#ANONIEM | dinsdag 17 februari 2015 @ 12:17 |
Het mag dan wel een stil gegeven zijn,toch vind ik dat het maar eens naar de oppervlakte moet die belangenverstrengeling in de horeca en wel tussen al die zogenaamde onafhankelijke sites of blogs die zich altijd op de borst slaan in hun oprechtheid de gemiddelde lezer op het web een eerlijk en onafhankelijke recensie voor te schotelen. Ik heb het dan over: Over de eerste zijn er de afgelopen jaren genoeg voorbeelden geweest waaruit gebleken is dat IENS verre van onafhankelijk is gebleken inzake hun recensies. En ondanks dat men anno 2015 e.e.a al enige tijd heeft aangepast,blijft het een site die zich veelal laat leiden door belangenverstrengeling waarbij met name het positieve van een horeca gelegenheid de boventoon moet voeren en echte kritische noten die vaak hard maar wel de kern van een negatieve ervaring raken worden weggehaald op grond van "niet conform hun beleidsregels" Dichtbij.nl is van het zelfde laken een pak waarbij ook daar aan de oppervlakte wordt gezegd dat men zelf geschreven stukken/ervaringen kan invoeren alleen wat als dit in de praktijk net zo gecensureerd dan wel aangepast wordt? En wel zo dat vooral de indruk voor adverteerders/restaurateurs ontstaat dat zij ver van de inhoud van deze geschreven stukken staan. Maar probeer nu eens dit zelfde geschreven stuk met allerlei hosana woorden te bevatten. Dan is uw geschreven stuk wel ineens Dichtbij waardig. Sterker nog in een mail die ik ter inzage had was duidelijk te lezen dat Dichtbij ingezonden stukken die conflicteerden met de goede band die men met adverteerders dan wel bevriende horeca zaken had, niet zouden plaatsen. Over eerlijk en onafhankelijkheid gesproken. En dan is daar De Buik van Rotterdam de altijd positieve blog die de laatste maanden zoveel interesse geniet vanwege het altijd hebben van de laatste horeca nieuwtjes. Nou even los van de 'oprechte bio verhalen die altijd op dit soort blogjes staan om de argeloze lezer enig vertrouwen in te boezemen is de Buik van Rotterdam ook verre van onafhankelijkheid inzake zijn recensies. Gisteren was men ook bij de opening van Joelia Rotterdam van Mario de Ridder voor de lunch en daar was overduidelijk te zien hoe het "ons kent ons" principe gestalte werd gegeven doordat de men een aantal gerechtjes kreeg voorgeschoteld en na afloop niet hoefde te betalen want...positieve recensie voor gratis eten...dat is zoals het heurt? Als men iets gratis krijgt is daar niets op tegen alleen als men pretendeert onafhankelijk en dus eerlijk te zijn inzake zijn opgedane ervaringen,dan vind ik dat men elke vorm van belangenverstrengeling moet vermijden en gewoon diens eigen rekening moet betalen als men komt eten. Ik doe het al jaren gewoon omdat ik weet hoe het heurt! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2015 12:18:22 ] | |
DroogDok | dinsdag 17 februari 2015 @ 12:29 |
Staan op Iens wel restaurants die lager dan een 7 scoren eigenlijk? | |
IkeDubaku99 | dinsdag 17 februari 2015 @ 12:41 |
Jawel. ![]() | |
Postbus100 | dinsdag 17 februari 2015 @ 12:48 |
En wat is de vraag? Of is het een mededeling? | |
#ANONIEM | dinsdag 17 februari 2015 @ 12:49 |
Mededeling.Jarenlang niet maar de laatste tijd wel. Maar je zal merken dat men over de gehele linie dan een soort samenvatting geeft die dan wel zo uitpakt dat over het algemeen de horecazaak er toch nog goed voorstaat. Let maar eens op. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-02-2015 12:49:54 ] | |
Pietverdriet | woensdag 9 september 2015 @ 16:36 |
Iens verwijderd ook kritieken Deze van mij verwijderde Iens, omdat het zg niet over het eten zou gaan
| |
RobinOok | woensdag 9 september 2015 @ 17:50 |
![]() Saignant? Afgelopen weekend, hier in Frankrijk, een tournedos Rossini. We bestelden hem saignant. Ja, mijn lief wist zeker dat dat "rood" betekent in Frankrijk. Nou, niet dus. En nu kijk ik nog eens op wiki en inderdaad (ik weet uit ervaring dat ie bij 50C wat mij betreft al "doorgeslagen" is) : Bleu: erg bloedend (45°C) Saignant: enkel de kern bloedend (50°C) À point: juist op punt (60°C) Bien cuit: goed doorbakken (70°C) Ikke blij dat ik niet geklaagd heb. ![]() Volgende keer bestel ik weer zelf, op mijn eigen mutsenmanier : rare, blue, red, bloody, rare, raaaare! | |
RobinOok | woensdag 9 september 2015 @ 17:52 |
Eigenlijk wel fucking off-topic he? Hm. sorry. | |
RobinOok | zondag 13 september 2015 @ 13:01 |
Toch even een update. gisteren nog maar weer eens filet de b½uf besteld. Nu bleu en voila, ongeveer precies zoals ik hem wil: ![]() Filet de b½uf | |
leeell | zondag 13 september 2015 @ 13:16 |
![]() | |
vaduz | dinsdag 8 november 2016 @ 19:42 |
Iwanius ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 8 november 2016 @ 19:49 |
Mis je hem? | |
#ANONIEM | zondag 20 november 2016 @ 17:03 |
![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 20-11-2016 17:03:32 ] |