Ja het viel uiteindelijk erg mee punt is dat ik ook nog niet zo goed weet qua hoeveelheden deeg hoe groot e.e.a. zou moeten worden. Recept was schijnbaar ook voor twee kleinere broden...quote:Op woensdag 5 augustus 2015 12:35 schreef minilot het volgende:
[..]
Ziet er qua kruim toch hartstikke goed uit?
yum.quote:Op woensdag 5 augustus 2015 12:36 schreef minilot het volgende:
Aangezien vanavond The Great British Bakeoff weer op de BBC begint heb ik vanmorgen iets gebakken uit een eerder seizoen (die van 2012):
[ afbeelding ]
Recept: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/middle_eastern_taboon_90922
Drie ervan in de vriezer gegooid, de rest nu samen met collega's op mijn werk aan het opeten met hummus en koriander
Hadden we gisteren gekocht..quote:Op donderdag 6 augustus 2015 21:18 schreef computergirl het volgende:
was de sesam in de aanbieding ?
Lastig? Dat valt wel mee.quote:Op woensdag 12 augustus 2015 17:39 schreef nathalie85 het volgende:
Maar volgens mij moet het toch maar op de echte manier met meel en een oven. Iemand tips hoe te beginnen? Nu ik dit topic zo doorlees lijkt het me heel lastig.
Meel van de molen of Amerikaanse patentbloem (ivm hoger eiwitgehalte). Supermarkt gist os prima, alleen opletten in het recept of het over droge of verse gist gaatquote:Op woensdag 12 augustus 2015 18:14 schreef nathalie85 het volgende:
Nog tips voor goede kwaliteit meel? En de gist kan ik daarvoor gewoon gist uit de supermarkt gebruiken?
Ja, rare omschrijving..quote:Op woensdag 12 augustus 2015 18:28 schreef computergirl het volgende:
tarwemeel waar teveel tarwe inzit?
Te volle volkorenmeel?quote:Op woensdag 12 augustus 2015 18:35 schreef qltel het volgende:
[..]
Ja, rare omschrijving..
Ik denk dat er teveel zemelen (zo heten die dingen toch, die specifiek zijn voor tarwebrood?) in zitten. Vandaar dat ik 't vermeng met witte bloem. En dan is het nog steeds donker genoeg.
Ahh je ziet het ook dat je ze een beetje in moest krimpen, anders waren ze toch wel heel top gelukt geweest!quote:Op donderdag 20 augustus 2015 18:18 schreef minilot het volgende:
Vandaag slordige baguettes gebakken. Oven bleek te klein voor mijn expres wat dunner uitgerolde broden dus ik moest proppen (raakte daarmee wat luchtigheid kwijt), en scheermesje in lame was duidelijk aan vervanging toe. Naja, ach. Volgende keer beter!
[ afbeelding ]
Ze staan nu af te koelen dus nog geen crumbshot.
Recept was dat van Paul Hollywood uit the Great British Bakeoff van gisteren:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/paul_hollywoods_55351
Tof dat je het geprobeerd hebt! Hoe is de structuur? Zit er een beetje samenhang in?quote:Op donderdag 20 augustus 2015 21:42 schreef computergirl het volgende:
soda bread, poging 1
[ link | afbeelding ]
Beetje te diep ingesneden denk ik achteraf.
Weet nog niet of ik het lekker vind, de smaak past waarschijnlijk wel goed bij een stevige soep
vrij compact, maar het was een recept met zware melen zoals volkoren en roggequote:Op donderdag 20 augustus 2015 21:49 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Tof dat je het geprobeerd hebt! Hoe is de structuur? Zit er een beetje samenhang in?
Ik wist dan ook niet hoe het heette..quote:Op donderdag 20 augustus 2015 18:26 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Te volle volkorenmeel?
Tarwemeel wat je zeeft is (tarwe)bloem. Blijft tarwe
Goede bloem is ongebleekt en steengemalen, daar zit de kiem van de kern nog in, maar de zemel is er uitgezeefd. De kiem is relatief vet en geeft een wat gele kleur aan de bloem.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |