Jup. Het bezwaar is in principe vormvrij. Elke brief waar ze uit kunnen opmaken dat je het hier niet mee eens bent is een bezwaarschrift.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 15:21 schreef DeFlip het volgende:
Zeker tering![]()
![]()
Hoe kan ik dat precies doen? Gewoon een brief schrijven met dat ik niet mee eens ben?
Ok ga eens denk ik doen. Nog een bepaalde beroepstermijn aan waar ik moet houden? Twee weken?quote:Op zaterdag 28 maart 2015 15:26 schreef Tchock het volgende:
[..]
Jup. Het bezwaar is in principe vormvrij. Elke brief waar ze uit kunnen opmaken dat je het hier niet mee eens bent is een bezwaarschrift.
Maar goed, je helpt je eigen zaak natuurlijk door zo duidelijk mogelijk te zijn. Goed aangeven dat je bezwaar maakt tegen het niet in behandeling nemen van je verzoek.
Zes weken vanaf de dag dat het besluit aan jou is bekendgemaakt, oftewel de dagtekening van de brief die je gekregen hebt.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 15:42 schreef DeFlip het volgende:
[..]
Ok ga eens denk ik doen. Nog een bepaalde beroepstermijn aan waar ik moet houden? Twee weken?
Als je de zaak verliest moet je proceskosten dokken. Geen idee hoe hoog die zijn.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 15:59 schreef DeFlip het volgende:
Ok thanx ik ga eens ff stennis schoppen dan. Zitten er verder nog kosten oid verbonden aan dat rechtbank bezoekje? Gaan ze trouwens verder ook in je strafdossier kijken ofzo?
Op basis van de OP lijk je wel een sterk punt te hebben, maar je hebt wel een termijn overschreden. Dat is in het bestuursrecht nogal gevaarlijk, zelfs al heb je inhoudelijk gezien al het gelijk van de wereld.quote:Op zondag 29 maart 2015 16:36 schreef DeFlip het volgende:
haha tjaa je weet het maar nooit toch. Maar serieus? Hmm ik maak wel een goede kans toch neem ik aan?
In behandeling nemen van welk verzoek? Die ingebrekestelling? Dan zul je gewoon beroep wegens niet tijdig beslissen moeten aantekenen en de rechter moeten vragen om de verbeurde dwangsom vast te stellen. De rechter zal dan wel moeten kunnen vaststellen dat een volledig bezwaar is ingediend. Dus een afschrift van het bezwaarschrift zou in die procedure toch ook wel handig zijn.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 15:16 schreef Tchock het volgende:
Tering![]()
Als het goed is kun je tegen die laatste beschikking (het niet in behandeling nemen van je verzoek) in bezwaar. Dan wordt er opnieuw naar gekeken. Dat bezwaar gaat worden afgewezen, daarna kun je in beroep bij de rechtbank.
nee.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 16:21 schreef Tchock het volgende:
[..]
Als je de zaak verliest moet je proceskosten dokken.
Als ik de OP lees lijkt het meer een beschikking inhoudende de afwijzing van zijn verzoek tot betaling van een dwangsom. Dat in zichzelf is toch al een besluit waartegen bezwaar open staat?quote:Op zondag 29 maart 2015 23:44 schreef Argento het volgende:
[..]
In behandeling nemen van welk verzoek? Die ingebrekestelling? Dan zul je gewoon beroep wegens niet tijdig beslissen moeten aantekenen en de rechter moeten vragen om de verbeurde dwangsom vast te stellen.
Daar ben ik het mee eens. Maar goed, als het bestuursorgaan zijn poot stijf houdt heb je weinig aan je (materiële) gelijk.quote:De rechter zal dan wel moeten kunnen vaststellen dat een volledig bezwaar is ingediend. Dus een afschrift van het bezwaarschrift zou in die procedure toch ook wel handig zijn.
Maar goed, een ontvangstbevestiging van een bezwaarschrift betekent dat een bezwaarschrift is ontvangen en dat als het bezwaarschrift zoek is geraakt, dit op de eerste plaats het probleem van het betrokken overheidsorgaan is.
Kloptquote:
Ik lees in de OP dat hij een ontvangstbevestiging van de verstuurde fax heeft. Dat lijkt me niet per se hetzelfde als een ontvangstbevestiging van een bezwaarschrift.quote:Op zondag 29 maart 2015 23:44 schreef Argento het volgende:
[..]
In behandeling nemen van welk verzoek? Die ingebrekestelling? Dan zul je gewoon beroep wegens niet tijdig beslissen moeten aantekenen en de rechter moeten vragen om de verbeurde dwangsom vast te stellen. De rechter zal dan wel moeten kunnen vaststellen dat een volledig bezwaar is ingediend. Dus een afschrift van het bezwaarschrift zou in die procedure toch ook wel handig zijn.
Maar goed, een ontvangstbevestiging van een bezwaarschrift betekent dat een bezwaarschrift is ontvangen en dat als het bezwaarschrift zoek is geraakt, dit op de eerste plaats het probleem van het betrokken overheidsorgaan is.
quote:Op zondag 29 maart 2015 23:54 schreef Tchock het volgende:
[..]
Als ik de OP lees lijkt het meer een beschikking inhoudende de afwijzing van zijn verzoek tot betaling van een dwangsom. Dat in zichzelf is toch al een besluit waartegen bezwaar open staat?
TS heeft een ingebrekestelling verstuurd en dan moet er binnen twee weken alsnog op het bezwaar worden beslist.quote:Op zondag 29 maart 2015 23:54 schreef Tchock het volgende:
[..]
Als ik de OP lees lijkt het meer een beschikking inhoudende de afwijzing van zijn verzoek tot betaling van een dwangsom. Dat in zichzelf is toch al een besluit waartegen bezwaar open staat?
Als de rechter je in de voornoemde procedure op grond van deze argumentatie gelijk geeft, dan zal hij vaststellen dat niet tijdig op het bezwaar is beslist, de dwangsom vaststellen en een termijn stellen, wederom op straffe van een dwangsom, op grond waarvan alsnog op het bezwaar moet worden beslist.quote:Daar ben ik het mee eens. Maar goed, als het bestuursorgaan zijn poot stijf houdt heb je weinig aan je (materiële) gelijk.
Nee, dat is inderdaad niet hetzelfde, maar ik leid uit de OP af dat het bezwaar is bevestigd.quote:Op zondag 29 maart 2015 23:56 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik lees in de OP dat hij een ontvangstbevestiging van de verstuurde fax heeft. Dat lijkt me niet per se hetzelfde als een ontvangstbevestiging van een bezwaarschrift.
Waar leid je dat uit af?quote:Op maandag 30 maart 2015 00:03 schreef Argento het volgende:
[..]
Nee, dat is inderdaad niet hetzelfde, maar ik leid uit de OP af dat het bezwaar is bevestigd.
Ja, TS weet dat. Maar hoe ziet die club dat aan een kopie of scan van 'wij hebben op x datum uw fax in goede orde ontvangen'?quote:Op maandag 30 maart 2015 00:10 schreef Argento het volgende:
Omdat de ontvangstbevestiging kennelijk betrekking heeft op iets wat hij een jaar geleden heeft verstuurd en ondertussen kwijt is geraakt. Ergo: het bezwaarschrift.
Het is een wettelijke plicht om de ontvangst van een bezwaarschrift te bevestigen (artikel 6:14 lid 1 Awb). Dat zijn over het algemeen standaardbriefjes waarin keurig uiteengezet staat welk bezwaarschrift is ontvangen (en ook tegen welk besluit het is gericht).quote:Op maandag 30 maart 2015 00:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, TS weet dat. Maar hoe ziet die club dat aan een kopie of scan van 'wij hebben op x datum uw fax in goede orde ontvangen'?
Ja. En heeft TS dat ontvangen of de standaardresponse van een faxapparaat?quote:Op maandag 30 maart 2015 00:17 schreef Argento het volgende:
[..]
Het is een wettelijke plicht om de ontvangst van een bezwaarschrift te bevestigen (artikel 6:14 lid 1 Awb). Dat zijn over het algemeen standaardbriefjes waarin keurig uiteengezet staat welk bezwaarschrift is ontvangen (en ook tegen welk besluit het is gericht).
een faxbevestiging bedoel je? Die krijgt TS van zijn eigen apparaat en hij heeft het duidelijk over een bevestiging van het OM.quote:Op maandag 30 maart 2015 00:20 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja. En heeft TS dat ontvangen of de standaardresponse van een faxapparaat?
Jij bedoelt een verzendrapport? Ik bedoel een bevestiging van de overkant dat de fax is aangekomen. Dat is meestal een automatische bevestiging en dan zal er niet in staan 'we hebben uw bezwaar ontvangen', want het apparaat leest niet dat het om een bezwaar gaat. Dus als dat er niet in staat, lijkt mij dat TS niet erg sterk staat.quote:Op maandag 30 maart 2015 00:23 schreef Argento het volgende:
[..]
een faxbevestiging bedoel je? Die krijgt TS van zijn eigen apparaat en hij heeft het duidelijk over een bevestiging van het OM.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |