abonnement Unibet Coolblue
  zondag 26 april 2015 @ 19:58:09 #176
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_152050200
Lekker thuisdebuut van Zivkogod wel
Oh.
  maandag 27 april 2015 @ 01:51:25 #177
406852 lesleyyb
Northern Lions
pi_152061538
1e seizoen met Man Utd. 1e 5 wedstrijden, 5 wins met een doelsaldo van 23 voor en 4 tegen. 4 spitsen systeem is zo overpowered O+
pi_152075859

Mijn opmars door de engelse lower leagues gaat nog steeds gestaag verder.

Helaas kwam ik liverpool tegen in de FA cup, die waren wel zoveel beter dat ik geen schijn van kans had. Wonder boven wonder werd het maar 2-1.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_152085756
Na een paar seizoenen Feyenoord en daar zo'n beetje alles gewonnen te hebben, ben ik ook maar begonnen met een LLM game, want dat vind ik toch het leukst.

Heb een nieuw spel opgestart en ben werkloos begonnen met de laagste selecteerbare ervaring. Na een een groot aantal solliciaties die niets opleverden begon ik de hoop op te geven om nog aan de bak te komen in het 2014-2015 seizoen.

Tijdens de winter kwam er een vacature bij Bristol Rovers (Vanarama Conference), waar ik al snel werd aangenomen!

Het is een oude club (1883) die nooit voor de prijzen gespeeld heeft, als hoogtepunt speelde het in de Sky Bet League 1 in 1990.

Ze hebben een zeer slecht onderhouden stadionnetje (12000 plaatsen waarvan 3000 stoeltjes) met een modderpoel als grasmat en er zijn geen financiele middelen om deze te verbeteren dus dat gaat leuk worden.

De club stond in het rechter rijtje maar speelde afgelopen seizoen een divisie hoger (League 2) dus de eis van het bestuur was dat ze meteen weer terug zouden gaan naar die divisie via de play-offs.

Mijn voorganger heel speelde erg verdedigend, dus dat ging meteen veranderd worden naar een 4-2-3-1 systeem met 2 vleugelaanvallers en een schaduwspits.

------x------
x-----x-----x
----x---x----
x---x---x---x

De spelers waren erg middelmatig, zonder een makkelijk scorende spits, een ronduit slechte keeper en een meh verdediging, dus veel werk voor de boeg!

Ik had geluk dat ik wel twee redelijk rappe vleugelaavallers (waaronder Sydney Schmeltz die ik nog kende van een vorige FM versie met Almere city) dus ik verandere mijn taktiek zodat er over de flanken gespeeld moet worden met voorzetten naar mijn "spits".

Snel een betere keeper gehuurd van Man City -> Angus Gunn. Voor de verdediging wilde tot mijn verbazing Jonathan Woodgate (free) komen; al behoorlijk op leeftijd maar ex-international en redelijk goede stats voor zijn leeftijd. Ten slotte een spits gehaald met wat betere stats: Oebele Schokker van Harkemase Boys (free).

De tweede helft van het seizoen aardig gespeeld met vooral veel gelijkspelen en nog steeds weinig scorend, maar omdat de concurentie ook veel punten verspeelden heb ik uiteindelijk toch de playoffs gehaald, en tamelijk eenvoudig gepromoveerd!

Een van de grote challenges van de Engelse competitie is dat het erg moeilijk is om als non-EU een werkvergunning te krijgen dus je kan niet makkelijk goedkope (Zuid)Afrikaanse talenten halen. Toch is het gelukkig gelukt om voor het nieuwe seizoen Roger Gomis (AMC) transfervrij binnen te slepen.
Ik heb geen enkele aflopend contract hernieuwd omdat mijn voorganger behoorlijk boven het salaris budget was gegaan voor deze middelmatige spelers, dus er moest flink wat gehuurd worden:

De meest aansprekende spelers:
Angus Gunn (GK) voor een tweede seizoen.
Mesca (AMRL) van Fulham; nog een snelle jongen voor op vleugels, Schmeltz is toch niet goed genoeg voor de Sky Bet League 2.
Jack Stobbs (AMR) van Sheffield Wednesday; een zeer goed talent.
Seanna Foster (MC) van Sheffield Wednesday; redelijk talent.

Al deze huurlingen zijn meteen basisspelers.

Tijdens de winterperiode twee oude rotten gratis gehaald:
Dida (GK); ja, de oud-Braziliaans international! Al 41 jaar oud maar niet slecht voor een back-up en tevens een GK coach.
Kleberson (MC); en nog een oud-Braziliaans international, ook achter in de 30 maar zijn vrije trappen zijn nog steeds van grote klasse!
Michael Fabre (GK); nog een keeper, heeft redelijk veel ervaring en had meteen Gunn verstoten als eerste keus.
Morten Koch (DC); een jonge en redelijk goede Deen die om een of andere reden naar mijn club wilde komen, gratis. Een aanrader voor de lagere regionen van de Engelse competitie.
Jack Collison (MC); ook gratis opgepikt en meteen de ster speler van mijn team.

Wat volgde was een van de gemakkelijkste seizoenen die ik ooit gespeeld heb in FM; ik won 38 wedstrijden, 2 verloren en 6 gelijk. Met gemak kampioen!
Als toetje won ik ook de FA Trophy, wat fantastisch was maar ik had de bonus op hoog ingesteld dus het prijzengeld was lager dan wat ik moet betalen aan het team, lekker is dat.

Ik ben nu net het 3e seizoen begonnen (in League 1 dus) en heb Mesca transfervrij kunnen inlijven, hij was vorig seizoen mijn topscorer (als vleugelspeler dus) en gekozen tot speler van het jaar door de supporters.

Tijdens de zomerstop zag ik dat Ryo Miyaichi ge-released was door zijn club dus ik dacht ik probeer het gewoon, en ja hoor hij wilde komen! Wel meteen de hoogste salaris ooit voor de club maar zijn marktwaarde is meteen 2.3 miljoen, en dat voor een League 1 club.

Voorderest eigenlijk niet veel bijzonders erbij, twee spitsen gehuurd omdat ik nog steeds niemand met goede stats kan kopen: Conor Wilkinson van Bolton Wonderers en Libor Kozak van Aston Villa; deze mannen hebben er samen al 12 inliggen in de eerste 6 wedstrijden. Ik wil met 1 spits blijven spelen dus ze spelen om de beurt. Vooral Kozak is eigenlijk veel te goed voor deze competitie.

Ik mag van het bestuur niet degraderen maar wel in het rechter rijtje staan, dus er is niet al te veel stress voor dit seizoen. Ik denk dat ik in de sub-top kan meespelen en vooralsnog sta ik 2e.
pi_152090959
Voor het tweede achtereenvolgende seizoen geen Europees met NEC (ga nu aan seizoen 5 beginnen). Wederom was het slot van de competitie dramatisch en verloren we in de finale van de play-offs.

Hoogste transfersom voor deze transferperiode was Vormer 5.5 miljoen het afgelopen seizoen, moest echt uit nood een extra VMC hebben toen. Dit maar even verbroken deze transferperiode door El Ghazi te halen (6.5 miljoen). Die mag de concurrentie met Ebecilio aan. Verder ook Riedewald en Davy Klaassen transfervrij binnen gehaald en wat spelers die vervangbaar waren of een aflopend contract hadden en graag weg wilde laten gaan (oa. defensieve sterkhouder Nielsen). Alleen Linssen wilt niet verlengen en die kan ik ook nog niet slijten (is boos dat we geen CL spelen). Taktiek een beetje aangepast voor dit seizoen, ipv met 2 VMC met 2 MC's gaan spelen en ipv aanvallend naar standaard. Hele goede voorbereiding gehad,verloren als laatste oefenwedstrijd maar nipt van een sterk Arsenal (2-3) en verder wat goede overwinningen in Duitsland.

Eerste competitiewedstrijd wel verloren in Heerenveen. Uitgerekend de Roon, waar ik al rond mee was maar de transfer op het laatste moment toch maar af liet ketsen (5 miljoen) scoorde de winnnende. Ondanks dat de transferperiode nog een klein maandje open is, lijkt dit de selectie te worden waarmee we een serieuze gooi willen gaan doen naar de top drie en dus directe plaatsing Europees (Nielsen gaat nog wel vertrekken).



Als toetje ook nog Bondscoach van Servie geworden, had oa de keus uit Zuid-Korea, VS en Noorwegen nog. Deze sprak mij het meeste aan.
  dinsdag 28 april 2015 @ 13:39:16 #181
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_152094223
@Alovenac, mooie selectie, veel Nederlanders erin. Ik ben niet zo'n fan van teams met 15 verschillende nationaliteiten en standaardtalentjes.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
pi_152096053
Dion heten _O-

Er was een tijdje terug iemand (vanillekwark?) die een game was begonnen met Stalybridge Celtic FC. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dat is verlopen. Ik heb er niets meer over gelezen.

Zelf heb ik een paar maanden geleden fm15 aangeschaft en een game begonnen met Stalybridge. Maar veel verder dan wat gerommel in de "Vanarama" ben ik niet gekomen. Het heeft overigens wel een leuke game opgeleverd. Via Rochdale (kampioen League 2) en GA Eagles (kampioen jupiler) zit ik nu bij Feijenoord.
  Hardste schreeuwer 2022 dinsdag 28 april 2015 @ 15:28:43 #183
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_152096887
quote:
0s.gif Op zondag 26 april 2015 19:58 schreef JR-Style-93 het volgende:
Lekker thuisdebuut van Zivkogod wel
[ afbeelding ]
Ik ben bondscoach van Nederland en hoop dat iemand hem oppikt.
Alle spitsen zijn verder slecht geworden of niet genoeg gegroeid en deze man speelt nog steeds maar af en toe met ajax mee (2020) maar de potentie is er wel,

Ik heb mijn eerste drie interlands met Klaasen in de spits moet spelen :')
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_152098480
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2015 13:39 schreef PirE het volgende:
@Alovenac, mooie selectie, veel Nederlanders erin. Ik ben niet zo'n fan van teams met 15 verschillende nationaliteiten en standaardtalentjes.
Thanks, Canete wilde ik nog slijten. Maar raakte voor vier maanden geblesseerd. Jose Rodriguez is gewoon te goed om op de bank te laten beginnen, dus als iedereen fit is start ik altijd met 9/10 Nederlanders in de basis.

Even een sidegame om de tactiek wat te tweaken/optimaliseren en kijken hoe hij bij een grotere club loopt. Competitie begon niet zoals verwacht (thuis verloren van Atalanta 0-2 - 2 standaardsituaties) en gelijk bij Hellas (0-0). In de CL beginnen we iig goed, good old Totti met een vrije trap schiet ons na de overwinning. Verder nog een handvol kansen gehad om het eerder te beslissen.

pi_152105493
Ik zit te denken om fm 2009 er weer eens op te gooien, u remember? :)
Of zal het gaan tegenvallen...ah we zien wel!
pi_152109895
Iemand veel succes met pure LLM? (aka the Hero achievements: ga van de laagste naar de hoogste klasse in Italie, Frankrijk, Brazilie, Schotland, Engeland en Spanje)
pi_152173033
Ohw man, je wordt af en toe zo genaaid he...
Ging echt super met dhc, na te zijn gepromoveerd ben ik 7e en 6e geworden. Ik had 2 goede buitenspelers(Andreja Lukovic en een regen) maar die werden voor 3,5 en 5 miljoen verkocht aan feyenoord en cagliari.
Wil ik sinkgraven halen als vervanger (speelt al 2 seizoenen amper, was ongelukkig en wilde weg) waarde van 950k. Breng een bod uit van 1,5 miljoen, willen ze 9 miljoen(!) Na wat onderhandelen kon dit lager maar niet lager dan 6. Berghuis precies hetzelfde.. waarde van 2 miljoen, bied 4, willen ze ook weer 9, alleen kon die niet lager dan 8.

En puntje bij paaltje: Sinkgraven gaat naar psv voor 950k en berghuis gaat voor 2 miljoen naar feyenoord....

Ik snap er niks van... ik snap dat als je een directe concurent bent je het maximale eruit wil halen, maar mijn dhc is dat echt nog niet, psv en feyenoord daarintegen..
Volgens mij was dit in fm14 veel beter geregeld, het lijkt ook alsof de pc weer heel goed weet wat de pa van een speler is, want elke regen die ik zie mag ik ook weer flink voor betalen, terwijl z'n stats op het moement dan echt knudde zijn(doen we uiteraard niet)
PSN: Metal_Akilla
pi_152180161
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 09:19 schreef Akilla het volgende:
Ohw man, je wordt af en toe zo genaaid he...
Ging echt super met dhc, na te zijn gepromoveerd ben ik 7e en 6e geworden. Ik had 2 goede buitenspelers(Andreja Lukovic en een regen) maar die werden voor 3,5 en 5 miljoen verkocht aan feyenoord en cagliari.
Wil ik sinkgraven halen als vervanger (speelt al 2 seizoenen amper, was ongelukkig en wilde weg) waarde van 950k. Breng een bod uit van 1,5 miljoen, willen ze 9 miljoen(!) Na wat onderhandelen kon dit lager maar niet lager dan 6. Berghuis precies hetzelfde.. waarde van 2 miljoen, bied 4, willen ze ook weer 9, alleen kon die niet lager dan 8.

En puntje bij paaltje: Sinkgraven gaat naar psv voor 950k en berghuis gaat voor 2 miljoen naar feyenoord....

Ik snap er niks van... ik snap dat als je een directe concurent bent je het maximale eruit wil halen, maar mijn dhc is dat echt nog niet, psv en feyenoord daarintegen..
Volgens mij was dit in fm14 veel beter geregeld, het lijkt ook alsof de pc weer heel goed weet wat de pa van een speler is, want elke regen die ik zie mag ik ook weer flink voor betalen, terwijl z'n stats op het moement dan echt knudde zijn(doen we uiteraard niet)
Ja, heel frustreren is dit. Heb dat ook echt te vaak.
Het wordt pas echt pijnlijk als je spelers uit Argentinië en omringende landen wil gaan kopen :{
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:20:12 #189
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_152188050
Wat een INTENS grafspel is dit toch. Op de laatste speeldag verliezen (uitgerekend van de ultieme schijttyfusclub Chelsea :r) en daardoor de titel verspelen. Met 92 punten geen kampioen worden :') Hele jaar bovenaan gestaan en gaat dat schijtUnited eroverheen.

Baggerspel
Oh.
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:22:27 #190
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_152188115
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:20 schreef JR-Style-93 het volgende:
Wat een INTENS grafspel is dit toch. Op de laatste speeldag verliezen (uitgerekend van de ultieme schijttyfusclub Chelsea :r) en daardoor de titel verspelen. Met 92 punten geen kampioen worden :') Hele jaar bovenaan gestaan en gaat dat schijtUnited eroverheen.

Kankerspel
[ afbeelding ]
tr gemaakt
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar het spel is aids idd
RED ONS HENNIEGOD
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:24:01 #191
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_152188161
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:22 schreef PowerLoungen het volgende:

[..]

tr gemaakt
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
maar het spel is aids idd
Nu maar de EL finale spelen

Als ik die ook verlies gaat FM weer een halfjaar niet aan
Oh.
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:27:38 #192
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_152188274
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:24 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Nu maar de EL finale spelen

Als ik die ook verlies gaat FM weer een halfjaar niet aan
Tegen wie speel je dan ?
RED ONS HENNIEGOD
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:28:00 #193
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_152188283


Doei tyfusspel
Oh.
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:31:36 #194
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_152188388
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:28 schreef JR-Style-93 het volgende:
[ afbeelding ]

Doei tyfusspel
_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- Markovicgod
RED ONS HENNIEGOD
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:34:17 #195
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_152188463
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:31 schreef PowerLoungen het volgende:

[..]

_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- Markovicgod
Geniaal seizoen gehad, zelden verloren en blijf ik alleen achter met een lullig League Cupje :r
Oh.
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:36:43 #196
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_152188543
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:34 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Geniaal seizoen gehad, zelden verloren en blijf ik alleen achter met een lullig League Cupje :r
Voor Newcastle een behoorlijke prijs .
RED ONS HENNIEGOD
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:39:32 #197
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_152188651
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:36 schreef PowerLoungen het volgende:

[..]

Voor Newcastle een behoorlijke prijs .
Die Robert Firminio is wel een baas

Gratis opgehaald en meteen de beste speler in de Premier League geworden
Oh.
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:43:18 #198
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_152188782
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:39 schreef JR-Style-93 het volgende:

[..]

Die Robert Firminio is wel een baas

Gratis opgehaald en meteen de beste speler in de Premier League geworden
Ik heb hem ook voor 2 jaar gehad, anderhalf jaar geblesseerd en dat overige half jaar als gemiddelde een 5.67 . Pech denk ik :P
RED ONS HENNIEGOD
  vrijdag 1 mei 2015 @ 19:47:33 #199
366554 JR-Style-93
Stukje Tatjana
pi_152188908
quote:
9s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 19:43 schreef PowerLoungen het volgende:

[..]

Ik heb hem ook voor 2 jaar gehad, anderhalf jaar geblesseerd en dat overige half jaar als gemiddelde een 5.67 . Pech denk ik :P
Hele jaar fit geweest en 24 goals en 15 assists in de competitie.

Ayozo Perez ook heel apart geval. Eerste seizoen 11 goals, tweede seizoen 25 goals, toen in derde seizoen opeens maar 2 goals :') gewoon genoeg gespeeld, en dan dit seizoen weer 23 goals
Oh.
  Hardste schreeuwer 2022 vrijdag 1 mei 2015 @ 19:49:19 #200
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_152188955
Ik had Boetius een paar seizoenen geleden verkocht voor 5miljoen aan Stoke want altijd geblesseerd maar wel groot talent blijft ie in Engeland opeens een paar jaar heel.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')