abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 31 maart 2015 @ 15:29:45 #301
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151227356
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:20 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Yup, sterker nog, een redelijk beroemd onderzoek over een getraind panel die witte wijn met kleurstof beoordeelden alsof het rode wijn was... oops. http://www.jstor.org/disc(...)=2&uid=4&uid=3738736 er is een heel symposium genoemd naar deze mevrouw trouwens.

Bias is nogal sterk en vaak onbewust. Op vakantie is de wijn lekkerder dan de doos die je meenam naar huis (omgeving speelt een rol). Een mooi opgemaakt bord, daarvan smaakt het eten beter. Omdat je bij een sterrenchef zit MOET het eten wel lekker zijn etcetc.

Mensen zullen een gelijk drankje met donkerder kleur vaak sterker vinden smaken, en ga zo maar door. Mensen zijn gemakkelijk te foppen.
Zou het geen foppen noemen, maar het laat zien dat smaak en waarneming veel complexer functioneren dan je op het eerste gezicht zou denken. Coca Cola had een korte tijd een coke zonder kleurstof, smaakte verder hetzelfde, mensen wilden daar niet aan.
Zo is het ook vreselijk leuk dubbel blinde proeverijen te doen, welke bubbelwijn vind je het lekkerst als je niet weet wat het is. Welke cognac versus armagnac, grappa?
Ik heb daaruit geleerd dat als ik niet weet wat ik drink, een rieslingsekt of een cava veel lekkerder vind dan chique champagnes, (en dat verreweg de meeste mensen dat vinden, anderen prefereren prosecco met minder bubbels, maar niemand vond ooit de champagne het lekkerst), dat ik jonge cognac lekkerder vind dan oude, en eigelijk goede grappa nog lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')