abonnement Unibet Coolblue
pi_151017824
Ik heb ook aardig vaak de naam Mario Been langs zien komen, maar ik vind dat toch een net-niet-trainer. Als het tegen zit, maakt hij aardig vreemde capriolen vind ik.
pi_151017848
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 13:33 schreef Ajacied422 het volgende:
Ik heb ook aardig vaak de naam Mario Been langs zien komen, maar ik vind dat toch een net-niet-trainer. Als het tegen zit, maakt hij aardig vreemde capriolen vind ik.
Geen idee waar hij het op baseert, maar Been is volgens mij een vrij dure coach.
pi_151017854
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 13:29 schreef Downwards het volgende:

[..]

En aan wie denk je dan?
Jos Luhukay :P
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151017895
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 13:34 schreef PBateman1978 het volgende:
Jos Luhukay
Vind ik op zich wel een interessante en originele optie.
pi_151017994
quote:
14s.gif Op woensdag 25 maart 2015 13:35 schreef Downwards het volgende:

[..]

Vind ik op zich wel een interessante en originele optie.
Zeker.

Misschien te duur want hij zal bij Hertha BSC vast wel een flink salaris hebben gehad maar het proberen waard lijkt me. Volgens mij heeft ie ooit wel eens gezegd dat ie zich ook in NL zou willen bewijzen als hoofdtrainer als ie de kans kreeg.

Schijnt verder keihard te zijn, heeft natuurlijk ervaring in Duitsland dus kan een ploeg topfit krijgen en stond daar ook bekend om verzorgd ''Nederlands'' voetbal.

Dat ie dan uiteindelijk ook wel eens is ontslagen dat hoort er denk ik een beetje bij als trainer..
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151018255
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 13:38 schreef PBateman1978 het volgende:
Misschien te duur want hij zal bij Hertha BSC vast wel een flink salaris hebben gehad maar het proberen waard lijkt me. Volgens mij heeft ie ooit wel eens gezegd dat ie zich ook in NL zou willen bewijzen als hoofdtrainer als ie de kans kreeg.
Bij Hertha wordt zeker goed betaald, maar hij zal zich ook realiseren dat er (voorlopig) in Nederland niet meer dan een middenmoter als Utrecht inzit voor hem. Als hij het ook graag eens in Nederland wil laten zien, is het wellicht mogelijk dat hij erin stapt.
pi_151018367
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 13:46 schreef Downwards het volgende:

[..]

Bij Hertha wordt zeker goed betaald, maar hij zal zich ook realiseren dat er (voorlopig) in Nederland niet meer dan een middenmoter als Utrecht inzit voor hem. Als hij het ook graag eens in Nederland wil laten zien, is het wellicht mogelijk dat hij erin stapt.
Het lijkt mij persoonlijk de beste kandidaat iig, voor zover ik dat kan inschatten. :P
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151018801
Ik hoop nog steeds op Tha_Duck
pi_151018935
quote:
Met het naderende afscheid van Robby Alflen vertrekt er weer een kind van de club bij FC Utrecht. Sneu voor de club, de supporters en vooral de trainer zelf. Voetbal International sprak over de huidige perikelen met Ton du Chatinier, John van Loen en Jan Willem van Ede, die de club én Robby Alflen goed kennen.
John van Loen speelde samen met Alflen bij FC Utrecht en Ajax, was zelfs zijn carpoolmaatje tijdens hun gezamenlijke dienstverband in de hoofdstad. De voormalige spits en assistent-trainer was ooit het eerste slachtoffer sinds Frans van Seumeren de club op 2 april 2008 had overgenomen. Op 23 oktober van dat jaar werd op hoofdtrainer Willem van Hanegem na de hele technische staf ontslagen.

'Van Seumeren heeft de laatste jaren meer verloren dan gewonnen met zijn geld. Toen ik zelf werd ontslagen, stonden we zevende. Als je dan kijkt waar de club nu staat... En juist nu de club niks meer kan halen dit seizoen, was het een mooie gelegenheid geweest om Robby in alle rust aan zijn elftal te laten bouwen. Ik was vrijdag nog in het stadion. Het team creëert een hoop, maar moet alleen wel leren verdedigen.'

Met Robby Alflen verdwijnt er volgens hem weer een echte clubman uit de organisatie. En dat betreurt hij zeer. 'Het valt me op dat er zoveel gesaneerd wordt bij de club. Zelfs de beste werklui zijn inmiddels ontslagen. Er werkte in mijn tijd een vrouw die van alles regelde. Je hoefde bij wijze van spreken maar met je vingers te knippen of ze kwam het brengen. Zat er zeker al dertig jaar. Ook weg.'

Ton du Chatinier voetbalde tien jaar in de Domstad, waar hij Robby Alflen als jeugdspeler zag doorbreken. Maar trainer zijn in Utrecht, dat is andere koek. 'Echt helemaal verbaasd ben ik dan ook niet. De tijd, de tijd, waar krijg je tegenwoordig nog de tijd? Het gebeurt niet zo vaak dat een trainer door de voordeur binnenkomt en door de voordeur weer naar buiten gaat. Ronald Koeman bij Feyenoord was een uitzondering, maar meestal ga je toch echt door de achterdeur.'

Alflen heeft volgens hem ook veel te hoge druk opgelegd gekregen van het bestuur. 'Je moet ook naar de selectie kijken. Toen ik er zat, wilde Frans van Seumeren structureel in de topvier meespelen. Maar dan had hij naar mijn mening door moeten pakken. Prima om een of twee spelers met winst te verkopen, geen zes of zeven. Maar begrijp me goed. Als die man er niet was geweest, hadden we met zelfgemaakte kwartetspelletjes langs de deur gekund om de club in leven te houden.'

Jan Willem van Ede verdedigde van 1982 en 1996 het doel van de Utrechters, waar hij vorig jaar nog een tijdje stage liep. Het nieuws dat Alflen en Adriaanse aan het eind van het seizoen vertrekken, overviel hem. 'Ik ben er erg door verrast. Een dergelijke trainersconstructie sluit je niet voor een jaar. Ik had de laatste weken juist de hoop dat ze op de goede weg waren. Het verbaast me dan ook zeer dat Robby en FC Utrecht elkaar niet wat meer tijd geven.'

De voormalige doelman had Alflen niet alleen als voetballer hoog zitten, maar ook als mens. Hij achtte hem op voorhand geschikt voor het trainersvak. 'Robby is een echt voetbaldier. Een rustige en weloverwogen gozer, die geen domme dingen doet. De doelstelling was spektakel bieden en dat heeft FC Utrecht gedaan. Er staat een jonge, talentvolle groep. Met twee verdedigende versterkingen kan dit elftal heel ver komen.'

Van Loen vreest voor de verdere trainersloopbaan van Alflen. 'Zijn eerste job kan meteen zijn laatste zijn. Want zo gaat dat in de voetballerij.' Ook Van Ede en Du Chatinier hebben het flink met Alflen te doen. Maar Chat ziet een lichtpuntje. 'Bij geen enkele club is de druk zo hoog als bij FC Utrecht. Dan zijn ze weer slapende reus, dan weer een challenger, het houdt nooit op. Echt, als je daar trainer bent geweest, kun je daarna overal terecht.' (Oscar van der Horst)
vi.nl
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151019014
quote:
Willem van Hanegem ziet het voortijdige vertrek van Rob Alflen en Co Adriaanse als bewijs dat bij FC Utrecht alle mogelijke vormen van voetbalvisie ontbreken. "De keuzes voor dit seizoen zijn uitgelopen op een fiasco."

Dat vertelt de voormalig trainer en speler van de Domstedelingen tegenover ELF Voetbal. Als hij het voorgelezen persbericht heeft aangehoord, is zijn mening duidelijk. "Het lijkt me niet dat Robby Alflen voor deze oplossing heeft gekozen. Het is een eenzijdig besluit verpakt in Noord-Koreaanse teksten."

"De volgorde van handelen is echter volledig verkeerd. De clubleiding had als eerste Co Adriaanse moeten ontslaan en daarna pas richting Alflen moeten kijken. De clubleiding is een weg ingeslagen. Een voetbalvisie achterna gegaan waar iedereen achter zou staan. Als je daar binnen een jaar vanaf stapt. Dan is er geen visie aanwezig en moet je de technisch adviseur, die alles in de gaten houdt en coördineert, daarvoor aansprakelijk stellen."

Feyenoord
"Adriaanse zal nu wel naar Feyenoord gaan. Hij is een goede vriend van Martin van Geel (technisch directeur, red.). Daar zou ik niet verbaasd over zijn. Adriaanse heeft zogenaamd voetbalwijsheid, maar luister eens naar wat hij zegt. Zolang we met zijn allen achter hem aan hobbelen, gaan we hem nog geloven ook. Co heeft de media mee. Maar we worden niet voor niets Europees links en rechts ingehaald. De speelstijl, die hij voor ogen heeft en naar buiten toe uitdraagt, werkt tegenwoordig niet meer. FC Utrecht staat niet voor niets zo laag en draait haar slechtste seizoen in zes, zeven of misschien wel tien jaar."

"Terwijl FC Utrecht een hele goede groep heeft. Gévero Markiet is een uitstekende voetballer. Ik heb hem onder mijn hoede gehad. Fysiek sterk, kan centraal spelen, heeft een goede techniek. Maar hij wordt pas sinds kort weer gebruikt. Die Kristoffer Peterson is een uitstekende linksbuiten en Rubio Rubin is een groot talent. Ik begrijp niet dat hij niet vaker speelt. Rubin is een uitstekende schaduwspits achter Sébastien Haller."

Stoorzender
"Alleen die Yassin Ayoub is een stoorzender. Toen hij van Ajax kwam, waren Koos van Tamelen erg gecharmeerd van hem. Maar waarom vertelt niemand hem dat hij ook ballen rechtstreeks moet spelen. In plaats van dat voortdurende kappen en draaien. Daar hebben we toch Alflen of Adriaanse voor? Zo moeilijk kan dat niet zijn."

Als nieuwe trainer verwacht Van Hanegem de aanstelling van Jean-Paul de Jong. "Marinus Dijkhuizen wordt ook genoemd, maar als ik hem was, was ik nog minstens een jaartje bij Excelsior gebleven. Niet nu al in een wespennest stappen, waardoor de kans is dat je carrière direct afglijdt."

Veilige oplossing
"Jean-Paul de Jong lijkt me de meest veilige oplossing. Een jongen van de club, populair bij de spelers en hij presteert uitstekend bij FC Eindhoven. Al wil dat eigenlijk niet zoveel zeggen. Onze Jupiler League stelt weinig voor. En spelen voor 20.000 toeschouwers is toch anders dan voor 1.500. Hij zal die uitdaging zeker willen aangaan. Maar als hij zou falen... de clubleiding staat voor een zeer belangrijke beslissing." Zelf heeft Van Hanegem geen interesse om de vacature van technisch adviseur aan te nemen. "Nee, totaal niet. Ik heb bij FC Utrecht ook altijd getracht aanvallend te spelen. Risico's genomen door in de extra tijd voor de winst te gaan, wat niet altijd goed uitpakte. Maar mijn visie werd ook niet door iedereen gedragen. FC Utrecht zit niet op mij te wachten of andersom."
Iedereen heeft zijn mening alweer klaar hoor :P
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151021211
quote:
Adriaanse heeft zogenaamd voetbalwijsheid, maar luister eens naar wat hij zegt. Zolang we met zijn allen achter hem aan hobbelen, gaan we hem nog geloven ook.
Niet helemaal mee eens, maar dit is Willem ten voeten uit. Waar anderen zich aan hem ergeren, kan ik eigenlijk wel genieten van Willem.
pi_151023025
Ik mis de namen Gert Kruys en Frans Adelaar hier tot nu toe.
Ik vond destijds Gert Kruys bij Cambuur geen slechte trainer ondanks de degradatie.
pi_151023110
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 16:04 schreef Idisrom het volgende:
Ik mis de namen Gert Kruys en Frans Adelaar hier tot nu toe.
Ik vond destijds Gert Kruys bij Cambuur geen slechte trainer ondanks de degradatie.
En hoe vind je dat Gert het de 13 jaar daarna heeft gedaan als coach? Voor zover ik hem heb gevolgd, heeft hij niet echt overtuigd. Denk ook dat je nu eens voor een coach moet kiezen die niet uit 'het Utrechtse' komt van origine.
pi_151023758
quote:
De naam van Marinus Dijkhuizen valt veelvuldig als opvolger van Robby Alflen, maar volgens de coach van Excelsior is Jean-Paul de Jong de topkandidaat voor de vacante trainerspositie van FC Utrecht.
'Voor mij is er maar één kandidaat en dat is Jean-Paul. Dit is voor hem een mooi moment om in te stappen. Hij doet het geweldig bij FC Eindhoven. Met zijn verleden en gezien de prestaties in Eindhoven is hij dé topkandidaat', zegt Dijkhuizen in gesprek met Voetbal International. De Jong, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde bij FC Eindhoven, bezet op dit moment de tweede plaats in de Jupiler League.

De clubleiding van FC Utrecht maakte woensdag bekend dat trainer Robby Alflen en technisch adviseur Co Adriaanse na dit seizoen vertrekken uit de Domstad. 'Ik vind het wel opvallend dat Robby en Co na één jaar alweer opstappen. Maar dat geeft ook direct aan dat het een moeilijke club is om te werken, zeker als relatief onervaren coach. Maar tegelijkertijd ook een club met mogelijkheden als je kijkt naar de enorme achterban.'

Geruchtenstroom
Het vertrek van Alflen brengt de geruchtenstroom aardig op gang in Utrecht, maar de namen van oud-spelers Dijkhuizen en De Jong zijn de meest genoemde. 'Dat is misschien wel logisch. Frans van Seumeren (eigenaar van FC Utrecht, red.) heeft mijn naam weleens laten vallen. Ik ben daar speler en spitsen-trainer geweest en ik presteer prima bij Excelsior', aldus Dijkhuizen, die met de Rotterdammers is terug te vinden op de dertiende plaats in de Eredivisie.

Vooralsnog is een overstap naar Stadion Galgenwaard geen optie voor de voormalige succestrainer van amateurclub Montfoort. 'Laat mij nog maar even met rust. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Excelsior. Bovendien heb ik nog een doorlopend contract (tot medio 2017, red.)', aldus de 43-jarige oefenmeester. 'Maar ik heb natuurlijk wel ambitie en in de toekomst zou FC Utrecht prachtig zijn.'
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  Forum Admin woensdag 25 maart 2015 @ 16:25:49 #40
35723 crew  GGMM
pi_151023788
Ach het is ook niet zo relevant wie er trainer wordt. Met dit zooitje spelers kom je nergens.
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_151023819
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 16:25 schreef GGMM het volgende:
Ach het is ook niet zo relevant wie er trainer wordt. Met dit zooitje spelers kom je nergens.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  Forum Admin woensdag 25 maart 2015 @ 16:27:37 #42
35723 crew  GGMM
pi_151023879
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 16:26 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Uh, oke
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
pi_151024320
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 16:25 schreef GGMM het volgende:
Ach het is ook niet zo relevant wie er trainer wordt. Met dit zooitje spelers kom je nergens.
Een coach als Tony Pulis zou met dit materiaal degradatie kunnen voorkomen volgend seizoen. Dat zou wel degelijk wat uitmaken.
  Forum Admin woensdag 25 maart 2015 @ 16:42:15 #44
35723 crew  GGMM
pi_151024425
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 16:39 schreef Downwards het volgende:

[..]

Een coach als Tony Pulis zou met dit materiaal degradatie kunnen voorkomen volgend seizoen. Dat zou wel degelijk wat uitmaken.
Degradatie zou sowieso een schande zijn.
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
  woensdag 25 maart 2015 @ 16:46:25 #45
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_151024578
FC van Seumeren kan maar beter de heer Van Schaik wegtrappen
RED ONS HENNIEGOD
pi_151025821
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 14:08 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Iedereen heeft zijn mening alweer klaar hoor :P
Van Hanegem :')

Wat heeft die bereikt als trainer? Als het moeilijk wordt vlucht ie weg door een gat in het hek :')
pi_151029186
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 17:21 schreef Tha_Duck het volgende:

[..]

Van Hanegem :')

Wat heeft die bereikt als trainer? Als het moeilijk wordt vlucht ie weg door een gat in het hek :')
Ik vond vooral het ophemelen van Markiet en neersabelen van Ayoub erg geestig.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_151029426
quote:
1s.gif Op woensdag 25 maart 2015 19:04 schreef PBateman1978 het volgende:

[..]

Ik vond vooral het ophemelen van Markiet en neersabelen van Ayoub erg geestig.
Hij moet gewoon in het algemeen zijn grote mond houden, enkel commentaar van afstand. Kan zelf helemaal niks op het trainingsveld, dat hebben we zelf gezien.
pi_151029846
Van mij mag hij elke dag een column schrijven. Je moet ze alleen niet belangrijker maken dan ze zijn.
  woensdag 25 maart 2015 @ 22:03:42 #50
283639 Pino0
Heeft totaal geen vooroordelen
pi_151037497
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 13:31 schreef Tha_Duck het volgende:
Ik heb wel een zwak voor Ron Jans, maar denk niet dat ie weggaat bij Zwolle :)
Ik denk inderdaad ook wel dat Ron Jans een prima coach zou zijn voor Utrecht. Of anders die kerel van Excelsior.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')