Bedankt voor je reactie/mening. Ik begrijp het niet helemaal.. kan je wat concreter zijn?quote:Op woensdag 4 maart 2015 16:34 schreef Ryon het volgende:
De Vrije Universiteit natuurlijk. De enige universiteit waar Gods woord nog enige betekenis heeft en ze nog begrijpen dat "meester in de rechten" niet alleen slaat op het wereldlijk recht.
Althans, dat zou een overweging kunnen zijn als het gaat om 'de beste' universiteit. Het hangt erg af van je eigen voorkeuren wat jij het 'beste' zou kunnen vinden.
De VU is de universiteit binnen de Randstad waar relatief veel aandacht is voor religie. Afhankelijk van de student kan dat bepalend zijn voor de keuze van de universiteit. Wat de beste universiteit is, is dus afhankelijk van wat de student belangrijk vindt.quote:Op woensdag 4 maart 2015 21:16 schreef reality22 het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie/mening. Ik begrijp het niet helemaal.. kan je wat concreter zijn?
Wat belangrijk voor mij is de kwaliteit van lesgeven/slagingspercentage etc en hoe er naar het diploma van de betreffende universiteit gekeken wordt.
Hier sluit ik mij volledig bij aan (kom van het mbo en hbo). Ben sedert dit studiejaar ook begonnen aan de studie Rechtsgeleerdheid aan de VU te Amsterdam. De universiteit is overrated; ik snap tevens niet waarom er toch zoveel afvallers zijn.quote:Op woensdag 4 maart 2015 21:20 schreef Holograph het volgende:
Ik ben na mijn hbo p WO Fiscaal Recht gaan doen. Ik vraag me oprecht af hoe het kan dat mensen met een hbo p vaak hard falen op de uni, zo moeilijk is rechten nou ook weer niet. Wetenschappelijk ook niet, het is gewoon een soort van hbo+ opleiding, alleen dan met wat filosofie.
Geldt dit ook voor Masters en voor Rotterdam (Rotterdam is niet de meest voor de hand liggende rechtenstad naar ik begreep)?quote:Op woensdag 4 maart 2015 21:22 schreef Ryon het volgende:
[..]
In Nederland wordt er door werkgevers niet gekeken naar aan welke instelling de student zijn diploma gehaald heeft. Het juridisch onderwijs is grotendeels ook gestandaardiseerd qua lesstof. Op nuance verschillen na krijg je in Amsterdam dezelfde materie onderwezen als in Leiden.
Dat hangt uiteraard af van welk karakter jij er zelf aangeeft. Als je niets aan verdieping doet, maar slechts de voorgeschreven stof, dan kan elke pipo WO rechten aan.quote:Op woensdag 4 maart 2015 21:20 schreef Holograph het volgende:
Ik ben na mijn hbo p WO Fiscaal Recht gaan doen. Ik vraag me oprecht af hoe het kan dat mensen met een hbo p vaak hard falen op de uni, zo moeilijk is rechten nou ook weer niet. Wetenschappelijk ook niet, het is gewoon een soort van hbo+ opleiding, alleen dan met wat filosofie.
Nee hoor. De EUR is een prima universiteit om rechten te studeren.quote:Op donderdag 5 maart 2015 01:27 schreef Aethereal het volgende:
[..]
Geldt dit ook voor Masters en voor Rotterdam (Rotterdam is niet de meest voor de hand liggende rechtenstad naar ik begreep)?
Leiden heeft momenteel een erg hoog percentage van studenten die het eerste jaar halen, maar dat komt ook omdat je daar relatief veel mag herkansen. Je leert precies hetzelfde als op elke andere universitaire rechtenopleiding in Nederland.quote:Op donderdag 5 maart 2015 22:04 schreef reality22 het volgende:
Volgens mij wordt er uiteindelijk naar je cijfers gekeken. Als je een 8 of een 9 gemiddeld staat, dan staat er wel een rij werkgevers op je te wachten. Maar het heeft denk ik wel een pluspunt als je in Leiden hebt gestudeerd. Denk zelf dat daar de lat te hoog voor mij ligt. Heb gehoord dat ze daar veel studenten aannemen, maar uiteindelijk ook iets van de helft eruit gooien, omdat het gewoon niet naders kan. Voor mij wordt het denk ik de VU.
UvAquote:Op donderdag 5 maart 2015 21:52 schreef Valentijnsdag het volgende:
Van de WO bachelor rechtsgeleerdheid, is volgens de keuzegids bachelor 2015 dit ongeveer de ranking voor de randstad, op basis van oordelen van studenten... Zo snel uit mijn hoofd opgeschreven:
Leiden iets van 62 punten
Erasmus Universiteit 54 punten
Universiteit Utrecht 52 punten
VU Amsterdam 50 punten
UvA 32-34 punten (of 36?)
Houd in je achterhoofd dat op de UvA na alles eigenlijk vrij dicht bij elkaar kruipt, Leiden scoort vooral hoog omdat daar veel "slimme" studenten zitten door de lotingen, en de studenten die zich aanmelden zijn over het algemeen "vaak van een hoge klasse"
UvA scoort behalve bij oordelen van de studenten, ook nog als enige bij oordelen door experts hartstikke slecht, namelijk als enige universiteit in de randstad onvoldoende.
Dus je raadt eigenlijk Leiden (heel erg) aan?quote:Op donderdag 5 maart 2015 22:09 schreef Valentijnsdag het volgende:
[..]
Leiden heeft momenteel een erg hoog percentage van studenten die het eerste jaar halen, maar dat komt ook omdat je daar relatief veel mag herkansen. Je leert precies hetzelfde als op elke andere universitaire rechtenopleiding in Nederland.
VU heeft als belangrijk voordeel dat zij dit jaar geen loting hanteren, schrijf je je daar in, dan mag je daar in principe gewoon gaan studeren. Leiden was vorig jaar een drama, ik studeer daar niet, maar ken een aantal (stuk of 10-15) studenten die daar zijn uitgeloot en daar nog steeds erg van balen, er is daar geen systeem met een decentrale selectie dus je moet maar net het geluk hebben om binnen te komen, dat is ook helemaal niet eerlijk maar oké.
Dat moet je maar zelf bepalen, als je denkt dat je de herkansingen nodig hebt en je door de loting (vorig jaar 710 plaatsen en 1200 aanmedingen) heen komt, en de cultuur daar met de studentenverenigingen en wat kak geweldig vindt, is het natuurlijk geen slechte keuze.quote:Op donderdag 5 maart 2015 22:26 schreef reality22 het volgende:
[..]
Dus je raadt eigenlijk Leiden (heel erg) aan?
Baankansen zijn niet goed op dit moment. Een 'rij werkgevers' is dan ook absoluut geen goed beeld van de werkelijkheid (al naar gelang het soort werkgever je prefereert), zelfs niet met een 8 gemiddeld.quote:Op donderdag 5 maart 2015 22:04 schreef reality22 het volgende:
Volgens mij wordt er uiteindelijk naar je cijfers gekeken. Als je een 8 of een 9 gemiddeld staat, dan staat er wel een rij werkgevers op je te wachten. Maar het heeft denk ik wel een pluspunt als je in Leiden hebt gestudeerd. Denk zelf dat daar de lat
oog voor mij ligt. Heb gehoord dat ze daar veel studenten aannemen, maar uiteindelijk ook iets van de helft eruit gooien, omdat het gewoon niet naders kan. Voor mij wordt het denk ik de VU.
Oke.. ik hoor steeds vaker Leiden. Iets in mij zegt ook dat ik beter voor Leiden moet kiezen en dat ik spijt ga krijgen als ik dat niet doe, maar om een of andere reden ben ik daar een beetje onzeker over. Misschien omdat ik niet van vwo kom, maar van mbo (wel een hbo denk niveau). Hbo lijkt mij niet echt uitdagend. Ik doe nauwelijks wat maar haal toch mooie cijfers.quote:Op zaterdag 7 maart 2015 09:33 schreef Maaike1986 het volgende:
Rechten is Leiden.
Misschien binnen Nederland niet zo belangrijk, weet niet van niveau verschil maar als je je kijkt naar de naam van de universiteit en je ooit zou overwegen om buiten Europa te gaan zitten dan is het Leiden.
Ik doe nu mijn master in China, en heb hiervoor de in de VS gezeten, en als je Leiden zegt dan worden ze hysterisch.
Gast, het taalgebruik van jullie soort mensen manquote:Op woensdag 4 maart 2015 22:50 schreef OoitEenPartner het volgende:
[..]
Hier sluit ik mij volledig bij aan (kom van het mbo en hbo). Ben sedert dit studiejaar ook begonnen aan de studie Rechtsgeleerdheid aan de VU te Amsterdam. De universiteit is overrated; ik snap tevens niet waarom er toch zoveel afvallers zijn.
De verschillen die noemenswaardig zijn, hebben met name te maken met het curriculum hier en daar (vakken met een filosofisch en historiek karakter) en de snelheid van de periodes. Voor het overige zul je wel merken dat je te maken hebt met serieuzere mensen t.o.v. het hbo. Groot plusje vind ik ook dat je geen aanwezigheidsplicht hebt; had ik op het hbo namelijk wel.
Ik ben zelf erg teleurgesteld in de universiteit, ik had er een (te) romantisch beeld van. Ik dacht wow, nu zit ik dan eindelijk op de universiteit (het hoogst haalbare in Nederland qua niveau), weg met het kader denken, weg met het reproduceren en voortdurend stampen van reeds uitgekauwde stof, nu ga ik mezelf echt ontwikkelen. Nou dat viel dus vies tegen.
Ik ben nu aan het twijfelen of ik het Honoursprogramma ga doen of een tweede studie waarbij je toch meer aan het denken wordt gezet (filosofie bijvoorbeeld, althans, dat denk ik dan). Daarnaast is een facultaire vereniging ook wel een leuke aanvulling, of bijvoorbeeld actief zijn bij een jongerenpartij (wat ik thans gretig doe). Anyways, blijven hangen op het hbo moet je in ieder geval niet doen, laat je niet bang maken door allerlei hysterische verhalen en zogenaamde afvallers, dat valt allemaal reuze mee.
Nog los van dat alles, het onderstaande zou je eigenlijk al genoeg motivatie moeten geven om naar de universiteit te gaan:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |