FOK!forum / Culinesse à gogo / Eierkoker
Tjackamaandag 23 februari 2015 @ 11:25
hoi,

ik heb een elektrische eierkoker maar ben de maatbeker kwijt

weten jullie hoeveel er per ongeveer in moet voor hard/middel/zacht?

google helpt mij ook niet
Tjackamaandag 23 februari 2015 @ 11:28
deze heb ik
Tjackamaandag 23 februari 2015 @ 11:28
http://www.bol.com/nl/p/t(...)76/9000000011616846/
RingBewonermaandag 23 februari 2015 @ 11:28
Maakt de hoeveelheid water uit dan?
Woelwatermaandag 23 februari 2015 @ 11:31
quote:
14s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:28 schreef RingBewoner het volgende:
Maakt de hoeveelheid water uit dan?
Dit ja, blijkbaar is de tijd belangrijker.

quote:
Het koken van zacht gekookte eieren duurt 5-7 minuten, 8-10 minuten voor het koken van
medium gekookte eieren en circa 12 minuten voor het bereiden van hard gekookte eieren.
https://www.gebruikershan(...)eiding-5-483998.html
RingBewonermaandag 23 februari 2015 @ 11:33
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:31 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Dit ja, blijkbaar is de tijd belangrijker.

[..]

https://www.gebruikershan(...)eiding-5-483998.html
1. Pan vullen met water.
2. Pan op het gasfornuis.
3. Gasfornuis aansteken.
4. Als het water kookt ei er in.
5. Voor een zachtgekookt ei doe je ongeveer 4-5 minuten, voor aan halfzacht ei doe je 6-7 en voor een hardgekookt doe je 8-10.
Tjackamaandag 23 februari 2015 @ 11:49
quote:
14s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:33 schreef RingBewoner het volgende:

[..]

1. Pan vullen met water.
2. Pan op het gasfornuis.
3. Gasfornuis aansteken.
4. Als het water kookt ei er in.
5. Voor een zachtgekookt ei doe je ongeveer 4-5 minuten, voor aan halfzacht ei doe je 6-7 en voor een hardgekookt doe je 8-10.
dat is niet elecktrisch gek
Tjackamaandag 23 februari 2015 @ 11:49
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:31 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Dit ja, blijkbaar is de tijd belangrijker.

[..]

https://www.gebruikershan(...)eiding-5-483998.html
bedankt :)
Phoenix78maandag 23 februari 2015 @ 11:50
1. pan vullen met KOUD water
2. Eieren er in en deze: magic-colour-changing-in-pan-kitchen-egg-timer-311-p.jpg
3. Pan op het vuur
4. Kijk naar de lijntjes op de magic egg timer ei om te zien wanneer de eieren er uit kunnen.
RingBewonermaandag 23 februari 2015 @ 11:51
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:50 schreef Phoenix78 het volgende:
1. pan vullen met KOUD water
2. Eieren er in en deze: [ afbeelding ]
3. Pan op het vuur
4. Kijk naar de lijntjes op de magic egg timer ei om te zien wanneer de eieren er uit kunnen.
Ja lekker handig als het water kookt en dat ding totaal niet is af te lezen. Ik zet gewoon een timer aan en haal het eitje er uit als ik zin heb.
focalmaandag 23 februari 2015 @ 12:18
Wil je altijd het perfecte ei zonder dure eggcookers? Doe de eieren in ruim kokend water en stap in je auto, rij met exact 100km/u en bel na 5 km je vrouw op dat ze de eieren er uit haalt. Of heb je haast en wil je nog lekker ontbijten; kook je ei in commerciële remvloeistof dat kookt bij 200c in de helft van de tijd! Het perfect ei, elke keer weer.
Tjackamaandag 23 februari 2015 @ 12:21
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 12:18 schreef focal het volgende:
Wil je altijd het perfecte ei zonder dure eggcookers? Doe de eieren in ruim kokend water en stap in je auto, rij met exact 100km/u en bel na 5 km je vrouw op dat ze de eieren er uit haalt. Of heb je haast en wil je nog lekker ontbijten; kook je ei in commerciële remvloeistof dat kookt bij 200c in de helft van de tijd! Het perfect ei, elke keer weer.
leuk man
Phoenix78maandag 23 februari 2015 @ 15:06
quote:
14s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:51 schreef RingBewoner het volgende:
Ja lekker handig als het water kookt en dat ding totaal niet is af te lezen. Ik zet gewoon een timer aan en haal het eitje er uit als ik zin heb.
Dan zet je het fornuis wat zachter zodat je minder bubbels hebt en je het wel goed kan zien.. bespaard dus ook nog energie !
RolStaart-Beermaandag 23 februari 2015 @ 16:52
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:50 schreef Phoenix78 het volgende:
1. pan vullen met KOUD water
2. Eieren er in en deze: [ afbeelding ]
3. Pan op het vuur
4. Kijk naar de lijntjes op de magic egg timer ei om te zien wanneer de eieren er uit kunnen.
Dat is echt een geweldig ding _O_ Altijd perfecte eitjes :Y)
#ANONIEMwoensdag 25 februari 2015 @ 23:14
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:25 schreef Tjacka het volgende:
ik heb een elektrische eierkoker maar ben de maatbeker kwijt
weten jullie hoeveel er per ongeveer in moet voor hard/middel/zacht?
google helpt mij ook niet
Toch ergens een maatbeker zien te fixen (voor dat model) is het handigste :P Die "flikker maar vol met water en wacht x minuten" instructie uit het boekje is bullshit :')

Hoeveelheid water ligt aan de hoeveelheid eieren die je erin stopt.
Hoe meer eieren hoe minder water.

Een eierkoker werkt door het water te laten stomen en begint te biepen/piepen als al het water verdampt is (dus dan moet je hem wel meteen uitzetten :P ). Hoe meer water hoe langer het duurt voor alles verdampt is dus dan krijg je hardgekookt ei, met weinig water krijg je zacht.

Hoeveelheid water verschilt dus ook per model eierkoker (hoeveel ruimte die de kap heeft).
Ik heb er een waar er maximaal 7 in kunnen maar met een plat deksel, zal dus iets meer stoom in kunnen dan in dat ronde deksel van jou, maar verwacht niet dat het veel scheelt.

Bij mij is het:

Minimum water 35ml, max 115ml

7 eieren, zacht: ~35ml
1 ei, zacht: ~45ml

7 eieren, medium: ~60ml
1 ei, medium: ~75ml

7 eieren, hard: ~90ml
1 ei, hard: ~115ml

Voor andere aantallen eieren kan je zelf dus wel inschatten wat het ongeveer moet zijn aan de hand hiervan :)

Vergeet trouwens geen gat in de bodem van de eieren te prikken :Y

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 25-02-2015 23:16:14 ]