flankert | donderdag 12 februari 2015 @ 11:33 |
Sinds een weekje of twee staat hier in huis een Philips Airfryer XL. Super tevreden zijn we ermee voor wat betreft het gebruiksgemak en resultaat. Minder tevreden echter over het schoonmaken: Op internet lezen we eigenlijk alleen maar hallelujah verhalen over hoe gemakkelijk alles wel niet schoon te maken is. Onze ervaringen zijn toch iets anders... Mandje en opvangbak worden niet goed schoon in de vaatwasser. Niet zo'n probleem voor ons, even handmatig met een afwasborstel schoonmaken is echt geen onoverkomelijk probleem. Wel balen we enorm van het overige binnenwerk van de Airfryer XL: Veel vet onderin langs de randjes (dus buiten de opvangbak. En wel eens naast/boven het verwarmingselement gekeken? Is dit nu echt alleen bij ons (hierdoor ook nog steeds erg veel luchtjes in huis door verbrandend\walmende vetaanslag)? Is de airfryer XL nu écht niet boven het verwarmingselement schoon te maken? We horen zien reacties\tips\oplossingen van andere tevreden gebruikers graag tegemoet! | |
DroogDok | donderdag 12 februari 2015 @ 14:19 |
Je moet gewoon frituren in echt vet in een echte pan, zo dus:![]() | |
Erasmo | donderdag 12 februari 2015 @ 16:55 |
Ja man lekker gissen naar wat de temperatuur is. Dat vet boeit het niet hoe het warm gehouden wordt. | |
Klaploper | donderdag 12 februari 2015 @ 17:57 |
Frituurpan is toch een stukje veiliger. Maar goed, daar gaat het hier niet over. | |
Varg89 | donderdag 12 februari 2015 @ 20:04 |
![]() | |
liedetector | donderdag 12 februari 2015 @ 20:13 |
Ossewit for the win! geen vloeibaar voor hier, gore troep | |
Spanky78 | donderdag 12 februari 2015 @ 21:04 |
Ik heb al jaren een airfryer. Geen problemen hier. Ook geen vet onderin ofzo? | |
CafeRoker | donderdag 12 februari 2015 @ 21:19 |
Heb je wel eens andere olie gebruikt? Daar zou het misschien mee te maken kunnen hebben ook al heb je maar weinig nodig. Sommige plantaardige olie gaat meer plakken dan andere. | |
focal | vrijdag 13 februari 2015 @ 02:37 |
Gebruik je extra virgine olijfolie? | |
Cat-astrophe | vrijdag 13 februari 2015 @ 11:03 |
Ik heb ook een airfryer (kleine versie) sinds twee weken en herken je probleem niet. Wel aanslag in het mandje, maar dat is prima schoon te maken, geen aanslag in de rest van het apparaat. Ik gebruik een huismerk olijfolie, werkt prima. | |
Buurpoes | vrijdag 13 februari 2015 @ 12:50 |
Voor een paar euro heb je een thermometer. ![]() | |
Soohr | vrijdag 13 februari 2015 @ 14:13 |
Hoe krijg je zoveel vet in zo'n apparaat? grote voordeel is toch dat er geen vet in hoeft? | |
flankert | vrijdag 13 februari 2015 @ 22:04 |
We gebruiken dus helemaal geen extra olie/vet. Nu een paar keer friet gemaakt, wat snacks en vissticks. Braadworst en kipdrumsticks zijn denk ik de boosdoeners, maar die moeten volgens Philips gewoon kunnen... | |
#ANONIEM | zaterdag 14 februari 2015 @ 07:42 |
AirFryer ![]() Na een tijdje kom je er wel achter dat sowieso heel dat ding 3x niets is. | |
#ANONIEM | zaterdag 14 februari 2015 @ 09:18 |
Van braadworst en kippenpoten komt behoorlijk wat vet als je het verhit. Dus dat zal het zijn inderdaad. Wat is er btw mis met een frituurpan? | |
Hyman | zaterdag 14 februari 2015 @ 09:21 |
Wij hebben er nu ook een van philips, maar ik vind dat ie het niet haalt bij een normale vetpan | |
flankert | zaterdag 14 februari 2015 @ 21:55 |
Niks mis mit een frituurpan, heb alleen een gruwelijke hekel aan het schoonmaken en vet vervangen. O ja... en je kunt er geen afbakbroodjes, quiches en nog een hele hoop andere zaken in klaar maken... ;-) Tja, als Philips zelf aangeeft dat braadworst en kipdrumsticks in dat ding kunnen worden klaargemaakt, wie ben ik dan om daar aan te twijfelen? | |
Spanky78 | zaterdag 14 februari 2015 @ 22:32 |
Het is het net niet, maar als je een beetje oefent krijg je (wat mij betreft) heel goede frites. Beter dan fabrieksfrites uit eenv etpan iig. En als je zelf kroketten maakt en een beetje olie door de paneermeel doet... dan worden ze perfect. |