omgevingfactoren; temp, zon, grondstoffen..quote:Op zaterdag 21 maart 2015 16:39 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Bedankt. Dit soort info is nuttig. De vraag is zo'n beetje: hoe maken ze die andere kleuren, gaat dat zonder veranderingen in de nutte stoffen waarvoor het huidige groente/fruit kennen. Heeft elke peen caroteen en is dat alleen in peen of ook in bv. schorseneren, maar dachten we daar nooit aan door de andere kleur?
glas lauw water, iedere dag verversen, op donkere plek neerzetten, in keukenkastje oidquote:Op dinsdag 31 maart 2015 19:48 schreef RoodWitBlauw het volgende:
Even iets exotisch proberen ( heb toch een kleine verwarmde kas)
Ik heb een nootmuskaatnoot. Ik wil deze ontkiemen.
Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste kan aanpakken? Iemand ervaring?
Lijkt me dan zo een noot niet 1,2,3 ontkiemt
koemest is af te raden voor eetbare producten, dan liever gecomposte kippenmestquote:Op maandag 13 april 2015 19:26 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
die planten hebben veel water en voeding nodig. Ik gooi er af en toe een handje koemestkorrel bij.
Waarom is de salmonellastront wèl gezond?quote:Op donderdag 16 april 2015 00:28 schreef fs180 het volgende:
[..]
koemest is af te raden voor eetbare producten, dan liever gecomposte kippenmest
Maar als ik koemest in de bloembakken doe, dan ben ik toch niet net op een boerderij wezen scheppen?quote:
niet niet goed, beterquote:Op donderdag 16 april 2015 09:47 schreef Elleska het volgende:
Ook nog nooit gehoord dat koemestkorrels niet goed zijn
voor blauw bessen gebruik ik houtsnippers, wel met kippenmest voor de Nquote:Op donderdag 16 april 2015 07:12 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Wat is de reden daar achter fs180?
Want net als vijgen/bessen hebben graag wat zure grond, en dat doe ik nu ook dmv wat extra koemest korrels.. (wordt de grond nog zuurder van, dan alleen met wat turfmolm)
klopt, nooit verse mest gebruikenquote:Op donderdag 16 april 2015 11:14 schreef Oceanonix het volgende:
koemestkorrel zei ik daarom ook en niet koemest......
Verse mest is geen geval goed. Daar zitten te veel ammoniak in wat voor verbranding van je gewassen zorgt. Dat geldt voor alle verse mest, paard, koe, kip, enz.
Mest wat langer heeft gelegen kun je wel gebruiken en is beter dan de korrel. Je doet daarmee ook aan verbetering van de luchtigheid van de bodem.
in zaaigrond zit juist minder voedingquote:Op donderdag 16 april 2015 15:24 schreef pennedop2 het volgende:
Ik ben vandaag met een klein moestuintje begonnen. Ik zag bij de Lidl potgrond voor een euro, dus gelijk 2 zakken meegenomen. Ik had er geen rekening mee gehouden dat het kiezen van de grond al belangrijk is. Nu lees ik dat universele potgrond niet geschikt is om te zaaien. Is dat echt zo? Wat als ik gewoon een extra voedingsmiddel toevoeg ofzo.
de quote ging over koemestkorrels en jij begint erover dat het af te raden is bij eetbare producten. maar blijkbaar bedoel jij geen koemestkorrels??quote:
dat ging voornamelijk over de kwaliteitquote:Op donderdag 16 april 2015 16:45 schreef Elleska het volgende:
[..]
de quote ging over koemestkorrels en jij begint erover dat het af te raden is bij eetbare producten. maar blijkbaar bedoel jij geen koemestkorrels??
Ik strooi standaard elk voorjaar kalk.quote:Op donderdag 16 april 2015 17:28 schreef Teslynd het volgende:
Heeft (na een tijdje) kalk strooien zin tegen verzuring? Het lijkt overigens wel dat de kalkkorrels niet oplossen. Een jaar later zie ik ze nog liggen.
Ik heb ooit in potgrond gezaaid en er kwam bijna niks op.quote:Op donderdag 16 april 2015 15:24 schreef pennedop2 het volgende:
Ik ben vandaag met een klein moestuintje begonnen. Ik zag bij de Lidl potgrond voor een euro, dus gelijk 2 zakken meegenomen. Ik had er geen rekening mee gehouden dat het kiezen van de grond al belangrijk is. Nu lees ik dat universele potgrond niet geschikt is om te zaaien. Is dat echt zo? Wat als ik gewoon een extra voedingsmiddel toevoeg ofzo.
Om te zaaien heb je arme grond nodig. Zaai- en stekgrond is turf met zand. De energie komt uit het zaad zelf. Na het ontkiemen heb je een boreling die nog geen sterke voeding verdraagt. De eerste twee blaadjes zijn de kiemblaadjes.quote:Op donderdag 16 april 2015 15:24 schreef pennedop2 het volgende:
Ik ben vandaag met een klein moestuintje begonnen. Ik zag bij de Lidl potgrond voor een euro, dus gelijk 2 zakken meegenomen. Ik had er geen rekening mee gehouden dat het kiezen van de grond al belangrijk is. Nu lees ik dat universele potgrond niet geschikt is om te zaaien. Is dat echt zo? Wat als ik gewoon een extra voedingsmiddel toevoeg ofzo.
Ik woon in de buurt van het strand dus daar zou ik heen kunnen rijden. Is het een optie om de bodem 50/50 zand/potgrond te maken?quote:Op donderdag 16 april 2015 21:26 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Om te zaaien heb je arme grond nodig. Zaai- en stekgrond is turf met zand. De energie komt uit het zaad zelf. Na het ontkiemen heb je een boreling die nog geen sterke voeding verdraagt. De eerste twee blaadjes zijn de kiemblaadjes.
Zand is zand, aarde is geen zand. Probeer om de termen meteen goed in te gebruiken en ook meteen de Latijnse namen te leren.
Zand kopen kan nog een probleem zijn. Het is in relatief kleine zakken te koop en is niet duur, maar zo'n zak weegt 25 kg. Ik krijg dat niet van de vloer, laat staan dat ik het kan meenemen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |