FOK!forum / Culinesse à gogo / Zoete aardappels (Yams), lekker!
Nausicaavrijdag 8 november 2002 @ 19:02
Vanavond zoete aardappels gegeten, in een ovenschotel met appels. Soort hete bliksem alleen dan anders.
Was heerlijk!

Wie eet er nog meer wel eens zoete aardappels? En hoe klaar gemaakt en met wat?

Salvad0Rvrijdag 8 november 2002 @ 19:06
ik !!!!! maar dan meestal gewoon in de Hollande Pot (aardappels, vlees & groente)
zoete aardappels smaken beter dan die kruimigen.
zwijntjevrijdag 8 november 2002 @ 19:07
Ik wist niet dat die in nederland te verkrijgen waren!
Ik ken alleen yam gefrituurd in olie, als een soort uit de kluiten gewassen frieten dus. Zeker lekker.
Nausicaavrijdag 8 november 2002 @ 19:08
quote:
Op vrijdag 8 november 2002 19:07 schreef zwijntje het volgende:
Ik wist niet dat die in nederland te verkrijgen waren!
Ik kocht ze bij een Turkse winkel. Ik heb ook gehoord dat ze bij (sommige) biologische winkels te koop zijn.
eGo2kvrijdag 8 november 2002 @ 19:26
Zoete aardappels!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
YES

Ik moet alweer helemaal denken mijn native country > Egypte...

Wil je ECHT lekkere Yams eten? Wikkel de Yams in aluminiumfolie, zet ze in de oven totdat het gaar is en SMULLEN MAAR!!

moussyvrijdag 8 november 2002 @ 19:37
Ik heb ooit eens gehoord dat als je de piepers een nachtje buiten zet als het vriest dat ze ook zoet worden

On-topic
Mijn moeder gebruikte ze veel in surinaamse recepten. Ik heb ze zelf nog nooit klaar gemaakt , maar idd errug lekker!!

zwijntjevrijdag 8 november 2002 @ 19:40
Vergeten te melden: de gerechten met fijngestampte yam [fufu] vond ik persoonlijk weer niet te vreten! Een kleverige brij.
berneyvrijdag 8 november 2002 @ 19:44
shit nu weet ik ook wat ik vergeten ben vanmiddag te kopen in de winkel.
proximityvrijdag 8 november 2002 @ 19:50
Een Yam is geen zoete aardappel, dat zijn oebies (of zoete patate). Yams zijn harder en grover van structuur, en gefrituurd erg lekker. Oebies worden gebruikt in roti, dus geen yams.
Vavazaterdag 9 november 2002 @ 00:33
Ja lekker! Vooral gefrituurd zijn ze erg goed te eten!
Gaoxingzaterdag 9 november 2002 @ 13:33
quote:
Op vrijdag 8 november 2002 19:26 schreef eGo2k het volgende:
Wil je ECHT lekkere Yams eten? Wikkel de Yams in aluminiumfolie, zet ze in de oven totdat het gaar is en SMULLEN MAAR!!
Dat kreeg ik laatst in een restaurant met een klontje boter met wat kaneel erdoor.
Nausicaa, ik zal morgen m'n best doen om wat recepten te scannen. Thanksgiving komt eraan en yams horen daar traditioneel bij, dus de bladen staan vol met vreselijk lekkere dingen.
Nausicaazaterdag 9 november 2002 @ 18:57
quote:
Op zaterdag 9 november 2002 13:33 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Dat kreeg ik laatst in een restaurant met een klontje boter met wat kaneel erdoor.
Nausicaa, ik zal morgen m'n best doen om wat recepten te scannen. Thanksgiving komt eraan en yams horen daar traditioneel bij, dus de bladen staan vol met vreselijk lekkere dingen.


Fantastisch! Thanx Gaoxing!!
CartWOmanzaterdag 9 november 2002 @ 18:59
quote:
Op zaterdag 9 november 2002 18:57 schreef Nausicaa het volgende:

[..]

Fantastisch! Thanx Gaoxing!!


Ook namens mij.
Kan nog wel wat tips gebruiken voor het kerstdiner.
Gaoxingzondag 10 november 2002 @ 12:00
Alvast een kort Kenyaans receptje: Zoete aardappelen met tomaten (4 personen)

450 g zoete aardappelen, geschild
25-50 g margarine
1/2 theelepel suiker
1 theelepel chilipoeder
3 tomaten, in plakjes
zout en peper

Kook de aardappels, in hun geheel, tot ze zacht zijn (ongeveer 30 minuten). Haal ze uit het water en laat ze een beetje afkoelen. Snij ze dan in plakken van een halve cm breed.

Smelt de margarine en bak de aardappelplakken mooi bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de chilipoeder, zout, peper en suiker toe en mix goed. Voeg nu de tomaten toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes bakken.

Serveer heet, eventeel met wat geraspte kaas erop.

Echt een heel simpel recept, maar het zoete van de aardappelen, fris-zure van de tomaat, pittige van de chili en eventueel zoute van de kaas maken het echt een aanrader!

Gaoxingzondag 10 november 2002 @ 12:35
En nog maar een receptje, uit een boek met 'slanke' recepten. Het commentaar van de schrijfster: "You won't miss Mc-You-Know-Who's fries a bit once you make this delicious alternative".

Snelle, zoete, gebakken aardappelen (bijgerecht voor 4 tot 6 personen)

2 medium zoete aardappels, geschild
olijfolie
grof zout en grof gemalen zwarte peper
2 eetlepels grofgehakte peterselie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 theelepel versgeraspte citroenschil

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snij de aardappels in plakken (pakweg ½ cm dik). Vet een bakplaat in met (weinig) olijfolie.

Leg de plakken op de bakplaat (niet op elkaar). Keer ze vervolgens een keer om (ja, nog voor het bakken; je wilt dat beide kanten een laagje olie hebben). Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak tot ze goudbruin zijn, totaal zon 25 minuten. Keer ze halverwege en bestrooi die kant ook met zout en peper.

Terwijl de aardappels in de oven garen, mix in een kom: peterselie, knoflook, citroenschil en nog een klein beetje zout en peper.

Nu even snel werken: breng de aardappels over naar een grote kom. Voeg de peterseliemix toe. Meng goed maar voorzichtig, en leg dan de aardappelplakken weer terug op de bakplaat. Bak voor nog 2 minuten, om het hete uit de knoflook te halen.

Nausicaazondag 10 november 2002 @ 12:49
Ziet er heerlijk uit! Dat gaan we proberen!

Nogmaals zeer bedankt Gaoxing!

Gaoxingzondag 10 november 2002 @ 13:13
De tweede heb ik zelf nog niet geprobeerd Nausicaa (het is kennelijk geen zoete-aardappel-seizoen hier).

Het is nu bedtijd, maar ergens komende week komen er nog wel een paar recepten.

Martijn_77dinsdag 1 maart 2005 @ 23:10
Klint idd erg lekker!!
Obliviondinsdag 1 maart 2005 @ 23:13
Van Life naar CUL.

Martijn, ouwe topickickerd!

Recepten met lekkere yams graag!
zeeuwsedonderdag 3 maart 2005 @ 15:04
Op verzoek van Oblivion hier ook nog een keer:

* copy - paste*

Thaise curry

nodig voor 8 pers:
400 gr zoete aardappel
700 ml kokosmelk
85 gr basilicum
250 ml kippenbouillon
6-8 eetl. thaise rode currypasta
3 eetl suiker
4 eetl vissaus
16 kippendijen zonder bot en zonder vel, in 2en gesneden.
250 gr kerstomaatjes

Doe de kokosmelk, bouillion, currypasta, suiker en de vissaus in een grote pan en breng aan de kook, ong. 2 minuten. Draai het vuur laag, voeg de kip en de zoete aardappel toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de tomaatjes toe en kook nog 10 minuten.
Draai het vuur uit, en met deksel op de pan even 5 minuutjes laten staan.
Basilicum erdoor scheppen.
Serveren met een frisse salade en witte rijst.

Ik heb het zaterdag zelf voor het eerst gemaakt en dat was erg lekker. Ik heb alleen de basilicum weggelaten want die zag er niet uit bij de Appie en ik heb er 2 rode pepertjes in gedaan. Ik had er nog knoflook in willen doen, maar die was op : ( dat lijkt me ook wel lekker.
Ik heb nu dus in een heeeel klein beetje wokolie eerst de rode pepertjes een beetje aangefruit om de smaak los te maken en toen de bouillon en de kokosmelk enz. toegevoegd.

Verder heb ik de salade laten zitten want voor z'n 3en was het toch al genoeg en ik heb pandan rijst gekookt in een beetje tuinkruidenbouillon en later in een beetje olie opgebakken.

Qua kip had m'n schoonmoeder al kipblokjes gehaald want ze wou kip tandoori maken van knorr
Dus in plaats van de kippendijen heb ik die blokjes gebruikt (500 gr ongeveer) en dat smaakte ook prima. Kip wel later toegevoegd dan in het recept staat, tegelijk met de tomaatjes.
Er was toen we uitgegeten waren alleen wat currysaus over, (de kip was eruit gezocht) maar daar maak ik nog wel eens soep van. Garnaaltjes erin ofzo en smullen maar op zondagmiddag.

[ Bericht 2% gewijzigd door zeeuwse op 03-03-2005 15:07:14 (mijn smilies, wat doe je?) ]
Martijn_77zondag 6 maart 2005 @ 11:50
quote:
Op dinsdag 1 maart 2005 23:13 schreef Oblivion het volgende:
Van Life naar CUL.

Martijn, ouwe topickickerd!

Recepten met lekkere yams graag!
Sorry maar de recepten klonken zo lekker

Waar kun je Yams kopen? De lokale toko?
Bluesdinsdag 25 oktober 2005 @ 22:47
quote:
Op zondag 6 maart 2005 11:50 schreef Martijn_77 het volgende:


Sorry maar de recepten klonken zo lekker

Waar kun je Yams kopen? De lokale toko?
En dankzij de nieuwe search weer een kickje.
Ik zie ze dus steeds liggen (gewoon bij de supermarkt hier) en wil er graag iets mee maken, het recept uit de oven lijkt me erg lekker om mee te beginnen.
Hier nog wat meer over deze Zoete aardappelen :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoete_aardappel

of :
quote:
Ingrediënten:

600 gram riblappen
3 uien
2 tomaten
50 gram rode currypasta
3 cm verse gemberwortel
2 teentjes knoflook
ca. 750 gram zoete aardappels
een paar cm. van een blok santen


Bereiding:

Snijd het rundvlees in stukjes. Smeer deze in met de currypasta en laat een tijdje intrekken.
Pel ondertussen de uien en de knoflook.
Snijd de uien in dikke ringen en de tomaten in grote stukken.
Schil en rasp de gemberwortel.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in dobbelstenen.
Verhit wat olie in een braadpan en bak de stukken vlees rondom aan. Voeg de uien toe en laat ze even meebakken.
Giet kokend water bij het vlees zodanig dat het net onder staat. Doe de tomaat erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat het vlees met de deksel op de pan ca. 2 1/2 uur stoven. Voeg dan de stukken zoete aardappels toe en laat het nog een 1/2 uur pruttelen. Af en toe doorroeren.
Voeg 5 minuten voor het eind van de kooktijd de santen toe. Controleer voor het opdienen of de stukken aardappels gaar zijn.
Blueswoensdag 26 oktober 2005 @ 01:43
quote:
KRUIDIGE STOOFPOT VAN ZOETE AARDAPPELEN

Ik heb de authentieke smaak van dit Tunesische gerecht wat milder gemaakt zodat de combinatie van citroensap, honing, kaneel en chilipeper de smaak van de zoete aardappelen subtiel aanvult. Vergroot de hoeveelheden als u van een wat pittiger gerecht houdt.

4 eetlepels citroensap
3 - 4 theelepels heldere honing
1 theelepel kaneel
¾ theelepel chilipoeder of naar smaak
2 eetlepels olijfolie
750 g zoete aardappelen, in blokjes van 1 cm
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 eetlepels water
zout

Meng 1 eetlepel citroensap met alle honing, kaneel en chilipoeder. Houd het mengsel apart.
Verhit de olie in een grote koekepan met dikke bodem en bak de zoete aardappelen 10 minuten; roer af en toe. Voeg ui, knoflook, zout, resterend citroensap en water toe en laat de uien in ca. 5 minuten wat kleur krijgen; roer af en toe. Voeg het honingmengsel toe, bak nog 2 minuten al roerend en dien het gerecht op.
Variant : Tunesische gekruide wortelen - Kook 1 kg jonge worteltjes in plakjes gedurende 3 minuten. Fruit 1 fijngehakte ui en 2 tenen knoflook in olijfolie. Voeg de wortelen, 1 dl groente- of kippebouillon, 1 theelepel heldere honing, 1 theelepel harissa, 1 theelepel komijn, 1 theelepel koriander en zout en peper toe. Bak het geheel nog 10 - 12 minuten. Roer er fijngehakte peterselie door en dien warm of koud op.
Voor 4 personen.

land : Tunesië
quote:
4 grote zoete aardappels, 80 gr. boter, 2 el creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 tl cognac of brandy, 1/2 tl geraspte citroenschil,1 el verse gehakte groene kruiden(bijv. peterselie, dille en bieslook), zeezout en versgemalen peper, extra:aluminiumfolie.






Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220?c. Boen de aardappelen schoon onder stromend water.


Bereidingswijze
Leg de aardappelen, verpakt in aluminiumfolie, ca 45 minuten in de oven. Roer in een kom boter, creme fraiche, knoflook, cognac, citroenschil en kruiden door elkaar. Breng op smaak met zeezout en peper. Maak een inkeping in de gepofte aardappels en schep hierin wat knoflookboter
quote:
Stamppot zoete aardappelen met seitan en gebakken banaan
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1 kg zoete aardappelen
3 dl melk
Zout
1/4 theelepel koriander
1 pot seitan
4 rijpe bakbananen
Zonnebloemolie

Bereiding:
Schil de zoete aardappelen, maak er blokjes van, kook ze in een bodem water met zout gaar en laat ze droogstomen
Breng de melk aan de kook met een snufje zout en de koriander
Prak de aardappelen fijn en meng er de kokendhete melk door tot een gladde puree is ontstaan
Roer de fijngesneden seitan door de stamppot
Pel de bananen, snijd ze in plakjes
Bak ze in hete olie snel aan beide kanten bruin
Garneer er de stamppot mee


[ Bericht 13% gewijzigd door Blues op 26-10-2005 01:53:07 ]
Kleintjewoensdag 26 oktober 2005 @ 08:57
Heerlijk!!!

Een simpel maar ow zo lekker gerecht:

Nodig:
Zoete aardappels (ongeveer 2 per persoon),
1 takje rozemarijn,
2 takjes tijm,
1 teentje knoflook,
1 dl. olijfolie,
1 eetlepel grof zeezout,
peper.

Was de aardappels en snij ze in stukken (niet schillen).
Hak de verse kruiden en pers de knoflook (kan ook met kruiden uit een potje) en meng dit alles met olijfolie en het zeezout. Doe de aardappels in een vuurvaste schaal en zet het in de oven, ongeveer 30 minuten! De oven is voorverwarmd op 180 graden!
Blueswoensdag 26 oktober 2005 @ 20:08
Die aard. heb ik dus bijna een uur! in de oven gehad, en ze bleven hard.
Of is dat normaal
Oblivionwoensdag 26 oktober 2005 @ 23:00
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 20:08 schreef Bluezz het volgende:
Die aard. heb ik dus bijna een uur! in de oven gehad, en ze bleven hard.
Of is dat normaal
Euhm, nee...
Ken die niet anders dat ze snel gaar zijn.
Ze zijn een beetje oranje achtig, had je wel de goede?
Blueswoensdag 26 oktober 2005 @ 23:05
Ja oranje
Oblivionwoensdag 26 oktober 2005 @ 23:07
quote:
Op woensdag 26 oktober 2005 23:05 schreef Bluezz het volgende:
Ja oranje
Misschien dat je beter voor kan koken?
Of de oven hoger zetten...
JacMardonderdag 13 juli 2006 @ 17:26
Ik heb ook een bakje zoete aardappelen gekocht ..Morgen ga ik iets uitproberen..
Iemand al een recept uit dit topic geprobeerd?
Martijn_77donderdag 13 juli 2006 @ 21:50
quote:
Op donderdag 13 juli 2006 17:26 schreef JacMar het volgende:
Ik heb ook een bakje zoete aardappelen gekocht ..Morgen ga ik iets uitproberen..
Iemand al een recept uit dit topic geprobeerd?
Nee, ik niet maar als je een recept gaat uit proberen laat het dan even weten
Roselladonderdag 13 juli 2006 @ 23:11
Ik heb een keer in een restaurant een stoofpotje op van zoete aardappelen in grote dobbelstenen en allerhande groente (broccoli, champignons, paprika etc.). Nu denk ik dat dat ook best te doen moet zijn om zelf te maken, ik heb alleen geen idee over de juiste timing en volgorde van ingrediënten en waarín te stoven. Ik hou niet zo van kokos e.d., ik zat meer te denken aan iets pittigs. Ideetjes welkom.
JacMarvrijdag 14 juli 2006 @ 09:03
Ik ga deze maken vanavond :

Snelle, zoete, gebakken aardappelen (bijgerecht voor 4 tot 6 personen)

2 medium zoete aardappels, geschild
olijfolie
grof zout en grof gemalen zwarte peper
2 eetlepels grofgehakte peterselie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 theelepel versgeraspte citroenschil

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snij de aardappels in plakken (pakweg ½ cm dik). Vet een bakplaat in met (weinig) olijfolie.

Leg de plakken op de bakplaat (niet op elkaar). Keer ze vervolgens een keer om (ja, nog voor het bakken; je wilt dat beide kanten een laagje olie hebben). Bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak tot ze goudbruin zijn, totaal zon 25 minuten. Keer ze halverwege en bestrooi die kant ook met zout en peper.

Terwijl de aardappels in de oven garen, mix in een kom: peterselie, knoflook, citroenschil en nog een klein beetje zout en peper.

Nu even snel werken: breng de aardappels over naar een grote kom. Voeg de peterseliemix toe. Meng goed maar voorzichtig, en leg dan de aardappelplakken weer terug op de bakplaat. Bak voor nog 2 minuten, om het hete uit de knoflook te halen.
JacMarvrijdag 14 juli 2006 @ 18:05
Het was heerlijk!!
Zeker voor herhaling vatbaar
brrrrrrtzaterdag 15 juli 2006 @ 13:03
heb je het over yucca's?
van die lange puntige rooie zoete aardappels uit Zuid Amerika?
(goed, gewone aardappels komen ook oorspronkelijk uit zuid amerika en yucca's in NL worden meestal geimporteerd uit Israel maar toch)
Serendipszondag 7 januari 2007 @ 21:50
Vanavond gehad en ik kan vertellen dat serveren als een klassieke, Hollandse pieper geen goed idee is. Ik had nog nooit zoete aardappels gegeten en wilde de smaak zo puur mogelijk proeven, dus ik heb ze geschild, gekookt en geserveerd met steak en salade. De smaak doet me heel erg denken aan wortels. Het was net alsof ik grote brokken gekookte wortel zat te eten en dat vond ik niet zo geslaagd.

Volgende keer een alternatieve bereiding, dus tevens tvp!

[ Bericht 0% gewijzigd door Serendips op 08-01-2007 09:28:49 (typo) ]
brrrrrrtmaandag 8 januari 2007 @ 00:29
roosteren in de oven en behandelen als een gepofte aardappel is een goed begin
Oblivionmaandag 8 januari 2007 @ 08:02
quote:
Op zondag 7 januari 2007 21:50 schreef Serendips het volgende:
Vanavond gehad en ik kan vertellen dat serveren als een klassieke, Hollandse pieper geen goed idee is. Ik had nog nooit zoete aardappels gegeten en wilde de smaak zo puur mogelijk proeven, dus ik heb ze geschild, gekookt en geserveerd met steak en salade. De smaak doet me heel erg denken aan wortels. Het was net alsof ik grote brokken gekookte wortel zat te eten en dat vond ik niet zo geslaagd.

Volgende keer een alternieve bereiding, dus tevens tvp!
Ze zijn heel lekker als vulling in je roti!
Maneki.Nekomaandag 8 januari 2007 @ 10:24
quote:
Op maandag 8 januari 2007 08:02 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ze zijn heel lekker als vulling in je roti!
Jaaa!
_Henry_maandag 8 januari 2007 @ 15:41
Mijn oma maakt wel eens kolak met zoete patate. Vind het zelf niet echt lekker.
annejadinsdag 9 januari 2007 @ 10:19
Zo doe ik het vaak:

Blokjes zoete aardappel gaarbakken (duurt ongeveer een kwartier), intussen een dunne dressing roeren van honing, citroensap, paprikapoeder en kaneel en die als de blokjes bijna gaar zijn er overheen gieten en even mee laten warmen.
Of met blokjes pastinaak en gewone aardappel en een paar lepels olie, tijm en rozemarijn in een hete oven (200-225 graden) zetten en een minuut of 20 niet naar omkijken, dan zout en knoflook erbij.
Of knoflook en kerrie- of indiase of marrokaanse kruiden bakken in wat olie, dan blokjes zoete aardappel even meebakken, en dan een forse scheut kokend water en wat bouillonpoeder erbij. Aardappel tot pulp koken en eten met roti of zachte tortilla's (dit kan ook met gewone aardappel of met rode linzen, alleen moet je die niet meebakken).
mrSPLIFFYwoensdag 31 oktober 2007 @ 15:06
vanavond eten we zoete aapies!!

zoete aapies wassen, 25 min koken in de schil
afkoelen, door een zeef oid halen , zoutloze boter erbij en t sap van 1 sinasappel
beetje peper...
in een ovenschaal stoppen, plakjes tomaat erop, strooikaas en 20 minuutjes op 180 graden!
lekker bij mn zelfgemaakte piri piri marinande waar de kip al een paar uurtjes in staat
dan appelmoes erbij met kaneel en SAMBAL!!! das echt heerlijk
met een salsa salade erbij van mango met lente ui en een beetje citroensap
(kheb ook nog boontjes in pindasaus) en ijs toe!

Nou wie eet er mee!?
popolonwoensdag 31 oktober 2007 @ 15:08
In de VS zijn ze gek op die dingen en struikel je erover. Ik vind 't zelf helemaal niks die zoete troep.
EricTwoensdag 31 oktober 2007 @ 19:17
Vervang in simpel indische gerechten (ergo: niet javaans enzo) de rijst door deze batatas/yams en je krijgt heel aparte combinaties
Tamashiidinsdag 18 januari 2011 @ 14:27
Zo, dit is al een heel oud topic maar toch handig.

Vanavond ga ik beenham maken met zoete aardappelen en spinazie. Weten jullie hoe ik de zoete aardappelen moet bereiden? Ze heten gewoon zoete aardappelen van de Jumbo. xD
n0adinsdag 18 januari 2011 @ 15:37
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 14:27 schreef Tamashii het volgende:
Zo, dit is al een heel oud topic maar toch handig.

Vanavond ga ik beenham maken met zoete aardappelen en spinazie. Weten jullie hoe ik de zoete aardappelen moet bereiden? Ze heten gewoon zoete aardappelen van de Jumbo. xD
Ik doe ze altijd in vrij grote partjes snijden, dan eventueel kruiden/specerijen, husselen in olie en bakken in de oven.
RobinOokdinsdag 18 januari 2011 @ 16:17
Ik ook. :Y

2747054352_25255bb66d.jpg

Aardappels schillen en in partjes snijden. Mengen met :

2 eetl olie
1 eetl grofgemalen korianderzaad
1 eetl grofgemalen venkelzaad
1 theel grofgemalen karwijzaad
0.5 theel cayennepepper

Op een bakplaat, 30 minuten in 225C oven.

[ Bericht 18% gewijzigd door RobinOok op 18-01-2011 16:35:32 ]
Tamashiidinsdag 18 januari 2011 @ 16:20
Oke thank.

Ga ze eerst koken en dan bakken in de oven, is dat goed? Want dacht dat ze anders wat hard waren...
RobinOokdinsdag 18 januari 2011 @ 16:35
Nee, da's niet goed. Ze zijn juist al na een half uurtje in de oven zacht. Veel zachter dan gewone aardappel.
n0adinsdag 18 januari 2011 @ 16:36
Heb je oranje of paarse zoete aardappel? Ik zou de oranje niet eerst koken, want die wordt waarschijnlijk veel te zacht.

Paarse kook ik trouwens ook niet voor het bakken.