10 gram is wel veel voor koolsla, voor zuurkool is dat correctquote:Op woensdag 8 april 2015 11:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zuurkool staat ook zeker een keer op de planning Die persoon uit jouw url gebruikt Keltisch zeezout
Het ging me niet om de toevoeging van zout maar om het woord Keltisch. Ik geloof niet zo in al die hocuspocuszouten uit de Atlas enzo.quote:Op woensdag 8 april 2015 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
10 gram is wel veel voor koolsla, voor zuurkool is dat correct
Neuh, ik ook niet, zout is zout, de verschillen moet je met een korrel zout nemenquote:Op woensdag 8 april 2015 11:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het ging me niet om de toevoeging van zout maar om het woord Keltisch. Ik geloof niet zo in al die hocuspocuszouten uit de Atlas enzo.
Oh ja, dit doet me denken aan een vraag die ik je al een tijd wil stellen. Ik heb bij een pak afbakbrezeln een paar zakjes van dat zout wat er bij hoorde over. Is dat normaal zout? De korrels zien er zo mooi rond uit dat ik twijfel. Ik vraag je af of ik het gewoon in mijn zoutmolen kan gooien. Ik neem aan van wel maar ik twijfel om een of andere reden.quote:Op woensdag 8 april 2015 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh, ik ook niet, zout is zout, de verschillen moet je met een korrel zout nemen
Hooguit de structuur doet wat, piramidezout kraakt zo leuk in de mond
Yip, de fermentatie kan misgaan en dan krijg je andere zuren die stinken. Boterzuur (kotslucht) enzo. Maar het gaat meestal goed en je kunt het makkelijk ruiken..quote:Op woensdag 8 april 2015 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zuurkool is in een door melkzuurbacteriën geïnfecteerde kool, dus eigenlijk is hij al bedorven. Net zoals Joghurt of Karnemelk, dat bederft dan niet snel meer met andere bacterien
En veel zoutquote:Op donderdag 9 april 2015 19:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yip, de fermentatie kan misgaan en dan krijg je andere zuren die stinken. Boterzuur (kotslucht) enzo. Maar het gaat meestal goed en je kunt het makkelijk ruiken..
Sowieso met alle ouderwetse voedingsmiddelen... Bijna allemaal geconserveerd op natuurlijke wijze...
Volgens mij is het zout er voor om melkzuur een voorsprong te geven op andere beestjes, maar ben geen microbioloog.quote:
Dat is een prima starter. Je kunt ook zakjes kopen.quote:Op donderdag 9 april 2015 20:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik zuurkool maak help ik het op weg met wat karnemelk.
Karnemelk heb ik gewoon in huis.quote:Op donderdag 9 april 2015 20:29 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat is een prima starter. Je kunt ook zakjes kopen.
Ben benieuwd als je yoghurt gebruikt, of je dan ook slijmerige kool krijgt...quote:Op donderdag 9 april 2015 20:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Karnemelk heb ik gewoon in huis.
Geen idee, maar met karnemelk vind ik mijn zuurkool veel lekkerder dan gekochtequote:Op donderdag 9 april 2015 20:43 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ben benieuwd als je yoghurt gebruikt, of je dan ook slijmerige kool krijgt...
Al was het maar omdat het zelf maken ook voldoening geeft.quote:Op donderdag 9 april 2015 20:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, maar met karnemelk vind ik mijn zuurkool veel lekkerder dan gekochte
Maak zelf grove appelmoes en hij is goddelijk, neem een zeef en draai hem erdoor en hij smaakt net als pot!quote:Op donderdag 9 april 2015 21:09 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Al was het maar omdat het zelf maken ook voldoening geeft.
Ongetwijfeld is het als je het zelf maakt van betere kwaliteit kool. En waarschijnlijk met meer zorg geproduceerd.
Als je weet wat ze in appelmoes stoppen bijvoorbeeld.... Dan hoef je dat niet meer
Hopelijk beter.... Als je ziet wat voor appels door zo'n fabriek gaan...quote:Op donderdag 9 april 2015 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak zelf grove appelmoes en hij is goddelijk, neem een zeef en draai hem erdoor en hij smaakt net als pot!
Hij die leverworst eet en een weduwvrouw trouwt, weet nooit van te voren wat er in is gedouwt.quote:Op donderdag 9 april 2015 21:34 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Hopelijk beter.... Als je ziet wat voor appels door zo'n fabriek gaan...
????? Wat stoppen ze volgens jou dan in appelmoes?quote:Op donderdag 9 april 2015 21:09 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je weet wat ze in appelmoes stoppen bijvoorbeeld.... Dan hoef je dat niet meer
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |