. Wat betekent de overwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten voor de Nederlandse politiek? Waarom zijn zoveel mensen, zowel in Nederland als in de VS, boos op het establishment? Een gesprek over populisme, politieke elite en globalisering.

D66-voorman Pechtold ziet in populisten als Trump een gevaar. Hij pleit voor een optimistische campagne in Nederland, waarbij partijen niet onnodig polariseren. Hij roept op om ‘haat en verdeeldheid niet ook ons land te laten vergiftigen’.

SP-voorzitter Meyer is geen voorstander van de rechtse republikein Trump, maar begrijpt dat Amerikanen de gevestigde orde zat zijn. Meyer ziet dat ook in Nederland. Het toenemende verzet tegen internationale handelsverdragen zoals TTIP zijn volgens hem uitingen van deze onvrede. De SP stelt dat alleen de elite heeft geprofiteerd van de globalisering.
pi_173708947
quote:
Einde voor Kamerbreed

Het politieke interviewprogramma Kamerbreed stopt. Dat zegt presentator Kees Boonman in een interview met Het Parool. Op 16 december is de laatste uitzending.

Jammer en een ondoorgrondelijk Hilversums besluit, vindt hij. Het programma bestaat al sinds begin jaren tachtig en Boonman presenteert het vanaf 2006.

Er komt op vrijdagmiddag een nieuw politiek programma en Boonman zal ook op de andere weekdagen te horen blijven. “Het is sowieso een wonder dat ik zo lang heb overleefd in Hilversum,” zegt hij. Meer bij Het Parool, (betaalde link, via Blendle)
https://www.villamedia.nl(...)t&utm_medium=twitter
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')