abonnement Unibet Coolblue
pi_149891092
Hallo FOK!,

Ik heb al even gezocht naar soortgelijke FOK!-topics via google maar ik kon geen hele relevante topics vinden over mijn specifieke vragen. Desondanks ben ik er van overtuigd dat er wel mensen op FOK! zijn die mij kunnen helpen.

Ik heb al wat (beperkte) kennis over financiële markten en aandelenhandel, alhoewel dit allemaal heel erg basic is (short,long,leverage,opties etc.). Ik heb al langer interesse in traden, dus zou me er graag wat meer op inlezen alvorens ik daadwerkelijk begin met traden.

Ik heb dan ook drie vragen wat betreft dit onderwerp.

1.) Zou iemand mij een goede plekken/boeken/sites kunnen aanraden waar ik meer in-depth informatie kan krijgen over trading?

Voorbeelden van dingen die mij interessant lijken om door te lezen of te bekijken zijn filmpjes/sites zoals dezen:
http://www.investopedia.com/university/hedge-fund/strategies.asp
In deze twee filmpjes worden verschillende strategieën/methoden besproken en toegelicht.

Wat mij echter ook interessant lijkt zijn verhalen zoals dezen:
Hier krijgt een succesverhaal de mogelijkheid zijn/haar strategieën te bespreken. Moet wel zeggen dat dit filmpje nog wat te veel jargon bevatte om voor mij begrijpbaar te zijn.
Hier wordt de 'tactiek' van de alom bekende Warren Buffet besproken.

Kortom, ik ben dus niet op zoek naar een of andere wonderdokter met een ongelofelijke strategie waarmee je gegarandeerd miljonair wordt :P Ik snap dat financiële markten niet zo werken. Echter, de hierboven besproken 'leer-mogelijkheden' (en varianten hierop) lijken mij een goede manier om meer inzicht te krijgen.

2.) Zoals gezegd is mijn kennis wat betreft dit onderwerp nog redelijk beperkt, dus ik ben nog niet helemaal thuis in de mogelijkheden om uberhaupt te traden. Ik ben me er van bewust dat je voor het kopen van aandelen bijvoorbeeld een 'broker' kan gebruiken als Binck, alleen ik vraag me af of hier nog enige beperkingen aan zitten.

Zo'n vrouw als in mijn eerder geposte filmpje :

Zou zij ook iets vergelijkbaars hebben gebruikt als 'Binck'? Of zitten er te veel restricties aan Binck om op een dergelijk niveau resultaten te behalen?

Een ander voorbeeld hier. Hier zit een man in zo'n office met ongeveer 7 schermen
Zijn die 7 schermen gewoon 6 schermen met analysen/nieuws etc. en is het daadwerkelijke 'trade-programma' ook gewoon een soort 'Binck'? Of zit er iets ingewikkelders achter qua 'trade-programma'?

3.) Ik heb me al een beetje ingelezen en heb een beetje het idee dat het echte day-trader over het algemeen niet meer zo heel erg winstgevend is. Dit zou te maken hebben de overdaad aan HFT (high frequency trading) en doordat je de PhD-wiskundigen van de grotere 'korte termijn trade-kantoren' niet meer echt 'verslaan' op een interval van minder dan een dag, ook doordat zij meer kennis hebben dan een 'retail-trader' (denk aan order-flows, technische analyses etc). Ik ben (momenteel) dan ook van plan meer (semi) lange termijn strategieën toe te passen.

Mijn vraag wat betreft dit onderwerp is: 'Is day-traden echt zo dood als ik denk? Of zijn er toch nog mensen op FOK! die deze bezigheid bedrijven?'

Ik hoop dat er personen hier op FOK! zijn die me met (een van) deze vragen kunnen helpen! Bij voorbaat zeer veel dank voor de moeite!

[ Bericht 0% gewijzigd door ulq op 21-02-2015 16:55:00 ]
pi_149892153
2017: RGN BKK FCO LHR NRT LHR TLL LHR MIA BOG MIA JFK LHR LHR
2018: BCN SOF MLA IST ZAG DBV SPU ZAG SOF BOJ IST CGK JOG LOP DPS LBJ DPS SIN IST KBP BKK LPQ UTH KBP
2019: BCN LCY AGP SBZ KBP LPP SVL DOH JNB CPT DOH TFS
2020: ALC BIO LCY
  vrijdag 27 februari 2015 @ 21:02:25 #3
437333 ffz
MoneyMachine
pi_150124533
Een goede optie website waar je alles ins en outs kunt leren is www.tastytrade.nl . Hier kunt je een hoop educative video;s vinden en er is van maandag t/m vrijdag een live uitzending waar je ook een hoop kunt leren op het gebied van opties!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')