abonnement Unibet Coolblue
pi_151092106
Dag mensen,

ik ben bijna klaar met mijn Economie en Bedrijfskunde wo bachelor. Volgend jaar ga ik op exchange naar het buitenland en daarna is het tijd voor een master. Ik kies waarschijnlijk voor een finance master (aandelen o.a.) maar heb wat vragen. Hopelijk kunnen jullie mij wat perspectief bieden over de mogelijke toekomst.

Ik heb het gevoel dat ik tijdens de bachelor niet iets specifieks heb geleerd. Je leert veel over van alles maar ik heb niet het gevoel dat als ik nu in een bedrijf zou werken, deze kennis die ik heb opgedaan mij zoveel beter maken dan degenen die geen wo bedrijfskunde opleiding hebben gedaan. Is dit anders voor je master? Verdiep je je dan echt zozeer in je betreffende onderwerp (wat, neem ik aan, voornamelijk aandelen zou zijn bij mij) of is ook je master eigenlijk een signaling methode naar werkgevers dat je in theorie een klein niveautje extra aankunt?

Ook ben ik benieuwd naar jullie mening over hoe top beleggers (wellicht voor een bedrijf) het aanpakken. Maken zij echt gebruik van methodes waarbij zij modellen opzetten of doen ze het voornamelijk op intuïtie? Als ze echt modellen maken, zou je dan geen econometrie studie nodig hebben? En stel dat ik na mijn master in een bedrijf ga werken, kan ik dan iets gaan doen m.b.t. aandelen/beleggen voor het bedrijf? Zonee, wat voor functies moet je eerst betreden voor ze je deze kans geven? En stel dat je eerst andere functies moet betreden/ervaring opdoen in het bedrijf, is dat dan niet een beetje hopeloos, omdat je op deze andere functies waarschijnlijk ook niet echt iets leert dat te maken heeft met beleggen?

Zoals jullie zien heb ik weinig idee over wat de toekomst de bieden heeft. Hopelijk kunnen jullie mij een beetje helpen. Het is niet mijn bedoeling om denigrerend over te komen over het niveau van mijn bachelor studie, maar ik denk dat jullie wel een beetje begrijpen wat ik bedoel. Ik hoor het graag van jullie!

Groet
  vrijdag 27 maart 2015 @ 14:27:09 #2
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_151092493
Jij bent niet echt het scherpste mes in de la of wel?
UI Made bij VanilleKwark.
pi_151096202
Hoe kun je zo lang al bezig zijn met je studie. Je weet bijna al welke master je gaat doen maar verder verstand over wat je met de master etc. gaat doen heb je totaal niet. Als ik jou was zou ik me toch een beetje zorgen gaan maken.

Verder is de je omschrijving van bezig zijn met aandelen/beleggen voor het bedrijf vaag. Bedoel je dan daytraden voor het bedrijf of juist in langer termijn ed. Wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan daytraden is praktijk ervaring het belangrijkst. Vaak hoor je van mensen die een compleet andere studie hebben gedaan die niets met economie te maken heeft, toch in deze wereld terecht komen omdat het over het algemeen erg goed betaald.

Verder begin jij in 99% van de gevallen niet meteen boven aan in het bedrijf. Waardoor je niet erg veel meer kennis moet hebben dan wat je geleerd hebt op de universiteit.
pi_151117274
Er zijn tientallen functies die met aandelen/beleggen te maken hebben. Als je op een tradingsdesk wil werken, dan had je waarschijnlijk je bachelor opleiding al kunnen overslaan, zoals Rengar hierboven al stelt. Het is daar belangrijker dat je snel kunt hoofdrekenen en puzzles oplossen. Hier wordt je tijdens de sollicitatie specifiek op getest.

Ik zou daarom eerst bepalen welke specifieke functie je ambieert. Uitzoeken wat de vereisten zijn en dan aan die vereisten werken. Als dat een master in finance blijkt te zijn, dan doe je dat. Als de werkgever dat eist kun je er op vertrouwen dat de studie-inhoud relevant is, op welke wijze dan ook.

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2015 14:17 schreef haha94boem het volgende:
Ook ben ik benieuwd naar jullie mening over hoe top beleggers (wellicht voor een bedrijf) het aanpakken. Maken zij echt gebruik van methodes waarbij zij modellen opzetten of doen ze het voornamelijk op intuïtie? Als ze echt modellen maken, zou je dan geen econometrie studie nodig hebben?
In ieder geval niet op intuïtie.

Modellen kunnen uiterst simpel zijn of uiterst ingewikkeld. Sommige finance werknemers passen alleen modellen toe, andere werknemers bouwen ze van de grond op en weer anderen iets daar tussen in.

Als je econometrie aan kan en leuk vindt, zou ik me trouwens daar op storten. Dat is een zeer gerespecteerde studie waar je ook andere kanten mee op kunt.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 28 maart 2015 @ 10:51:17 #5
78918 SeLang
Black swans matter
pi_151120168
Je moet niet overschatten wat je op school leert, dus niet denken dat je iets kunt als je van school af komt. Dat geldt voor de meeste beroepen. De belangrijkste dingen leer je in de praktijk als je werkt. Ik zou me er dus niet teveel zorgen over maken.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_151120303
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 10:51 schreef SeLang het volgende:
Je moet niet overschatten wat je op school leert, dus niet denken dat je iets kunt als je van school af komt. Dat geldt voor de meeste beroepen. De belangrijkste dingen leer je in de praktijk als je werkt. Ik zou me er dus niet teveel zorgen over maken.
Dit. Ik vind Ts juist wel scherp. Ts heeft begrepen dat hij eigenlijk nog niets kan. En dat klopt!

En echt vak leer je pas als je ergens gaat werken. Die master geeft je slechts een aantal hulpmiddelen om een vak goed te leren.

Kortom : het komt goed. Je hebt meer inzicht dan d de meeste medestudenten van je die denken dat ze meteen op directieniveau mogen meebeslissen....

Gewoon je verstand gebruiken en zorgen dat je een baan vindt wat je zo veel mogelijk kunt leren.
Whatever...
  zaterdag 28 maart 2015 @ 12:09:25 #7
259770 iamcj
Niets is onmogelijk
pi_151121975
Op school leer je vaardigheden en neem je informatie tot je.
Bij een bedrijf leer je een vak en doe daarbij ook nog kennis en ervaring op

Een master op zich zelf is een bewijs voor een bedrijf dat je een bepaald niveau aan kan.

Hoe meer je weet, hoe meer je kunt combineren en hoe creatiever je kunt zijn.
Wie bang is voor morgen, kan niet genieten van vandaag.
Religie is als taal, een basisbehoefte voor een maatschappij, iedereen spreekt zijn eigen dialect en even verder op begrijp je niet meer wat de ander zegt.
pi_151218520
Een MSc in Finance is waardeloos.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_151219054
Zou wat zijn, als je compleet blanco een master kan afronden.
  dinsdag 31 maart 2015 @ 12:58:37 #10
272004 eucalyptus
Lurken als een grote
pi_151221349
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 11:38 schreef sitting_elfling het volgende:
Een MSc in Finance is waardeloos.
Net als onbeargumenteerd ergens een mening over geven.
Ik mis Hyves om mijn gebrek aan intelligentie te relativeren.
  dinsdag 31 maart 2015 @ 15:31:22 #11
437333 ffz
MoneyMachine
pi_151227427
Zou beter zijn als je wiskunde erbij doet (dat je economie en wiskunde hebt)
pi_151228067
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 11:38 schreef sitting_elfling het volgende:
Een MSc in Finance is waardeloos.
En dit baseer je op?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')