abonnement Unibet Coolblue
pi_150558593
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 10:36 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

wil je een kaartje posten in welke rivier het waterpeil begon te stijgen ?
W'rom?
pi_150558705
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 10:42 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

W'rom?
Ik ben hier ook wel benieuwd naar:
in welke rivier zijn ze dan gevallen en waar is die kloof/plek met de watervallen aan beide zijden?
pi_150558801
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 10:49 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik ben hier ook wel benieuwd naar:
in welke rivier zijn ze dan gevallen en waar is die kloof/plek met de watervallen aan beide zijden?
De rivier en helling waar FvdG het over heeft. De helling zou ergens tussen 1Q en de Mirador moeten liggen. Dat weet je toch al? Of zuigt hij dat maar uit zijn duim?
pi_150558883
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 10:09 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Het kan. Anderzijds bestaat zo'n locatie dus want FvdG is er in afgedaald. Of hij moet liegen en daar ga ik niet vanuit. Hoe verklaar jij in jouw scenario dan dat ze niet gevonden of gezien zijn terwijl er intensief naar hen werd gezocht? Terwijl er volgens blogs veel indianen rondlopen? Hoe verklaar je dat ze de 1e en 2e kabelbrug (=pad) gewoon voorbij gelopen zijn? Hoe verklaar je dat ze geen foto's meer hebben gemaakt na 1Q? Want tussen 1Q en de Mirador kom je dus in die kloof terecht als je valt dus moeten ze in jouw theorie dus verder gelopen zijn en geen foto hebben gemaakt van bv 2Q.

[..]

Dat heb ik wel maar heb je dus ook gemist. Ik denk dat het broekje van die waterval gegooid is in de hoop dat hij gevonden werd en er in de rivier gezocht zou worden. Dat zou verklaren waarom hij was dichtgeknoopt.

[..]

Volgens de officiële bronnen was het een foto van die rotswand; omhoog genomen dus en niet naar beneden. Ik dacht ook naar beneden maar vertrouw op de expertise van de mensen die in dat gebied zijn geweest en er naar gezocht hebben.

[..]

Ik denk zelf dat de tas vast had kunnen komen te zitten. Ook dat de spullen er in beschadigd hadden kunnen zijn. Maar ook dat de tas en de spullen in de staat waar in ze gevonden zijn zo'n afstand hadden kunnen afleggen. Ik denk dat het gewoon een kwestie van een Russische roulette is; met geluk krijg je de uitkomst die we nu hebben, met pech was alles onherstelbaar beschadigd en zo dichtbij die kloof vast komen te zitten dat hij niet of veel later gevonden was.

Wat ik vreemd vind aan jouw scenario (meiden overleden bij of vlak bij tas) is dat ze dan een enorme afstand af hebben moeten leggen. terwijl ze deels immobiel waren volgens jou. En tijdens die tocht zijn ze door niemand gezien.. Terwijl ze gezocht werden...
Ik denk dat zo'n locatie ook zeker kan bestaan en als FvdG zegt dit gezien te hebben heb ik geen reden om hier direct aan te twijfelen tenzij er later nieuwe zaken aan het licht komen. Ze zijn niet gevonden omdat ze de twee dagen na de verdwijning (2 en 3 april) de meeste afstand hebben afgelegd waardoor ze uit het zoekgebied raakten, want pas hierna begon men pas met zoeken (en liepen zij nog steeds door). Het kan toch best dat je niemand tegenkomt in die periode kan best. Ze hebben misschien wel een pad gezien maar ik heb al in mijn eerste post verklaard waarom ik denk dat ze dat niet gevolgd zijn (rivier = water = overleven, veiliger gevoel dan jungle in, pad heeft veel meer hoogteverschil en immobiel, slapen in jungle of bij rivier etc.). Ze zijn er in mijn theorie op de terugweg in gevallen. Ik denk alleen dat je tussen mirador en Q1 echt niet altijd in 1 en dezelfde kloof hoeft te vallen zonder uitweg.

Ik vind je altijd scherp en logisch maar jouw verklaring voor het broekje van Kris voelt voor mij hetzelfde als een morse code van de dames. Alles kan maar gewoon niet aannemelijk. Je loopt al in slechts een broekje en dan gooi je deze weg (loop je in je onderbroek) omdat je denkt dat het gevonden gaat worden is heel ver gezocht maar das mijn gevoel. Het oversteken van de kabelbrug leent zich juist voor veel logischer interpretaties voor een dichtgeknoopt broekje. Het is namelijk echt een keuzemoment of een moment voor fouten. Het broekje was toch ook gevonden aan de kant en niet in of naast de rivier. Als ik de foto zie van de kabelbrug heeft de bedding een behoorlijke hoogte dus als het in de struiken is gevonden kan het nooit met de rivier zijn meegenomen.

Ik denk ondanks de 'specialisten' dat ze hier een grove fout in maken. Je ziet op de foto heel duidelijk sedimentatie (rechterkant foto 542) en uitslijting van rotsen die verklaren dat dit nooit op een verticaal gedeelte kan zijn. Planten met een harde stengel groeien altijd naar de zon toe tenzij ze topzwaar worden dan gaan ze door de zwaartekracht hangen maar dan gaan er zijscheuten richting de zon. De grotere planten op de achtergrond in het donkere gedeelte plaats ik dus eerder horizontaal dan verticaal. Ik begrijp deze fout van de specialisten ook niet en vraag me serieus af wat voor specialisten dit dan zijn (geologen en vegetatie specialisten?). Kan ook zijn dat zo'n rechercheur niet overal specialist in is (verdwijningen en alles wel maar plantjes?). El_Matador is toch een geoloog?

Voor wat betreft de afstand: het is 8 uur lopen voor een gezond iemand om bij de plek van de rugzak te komen en volgens mijn eigen calculatie 7 km hemelsbreed vanaf de Matador. K&L hebben dit in 4-7 dagen (uitgaande van een potentiële magere 8 uur per dag is dit 32 tot 56 uur) gelopen moeten hebben waarbij eerste gedeelte sneller (dus sneller uit zoekgebied). Dus gezond mens loopt grofweg 1 km per uur in het gebied en zij konden er gemiddeld 250 meter of 140 meter per uur over doen. Nou best te doen lijkt mij zeker het stuk langs de rivier met minder hoogteverschil. Verder denk ik dat 1 van de twee zodanig immobiel was dat de heuvel opklimmen (als het al kon gezien de locatie van de val) een te grote opgave was ook het idee dat ze natuurlijk zeker 4-5 uur terug de heuvel op zouden moeten en ze het pad later pas doorkruistten. Het eenmalig oversteken van een kabelbrug is in mijn optiek makkelijker (30 minuten max door pijn heenbijten met overlevingsdrang)
pi_150558886
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 10:52 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

De rivier en helling waar FvdG het over heeft. De helling zou ergens tussen 1Q en de Mirador moeten liggen. Dat weet je toch al? Of zuigt hij dat maar uit zijn duim?
Ik weet niet, ben er niet geweest. Ik ga er ook vanuit dat niemand liegt.

Dus:
ze maken foto's bij q1 en keren om
klimmen via dezelfde weg terug naar de Mirador
en daar gebeurt een ongeluk

Even een korte samenvatting
pi_150559203
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 10:18 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ik ben even kwijt of er nu wel of niet nog gebruik gemaakt is van de mobieltjes na die foto's. Ik dacht van niet.

In dat geval is mijn theorie dat het waterpeil wel erg begon te stijgen die nacht en de meiden daardoor in paniek raakten. Of ze hebben mensen gehoord die nacht (was dat niet de nacht van die zoektocht?). Want.. stel dat je dit goed doordacht doet; Tas in de rivier gooien in de hoop gevonden te worden.. Dan zou ik zeker foto's op de camera zetten waarop mijn verblijfplaats zo goed mogelijk herkenbaar is. Dus foto's maken overdag. Juist ook met elkaar op die foto's.
Als mijn theorie klopt dan hebben ze dat dus snel-snel-snel gedaan.. in de nacht. Dan moet er haast iets aan de hand zijn geweest, anders dan uitputting/honger/onderkoeling.. Althans.. dat denk ik.
Het gebruik van de telefoons is voor mij een reden aan te nemen dat ze goed nadachten bij wat ze deden.
Telefoongebruik nog op 11 april. Hey ben jij nudist ofzo dat je alles wilt weggooien? (geintje). Een broek weggooien in die omstandigheid lijkt mij al radicaal maar je tas met al je spullen weggooien lijkt mij naast functioneel ook emotioneel niet realistisch. Dan heb je echt het gevoel alles kwijt te zijn (of je moet het lekker vinden natuurlijk). Het foto's maken als legacy vind ik ook vreemd. Je wilt overleven dus batterij sparen en wat heb je eraan behalve als nagedachtenis waar je op dat moment al niet aan wilt denken (hooguit aan het einde van alles waarin je er totaal doorheen zit maarja toen waren die camera en telefoons opperdepop (maar beter ook). Je wilt overleven en denkt echt niet aan iets achterlaten zeker niet als het je overlevingskansen niet vergroot maar juist verkleint.

Telefoongebruik is inderdaad goed doordacht.
pi_150559396
http://i.imgur.com/ilTZfwx.jpg

ik blijf er persoonlijk bij dat ze:
- Niet richting de paddocks gelopen zijn, maar richting huis 13/matteo 's paddocks en hier hebben overnacht.
Geen foto's, zo gezellig kan het even niet geweest zijn. Druk met weg zoeken en niet aan foto's denken.
Mogelijk iets gezien wat hun besloot anders te lopen, slang op pad/mannen met die lange kapmessen. Stond die dagen weinig water in de riviertjes en misschien aangenomen dat ze de q2 moesten volgen


- De volgende morgen na een belpoging in de hut terug zijn gelopen naar de hoge bergkam (CD)
ik neem aan dat ze rond 16:30-17:00 bij de hut waren, de loopsnelheid bij verdwalen ligt de eerste uren veel hoger dan normaal door de adrenaline.

- De verkeerde pad omhoog hebben genomen, op het kaartje waar de gele pijl naar wijst.

Ze zijn daar begonnen met de klim omhoog, dus niet bij de Pianista, maar bij een bergbeekje wat uitmond in de q2. Evenredig aan het Pianistapad alleen dan meer naar rechts op de kaart.

Om 11:00 uur begon de berg te trillen door de aardbeving, dit duurde 20 seconden. Precies die plek wil ik op de kaart kunnen vinden. Dat is imo ook een logische plek waar de onderzoekers naar gekeken kunnen hebben.

Hetzelfde geld voor de hutten op de paddock bij Mata's hutten, al zegt Mata dat je bij de tweede paddocks teruggeleid wordt de Pianista op door het prikkeldraad daar.

[ Bericht 2% gewijzigd door ootjekatootje op 12-03-2015 11:26:04 ]
pi_150559570
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 10:56 schreef lekarO het volgende:

[..]

Ik denk dat zo'n locatie ook zeker kan bestaan en als FvdG zegt dit gezien te hebben heb ik geen reden om hier direct aan te twijfelen tenzij er later nieuwe zaken aan het licht komen. Ze zijn niet gevonden omdat ze de twee dagen na de verdwijning (2 en 3 april) de meeste afstand hebben afgelegd waardoor ze uit het zoekgebied raakten, want pas hierna begon men pas met zoeken (en liepen zij nog steeds door). Het kan toch best dat je niemand tegenkomt in die periode kan best.
Heb je de hier geposte blogs ook gelezen van mensen die de hele route van Boquete naar Bocas hebben gelopen? Die zeggen dat je daar om de haverklap een indiaan tegenkomt dus ik vind dat niet waarschijnlijk al zou het kunnen.
quote:
Ze hebben misschien wel een pad gezien maar ik heb al in mijn eerste post verklaard waarom ik denk dat ze dat niet gevolgd zijn (rivier = water = overleven, veiliger gevoel dan jungle in, pad heeft veel meer hoogteverschil en immobiel, slapen in jungle of bij rivier etc.).
Ik weet het niet. Water = drinken. Pad = mensen = redding. Waar zou jij voor gaan in die situatie? Zoals jij het stelt zouden ze dus een redelijk tempo gehad moeten hebben toen ze de kabelbruggen passeerden.. en toch verkiezen ze het water + de moeizame route over keien en rotsen via de rivier boven een pad dat naar mensen leidt?
quote:
Ze zijn er in mijn theorie op de terugweg in gevallen. Ik denk alleen dat je tussen mirador en Q1 echt niet altijd in 1 en dezelfde kloof hoeft te vallen zonder uitweg.
Veel mogelijkheden om daar te vallen zijn er niet. Zo weinig zelfs dat HK ze zelfs eerder volledig over het hoofd zag.
quote:
Ik vind je altijd scherp en logisch maar jouw verklaring voor het broekje van Kris voelt voor mij hetzelfde als een morse code van de dames. Alles kan maar gewoon niet aannemelijk. Je loopt al in slechts een broekje en dan gooi je deze weg (loop je in je onderbroek) omdat je denkt dat het gevonden gaat worden is heel ver gezocht maar das mijn gevoel.
Punt is dat in de theorie van FvdG ze niet gelopen hebben. Dus ook niet in hun onderbroek. Van alle spullen die ze bij zich hadden.. zou ook ik, als ik 'flessenpost' zou willen proberen te sturen, juist dat broekje kiezen. Het geen weinig warmte, minder dan een t-shirt. Een bh blijft eerder ergens aan hangen, een zwarte lycra broek valt minder op (en passen beiden) en een flesje zal gezien worden voor zwerfvuil. De tas zou ik zolang mogelijk bij me houden al is het maar als kussen. De rest komt niet in aanmerking.
quote:
Het oversteken van de kabelbrug leent zich juist voor veel logischer interpretaties voor een dichtgeknoopt broekje. Het is namelijk echt een keuzemoment of een moment voor fouten. Het broekje was toch ook gevonden aan de kant en niet in of naast de rivier. Als ik de foto zie van de kabelbrug heeft de bedding een behoorlijke hoogte dus als het in de struiken is gevonden kan het nooit met de rivier zijn meegenomen.
Wat ik zwak vind in je theorie: Ze blijven bij de rivier vanwege het water, vinden dan zelfs belangrijker dan mensen zoeken. Dus ze lopen in of naast de rivierbedding. Waarom dan oversteken bij een (gevaarlijke) kabelbrug? Waarom dan niet gewoon die rivierbedding of oever blijven volgen? Waarom het zo nodig vinden dat ze (in jouw woorden: 30 min. pijn verbijtend) die rivier overstaken? Waarom zouden ze dat doen? Ik kan me niet voorstellen dat ik een rivier volg.. een enge kabelbrug zie, en dan denk: Die moet ik over!! Dan klim ik aan de overkant weer de rivierbedding in of volg de oever aan de overkant voor de afwisseling...
quote:
Ik denk ondanks de 'specialisten' dat ze hier een grove fout in maken. Je ziet op de foto heel duidelijk sedimentatie (rechterkant foto 542) en uitslijting van rotsen die verklaren dat dit nooit op een verticaal gedeelte kan zijn.
Die uitslijting die dan niet zou kunnen zie ik niet. Die verticale groeven komen veel voor op rotswanden.
quote:
Planten met een harde stengel groeien altijd naar de zon toe tenzij ze topzwaar worden dan gaan ze door de zwaartekracht hangen maar dan gaan er zijscheuten richting de zon.
I disagree. Ik ken genoeg planten waarvan de stengels wel meer horizontaal groeien.
quote:
De grotere planten op de achtergrond in het donkere gedeelte plaats ik dus eerder horizontaal dan verticaal. Ik begrijp deze fout van de specialisten ook niet en vraag me serieus af wat voor specialisten dit dan zijn (geologen en vegetatie specialisten?).
Nu maak je dus van jouw aanname een feit en stelt zelfs dat anderen DUS een fout maken. Dat is niet netjes.
quote:
Kan ook zijn dat zo'n rechercheur niet overal specialist in is (verdwijningen en alles wel maar plantjes?). El_Matador is toch een geoloog?
Je beroep doet er niet toe als je in zo'n rivierbedding loopt en de omgeving goed in je opneemt en vergelijkt met wat er op de foto staat. Dat is iets wat wij hier niet hebben kunnen doen en zij wel.
quote:
Voor wat betreft de afstand: het is 8 uur lopen voor een gezond iemand om bij de plek van de rugzak te komen en volgens mijn eigen calculatie 7 km hemelsbreed vanaf de Matador. K&L hebben dit in 4-7 dagen (uitgaande van een potentiële magere 8 uur per dag is dit 32 tot 56 uur) gelopen moeten hebben waarbij eerste gedeelte sneller (dus sneller uit zoekgebied). Dus gezond mens loopt grofweg 1 km per uur in het gebied
Op een pad that is. Niet klauterend over de stenen in een rivierbedding of zich een weg banend door de bushbush. En als ze in het begin nog zo fit waren, waarom dan willens en wetens voorbij een pad lopen? Pad = mensen = redding.
quote:
en zij konden er gemiddeld 250 meter of 140 meter per uur over doen. Nou best te doen lijkt mij zeker het stuk langs de rivier met minder hoogteverschil. Verder denk ik dat 1 van de twee zodanig immobiel was dat de heuvel opklimmen (als het al kon gezien de locatie van de val) een te grote opgave was ook het idee dat ze natuurlijk zeker 4-5 uur terug de heuvel op zouden moeten en ze het pad later pas doorkruistten.
met mijn medische kennis kan ikje vertellen dat met de meeste letsels, zeker die aan het bewegingsapparaat, klimmen gemakkelijker is dan dalen en die rivier daalt..
quote:
Het eenmalig oversteken van een kabelbrug is in mijn optiek makkelijker (30 minuten max door pijn heenbijten met overlevingsdrang)
Maar waarom zouden ze dat doen als ze de rivier volgden? Dat is zo tegenstrijdig en nutteloos. En dan uit 'overlevingsdrang'?
pi_150559603
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 10:56 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik weet niet, ben er niet geweest. Ik ga er ook vanuit dat niemand liegt.

Dus:
ze maken foto's bij q1 en keren om
klimmen via dezelfde weg terug naar de Mirador
en daar gebeurt een ongeluk

Even een korte samenvatting
ja, als het scenario van FvdG klopt dan is dat het verhaal idd.
pi_150559723
Is er map van het pad van mirador tot aan vondst rugzak (liefst met relief en inzoom mogelijkheid)? Zo ja dan graag ff een link oid.

Er is wel een map die er op lijkt maar die geeft geen 'pad' tot aan de vindplaats van de rugzak.

[ Bericht 33% gewijzigd door lekarO op 12-03-2015 11:37:50 ]
pi_150559839
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:32 schreef lekarO het volgende:
Is er map van het pad van mirador tot aan bocas (liefst met relief en inzoom mogelijkheid)? Zo ja dan graag ff een link oid.
Dat is juist het probleem, dat gebied is nergens goed in kaart gebracht en de bekende kaarten verschillen van elkaar, dus wat is waar.
In de OP staat de vijf mogelijkheden en ik geloof dat grijze massa hier vorige week een mooie russische kaart had gepost met de hoogte verschillen. Op youtube staat een filmpje van user: Inn Stal(l)
en dan vlieg je in vogelvlucht over het gebied.
pi_150559913
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:09 schreef lekarO het volgende:

[..]

Telefoongebruik nog op 11 april. Hey ben jij nudist ofzo dat je alles wilt weggooien? (geintje). Een broek weggooien in die omstandigheid lijkt mij al radicaal maar je tas met al je spullen weggooien lijkt mij naast functioneel ook emotioneel niet realistisch. Dan heb je echt het gevoel alles kwijt te zijn (of je moet het lekker vinden natuurlijk). Het foto's maken als legacy vind ik ook vreemd. Je wilt overleven dus batterij sparen en wat heb je eraan behalve als nagedachtenis waar je op dat moment al niet aan wilt denken (hooguit aan het einde van alles waarin je er totaal doorheen zit maarja toen waren die camera en telefoons opperdepop (maar beter ook). Je wilt overleven en denkt echt niet aan iets achterlaten zeker niet als het je overlevingskansen niet vergroot maar juist verkleint.
Ze hebben in dat geval de tas ook echt zolang mogelijk bij zich gehouden.

Maar verplaats je eens in de volgende situatie:
Je zit in die kloof. De enige 'way out' is een waterval die je hoogstwaarschijnlijk niet overleeft als je die afdaalt. Je hebt al 11 dagen geprobeerd om 112/911 te bellen. Baterijen zijn dood. Je hebt geschreeuwd, gegild, met stenen op elkaar geslagen.. maar niets hielp. Je krachten nemen af door gebrek aan voeding en elke nacht raak je (half) onderkoeld.
Het regent en het waterpeil stijgt in de kloof. je bent al verhuisd van vaste stek.. maar zelfs op de hoogste rots zie je die avond het waterpeil snel naderen.
Het blijft maar stijgen.. zal alles morgenochtend onder water staan?

Wat doe je? Niets? En dan moedeloos je lot afwachten? Of probeer je, wanhopig, nog een boodschap de wereld in te sturen in de hoop dat ze je op tijd vinden?
Wat je hebt aan die foto's? Dat zei ik al; Je hoopt dat de plek waar je zit herkend wordt. Vergeet niet dat maar een paar foto's zijn gelukt van die serie. Op het meeste was niets herkenbaars te zien. Het lijkt mij mogelijk dat ze dus als een gek om zich heen zijn gaan fotograferen, niet de tijd hebben genomen om de foto's te beoordelen; paniek, een gevoel van haast.

Niet ter nagedachtenis of om iets achter te laten dus maar als aanwijzing waar ze zaten.

Waren het foto's overdag geweest dan hadden ze denk ik er meer over nagedacht en de foto's ook goed beoordeeld. Dit lijkt op een paniek/spoedactie.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ouder1 op 12-03-2015 11:49:52 ]
pi_150559992
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:39 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Ze hebben in dat geval de tas ook echt zolang mogelijk bij zich gehouden.

Maar verplaats je eens in de volgende situatie:
Je zit in die kloof. De enige 'way out' is een waterval die je hoogstwaarschijnlijk niet overleeft als je die afdaalt. Je hebt al 11 dagen geprobeerd om 112/911 te bellen. Baterijen zijn dood. Je hebt geschreeuwd, gegild, met stenen op elkaar geslagen.. maar niets hielp. Je krachten nemen af door gebrek aan voeding en elke nacht raak je (half) onderkoeld.
Het regent en het waterpeil stijgt in de kloof. je bent al verhuisd van vaste stek.. maar zelfs op de hoogste rots zie je die avond het waterpeil snel naderen.
Het blijft maar stijgen.. zal alles morgenochtend onder water staan?

Wat doe je? Niets? En dan moedeloos je lot afwachten? Of probeer je, wanhopig, nog een boodschap de wereld in te sturen in de hoop dat ze je op tijd vinden?
Wat je hebt aan die foto's? Dat zei ik al; Je hoopt dat de plek waar je zit herkent wordt. Vergeet niet dat maar een paar foto's zijn gelukt van die serie. Op het meeste was niets herkenbaars te zien. Het lijkt mij mogelijk dat ze dus als een gek om zich heen zijn gaan fotograferen, niet de tijd hebben genomen om de foto's te beoordelen; paniek, een gevoel van haast.

Niet ter nagedachtenis of om iets achter te laten dus maar als aanwijzing waar ze zaten.

Waren het foto's overdag geweest dan hadden ze denk ik er meer over nagedacht en de foto's ook goed beoordeeld. Dit lijkt op een paniek/spoedactie.
Het is een aannemelijk verhaal, alleen de foto's zijn gemaakt op 8 april en de laatste telefoonactiveit was op 11 april
pi_150560023
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:17 schreef ootjekatootje het volgende:
- De verkeerde pad omhoog hebben genomen, op het kaartje waar de gele pijl naar wijst.
Dus dan is er vanaf het pad toch een pad dat het pad kruist al zeggen de mensen die daar gezocht hebben van niet?

Iemand liet hier een mooie hoogte kaart/video zien en de CD is echt beduidend hoger dan de helling die jij aanwijst. Met de vele openplekken daar.. hoe kunnen ze zich dan zo vergissen?
pi_150560060
http://i.imgur.com/yIZkDOk.jpg

Op deze nachtfoto, zie ik toch echt een verankering in de muur zitten (zo'n abseil ijzertje), in het midden.

Kan reden zijn te blijven op de plek:
Hier zijn mensen geweest, we blijven hier wachten. Zal even duren maar ze gaan ons hier vinden
pi_150560103
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:43 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Het is een aannemelijk verhaal, alleen de foto's zijn gemaakt op 8 april en de laatste telefoonactiveit was op 11 april
Ja plus de behoorlijk rustige foto van de steen met de zakjes duiden niet op paniek of een overstromend geheel. Overstromen tot aan verdrinking lijkt mij ook moeilijk als er ook een uitweg voor het water is (is geen badkuip). Natuurlijk kan het iets hoger komen maar verdrinkingsdood?

Ik snap het paniek verhaal maar dan ga je echt geen foto's maken voor de legacy. Dat doe je juist als je rustiger kunt nadenken en juist niet in overlevingsdrang zit. Ik het wilde weg flitsen lijkt mij een realistischer gedrag in zo'n situatie.

@Ouder1: goede punten op mijn verhaal eerder. Ik vind ook het meest sterke aan mijn verhaal de verklaring van de afloop (foto's). Het gebied tussen mirador en laatste rustplaats is zeker niet waterdicht genoeg.
pi_150560114
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:44 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Dus dan is er vanaf het pad toch een pad dat het pad kruist al zeggen de mensen die daar gezocht hebben van niet?

Iemand liet hier een mooie hoogte kaart/video zien en de CD is echt beduidend hoger dan de helling die jij aanwijst. Met de vele openplekken daar.. hoe kunnen ze zich dan zo vergissen?
Pad/drooggevallen rivierbedding, stuk rotsen zonder bomen. Op al die video's zie ik stukken die ik ook niet de kwalificatie "pad" wil geven
pi_150560194
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:43 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Het is een aannemelijk verhaal, alleen de foto's zijn gemaakt op 8 april en de laatste telefoonactiveit was op 11 april
Dat is idd maf dan.
pi_150560242
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:46 schreef ootjekatootje het volgende:
http://i.imgur.com/yIZkDOk.jpg

Op deze nachtfoto, zie ik toch echt een verankering in de muur zitten (zo'n abseil ijzertje), in het midden.

Kan reden zijn te blijven op de plek:
Hier zijn mensen geweest, we blijven hier wachten. Zal even duren maar ze gaan ons hier vinden
Kan je die omcirkelen want ik zie hem niet.
pi_150560306
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:43 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Het is een aannemelijk verhaal, alleen de foto's zijn gemaakt op 8 april en de laatste telefoonactiveit was op 11 april
Ik denk eerder dat ze iets gehoord hebben. Een beest misschien wat rondsnuffelde? Maar dat ze hoopten op gevonden worden en toen omhoog zijn gaan flitsen.

Wat een drama moet het trouwens zijn: 8-11 dagen vastzitten in een kloof, met elke dag minder hoop dat je er nog uitkomt.

Maar, wat ik me afvraag; hoe ist mogelijk om in godsnaam samen naar beneden te vallen? 1 iemand die wegglijdt ok, maar allebei?
pi_150560329
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:53 schreef Ouder1 het volgende:

[..]

Kan je die omcirkelen want ik zie hem niet.
Links naast de watergroef in het midden van de foto. Zit een onnatuurlijk streepje met een ronde vorm, is klein, lijkt wit.
pi_150560366
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:48 schreef lekarO het volgende:

[..]

Ja plus de behoorlijk rustige foto van de steen met de zakjes duiden niet op paniek of een overstromend geheel. Overstromen tot aan verdrinking lijkt mij ook moeilijk als er ook een uitweg voor het water is (is geen badkuip). Natuurlijk kan het iets hoger komen maar verdrinkingsdood?
In paniek of flitsend om de aandacht te trekken kan je natuurlijk een goede toevalstreffer hebben. Enorm veel foto's in die serie is niets herkenbaars op te zien.

Het klopt dat het geen badkuip is maar rivieren in berggebied staan erom bekend enorm te kunnen stijgen bij grote regenval; ook in de afdaling/bij watervallen.
Ik denk niet aan verdrinking maar aan meegesleurd worden die waterval af; de kracht van water is enorm; dat met je niet onderschatten. Net boven je enkels kan al genoeg zijn.
quote:
Ik snap het paniek verhaal maar dan ga je echt geen foto's maken voor de legacy. Dat doe je juist als je rustiger kunt nadenken en juist niet in overlevingsdrang zit. Ik het wilde weg flitsen lijkt mij een realistischer gedrag in zo'n situatie.
pi_150560406
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:48 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Pad/drooggevallen rivierbedding, stuk rotsen zonder bomen. Op al die video's zie ik stukken die ik ook niet de kwalificatie "pad" wil geven
Klopt. Maar als je op zo'n openplek om je heen kijkt zie je dan een enorme bergwand (CD) en een veel kleinere berg. Zouden ze dan echt gedacht hebben dat die kleinere berg de CD was?
pi_150560458
quote:
1s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:55 schreef silliegirl het volgende:
Maar, wat ik me afvraag; hoe ist mogelijk om in godsnaam samen naar beneden te vallen? 1 iemand die wegglijdt ok, maar allebei?
Dat is al eerder besproken.

Helling is sterk begroeid. Degene die viel kan zich dus vastgegrepen hebben aan die vegetatie. De ander is toen afgedaald om te helpen.. beiden konden niet meer omhoog komen.

Dat is een reële optie.
pi_150560515
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:56 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Links naast de watergroef in het midden van de foto. Zit een onnatuurlijk streepje met een ronde vorm, is klein, lijkt wit.
Ik zie wat je bedoelt maar ik zie daar geen klimanker in. Klimankers zitten volgens mij ook eerder juist in die groef.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')