topdeck | maandag 13 april 2015 @ 17:49 |
Bijvoorbeeld, verdwijnt het koolzuur? Wordt het vies ofzo als je het weer koud maakt? | |
SpecialK | maandag 13 april 2015 @ 17:53 |
Van alle wetenschapsvragen die je zou kunnen stellen is dit er nou juist van de weinigen die je volledig zelf voor weinig geld en met weinig moeite zou kunnen uitproberen. Hoe lui ben jij. | |
vuvuzela | maandag 13 april 2015 @ 17:55 |
Maar je wilt toch een hypothese hebben om te toetsen ![]() | |
Rezania | maandag 13 april 2015 @ 17:59 |
Ja, het verdwijnt uit het water. Je verschuift het evenwicht van de reactie koolzuur -> water + koolstofdioxide sterk naar links, waardoor alle koolzuur water en CO2 wordt. Sowieso logt het evenwicht al flink links, die bubbels zijn namelijk CO2. | |
topdeck | maandag 13 april 2015 @ 18:01 |
Heb het te druk met memes posten op 9gag. Maar ik wou ook weten wat er gebeurt op moleculair niveau. Was vergeten te vermelden. | |
topdeck | maandag 13 april 2015 @ 18:16 |
ah thx : ) | |
Schonedal | maandag 13 april 2015 @ 22:17 |
Als je in een glas prikwater een beetje zand strooit gaat ook ineens alle koolzuur er uit. De korreltjes dienen als condensatiekernen voor het CO2. Ik zou wel eens willen weten wat er dan met de temperatuur van het water gebeurt. | |
Pietverdriet | woensdag 15 april 2015 @ 08:50 |
Die daalt volgens mij | |
Gebruikersna | woensdag 15 april 2015 @ 08:53 |
Klopt. Heb wel eens gelezen dat de hals van een flesje bier op het moment van openen -40C is. Edit: https://books.google.nl/b(...)ening%20beer&f=false http://www.abc.net.au/science/co2/real11.htm Hij daalt dus 40 graden ![]() Tevens TS: ![]() Verdwijnt dus bij hogere temperaturen | |
Pietverdriet | woensdag 15 april 2015 @ 08:58 |
Het verdampen van de koolzuur zorgt er ook voor dat droogijs bevroren blijft, waardoor je dus goed kan koelen met droogijs. |